2010 Aralık-2011 Ocak Tüp Bebekle Anne Olacak Bayanlar Buraya :)

bilgeeeeeeeeeee fundaaaaaaaaa zeyneppppppppp ezgiiiiiiiiiiiii nerdesiniz kuzum ya...

funda şimdi seni aricaktım he gelmişsin sonunda nirdesin bacım yahuuu merak ettik

akşama kadar girmezse ezgiyide aricam walla

GELDİM GELDİİİİİM:)))) Tadlııım evde çok iş vardı, sabahtan beri yavaş yavaş onları halletmeye çalıştım ama bitmedi... Valla bugün kapıdan kafamı dışarı çıkarmadım hehe evdeyim kuzummm gel, ev serin, dışarı kaynıyor valla.. ilk defa benim balkon bile sıcak oldu bugün:)

Hava sıcaklığının artması ile birlikte hamileler için de zorlu bir dönem başlamış oldu. Hamilelikte hormonlardaki değişimlere ve kan akımındaki hızlanmaya bağlı olarak vücut iç sıcaklığında doğal bir artış yaşanır. Gebeler buna bağlı olarak zaten kendilerini devamlı sıcak hissederken, havaların da ısınması onları gerçekten sıkıntıya sokabiliyor. Bu sıkıntıyı en aza indirgemek için bazı basit, uygulanması kolay aslında hepimizin bildiği ama bazen aklımızdan çıkan püf noktaları hatırlamakta fayda var.
Gebelikte özellikle de sıcak havalarda ağızdan bolca sıvı alımına dikkat etmek gerekir. Çünkü vücudun sussuz kalması rahimde kasılmalara dolayısıyla erken doğum sancılarına ve erken doğuma neden olabilir. Ancak sıvı alırken dikkat edilmesi gereken hussus, sık idrara çıkarttığı için vücutda sıvı kaybına yol açan kahve, çay ve kola gibi kafein içeren içeceklerden uzak durulmasıdır. Yine içerdiği tuzlar nedeniyle vücutda şişliliği arttırdığı için gazlı soda türü içeceklerden kaçınmak gerekir. Önerilen günde en az 8 ila 10 bardak su içilmesidir. Buzlu, nane ve limon aromalı içecekler denenebilinir.
Mutlak gerekli olmadıkça saat 11 ile 16 arası güneşli havada dışarı çıkılmamalıdır. Daima gölge ve hafif esentili yerler tercih edilmelidir. Hamilelikte doğal olarak artan melatonin hormonuna bağlı cilt kolayca bronzlaşmaya ve lekelenmeye eğilimlidir. Cilde güneşe çıkmadan 20 dakika önceden uygun UVB koruyucu içeren güneş kremi uygulanmalıdır.
Hamileliğin son 3 ayında gebe her 3 kadından birinde ellerde ve özellikle ayaklarda şişme görülür. Hava sıcaklığındaki ve nem oranındaki artış vücutdaki şişmeyi fazlalaştırır. Uzun süre ayakta kalınması da şikayetlerin artmasına neden olur. Her fırsatta hamilelerin oturup ayaklarını yükseğe kaldırmaları, imkan varsa ayaklara ve bacaklara masaj uygulanması tavsiye edilir. Ayak banyoları, ayak ve ayak bileklerindeki şişliklerin inmesine yardım eder. Bu banyolara nane gibi doğal esanslı yağların katılması ayrıca ferahlık verir. Yüzük ve bilezik gibi aksesuarlar parmak ve eller şişmeden çıkarılmalıdır ki bunlar daha sonra kan akımını engellemesinler.
Sıcakların etkisini azaltmanın diğer bir yolu ise sık sık serin duş almaktır. Hatta imkan varsa havuzda veya denizde yüzerek ve oturarak serinlemek mümkündür. Evdeki küvetin içini doldurup içine oturmak da aynı etkiyi göstermektedir.
Hamilelikte yoğun egsersiz terleyerek aşırı su kaybına yol açtığı için uygun değildir. Yoga veya t’ai chi gibi hafif aktivitelerin yanı sıra özellikle suda egzersiz iyi bir çözümdür. Egzersiz sonrası su içilmesi ihmal edilmemelidir.
Açık renk güneş ışınlarını yansıtan kıyafetlerin seçilmesi tavsiye edilir. Pamuk, keten gibi doğal kumaşlardan oluşan geniş ve rahat kıyafetler terlemeyi önlediği gibi hareket serbestliği de sağlar.
Düz, ayaklarınıza nefes aldıracak, rahat ayakkabıların tercih edilmesi ayak şişmesinden doğacak sıkmayı ve rahatsızlığı azaltacağı gibi düşme riskinizi de azaltır.

