2010 Aralık-2011 Ocak Tüp Bebekle Anne Olacak Bayanlar Buraya :)

Funda'cım ben de ilaç sektöründe çalışıyorum ve daha önce kan sulandırıcı ile ilgili yazdıklarım doktorumdan öğrendiklerimin sonucu. Yani google'dan okuyup aklıma geleni yazmadım. Ayrıca örnek vakayım. tromboemboli paneli yaptırmadım.
Coraspin ile yapılmış çalışmaların 2-3 tanesinin abstraktını özellikle doktoruma bir sunumu için ben çevirdim Türkçeye. Dediklerinde haklısın. Doktoun deneyimine göre de değişiyor bazı uygulama kararları.
Herneyse uyarıların doğru ve bilinçli insanlar olarak burada verdiğimiz bilgilere çok dikkat etmemiz gerekiyor. Bu yüzden seni tanıdığıma seviniyorum kaydirigubbakcemile5

Kaynana Gözüyle

İki yaşlı kadın yolda karşılaşır. Hal-hatır sorarlar:

- Kızınız nasıl iyi mi?

- Ay sorma. Kızım o kadar rahat ki. Kocası sıcak sudan soğuk suya elini sokturmuyor. Hatta kahvaltıyı bile kocası yatağına götürüyor. Avrupa gezileri altınlar mücevherler. Para bol durumları çok iyi.

- Çok iyi maşallah! Peki oğlunuz nasıl?

- Ah ah! Hiç sorma! Öyle pasaklı bir kadına düştü ki kahvaltıyı oğlum hazırlıyor. Üstelik gelinin yatağına götürüyor. Daha neler canım Avrupa gezileri altınlar mücevherler. Para yetiştiremiyor. Yazık oldu oğluma!

Gül

Gelin kaynana karşı karşıya oturmuşlar.
Kaynana:
- Gelin sen daha yenisin birbirimizin huyunu suyunu oturup
konuşarak anlayalım demiş.

Gelin:
- Tabi anne konuşalım demiş.

Kaynana başlamış anlatmaya:
- Aman kızım benim üç halim vardır dikkat et. Saçıma gül
takmışsam;neşeli olurum; her yola gelirim.
Kulağımın arkasına gül takmışsam havamda olmam; çok ısrarcı
olma.
Eğer ki yakama gül takmışsam sakın etrafımda dolaşma; çok sinirli
olurum.

Gelin kaynanasının lafı bitirince başlamış lafa;
- Anne benim halim falan yoktur. Bacak bacak üstüne atarım
sigaramı yakarımsen gülü nerene takarsan tak ben keyfime bakarım.

günaydın kızlarrrrrrr nasılsınız. kan sulandırıcı sordum doktora hayır gerek yok dedi kullananlar var dedim sana gerek yok dedi ayrıntıya da inemedim inşallah bişey olmaz yaaaa

günaydın kızlarrrrrrr nasılsınız. kan sulandırıcı sordum doktora hayır gerek yok dedi kullananlar var dedim sana gerek yok dedi ayrıntıya da inemedim inşallah bişey olmaz yaaaa

cnm boşver sen bizi kusura bakma kafanızı karıştırdık..

DOKTOR GEREK YOK DİYORSA ENDİŞE ETME BENDE HEPİNİZ JEL KULLANIRKEN KULLANMADIM MESELA

önemli olan bizim ne dediğimiz değil doktorun ne dediği şeker biz kimiz ki kendi yaşadıklarımızdan sonra öle deneyimlerimizi yazıyoruz uzman görüşü başka

Pelly'cim;
Öncelikle çok teşekkür ederim...Bu bakışla, her birimiz aslında örnek vakayız... Ben de clexan0.4 kullanıyorum, ve ama tromboemboli paneli yaptırdım, üstelik hem tedaviye başlamadan önce ki, bu tanıyı koydurdu, hem de tedavi başladıktan sonra ek tahlillerle dozuma ve devam edip etmememe karar verdirdi.. Ben de bir örnek vaka değil miyim senin bakış açında... Aslında sen çok iyi bilmelisin ki; bizler örnek vaka değiliz, bizleri tedavi eden hekimlerin ekolünü uygulayan hastalarız... Örnek vaka tanımı bu durumdan çok farklı bir tanımdır.
Her ilacın etkisinin kişiden kişiye,hatta aynı kişinin farklı zamanlarda aldığında da etkinin değiştiğini bildiğini varsayarak, bizerin de birer tıp ekolü olmadığımızı düşündüğümüzde, burada arkadaşlarımıza aslında çok daha bilinçli uyarı ve tavsiyelerde bulunmamız gerekiyor, ve aslında bu işin içinde olan insanlar olarak biraz daha dikkatlı olmamız yerinde olacaktır.
Anlayışın için tekrar teşekkür ediyorum...
Bebişine ve sana sağlıklı günler diliyorum:) olumunekankayizsmile

a.s. a.s. a.s. a.s. a.s. a.s.

