TÜM ARKADAŞLAR, Yazmadan edemeyeceğim,,,, Ben tam 15 yıl İlaç sektöründe bir fiil ilaçlarla haşırneşir, doktorlarla iç içe çalışma hayatı geçirdim... Tıp 2x2=4 diye bir tezi asla kabul etmez... Her doktor kendi eğitim ekolünde yeni yapılan çalışma sonuçlarını değerlendirir ve uygular... En basiti, bir çogumuzun kullandığı Coraspin... Bununla ilgili yapılan çalışmaların bir kısmı, gebelerde düşüğü önlemede etkili olduğunu göstermiş, bir kısım çalışmada ise her hangi bir etki saptanamamış.. şimdi hangisine güveneceğim diyeceksiniz... İŞte doktorlar bu noktoda eğitimlerine mesleki yorumlarını katarak dağerlendirme yapıyorlar...
Burada önemli olan şudur.. Evet, bazı doktorlar işi inanılmaz ölçüde ticarete dökmüş durumdalar.. Ancak bizler hasta olarak eğer kendimize doğru doktor seçebilirsek, güvenmek zorundayız ve aslında çok radikal farklılıklar olmadığı sürece de aldığımız tedavileri irdelememiz çok doğru değil.
Burada Arkadaşların ilaçlar ve testler ile ilgili yapmış oldukları açıklamalara çok dikkat etmelerini rica edeceğim... Hiç birimiz tıp eğitimi almadık, sorduklarımızla, okuduklarımızla bu tedavileri yarumlamamız çok riskli.... Ancak deneyimlerimizi paylaşmalıyız... Daha fazlasının uzmanlık gerektirdiğini tüm topik arkadaşlarıma hatırlatmak isterim.... Birbirimizi yanlış yönlendirmeyelim... Ben ilaçlar tedaviler protokoller hakkında çok fazla şey bilmeme rağmen, yıllarca kadındoğum uzmanlarına çalışmama rağmen kenarda durmayı tercih ediyorum, çoğu kez bildiklerimi kendime saklıyorum, çünkü kimseyi uzman olmadığım bir konuda yanlış yönlendirmeye hakkım olmadığını biliyorum....
Son olarak, HEPİNİZ İYİKİ VARSINIZ; SİZLERLE BU ZOR ZAMANLAR KOLAY GEÇİYOR...
günaydın kızlarrrrrrr nasılsınız. kan sulandırıcı sordum doktora hayır gerek yok dedi kullananlar var dedim sana gerek yok dedi ayrıntıya da inemedim inşallah bişey olmaz yaaaa
Funda'cım ben de ilaç sektöründe çalışıyorum ve daha önce kan sulandırıcı ile ilgili yazdıklarım doktorumdan öğrendiklerimin sonucu. Yani google'dan okuyup aklıma geleni yazmadım. Ayrıca örnek vakayım. tromboemboli paneli yaptırmadım.
Coraspin ile yapılmış çalışmaların 2-3 tanesinin abstraktını özellikle doktoruma bir sunumu için ben çevirdim Türkçeye. Dediklerinde haklısın. Doktoun deneyimine göre de değişiyor bazı uygulama kararları.
Herneyse uyarıların doğru ve bilinçli insanlar olarak burada verdiğimiz bilgilere çok dikkat etmemiz gerekiyor. Bu yüzden seni tanıdığıma seviniyorum kaydirigubbakcemile5
cnm boşver sen bizi kusura bakma kafanızı karıştırdık..
DOKTOR GEREK YOK DİYORSA ENDİŞE ETME BENDE HEPİNİZ JEL KULLANIRKEN KULLANMADIM MESELA
önemli olan bizim ne dediğimiz değil doktorun ne dediği şeker biz kimiz ki kendi yaşadıklarımızdan sonra öle deneyimlerimizi yazıyoruz uzman görüşü başka
slm kızlar bendeki haberler kötü malesef dr. gittim keseyi gördü ama bebekte gelişme yok gibi dedi kalp atışını duyamadı yanılmam olmaz ama dedi 4.5 gün bekliyelim dedi belki bir umut çok kötü oldum yüregim yanıyor bu benim ikinci kaybetme acım olacak hep aynı kalp atışına kadar herşey normal nedense ilerliyemiyor bütün vucudum titriyor keşke pozitif sonucu almasaydım diyorum bazen hayırlısını diliyorum yinede kendinize ve bebişlerinize iyi bakın öpüyorum sizi
a.s. a.s.a.s. a.s. a.s. a.s.
GÜNAYDIN TOPİİİİİİKKK:1hug:
BİZ AÇIIIZZZZ, yok mu sofrası hazır olan, hemen damlayalım oraya:))
canım kahvaltıyı erkenden yaptık. eşim öğleyin gelecek pikniğe gideceğiz gelin hep beraber gidelim :)
a.s. a.s.a.s. a.s. a.s. a.s.
GÜNAYDIN TOPİİİİİİKKK:1hug:
BİZ AÇIIIZZZZ, yok mu sofrası hazır olan, hemen damlayalım oraya:))
Kız Merveeeeeeciik; ne yaptın ayol bu sabah kahvaltıya:) Bak burdan yazma sakın millet çıldırıyo sonra:)) Özelime at bakıcam:)) Ne yapsam karar veremedim kahvaltıya:)
kızlar ya afedersiniz ama ben ishal oldum.. korkuyorum.. bebeğe birşey olmaz dimi.. off napcam ben şimdik.. zaten dünden beri karnım ağrıyordu.. şimdi de çok kötü kramplar giriyo.. allahım hemn geçsin nolur..
herkese günaydın.. erkencisiniz bugün.. dünü okuyunca benim biraz enerjim düştü.. bu ara hergün üzücü haberler alıyoruz.. allah bir daha kimseye yaşatmasın..
zeynepcim bebek kocaman olmuş maşallah.. ben 9+1 de gittiğimde 25mm di.. daha elleri ayakları yeni tomurcuklanmıştı.. şimdi sen böyle dedin heveslendirdin beni..
fundacım valla ben de kahvaltı yapmadım... alışınca hazır kahvaltıya hazırlaması zor geldi.. bende geliken elmayla çilek aldım onları yidim.. beklerim seni de..
mervecim günaydın süper annem benim.. fıkralar çok güzeldi.. sabah sabah ne bu enerji anlayamadım yalnız :)
kızlar ya afedersiniz ama ben ishal oldum.. korkuyorum.. bebeğe birşey olmaz dimi.. off napcam ben şimdik.. zaten dünden beri karnım ağrıyordu.. şimdi de çok kötü kramplar giriyo.. allahım hemn geçsin nolur..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?