Son düzenleme:
aaaa, bak farkettim, Çiğdem ve bilge de hiç girmemiş... Bir de xtatlıkız uzun zamandan beri yok... ınşallah bir sorunu olmamıştır.. Kanaması vardı onun ya..

ya funda ayakkabıyı zor tutuyorum ayağımda ya fena bi sıcak var evler daha ii dışarısı kaynıyor gerçekten

funda sen bişey sürüyomusun vucuduna nemlendirmek için

kızlaaaarrrr, öldürdü bunlar beni geçen cumadan beri. Bu benim patronlarda insaf merhamet yok, geçen perşembeden beri canıma okuyorlar. Perşembeden beri kuyruğu yanmış it gibi teklif hazırladık, ihaleye katılabilmek için dün akşam uluslararası kuryeye vermemiz gerekiyordu. Kurye saatine yetişmedi, kurye şirketinin merkezine götürdüm, az kalsın onu da kaçırıp havaalanına uçağa götürecektim. Acayip stres yaptım, o yol boyunca kriz şeklinde çığlık çığlığa ağladım arabada, kocacımın aklı çıktı. Bir de utanmadan gece yarısı mesaj atıp ikinci bir başka iş için şunu bunu ne yaptın diye soruyorlar. Bugün geldiğimden beri bir dakika başımı işten kaldıramadım, sabahtan beri cebime gelen telefon sayısı 30, bir o kadar da ofis telefonuma gelmiştir. Delirtecek bunlar beni. Kendi karıları konken partilerinde döt gezdirir, pamuklara sarar sarmalarlar, bana eşşek muamelesi yapıyorlar. Vakti gelince bir kenarda doğurursun diyecekler neredeyse...

Amanıııııııınnnnn Tutmayın beniiiiiiiiiiiiiii, tam bana göre bir iş çıkmışşş.Bilgeeeee gelip haklarından gelim mi onların

aaaaaaaaaaaaa manyak mı ne bunlar ya çüş ya sen öle acelyele kargoya yetişiim derken bişeyin olsa ne olcak kim vericek onca çektiğin acının hesbaını adamın tepesini attırmasınlar konuş bunlarla bilge ben bu şekilde çok yıpranıyorum de yada doktordan rapor al bir hafta sırtın dinlensin bnmde önceki işim böleydi köklü bir şirkette mali işler sorumlusuydum o kadar didindim o mevkiye gelmek için sonra evlenince dayanamadım bastım istifayı

bunlar için o kadar uğraşıyorsunda peki sen hamilelik için izne aldığında geri seninle işe devam edicekelr mi önce bebeğin ve sen başlarım onlarım verdiği 2-3 kuruşa canından yada bebeğinden değerlimi ya

Slm kizlar ben dun dr gittim ve bebegimi gordum 21.9mm olmus kollarini oynatiyordu. Cok garip bi duyguydu ya. Surekli topigi takip ediyorum ama hic bi belrtim olmadigi icin biseyler yazmaya bile korkuyordum ama korkularim bosunaymis ve belirtilerin baslamasi icin yavrumu gormem lazimmis. Dunden beri cok bulantim var ve surekli yatiyorum

