bu kadar mı güzel anlatılır süpersinGünaydın kızlar,
Pretty lütfen kendini boşu boşuna üzme ve bebeğini de strese sokma. Korkmak, endişelenmek için yeterince sebebimiz var ama ne kadar üzülürsen üzül olana ve olacağa çare yok. Tek yapabileceğin en iyisinin umut etmek ve kendine dikkat etmek.
ben çarşamba günü amniyosentez yaptırdım. 3 gün evde yattım ve bebeğim düşmesin diye dua ettim. Şimdi de 2 hafta daha var önümde sonucu bekleyeceğim. %85 bebeğim normal ama %15 down sendromu olma ihtimali de var. Ben iyiyi düşünmeye çalışıyorum. Aksi takdirde kafayı yerdim.
Çok yakın bir arkadaşım ilk bebeğini 6 aylıkken karnında kaybetti. Kendine zor geldi ama şimdi 2 tane oğlu var. Böyle olaylar herkesin başına gelebilir tabi ki ama ben bol bol şükrediyorum ve olumlu olmaya gayret gösteriyorum.
Lütfen kendini ve bebeğini (ve tabi ki seni sevenleri) daha fazla üzme. Bebeğine kavuştuğunda, onu kucağına aldığında geçen 9 ay boyunca boşuna endişelendiğini göreceksin ve daha çok üzüleceksin. Çünkü bebekler annenin üzüntüsünü hissedermiş ve ilerde stresli, sıkıntılı bir bebeğin olabilir. Senin bir anne olarak mümkün olduğunca huzurlu ve mutlu bir hamilelik geçirmek.
Şu an endişeleneceğin hiçbirşey yok.
muck nasılsın sevgimmerve günaydın canım benim...
bilgecim sen varya bir numarasın ya.. kız öyle şey olur mu hiç? Allah iyiliğini versin emi..
aynen ya korkuyorum bebeğim nası bi dünyaya gelicek diye gün geçtikçe kötüleşiyomerve dün haberleri izlerken hem ağladım, hemde kuzumla konuştum.. onu böyle bir dünyaya getireceğim için özür diledim..inşallah onla büyüyene kadar insanlar savaşların nasılda boş ve saçma sapan birşey olduğunu o kalın kafalarına sokarlar..
nie sinirlisin kuşum ???? gebelik gerginliğimiözlemcim tüm bu hissettiklerini yaşaman çok normal aslında
hamile kadınlarda görülebiliormuş bebeğe bakamayacağım bana yada ona bişii olacak hissi
bunun aynısını benim annemde yaşamıiş..
o yüzden kendini sorunlu gibi düşünmektense mervenin de dediği gibi bir danışmandan yardım al derim..
hiçç kendini yormadan atlatabilirsin..
bende düşünüorum yardım almayı çünkü inanılmazz sinirliyim mesela bu da normal değil...
..
Funda'cım haftasonu Palladium ve Şaşkınbakkal M&S'e gittim. Pembe ve mavi puanlı gri ayı işlemeli body'leri gördüm ama gri puanlı yoktu. Bir de bu body'ler indirimde değildi. En azından pembe ve mavi puanlı olanlar. Bugün bir de İstinye Park M&S'e bakacağım.
Ben de bu arada oğluma 5'li Snoopy'li body seti aldım :)) Çok tatlı. Kısa kollu olduğu için 6-9 aylık olanını aldım.
Merve şu resimleri koyduğumuz diğer topik neydi? ben kendşmş de çektim, bir de oğlumun ilk giyeceği takımın resmini koyacağım.
günaydın hepinize sabah doktora gittim kasık ağrın iyi bişey deil dedi bana cuma günü çok yürümüştüm ondan olmuştur ama ben sana raporu gez diye vermiyorum dedi:) tırnak morarmasıda düzenli beslenmediğim içinmiş malesef iştah sıfır hep karpuz peynir idare ediyorum bebişimide gördüm çok şükür gayet iyiydi hatta 15 haftalık görünüyodu minişim çok şükür hepinize çok teşekkür ederim yorumlarınız için iğnelere devam kızlar haftada bire düşürdü herhal doğurana kadar vurulacak
günaydın hepinize sabah doktora gittim kasık ağrın iyi bişey deil dedi bana cuma günü çok yürümüştüm ondan olmuştur ama ben sana raporu gez diye vermiyorum dedi:) tırnak morarmasıda düzenli beslenmediğim içinmiş malesef iştah sıfır hep karpuz peynir idare ediyorum bebişimide gördüm çok şükür gayet iyiydi hatta 15 haftalık görünüyodu minişim çok şükür hepinize çok teşekkür ederim yorumlarınız için iğnelere devam kızlar haftada bire düşürdü herhal doğurana kadar vurulacak
seni dayaklık seniiii
bizi telaşa sok sonrada rahatla kaydirigubbakcemile
cnm sen yinede dikkat et..o yorulma bende de var hemen yoruluyorum hemde 2 dakka merdien çıksam kendinmden geçiyorum bi dün havuza denize girdim çok enerjiktim o yüzden bugün elin kolum kalkmıyor.normal yani bu gibi durumlariyi haftalar kızlarrrr. dün eşimle alışverişe gittik çünkü artık mutfak alışverişi şart olmuştu realde o reyonları gezerken birden daralma geldi o kadar kötü oldumki biran önce çıkalım dedim çıktık yemek yemeğe gittik ayyyy oda ne midem bulandı yemekleri görünce yarıda bıraktık eve geldim ve yediğim o iki lokmayıda çıkardımmm uyandığımda saat gece 1 di buğün şükür iyiyim yok kızlar ben şimdiden yoruluyorum gezerken sizdede öyle oluyormu yorgunluk halsizlik ben ev temizliği yapmayı çok severim şimdi içim gidiyor eşim çok sinirleniyor ama ben onu bir yerlere gönderip hafta sonu alıyorum elime süpürgeyi ve toz bezini başlıyorum temizliğe onuda yapmasam iyice monotonlaşıcam
Bak gördün mü şekerim, ikiniz de gayet iyisiniz aslında, sadece biraz kendini rahat bırakman gerekecek.
