2010 da amniyosentez yaptıran ya da yaptıracak olanlar paylaşalım

flowersun

16.07.2010 çağan ege :))
Kayıtlı Üye
21 Ekim 2009
2.920
0
116
52
İstanbul
Arkadaşlar yaş ya da ikili üçlü testlerdeki riskler sebebiyle yakın tarihte amniyosentez yaptıran ya da yaptıracak olanlar duydularımızı paylaşalım. nerde yaptırdınız ya da yaptıracaksınız korkuyor musunuz? ben 26 şubatta yaptıracağım paylaşabilirseniz sevinirim.

meraba öncelikle şimdiden geçmiş olsun aynı sorunla ben de karşılaştım ve amniyosentez yaptırdım ben antalya akdeniz üniversitesinde dalında doç olan dr yaptırdım çook kolay korkulacak birşey diiil sadece dr unu iyi seç ve şunuda söylim sonuçlar genelde temiz çıkıyo

teşekkür ederim. biraz morale ihtiyacım var sadece.

bizde 26 şubatta amniyosentez yaptırıcaz,zeytinburnu sülamaniye hastanesinde yaptırıcaz,450 tl dediler ama tam olarak ne kadar olucağını bilmiyoruz,ilk sorduğumuzda 59 ytl dediler 30 ytl de birşey ekliyeceklermiş 90 ytl ciavarıydı sonra ne oldu bilmiyorum 450 ytl devlet hastanesinde yaptırıcaz,sigortamız yok normal ücretli fiyatı bu ...

aynı tarihte amniyosentez yaptırıcaz. ben de 26 şubatta yaptırıcam. Allah ikimizin de yardımcısı olsun. Biz çapadan bir profun muayenehanesinde yaptırıyoruz. bayaa pahalı.300 milyon muayene 600 amniyosentez 400 milyon da labratuar parası. bayaa pahalı. ama biz ayırdık onun parasını. tüp bebek için ayırdığımız bir para vardı tüpe gerek kalmayınca o parayı kullanıyoruz şimdi bebek için. bizim gözden çıkardığımız bir paraydı yani. neyse sebep neydi amniyosentez için? benim aslında test sonuçlarım kötü değil ama eşimin ailesinde down sendromu olduğu ve benim yaşım 38 olduğu için yaptırıyoruz. ama çok zor hamile kaldım bayaa bir korkuyorum açıkçası. çok kötü şeyler de yazıyorlar amniyosentezle ilgili.hakkımızda hayırlısı olsun.

geçmiş olsun arkadaşım, ben 12 şubatta yaptırdım. çapadan prof. dr. atıl yüksel yaptı kendi muayenehanesinde. eğer sen de ona yaptırıyorsan kesinlikle en doğru kişiyi bulmuşsun. için çok rahat olsun. işlem kesinlikle canını acıtmayacak. sadece iğne batması o kadar. dr bebeğimizin duruşunu tam istediği şekilde duruna kadar kesinlikle işleme geçmiyor. çok uğraşıyor. inanılmaz güven verici bir insan. sonuna kadar güvenebilirsin. sonuçlar genellikle iyi çıkıyor.benim sonuçlara 10 gün kaldı. içimizi ferah tutalım. hayırlısı neyse o olur. şimdiden geçmiş olsun. sonucu mutlaka haber ver..

Malesef ben Atıl Yüksel'e yaptıramıyorum. Çünkü randevu almakta geç kaldım. Randevuları doluydu.Çapa'dan Recep Has diye bir profun muayenehanesinden randevu aldım. Cuma günü Recep Has yapacak hiç tanımıyorum kendisini ama sorunlu gebelikler konusunda uzmanmış.Baya tedirginim. Sonrasında ne kadar istirahat ettin daha doğrusu ettin mi? hiç bir komplikasyon oldu mu? akıntı filan gibi şeyler? yazarsan sevinirim.

kusura bakma canım mesajı görmemişim. istirahat konusunda üç gün dinlenin ama yatarka değil sadece ağır işler yapmayın ani hareketlerde bulunmayın dediler. ama bu iş bizi o kadar çok tedirgin ettiki eşim de panikten üç gün kıpırdatmadan yatırdı neredeyse ama kesinlikle bir sorun çıkmadı.akıntı ve kan gelme riski armış o da olmadı çok şükür. zaten bu gibi riskler bebek sorunluysa daha çok oluyormuş. sonuçlar için 3 hafta dediler ama bizim çoğala çabuk gerçekleştiğinde 15. günde cevap verdiler hiç bir problem okmuş çok şükür. çok rahatladık. inşallah seninde sonuçların iyi çıkacaktır. allahın izniyle. sonucu mutlaka yaz arkadaşım

