2010 Aralık-2011 Ocak Tüp Bebekle Anne Olacak Bayanlar Buraya :)

kıslarrrrr hepinizeee merhabaaa:))
hafta başı hafta başı gözyaşları sel olmuş ya bugünn
ağlamayıınnnnnn herşey çok güsel
hepimizin sonucu çok güsel çıkacakk:))
sonucumu tebrik eden tümm canlarım çok teşekkür ederim
demekki ii bi sonuç sorun yok anlaşılan:):)
bu arada sabah doktorumdaydık bilin bakalım ne dedi
daha önce cinsiyet söylediler mi dedi
bende tedavi olduğum hastanede erkek olabilir dediler dedim
o zaman dedi doktor ben KIZ diorum dediii
yinede kesin sonuç 3 hafta sonra net bi şekilde belli olur ama
bence KIZ dedi
bizim de kafamız karıştı:):):)

biz galiba bu gidişle özel anne değil deli anneler olucaz walla özlem ne dersinkaydirigubbakcemile
evet cnm öleymiş yurt dışında yaşayan diğer arkadaşlarda sölüyodu biz şımarıp usg ye mi girsek başka hastanede diye oda beni hatırlayın normal zamanınızda gidin ben hiç gidemiyorum istediğim zaman diyodu zor yani ne bileyim biz alışmışız zırt pırt doktor zor yani
saol canımın içi inşallah sende pıt pıt ları duyacaksın hepimiz ii olucaz inşallah
nasılsınız kızlar ben çok yorgunum hafta sonu düğün ve bende yatılı misafirlerim vardı. ister istemez yordum kendimi bi akşam olsa hemen yatıp uyucam:)))
anaaa zor olmuştur kardeşin evlendi dimi senin
ya bu insanlar ne kadar patavatsız ya lafa bak lafa ay bak çok sinir oluyorum ben böle konuşanlara ya allah akıl fikir versin millete ...
canım iyiyim sorun yok günler beklemekle geçiyor cumayı bekliyorum bende kalp atışı için:))

bak ii olucak herşey sanada yazıcam pıt pıt atıyor kalbi diye inşallah hakkımızda hayırlısı olur

biz galiba bu gidişle özel anne değil deli anneler olucaz walla özlem ne dersinkaydirigubbakcemile

evt canım sayemizde manisa ruh ve sinir hastalıkları hastanesine yeni bölüm açılacakmış ^^doğum servisi^^ orda yaparız doğumları:) ayyy içim sıkılıyor benim kimsede yok hava berbat ne yapacağımı şaşırdım valla lülülülülülü

ahanda kız geliyor galiba annemde aynı kız olacak boşuna mavi şeyler örme diyo bana durmadan anneme erkek dedi doktor diyince cevabı şu oldu sus kız yüreğime indirme bende kalp var:) bu annem çok fena valla erkek olunca sevmicek herhalde

cnm bu kötü bi sonucun ağlaması değil hamilelik duygusallığından ağlamya yer arıyoruz :)))) delirdik galiba

inşallah ii olur sonuçlarım herkes ne kadar desede ben sonucu almadan rahat etmicem

neee kızzz mııı nası yanikaydirigubbakcemile3 ama bu bebek şimdi ne kız mı erkek mi anne baba böle bi kaosa itilirmi cnmmmmmmmm

kızlar sizlere bişey danışacağım 1 aydır tiksindiğim için çok svediğim sütü yoğurdu yiyemiyorum kalsiyum alamadım acaba hapını alsam mı doktora soracağım ama sizlere de danışayaım dedim

kızlar

size kendimi şikayet etmek istiyorum ben bu fast food yeme işini bırakmıştım ama haftada bi kere yiyorum kola yada fanatada içiyorum ne olucak bnm halim

cnm ben hapa başvurmaktansa doğal olan muadillerini kullanmayı tercih ediyorum mesela bende o dediklerini yiyemiyorum onnu yerine

taze kaşar dil peyniri beyaz peynir vs gibi şeyleri tüketiyorum

bence sende eksik kaldığın besinleri içeren gıdaları netten aratır ve onları yemeği dene

bu arada mervecim ben 71 kilo oldum zayıflıyorum 69 ile başlamıştım iğnelerle şişip 75 olmuştum şimdi mide bulantısı ile 71e düştüm

kızlar

size kendimi şikayet etmek istiyorum ben bu fast food yeme işini bırakmıştım ama haftada bi kere yiyorum kola yada fanatada içiyorum ne olucak bnm halim

cnm kola zararlı diye bende duymuştum ama benim doktorum usgye gelmeden önce 2 tane ligt kola iç diyo zararlı olsa dermi 12 haftaya kadar hep sıkışık baktı bana

peynir yiyorum canım

Kalsiyumdan zengin besinler:

ü Beyaz ekmek

ü Yarım yağlı peynir

ü Yağı alınmış süt

ü Taze badem

ü Sardalye balığı

ü Lor peyniri

kızlar ben süt içemiyorum tiksindiğimden deil ama her gece yatmadan önce koca bi kase etimekleri kırıp yoğurtla karıştırıyorum süper oluyo aynı olurmu acaba süt mü içsem

Gebelikte Beslenmenin Temel Bilgileri

Gebelikte beslenme diğer dönemdeki beslenmelerden çok daha önemlidir.Bebeğin tek kaynağı vardır, o da annesidir.Gebelikte beslenme hem bebeğin büyüyüp olgunlaşması hem de annenin gereksinmelerinin karşılanması nedeniyle dikkat edilmesi gereken bir konudur.Uygun kilodayken gebe kalan sağlıklı bir kadında doğru beslenmeyle gebeliğin sonunda yaklaşık 9 ila 12 kilo civarında bir ağırlık artışı görülür.

Gebeliğin değişik safhalarındaki değişik ihtiyaçlar dolayısıyla bu artış ilk üç ay içinde ayda 1 kilogram,ikinci ve üçüncü üç aylarda ise ayda 1.5 ile 2 kilo düzeyinde tutulmalıdır.Aşırı bir ağırlık artışı ise hem annede hem de bebekte istenmeyen sonuçlar doğurabilmektedir.

Gebelik ne beslenme alışkanlıklarının ne de damak zevkinin değiştirilmesini gerektirmez. Dengeli ve çeşitli beslenme önemlidir. Yapacağınız tek şey doğal, taze ve bol çeşitli besinler almaktır.

Gebe olduğunuzu anladığınızda bunlardan hangilerini düzenli olarak yediğinizi ve yiyecekleriniz arasında bebeğe zarar verecek bir şey olup olmadığını araştırın.

KALSıYUM

Bebeğinizin gebeliğin 8. haftasında oluşmaya başlayan kemik ve dişlerinin gelişimi için kalsiyum önemlidir. Gebelikte normalde gerek duyduğunuz miktarın iki katı kadar kalsiyum gereklidir.Kalsiyum açısından zengin besinler arasında peynir,süt ,yoğurt ve yeşil yapraklı sebzeler sayılabilir. Ancak süt ürünlerinin yağ açısından da zengin olduğunu unutmayın.Bu nedenle yağı alınmış süt ve yoğurdu tercih edebilirsiniz.

Artan günlük kalsiyum gereksinimini şunlarla giderebilirsiniz: 85 gr yağsız peynir,7 dilim beyaz ekmek ,2 bardak süt, 170 gr sardalye.

Kalsiyumdan zengin besinler:

ü Beyaz ekmek

ü Yarım yağlı peynir

ü Yağı alınmış süt

ü Taze badem

ü Sardalye balığı

ü Lor peyniri

PROTEıN

Gebelikte protein gereksinimi arttığı için protein içeren çeşitli besinleri almalısınız. Balık ,et ,kuru baklagiller ve sütten yapılan besinler protein açısından zengin olduğu için alınmalı,etin yağsız kısmı tercih edilmelidir.

Proteinden zengin besinler:

ü Tavuk eti

ü Balık

ü Yoğurt

ü Yer fıstığı

ü Fıstık ezmesi

ü Yağsız kırmızı et

ü Yumurta

ü Mercimek

ü Kaşar peyniri

C VıTAMıNı

C vitamini plasenta için yaralıdır.Vücudunuzun hastalık etkenlerine karşı direncini arttırır ve demirin bağırsaklarda emilimini kolaylaştırır. C vitamini taze meyve ve sebzelerde bulunur.Vücutta depolanmadığı için her gün belli bir miktar alınmalıdır.Uzun süre saklanan ve pişirilen besinlerde C vitaminin çoğu kaybolur. Bu nedenle besinleri tazeyken tüketmeli,sebzeleri çiğ yada az haşlayarak yemelisiniz.