Bu arada endişenin bebeğe ne kadar zararlı olduğunu yine her türlü derdin taşıyıcısı ablamdan örnek vererek anlatayım. Ablam evlendikten 2 ay sonra hamile kaldı. Hiç sırası değildi, ailemiz damadı istemiyordu, kızlarına layık görmüyordu, ablam çok direnmişti, yıpranmıştı filan. Eniştem o sırada işsizdi ve sınavlara hazırlanıyordu. Ablam da aslında istediğinin sınavlara girip müfettiş filan olmak olmadığını hamileliği sırasında anladı. Bir de çok çok farklı kültürlerden geliyorlardı. Bizde baba ayağa kalkınca dönüşte bir bardak su getirmesi istenebilir, ya da ne giydiğimizin nerede gezdiğimizin pek önemi yoktur, evimize kolay kolay misafir gelmez, gelse de öyle kalabalık habersiz ve yemekli yatılı gelemez. ama eşinin ailesi öyle değildi, onlar kabile kültürüyle herkes birbiriyle vıcık vıcık çat kapı yaşıyorlardı, onlarda erkek olmak üstün insan olmak ve sürekli hizmet görmek demekti, bacak kadar velet bile olsalar... Hamileliği boyunca sürekli kavga ettiler, eniştemin iş bulmak peşinde olmaması, ablamın işten geldiğinde evi berbat bulması ve akşama yemekli misafir çağırılmış olması filan gibi sebeplerden. Hala kabul etmez ama ben o dönemde acaba ailem haklı mı diye düşündüğünden ve endiişe ettiğinden eminim. Düşünsenize yanlış bir adamla evlendiğinizden şüphe ediyorsunuz ama karnınızda bir bebek var, tam bir köşeye sıkışmışlık duygusu... Bebek tüm hamilelik boyunca stresteydi hiç kıpırdamıyordu, doktorlar endişeliydi, kayıptan korkuyorlardı, sürekli ultrasonda kalp atışı takibindeydi, çok sorunlu geçti hamileliği ve 37. haftada erken doğum oldu. Doğduktan sonra da yeğenim hep sıkıntılı hep gergin ve mutsuz oldu. İnsanları da kendini de asla sevip güvenemedi, hep bırakılacağından kazık yiyeceğinden, insanların onu kandıracağından korktu, 16 yaşına geldi hala da öyle. Şimdi o mutsuzluğundan dolayı ailesini ve diğer tüm insanları suçluyor, o yüzden kendince cezalandırma taktikleri uyguluyor. Sorunlu bir cenindi, sorunlu bir bebek, sorunlu bir çocuk ve sorunlu bir ergen oldu. Bundan sonrası için de hiç ümitli değiliz.
Kısacası insanın karakteri anne karnında ve o ortamın geliştirdiği koşullarda şekillenmeye başlıyor. Zorunluluklar ya da fiziksel sebepler yüzünden gelişen sıkıntılar bir yanai, kendimizin yarattığı sıkıntıları bebeklerimize yaşatmamamız çok önemli diye düşünüyorum.
sağlam bi sopa yesem rahatlıcam herhalde haklısın cnm :)olumunekankayizsmile
Slm kızlar nasılsınız.
iyi haftalar kızlarrrr. dün eşimle alışverişe gittik çünkü artık mutfak alışverişi şart olmuştu realde o reyonları gezerken birden daralma geldi o kadar kötü oldumki biran önce çıkalım dedim çıktık yemek yemeğe gittik ayyyy oda ne midem bulandı yemekleri görünce yarıda bıraktık eve geldim ve yediğim o iki lokmayıda çıkardımmm uyandığımda saat gece 1 di buğün şükür iyiyim yok kızlar ben şimdiden yoruluyorum gezerken sizdede öyle oluyormu yorgunluk halsizlik ben ev temizliği yapmayı çok severim şimdi içim gidiyor eşim çok sinirleniyor ama ben onu bir yerlere gönderip hafta sonu alıyorum elime süpürgeyi ve toz bezini başlıyorum temizliğe onuda yapmasam iyice monotonlaşıcam
Bak gördün mü şekerim, ikiniz de gayet iyisiniz aslında, sadece biraz kendini rahat bırakman gerekecek.