meraba şöyle bişey oldu biz çapadan profa gittik ayrıntılı ultrasonla ölçümleri yaptı ve bu çocukta herşey normal dedi. gelişimi çok iyi dedi. akrabalarda olan down sendromu 1. dereceden olmadığı için bizi bağlamaz dedi. ikili üçlü test sonuçlarınız da çok iyi o yüzden ben amniyosenteze gerek görmüyorum dedi. yaptırırsanız keyfi olur dedi. bana göre bi anormallik gözükmüyor sırf 37 yaşındasınız die amniyosentez yaptırmaktan yana değilim dedi. 23. haftada tekrar gelin dedi ola ki o zaman ciddi bir aksi durumla karşılaşırsak o zaman kordonsentez yaparız dedi. ama sizin kararınız düşünün taşının illa biz istiyoruz yoksa rahat edemeyiz diyosanız gelin yapalım dedi. amniyosentezden korkmayın bişi olmaz düşük riski vardır ama rahim yapısıyla kistlerle miyomlarla filan ilgilidir siz karar verin dedi. biz de eşimle konuştuk ve yaptırmadan çıktık. koskoca prof gerek yok diyorsa bir bildiği vardır diye düşündük. keyfi de yaptırmayalım dedik. böyle yani amniyosentez diye gittik ama sevinçli çıktık.

canım valla geçmiş olsun. çok iyi bir haber. tabi benim ikili testimde risk vardı. diğer üçlü test ve detaylı ultrasonda herşey normaldi . risk olunca yaptırdık. risk olmasına rağmen temiz çıkmıştı sonuçlarımız. eğer dr bu şekilde yönlendirmişse çok rahatlatmıştır. sizi inşallah daha sonraki kontrollerde de bi şey çıkmaz arkadaşım çok geçmiş olsun:)

ikili test sonucumuz 1/1737 üçlü test sonucumuz da 1/447 bizim. ultrason sonuçalrı bebeğin gelişimi iyiymiş. hatta 4 gün önden gidiyor. yani biizm doktor ne olursa olsun yaptırmanız lazım 37 yaşındasınız diyordu eşim de mutlaka yaptıralım ben korkuyorum diyodu ama prof gerek yok bence deyince eşim de tamam yaptrmayalım o zaman dedi. öylece amniyosentez diye kendimizi hazırlayıp bişi yaptırmadan çıktım. ama ben baştan beri bebek konusunda rahatım amniyosentez yüzünden gerilmiştim. sapa sağlam çocuğa niye amniyosentez yaptırıyoruz diye ama eşim ısrar edyodu. neyse sonuçta iyi oldu.desteğin için teşekkür ederim.23. haftada gidicez inşallah o zaman da bişi çıkmıcak. sen kaçıncı haftadasın şu anda?

merhaba, ben şu an 23. haftadayım. benim ikili test sonucum 1/106 , üçlü 1/2100. ultrasonda herşey normaldi .ben de amniyosentez istemedim ama eşim rahat etmedi. doktorumuz da o şekilde yönlendirince prof da yapalım deyince yaptırdık. allahtan sonuç ii çıktı ve amniyodan da bi terslik çıkmadı. bu cuma kontrole gidicez. bir sorun yok bende de . ama içimiz rahat etti. senin sonuçların sınırın üstü. ve şu da var daha alt sınırlardakilerde bile sonuçlar genellikle iyi çıkıyor. biz yaptığımız stresle kalıyoruz. onun için için rahat olsun. sen kaçıncı haftadasın? hangi dr gidiyorsun? bizde şimdi nerde doğum yapıcaz olayı gündmde:)

ben 20. haftadayım. fulyada cankat klinik var. orda cihan erdoğdu isimli bir doktora gidiyorum. memnunum çok ilgili ve güleryüzlü bir doktor. ama doğum konusu benim de hala kafamda soru işareti. doktorum aynı zamanda florance nightingale doktoru. metropol hastanesi diye de geçiyo. orayı tavsiye ediyo ama baya pahalı. diğer bir seçenek İstanbul cerrahi hastanesi. ama buralarda ssk geçmiyor. özel sağlık sigortamız da yok. ssk geçen doktorun önerdiği 3. hastane de medipol hastanesi koşuyolunda. yani sadece doğum masrafıyla kalacağımızı bilsek çok düşünmücem ama Allah korusun erken doğum küvez gibi riskler olursa da batarız ssk geçmeyen hastanelerde. nasıl doğum yapacağım da belli değil ama epuduralle olacağı kesin sanırım sadece. bilmiyorum ben de henüz napacağımı. medical park var bahçelievlerde ama orda sskdan faydalanmak için orasının doktoruna doğum yaptırmak gerekiyormuş. daha henüz araştırmaya başlamadık tam anlamıyla. siz nasıl düşünüyorsunuz? sen de yazsana paylaşalım.