C vitaminden zengin besinler:

ü Lahana

ü Greyfurt

ü Karnıbahar

ü Brokoli

ü Domates

ü Yeşil ve kırmızı biber

ü Brüksel lahanası

ü Portakal

ü Patates

ü Çilek

LıFLı GIDALAR

Günlük beslenmenizin büyük bir bölümünü oluşturması gereken lifli (posalı) yiyecekler gebelikte sık görülen kabızlığın önlenmesinde çok yararlıdır. Sebze ve meyveler lif açısından zengindir.Her gün bolca yiyebilirsiniz.Kepekli besinler de lif içerir ancak diğer bazı besinlerin emilimini bozduğundan dolayı fazla yenmemelidir.

Lifli gıdalardan zengin besinler:

ü Kepekli ekmek

ü Ahududu

ü Pirinç

ü Kuru üzüm

ü Bezelye

ü Kepekli makarna

ü Kuru kayısı

ü Kuruyemiş

ü Pırasa

FOLıK ASıT

Bebeğin merkezi sinir sisteminin gelişmesi için özellikle ilk haftalarda folik asit gereklidir.Vücutta depolanmadığı ve gebelik süresince normalden fazlasına gerek duyulduğu için her gün alınmalıdır. Taze yeşil sebzeler folik asit kaynağıdır.Pişirme içindeki folik asit miktarını azaltacağı için çiğ yada az haşlayarak yemelisiniz.

Folik asitten zengin besinler:

ü Ispanak

ü Fındık

ü Kepekli ekmek

ü Yer fıstığı

ü Karnabahar

DEMıR

Gebelikte hem bebeğin doğumdan sonra kullanacağı demirin depolanması hem de gebelik nedeniyle artan kan dolaşımına yeterli oksijen taşınabilmesi için fazla miktarda demire ihtiyaç vardır.Hayvansal yiyeceklerdeki demir, sebze ve kuru meyvelerde olandan daha kolay emilir. Et yemiyorsanız ,demirin emilimini arttırmak için aldığınız besinlerin C vitamini açısından zengin olması gerekir. Diyet demir eksikliğini gidermek için tek başına yeterli olmaz.Dolayısıyla artan demir ihtiyacını karşılamak için demir içeren ilaçların alınması gerekir. Demir bebeğin ve annenin ana ihtiyaçlarından biridir.Demir eksikliği sonucunda yorgunluk hissi ve konsantrasyon güçlüğünün yanı sıra cilt ve mukozadaki solukluk, saç dökülmesi gibi bazı fiziksel belirtiler de ortaya çıkar.

Demirden zengin besinler:

ü Yağsız kırmızı et

ü Ton balığı

ü Karaciğer ve sakatatlar

ü Üzüm

bu arada mervecim ben 71 kilo oldum zayıflıyorum 69 ile başlamıştım iğnelerle şişip 75 olmuştum şimdi mide bulantısı ile 71e düştüm
değiştiriem cnm hemen bende kilo verdim o bulantılardan
cnm kola zararlı diye bende duymuştum ama benim doktorum usgye gelmeden önce 2 tane ligt kola iç diyo zararlı olsa dermi 12 haftaya kadar hep sıkışık baktı bana
aa oda iimiş ne güzel doktor öle o :)))
o zaman daha ne bunları ye süte gerek yok işte

selam kızlar nasılsınız
ben bugün sabırsızlık yapıp 5+4 iken başka bi dr a keseyi görmeye gittim hem ilaçlarımı yazdırdım hemde muayene oldum dr gününe göre küçük dedi bende kesenin boyunu sormayı unuttum açıkçası canım sıkıldı transfer gününüde söyledim sadece bi karartı görünüyodu banada gösterdi bu şekilde olup sağlıklı devam eden arkadaşlar varmı aranızdaaa

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…