GÜNAYDIN TOPııııııKKK:1hug:
BıZ AÇIIIZZZZ, yok mu sofrası hazır olan, hemen damlayalım oraya:))

Kız Merveeeeeeciik; ne yaptın ayol bu sabah kahvaltıya:) Bak burdan yazma sakın millet çıldırıyo sonra:)) Özelime at bakıcam:)) Ne yapsam karar veremedim kahvaltıya:)

valla çok önemli sizlerin dedikleri benim için.ben de jel kullanmadım sadece fitil progestan ve folik asit anacım benim doktor ilaç sevmiyo demekki ama umarım bişey olmaz rabbim korusun hepimizi ve bebişlerimizi

güzelim inan çok üzüldüm.. ama bu güçlü halin beni biraz olsun rahatlattı.. bu tip durumlarda elimizden bir şey geliyor .. ne yapsak ne desek boş.. Takdir yüce mevlamın... ona sığınıp ondan yardım istemekten başka çaremiz yok.. bir gün mutlaka o mis gibi bebek kokusunu içimize çekeceğiz.. yeter ki umutlu olalım..

herkese günaydın.. erkencisiniz bugün.. dünü okuyunca benim biraz enerjim düştü.. bu ara hergün üzücü haberler alıyoruz.. allah bir daha kimseye yaşatmasın..
zeynepcim bebek kocaman olmuş maşallah.. ben 9+1 de gittiğimde 25mm di.. daha elleri ayakları yeni tomurcuklanmıştı.. şimdi sen böyle dedin heveslendirdin beni..
fundacım valla ben de kahvaltı yapmadım... alışınca hazır kahvaltıya hazırlaması zor geldi.. bende geliken elmayla çilek aldım onları yidim.. beklerim seni de..
mervecim günaydın süper annem benim.. fıkralar çok güzeldi.. sabah sabah ne bu enerji anlayamadım yalnız :)

ezgicim evet büyümüş ve çok tatlı yaa hiç bu kadar bağlanmamıştım şimdi tam bebek gibi geldi çok tatlı. dayanamıycağım burdaki doktoruma pazartesi gideceğim tekrar özledim ne yapayım sırnaşık şey bu arada canım benimkisi dün 9+4de 28 mm yani seninkisi daha bile büyükmüş maaşallah. doktor tam 9+4 büyüklüğünde dedi. yaa çok özledim ben resmini seviyorum. eşim de çok mutlu oldu maaşallah maaşallah deyip durdu. 2-3 hafta sonra 2li test dedi doktor.

canikom sen gel ben sana hazırlarım kahvaltı sen ayaklarını uzatıp beklersin nası fikir?????
ip ucu verecek olursak geçen sevgi canımı çektirdi ya walla bi sürü şey vardı bi tek ekmeği bana bana onu yedim

kızlar ya afedersiniz ama ben ishal oldum.. korkuyorum.. bebeğe birşey olmaz dimi.. off napcam ben şimdik.. zaten dünden beri karnım ağrıyordu.. şimdi de çok kötü kramplar giriyo.. allahım hemn geçsin nolur..

kızlar ya afedersiniz ama ben ishal oldum.. korkuyorum.. bebeğe birşey olmaz dimi.. off napcam ben şimdik.. zaten dünden beri karnım ağrıyordu.. şimdi de çok kötü kramplar giriyo.. allahım hemn geçsin nolur..

canım endişe etme, doktora git bir ilaç var hem bebeği zararı yok hem hemen kesiyor diye biliyorum.

şiişşşhhhhtt enerji düşmesi falan yok hatta bol pozitif enerjili olup kızlara umut olmalıyız hepsi aramıza gelicek...........

günaydın tatlım benim sabah sabah enerji değil ayol sıkıntı patlamasıydı ooo....

hehhhh al bende de o kadar sabahın köründe niye hortladım sanıyorsun...hiç bişey olmaz merak etme benimde karnıma ağrıyordu korkuyordum meğer cır cır oldum...
kaydirigubbakcemile3

bu arada kızlar yüzmeyi araştırdım ilk 3 ay günde 20 dk hatta bulantıya bile iyi geliyormuş sonrasında daha fazla bile yüzülebilirmiş. bel boyun sırt ağrıları için çok iyiymiş. tam benlik aslında.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…