Kızlar selam. Biz amniyodan geldik. Biraz zor oldu ama neyse başardık. 2 kez denemek zorunda kaldı doktorum. Bebeğin plasentası önde ve bayağı kalın (bu doğum ve bebeğin gelişimi açısından iyi bir şeymiş), iğne ulaşamadı amniyo sıvısına. 2. kez farklı yerden denedi. neyse sonunda örnek alabildi. 3 gün evdeyim, ilk 48 saat düşük riski var. Bol bol dinlenmem gerekiyor. Eşim de işe gitmedi, yanımda. Yemek hazırlıyor şimdi :))

Bu arada cinsiyet iyice kesinleşti: erkek :) Alışmam biraz zaman alacak oğluma ama çok tatlıydı kerata, amniyo sırasında uyuyor olsun diye aç aç gittim, yinede taklalar atıp, sürekli yer değiştiriyordu:) Boyuna göre 1 hafta önde gidiyor. 111,43 mm olmuş. 17 haftalık çıktı. Ultrasondan da sıkıldı ve yüzünü kapadı elleriyle. Beni rahat bırakın artık der gibiydi.

ay kendimi ne kadar kötü hissettim şimdi ben seni unuttum cnm yaaaa
ohhh iyisin demekki kafam yerinde değil hiç
dinlen skaın kalkma uzan yat arada ev içinde yürüyüş yap
demek minik bebeğin evinin çatısı sağlam çıktı desene kimseye geçit vermiyo ama bunuda atlattığına sevindim
ve tüm kalbimle inanıyorum ki çok ii sonuçlar gelicek bildiğim kadarıyla iki hafta sürüyo ne kadar sonra sonuç senin cnm

yaaaaaaaaa insan öle görünce anlıyor dimi anne olduğunu çok süper bişey gerçekten hemen ekliyorum listeye yeni boyunu miniğim

demek çileli günler başladı ne zaman bulanıo miden cnm

cnm senin adina cok sevindim darisi basima insallahhh

pelly gözün aydın canım nihayet sonuçlandı sende rahat bi nefes almışsındır.Kızlar gerçekten çok sıcak ya camdan başımı çıkaramıyorum sanki sıcaklardan benim midem daha çok bulanmaya başladı.Yarın benim de testlerim var ama şu Glukoz canımı sıkıyo çok kötü imiş tadı

[table="head"]|*KK Nick*|*SAT*|*Tahmini D.T.* |*YAŞ*|*İlk Kilo*|*Güncel kilo* |Güncel notları*|*Cinsiyet*|*Çizelge*|

01|Pelly1|24.Şubat.10|2.Aralık.10|35|56,5|60|Amniosentez sonucu bekliyor eyvahedigeldismile | erkek gamyoncuiremsu |
02|Yeshill-Yansima |26.Şubat.10|3.Aralık.10|27|87|| Minik prens nur topu gibi |erkekgamyoncuiremsu|

03|Haymatlos|3.Mart.10 |8.Aralık.10|31|100| 104|26 Haziran bebekle buluşma | erkekgamyoncuiremsu|

04|Meralun|5.Mart.10|10.Aralık.10|29|||Minik melek nur topu gibi | |

05|Patly|8.Mart.10|12.Aralık.10|29|61,5|63|Minik melek nur topu gibi | |
06|Sebo|9.Mart.10|14.Aralık.10|28 |57||Minik nur topu gibi | |

07|Bsp|11.Mart.10|16.Aralık.10 |36 |60|61| Minik nur topu gibi ||

08|Kaymaklim|11.Mart.10|16.Aralık.10|24|76||17 Haziran aminosentez||

09|Gelbebek26|13.Mart.10|18.Aralık.10|28|61,5|64,5| Minik prens nur topu gibi | erkek gamyoncuiremsu|

10|Selin25|15.Mart.10|20.Aralık.10|27|58||Minik melek nur topu gibi gibi ||

11|Pretty| 15.Mart.10| 20.Aralık.10|26|59|| Minik prens nur topu gibi | erkekgamyoncuiremsu|

