ben hiç bişi yazmadım ama bnm sebebim farklı aylardır çocuk yapamayan arkadaşlarım var ya ben onlara nasıl sölicem kızlar yaaakızlar ya az önce kızımın gelişini müjdelemek için face yazdım.. ama sonra sildim.. hala endişelerim var.. ne bileyim işte.. sizde de var mı bu psikoloji... yoksa ben mi kafayı yiyorum..
Üzücü haberler aldıktan sonra insan kendi başına geleceğinden de korkuyor, bir de "nazar değer" korkusu var. Bir body almaktan bile çekiniyoruz sonunda.
ben face'de duyurdum. Hatta profil resmimde "baby on board" resmi. Sonuçta tabi ki yolumuz daha uzun ama biraz da keyfini yaşamak lazım.
ya kızlar ben bu konuyu size hep açmak istiyordumda kaynıyordu sevgi ii hatırlattı benim kk dan eski zamanlardan (çocuk yapmak için deneme yaptığımız 2 aylık zaman) arkadaşım var sonra msnde çok ii arkada falan olduk kızcağız 33 yaşında para yok tüp yapamıyo ama doğrudan söyleyemiyo ben anladım neyse ben ona hep demiştim işte 5 aylıkken sölerim ben hamile kalınca diye
ya şimdi o kk da birinin hamile kaldığını duyunca hemen bak görüyomusun o dahamile kaldı vs gibi fesatça şeyler söylerdi gıcık oluyorum derdi ama kötülüğünden değil kendide çok istediğinden şimdi bende onu kırıcam üzülücek diye çok korkuyoum çünkğ her seferinde soruyor ne yaptınız çalışmalara devam mı die...
napiim sizce
En zoru da bu herhalde, başkasına kimseyi üzmeyeyim erken haber vermeyeyim diye söylemedim dersin ama bu arkadaşına nazarın değer diye söylemedim manasına gelecek benneyaptımki. Bence söyle artık ama eşim şart koştu 5. aya kadar kimseye söylemememi şart koştu gibi birşeyler söyle. Offf çok zor yahu...
ya kızlar ben bu konuyu size hep açmak istiyordumda kaynıyordu sevgi ii hatırlattı benim kk dan eski zamanlardan (çocuk yapmak için deneme yaptığımız 2 aylık zaman) arkadaşım var sonra msnde çok ii arkada falan olduk kızcağız 33 yaşında para yok tüp yapamıyo ama doğrudan söyleyemiyo ben anladım neyse ben ona hep demiştim işte 5 aylıkken sölerim ben hamile kalınca diye
ya şimdi o kk da birinin hamile kaldığını duyunca hemen bak görüyomusun o dahamile kaldı vs gibi fesatça şeyler söylerdi gıcık oluyorum derdi ama kötülüğünden değil kendide çok istediğinden şimdi bende onu kırıcam üzülücek diye çok korkuyoum çünkğ her seferinde soruyor ne yaptınız çalışmalara devam mı die...
napiim sizce
ben de Ozlem'e katiliyorum. yani benim icim temiz olduktan niyetim duzgun olduktan sonra Allah neden sirf baska birisi hasetlik yapiyor diye bana kaza bela versin ki? Bence de Ozlem'in dedigi gibi nazardan fazla korkmak bir sekilde Allah"in hikmetine inayetine guvenmemek gibi. Neyse yani bu konularda birseyler anlatabilecek en son insanlardan sayirim, sen rahat ol, hicbir seyden de cekinme...
canımmmmmmmmmmmmmmmmmmmm yerim ben o dondurmaları sen merak etme sağlıkla çözülücekler inşallahkizlar pazartesi donmus transferim var, bu basliktan saglam dualarinizi bekliyorum a.s ee ne yapalim hamislerin duasi tutarmis ondan :smiley-cool:
tamam msj alındıııııgizemli sopami aldim geldim yineklava: kiz bosver kimseyi takma diledigine soyle icinden gelmeyene soyleme ama bu nazar konusunu abartmayin annanem nazara cok inanmak Allah'in gucune gider derdi. yani olucak birseyi engeleyemezsiniz onun bunun gozu kaldi diye olmaz Allah korousun siz keyfini cikarin gozu kalan olursa sen bana yolla klava: gozu kalanin da gozu ciksin ayrica tovbe tovbe :smiley-cool:
ama sen beni yanlış anladın ben onda başından beri ben 5 ay kimseye sölemicem yeminim var demiştim şimdi o herkesle birlikte öğrendiğini zannedicek anladın mı yani öle yapmayı düşünüyorumbu samimiyeti kurduğun bir arkadaşına 5 ayda söylersen ne düşünür sence,abes olma zmı,
sonuçta bu yola girmişsiniz,o olmasa sen,sen olmasa o,yada ikinizde bebek için çalışıyorsunuz,sana kısmet olmuş,
nazardan da endişe ediyorsun sanırım,
o sana 5 ayda söylese hamileyim diye sen nasıl olurdunboshayallersmile?
nem olsam açıkça konuşurdum,
sana üzülürsün diye söylemeyi erteledim belki ama bu da seni üzerim diye,çok dua ediyorum sana da der,söylerdim:sm_confused:
ok to bebeğim senin içinde neler yatıyormuş yahu haklısınız sölicem en kısa zamanda bari tam 5 aylık olsunda yalanıma kılıf olsunben de Ozlem'e katiliyorum. yani benim icim temiz olduktan niyetim duzgun olduktan sonra Allah neden sirf baska birisi hasetlik yapiyor diye bana kaza bela versin ki? Bence de Ozlem'in dedigi gibi nazardan fazla korkmak bir sekilde Allah"in hikmetine inayetine guvenmemek gibi. Neyse yani bu konularda birseyler anlatabilecek en son insanlardan sayirim, sen rahat ol, hicbir seyden de cekinme...
walla bu fikir çok hoştu harikasınız cinsiyet için süper bir fikirdi tavsiye edicem öğrenmeyenlereherkese merhabalar..
Merve, aslinda normal plan dogumda ogrenmekti biliyorsum ama 20 haftalik supriz ve ogrenme sekli de cok guzel oldu Her anlattigimizin hosuna gitti.
BEn bugun disardayim gene. Normal ic hastaliklari dr umu gorucem cunku kadin dogum dr bilemedi derdim ne normal dr unu gor dedi. Karnimin ustunde midemin yaninda agri ve batma oluyor. Bebegin olabilecegi bir yerde degil ama hamilelikle ilgili mi bilmiyorum. gene de bir dr uma goruneyim dedim. Birde hamilelik lekesi gibi degil ama cildim azdi. Kizardi tahris oldu. ne yapabilirim sorucamm bir..
herkese serin hafta sonlari;-))
BIlgeee.. ben de aldim el dopplerinden;-)) Evde bakinca dr a gitmis gibi oluyorum zaten bir farkida yok bizim icin;-)) Bebklere aldigimiz ciciler formuna koyarim dopplerin fotosunu eve gidince. Daha bebege birsey almadim ama kendime doppler aldim ;-))
BIlgeee.. ben de aldim el dopplerinden;-)) Evde bakinca dr a gitmis gibi oluyorum zaten bir farkida yok bizim icin;-)) Bebklere aldigimiz ciciler formuna koyarim dopplerin fotosunu eve gidince. Daha bebege birsey almadim ama kendime doppler aldim ;-))
:)))))))))))
biz artik oyuncak ettik, esimle beraber eve geliyoruz, eve gelir gelmez banyodan once hemen bir seans doppler dinletisi aliyoruz:)))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?