2010 Aralık-2011 Ocak Tüp Bebekle Anne Olacak Bayanlar Buraya :)

PANY86

tebrikler canımmm çok sevindim umarım sağlıkla kucağınada alırsın :) hayırlı olsun...

ama kafama bişey takıldı sen 25 yaşındasın ve ikiz keseler? tek embriyo bölündümüdelikafadulden süper bişeyyyy öyleyse:)

cnm diğer topikte gördüğüm kadaıyla 3. denemesi bu küçük yaşta zor tabi o yüzden birden fala embriyo koydular demek

bilge özelden msj attım cvp yazmadın küsmüyüz alsanaalsanasmile

aşkolsun şekercim hiç olur mu, ama gelmedi ki mesajın, mesaj kutum dolu mu diye baktım, değilmiş ama biraz daha yer açtım:))

İkiz haberini görünce önce onu tebrik edeyim dediydim, ama topicteki kaynana meselesine değinmeden durur muyum hiçççç:)))

değin cicim değin zor işler bu kaynana gelin işleri
lmaz:

cnm diğer topikte gördüğüm kadaıyla 3. denemesi bu küçük yaşta zor tabi o yüzden birden fala embriyo koydular demek

ama yasal değilki bildiğim kadarıyla her ne olursa olsun 35 yaşında olmadığın sürece tek embriyo diye biliyorum.dikkatimi çekti çünki bende bu yasa için dr ile çokkk pazarlık yapmıştım:)

ama eğer tek ebriyo bölündüyse mucize bişeyyy:))

Bizimki tam hanımağa, çok becerikli, koca çiftliği tek başına çeviriyor, herkesi idare ediyor, köydeki diğer kadınların işine bile karışıyor, kocası oğulları hep sözünü dinlemiş ne isterse yapmış, bir tek görümce var o da benim gibi tekne kazıntısı, okuyor daha, ona sözü geçmiyor. Benim üstüme aslında kendi çocukları kadar gelemiyor, aldığım duyumlara göre dünyada en çok korktuğu insan benmişim:))) Ama vallahi bir tersliğim bir kötü sözüm olmamıştır 3 senede. Sadece bıraksak tartışacak çok konumuz olduğunu bildiği için, ben bir gün bir çıkış yaparım diye korkuyor, ben de farkediyorum. Azıcık üstüme geliyor, sonra ne kadar kızdım acaba diye gözümün içine bakıyor, bakıyor henüz dellenmemişim, ısrarına devam ediyor filan. Çünkü çocukları hiç ona net bir "hayır" dememişler, istemedikleri birşey yaptırmaya çalıştığında bakarız ederiz demişler, o da bastırıp kabul ettirmeyi öğrenmiş. İşte beni kendi deyimiyle "sosyete" bulduğu için bir de memleketimiz filan da farklı olduğu için neye kızarım neye kızmam bilemiyor, ufak ufak şansını deniyor. Ama hala kötü niyetli değil. Her şeyin en iyisini en güzelini bildiğine o kadar emin ki, ailesini idare etme hakkının onda olduğuna o kadar inanmış ki, bana rağmen ailesini iyi idare etmeye çalışıyor aklınca.

Bizimki bebek isterim derdi ama yine korka korka, kızar mıyım, sana ne der miyim, diye gözümün içine baka baka. Sorun olduğunu ilk denememiz sırasında tesadüfen öğrendi, hiç olay yapmadı, negatifi öğrenince de gayet metin oldu, ama tahammülü bekleme süresinde bitti, dayanamayıp kimden dolayı diye sordu. Ben var ikimizde de ufak tefek şeyler ama çok basit doktorlar hemen hallediyor filan diye kıvırırken, eşim salondan duyup gelmiş, "bende büyük eksiklik var anne" dedi, pek anlatamadı da, onu yolladım ben anlattım artık. Yoksa hiç niyetim yoktu tam olarak anlatmaya. Şimdi de üzerime titriyor, bir kez gittik 5-6 haftalıkken filan, yere göğe koyamadı. Zaten el üstünde tutar öyle hizmet filan asla beklemez, süperdir o açılardan. Ama "çocuğu bana bırakır yazlığınıza gidersiniz, çocuk zaten köyü sever, annenlerin yanına gitmek istemeyecek ne yapsın denizi sahili" falan filan gibi abuk laflar etmeye başladı. Bir de benim bazı prensiplerim var, bu yaşıma gelene kadar çocuğumu şöyle yetiştireceğim, şunu yapacağım bunu yapmayacağım dediğim şeyler. Ama işte o kadar benimsiyor ki benim çocuğumu, o prensiplerimi kararlarımı hep alt üst edecek, biliyorum. Şimdiden düşündükçe karnıma ağrılar giriyor valla...

