2010 Aralık-2011 Ocak Tüp Bebekle Anne Olacak Bayanlar Buraya :)

bende şimdi uyandımmm:):)sersem gibiyim ertesi gün olmuş gibi sanki...
elektrik olsa direk msn e girecektim belki varsındır die geçen günde kakmıştın ya erkenden e tv de izlemiorsun sen aklıma geldi ama giremedim işte elektriksizlikten

ya çok haklısın davul gibi oluyorum su içmekten ama banamısın demiyor

su çok önemli çookkkkk aşırı sıcaktan sıvı kaybediyoruz almazsak dışardan takviye haklimiz yaman olur

kızlar lütfen benden etkilenmeyin herşey de bir hayır var ben arada sizleri ziyaret edeceğim iyi haberlerinizi okumak istiyorum lütfen iyi olun bu beni daha öutlu eder. biz bebeğimle yarın ayrılıyoruz şu mübarek günde rabbimden en kısa zamanda hayırlı evlat diliyorum. sizleri çok çok öpüyorum canım arkadaşlarım...

haklısın canım.dediğin gibi hem geçen haftaki haberlerden hemde sıcaklardandır . ben hemen suya sarıldım zaten. ki çok sıvı alıyordum.şimdi daha fazla alıcam. kendimede klava: sopalığım diyorum ve bebeğimi daha fazla üzmeden hemen iyi şeyler düşünmeye çalışıyorum. zemuszemus

Mervecim Kaan iyi sanırım :) Bu sabah kahvaltıdan sonra biraz hareketlendi, şimdi uyuyor herhalde. Yarın göreceğiz bakalım neler yapıyormuş..

kuşum ne kadar etkilenmeyelim desekte topikte daha kaynaştığımız kişiler var
önce angelofsky özlem sen panadol suensin bi bebeği şimdi hatırladıklarım

yani etkilenmemiz mümkün değil ama insan
bize arada uğrayacak olman bile senin ne kadar güçlü bir kadın olduğunu gösterir

gerçekten çok güçlüsün bu beni şaşırtıyor...

helal sana aferim bende kendime geldim az önce hooppppsss noluyo merve yine melankoliye bağladın dedim
hem zeynepte bu sefer bizi üzdü diye düşünüp üzlüyor
Mervecim Kaan iyi sanırım :) Bu sabah kahvaltıdan sonra biraz hareketlendi, şimdi uyuyor herhalde. Yarın göreceğiz bakalım neler yapıyormuş..
uyusunda büyüsün kızımın abisi
Yarın 5. ayımız bitiyor :)))
maaşallah size
pelin şimdi ben bunu hep soruyorum ama
satım 18 mart ya imdi ben kaç aylığım

4. Ay
Kendinizi daha enerjik hissetmeye başlarsınız.

Gebe olduğunuz dışardan belli olmaya başlar.

Cildiniz koyulaşabilir. Göğüsleriniz büyür.

Beliniz kalınlaşmaya başlar.

Karnınız belirginleşmeye başlar.
Karnınızın üstünde koyu bir çizgi görülebilir.

Doğumdan kısa bir süre sonra bu çizgi kaybolur.

Bu dönemde dikkat edilmesi gerekenler
Bu dönemde iştahınız artmaya başladığından, sağlıklı beslenerek kilonuza dikkat etmelisiniz. Bol ve rahat giysileri tercih etmelisiniz. Ülkemizde kansızlık halen çok yaygındır. Gebelikte artan demir ihtiyacı uygun şekilde karşılanmazsa kansızlık önemli bir sorun halini alır. Kansızlık anneye ve bebeğe zarar verebilir, kansızlığı olan bir anne için düşük erken doğum, düşük doğum ağırlıklı bebek, ölü doğum riski daha yüksektir. Bu dönemde kansızlığın gelişimini önlemek için demir desteğine başlanması uygundur.

5. Ay
Memelerden ilk süt gelebilir,
bu sadece silinmeli, meme sıkılmamalıdır.

Cilt koyulaşması artabilir.

Sırt ağrısı, kasıklarda gerilme, vajen akıntısı,
dişeti kanaması gibi yakınmalara sık rastlanır.

Bebeğinizin hızlı büyüdüğü ve sizin de hızla kilo alacağınız
bir döneme girdiğinizden sağlıklı beslenmeye çok dikkat etmelisiniz.

Bu dönemde dikkat edilmesi gerekenler
Kendinize özen göstermelisiniz. Rahat giysi ve ayakkabılar giymelisiniz. Bebek eşya ve giysileri düşünmeye başlamalısınız.

slm hayırlı cumalar kızlar ben geldim iki gündür yoktum gelemedim kusura bakmayın
ayaklarım ve yüzüm çok şişiyor ve belimde çok agrım vardı d.r yat bol bol dinlen dedi
bu gecede saat 12de afedersiniz sanki içim boşalır gibi sabsarı bir su geldi sabah ettik eşimle şimdi d.r
geldik bebekte sorun yok kültür testi yaptı 3 gün sonra test sonucum çıkacakmış umarum sorun olmaz
sürekli burnum kanıyor ve çok halsizim
ama maşallah melegime melegim çok iyiyyidi teyzeleri ayak ayak üstüne atmış uyuyordur d.r kaldırmak için bayag caba sarfettiı çok inatcı çıktı benim kızım babası gibi tembel olcak sanırım banamısın demiyor ne güzel yattıyor ayak ayak üstüne atmış elleri ensesine koymuş eşimde
diyorki bir sıgarası eksinbu arada kız olduggu kesinleşti yani ervamızzz geliyor allahım bu cumalar hürmetine herkesin bebegine saglık versin ve olmayanlarada saglıklı ve hayırlı evlatlar versin inş aminnnnnnnn

ay okurken bi an sıvı falan yazında dedim ki ne oluyoruz ii bari melek iyiymiş gözün aydın canım

şişlik burun kanaması vb gibi şikayetlerinin hepsi gebelikte çok normal
sıcaklardan hepimiz balon gibi olduk zaten

demek erva hanım keyifçi desene zilli
benim kızımda babası gibi tembel olucak :))

kızlar bu arada sizler ne giyiyorsunuz ayaklarınıza yada kıyafet benim bi hamile eteğim var giy yıka onunlayım bir haftadır

Son düzenleme:
bu arada

teesüflerimi sunuyorum tembel anneler

milletin göbüş topiği ne güzel dolmuş bizimkinde tık yok

bende başka topiklere koydum göbüşümün resmini​

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…