Bu arada endişenin bebeğe ne kadar zararlı olduğunu yine her türlü derdin taşıyıcısı ablamdan örnek vererek anlatayım. Ablam evlendikten 2 ay sonra hamile kaldı. Hiç sırası değildi, ailemiz damadı istemiyordu, kızlarına layık görmüyordu, ablam çok direnmişti, yıpranmıştı filan. Eniştem o sırada işsizdi ve sınavlara hazırlanıyordu. Ablam da aslında istediğinin sınavlara girip müfettiş filan olmak olmadığını hamileliği sırasında anladı. Bir de çok çok farklı kültürlerden geliyorlardı. Bizde baba ayağa kalkınca dönüşte bir bardak su getirmesi istenebilir, ya da ne giydiğimizin nerede gezdiğimizin pek önemi yoktur, evimize kolay kolay misafir gelmez, gelse de öyle kalabalık habersiz ve yemekli yatılı gelemez. ama eşinin ailesi öyle değildi, onlar kabile kültürüyle herkes birbiriyle vıcık vıcık çat kapı yaşıyorlardı, onlarda erkek olmak üstün insan olmak ve sürekli hizmet görmek demekti, bacak kadar velet bile olsalar... Hamileliği boyunca sürekli kavga ettiler, eniştemin iş bulmak peşinde olmaması, ablamın işten geldiğinde evi berbat bulması ve akşama yemekli misafir çağırılmış olması filan gibi sebeplerden. Hala kabul etmez ama ben o dönemde acaba ailem haklı mı diye düşündüğünden ve endiişe ettiğinden eminim. Düşünsenize yanlış bir adamla evlendiğinizden şüphe ediyorsunuz ama karnınızda bir bebek var, tam bir köşeye sıkışmışlık duygusu... Bebek tüm hamilelik boyunca stresteydi hiç kıpırdamıyordu, doktorlar endişeliydi, kayıptan korkuyorlardı, sürekli ultrasonda kalp atışı takibindeydi, çok sorunlu geçti hamileliği ve 37. haftada erken doğum oldu. Doğduktan sonra da yeğenim hep sıkıntılı hep gergin ve mutsuz oldu. İnsanları da kendini de asla sevip güvenemedi, hep bırakılacağından kazık yiyeceğinden, insanların onu kandıracağından korktu, 16 yaşına geldi hala da öyle. Şimdi o mutsuzluğundan dolayı ailesini ve diğer tüm insanları suçluyor, o yüzden kendince cezalandırma taktikleri uyguluyor. Sorunlu bir cenindi, sorunlu bir bebek, sorunlu bir çocuk ve sorunlu bir ergen oldu. Bundan sonrası için de hiç ümitli değiliz.
Kısacası insanın karakteri anne karnında ve o ortamın geliştirdiği koşullarda şekillenmeye başlıyor. Zorunluluklar ya da fiziksel sebepler yüzünden gelişen sıkıntılar bir yanai, kendimizin yarattığı sıkıntıları bebeklerimize yaşatmamamız çok önemli diye düşünüyorum.
kızlar hafta sonu arkadaşın yazlığındaydım denizede girdim havuzada
kolada içtim cipste yedim
ne süt içtim ne ilaç unutuum hepsini
ben çok kötü bi anneyim ya
ıslak bikiniylede oturdum bi güzel
şimdi saat kurdum
düzenli ilaç süt saati meyva saati yaptım kendime
kötü anneyim ben
Slm kızlar nasılsınız.
kızlar hafta sonu arkadaşın yazlığındaydım denizede girdim havuzada
şimdi saat kurdum
kötü anneyim ben
aşkııımmm şimdi şöyle bi durum var benim 1 ev arkadaşımın düğünü 31 temmuz ist .decnm ay sonu anneme geçicem doğuma kadar istanbuldayım doğurunca bebeğimle direk yalovaya
bizim evi toparladık herşey kolide bide günlük tabak çanakla günlük kıyafetler kaldı
sen ne zaman gelicen istanbula
nieymişşşşkızlar hafta sonu arkadaşın yazlığındaydım denizede girdim havuzada
şimdi saat kurdum
kötü anneyim ben
aşkııımmm şimdi şöyle bi durum var benim 1 ev arkadaşımın düğünü 31 temmuz ist .de
diğer bi arkadaşımın 3 ağus. tekirdağda
zaten onlara gelicem bir de şimdi gelsem yorgunluk olacak dio eşim
nieymişşşş
gayet ii annesin
rahatlamışdır kuzucuk
hep ilaç hep sağlık
cips kadar güzeli var mı beaaaaaaaaaaa:):)
ama havuza girme sen genede:)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?