hepiniz anlatmışsınız ben de anlatayım 3.5 yıllık evliyim kayınvalidem bir kez bile neden çocuk yapmıyorsunuz demedi. zaten çocuklarım benden uzak da olsun mutlu olsun diyen biridir. çok beceriklidir dediğim dediktir ama ilişkilerimize, kararlarımıza hiç karışmaz oğullarına karşı bizleri savunur hep hayırlısı diyen bir kadındır. ama eşim haberi verince mütiş sevindi

cnm tek embriyo bölünse iki kese olmaz tek kesede iki bebek olur onunda adı tek yumurta ikizidir ayrıca yasaya rağmen opsiyon tanıyan yerler var bak ben topic açtık flashh medicalpark bahçelievlerde ... diye oku da gör neler oluyor

ben ilk zamanlar sorun yaşadım ata erkil bi yapısı olduğu için benim özgürlüğümle uyuşamadı
şimdi aramız hepsiyle süper özellikle hastalığımda naladım geldi evimide kaldı nası baktı bana bi görseniz

allah bozmasın diyorumya çalışmazken eşim 1 aylık türkiye turuna çıkınca hemen onların yanına geçiyorum ben günlere gidiyorum bazen kayınvaldemle benim kayınvaldem çok bakımlıdır giyinip kuşanmaya süslenmeye bayılır terzisi var hep diktirir bi yere gidiceğimiz zaman bende süsleniim şık oliim bayılır ama sonrasında ben nazardan iki seksen yatarım yıldızım mı düşük ne ama kimininkide bilge gibi

bak canım çocuk yolda durmuyo rahat olmuyo diyip mümkün olduğunca uzak tut benimde lendimce presiplerim vardır istemem öle kırk ağızın lafıyla çocuk büyütmek

o kadar emek çekip doğurmuşum sonra millet kaırşıcak yakarım uleyyynnnn

ayynen öyle mervecim, Tekirdağ Malkara'da oturuyorlar, hani az bir yolmuş gibi geliyor da aynı gün gidip gelince, başka da tatil olmayınca helak oluyorsun. Benim ablamın çocukları gene bu ataerkil aile geyiklerinden dolayı resmen serseri oldular, annenin izin vermediğine babaanne verdi, dede "aaa ben torunuma alırım kimse karışamaz" yaptı, yok akşam oturmalarına gelmeler gitmeler, bir dünya akrabayla komşuculuk oynamalar, çocuk tam yatacak saat akşam dokuz, çat kapı biz torun görmeye geldikler. Çocuk elbette sever değişiklik olsun kalabalık olsun filan ama terbiyesi bozulur nihayetinde, her sevdiğini vermeyecez ki çocuğa...

kesinlikle katılıyorum ben otoriteyi sağlicam sen yıkıcan mesela benim görümcelerim çok rahat çocuk konusunda bırakırlar mesela çocuk kendi kendine büyür misali çok ilgili değil kadıncağız anaokulu öğretmeni bıkmış herhalde artık yada çocuğu başka yaş grubu olmadığından onun sınıfında saymıyo anneyi ben çok sinir olurum karışmicak kimse hatta baba anne bile kendi arasında birlik olucak baba başka şey der anne başka şey derse olmaz yani zor işler çocuğumuz küçükken disiplinli yetiştirmeliyiz önce bizi saymayı öğrenmeli

ayyy bak bak bizede bak bilgeeeeeeeeeeee yaptık doğurduk büyüttükte kimi saycak kimi dinlicek kaldı ayy gülesim geldi yaa bize
delikafaduldendelikafaduldendelikafadulden

kızlar siz yakıanda hnagi okul hangi meslek ona da karar verirsiniz maaşallah tam gaz gidiyorsunuz süpersiniz yaaaaaaaa

kızlar siz yakıanda hnagi okul hangi meslek ona da karar verirsiniz maaşallah tam gaz gidiyorsunuz süpersiniz yaaaaaaaa

Zeynebim var bir kaç okul tercihim, zaten yaşı civarı kurasına katılmak lazım da, mesleği de evlatcıklarımıza bırakalım di mi, o kadar da fedakarlık yapalım ana olarak:))))

arkadaşım bilgeee ben sana tam anlamıyla BA-YI-LI-YO-RUUUMMMM
böyle bişey olamaz yaaa sen böyle ciddi ciddi yazmışsın ya eminin gerçekten de sinirin bozuluor ki seni çok iyi anlıorum
ama ben tüm bu yazdıklarına inanılmaz gülddddddüüüüm aynı zamandaa
cümlelerin altında yatan kinayeye gözümün önünde canlanan surat ifadene
harikasın yaaaa :dance::dance:delikafadulden
hem çok güldürüosun hem de bi sorunda tamamen bilimsel netlikle rahatlatıosun pelin gibi o da çok uğraştı benimle sağ olsun sen de öyle..
bak senden özellikle hergün buna benzer bi konuda yorum yapmanı rica edicem ki keyfim yerine gelsinnhihoyyyt
yada başka hikayelerde anlatabilirsin
bu arada fotoğrafını koysana bilgeee lütfeeennn bir de nerden mezunsun çok merak ettim:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…