12|Gizemli83|18.Mart.10|23.Aralık.10|27|56|56|Minik prenses nur topu gibi | kız :hulya:|

13|Aysun5538 |21.Mart.10|26.Aralık.10|26|59|| Minik Melek 23.4 mm | |
14|Beyazceylan|24.Mart.10|28.Aralık.10 | |58||? eyvahedigeldismile ||
15|Quality |24.Mart.10|28.Aralık.10|39|57|61|Minik melek 30 mm ||

16|Papatyam03|26.Mart.10|27.Aralık.10|31|| |Pıt Pıt Atıyor Kalbi ||

[/table]

[table="head"]|*KK Nick*|*SAT*|*Tahmini D.T.* |*YAŞ*|*Kilo*|*Güncel kilo *|*Güncel notları*|*Çizelge*|
17|Bee009|31.Mart.10|5.Ocak.11|29|47|52 |Minik melek 5 cm | |

18|Pany86|1.Nisan.10|6.Ocak.11|25|64|66|23 Haziran ikili test :Saruboceq: ||

19|Ç&D|1.Nisan.10|6.Ocak.11|26|63|67| ikizler geliyorrr:ecrin_bebek::ecrin_bebek: ||

20|Arkadas2010|2.Nisan.11|7.Ocak.10|29|75| 77|minik melek 27,6mm||

21|Suens|3.Nisan.10|8.Ocak.11|29|75||ikizlergeliyor :ecrin_bebek::ecrin_bebek:| |

22|Elvinnaz|3.Nisan.10|8.Ocak.11|||| ikizlergeliyorrr:ecrin_bebek::ecrin_bebek: ||

23|Zeynepela|5.Nisan.10|10.Ocak.11|27|69| 71|Minik melek 28 mm ||

24|Cancan2|7.Nisan.10|12.Ocak.11|31|63| |Pıt Pıt Atıyor Kalbi | |
25|Angell80|8.Nisan.10|13.Ocak.11|29|64|67|Pıt Pıt Atıyor Kalbi ||

26|Bakyıldız|11.Nisan.10|16.Ocak.11|33|96|| Minik melek 17 mm | |

27|Ayseuzal|12.Nisan.10|17.Ocak.11|27|55| |Pıt Pıt Atıyor Kalbi | |

28|Juccy|15.Nisan.10|20.Ocak.11||60| |Minik melek 21,9 mm ||

29|Aralma|17.Nisan.10|22.Ocak.11|29|65|| Minikler büyüyor | |

30|Cannur82|19.Nisan.10|24.Ocak.11|29|65||randevuyu bekliyor :uhm:| |

31|Xtatlıkız|22.Nisan.10|27.Ocak.11|22|58||Minik melek 15mm ||

32|Yuyo|25.Nisan.10|29.Ocak.11|27|65| | Pıt Pıt Atıyor Kalbi | |

33|Angelofsky74|| ||| | | |Sabırsızlıkla bekliyoruz olumunekankayizsmile |
34|Asozlem|| ||| | | |Sabırsızlıkla bekliyoruz olumunekankayizsmile |
35|Subuo|| ||| | | |Sabırsızlıkla bekliyoruz olumunekankayizsmile |
36|Panadol||| ||| | |Sabırsızlıkla bekliyoruz olumunekankayizsmile |
[/table]

Merve'cim sonuçlar 3 hafta sonra. 7 Temmuz'da. Ekstra ücret verirsen hızlandırıp 2 hafta da verebiliyorlar. Sonuç iyi çıkacak, eminim. o yüzden 3 hafta berklerim, sorun değil.

Aralma ne testi yaptıracaksın sen? Şeker yüklemesi ise çok erken değil mi? 26. haftada yspılıyor benim bildiğim. Senin kaçıncı haftan?

Pelin, gözün aydın, atlatmış olmana sevindim bu telaşı da.. bebeğinin yeni cinsiyeti de hayırlı olsun... Hoşgelsin KAAN:)

Dikkat et kendine... Darısı bana:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…