Merhabalar. Yazılarınızı okuyunca biraz içim rahatladı. Bende 37 yaşındayım ve 14 haftalık hamileyim. Konya'ya yeni taşındık çok fazla dr. tanımıyoruz. Tavsiye üzerine ilk profa gitmeye başladım. Hem de muayenehanesine. Yaşımı duyunca direk amniyosentez dedi ve her gidişimde 15 günde gidiyordum, aynı şeyi söyleyip beni geriyordu. Araştırıp yeni bir dr buldum. Yeni dr sırf yaşım için gerekli olmadığını 35 yaş uyğulamasının 3 yıl önce kalktığını tarama testleriyle değerlendirip öyle karar verileceğini söyledi. Dün 2 li sonuçları çıktı risk1/4500 dr. çok iyi dedi bu arada ense kalınlığı 1,8 mm ama ben genede rahat değilim ilk profun dediklerini düşünüp huzursuz oluyorum. Eşim çok kızıyor boşuna stres yaptığımı söylüyor. Uzun oldu ama çok bunalıyorum.

benim test sonucum 1/1737 çıkmıştı ben de 37 yaşındayım hatta 37yi doldurdum 38e girdim. ama ben ikili test sonuçlarına da inanmıyorum yaş faktörüne de. yani iliki test sonucu 1/10.000 çıkmış 23 yaştaki bir tanıdığım down sendromlu doğurdu. ama işte bişelere sığınmak gerekiyor. benim gittiğim prof çapada sorunlu gebeliklerde 1 numara adam. kimde ne sorun çıksa ona gidiyor yani tüm türkiye çapında. zaten 4-5 kişiler bu anlamda uzmanlaşmış olan. bence ikili testten sonra üçlü test te yaptır. ama en önemlisi benim anladığım şu. mesela ilk gebeliğin mi normal yolla mı hamile kaldın yoksa tüp bebek tedavisi gördün mü? kan uyuşmazlığı akraba evliliği var mı? onun haricinde de en önemlisi detaylı ultrasona uzman birilerinin bakması. kromozom hastalıkları yüzde 80 ultrasonda belirti veriyor. bu belirtiler de bağırsaklarda parlaklık, böbreklerden açıklık, gelişme geriliği, plesanta sorunları, suyun az olması, ve en önemlisi ense kalınlığı kafa çapı göbek bölgesinde ödem olup olmaması,kalp ritim sorunları, kalp yapısal sorunlar. yani bütün bunlara bakıyorlar. bunların hepsi de olumluysa zaten doğumsal anormalilerin yüzde seksenini eledik diyorlar. zaten down sendromu riski 5000 de 1 gibiydi yanlış hatırlamıyorsam. sen bu verilerle onun yüzde seksenini daha eliyorsun. buna rağmen risk var ama ,emin ol yaşla alakası yok bence. çok içini sıkma ama çok pimpirikli de olmamak lazım. detaylı ultrasondan sonra karar verirsin kendini bence boş yere şimdiden yıpratma. çok erken gebeliğinin tadını çıkar. biz de bütün bunlara dayanarak yaptırmadık ama umarım doğru karar vermişizdir. çok uzun yazdım kusura bakma yardımcı olmak istedim.37 yaşındayız diye üstümüze gelmesinler yahu. daha genciz bizz. çoğu 23e taş çıkartırız valla:)

ben şişli memorial hastanesinde dr.figen taşer güneye gidiyorum. çok memnunum oldukça güleryüzlü ve rahat. normal doğumdan yana. ben epiduralli normal düşünüyorum. özel sağlık sigortamız var ama inan bir işe yaramıyor. doğum karşılasın diye primi yüksek ödemek gerekiyor. abimin eşi ilk doğumunu medipolde yapmıştı. çok memnun kaldı. şimdi ikinciye hamile ve 8. ayında . o şuan diğer hastaneleri araştırıyor. onun haberlerini veririm burdan. florance nıghtingale iyi diye duydum. doktorum 30. haftadan evvel konuşmayalım demişti doğumu. ama artık heyecan bastı. habarleşelim:)

merhaba kizlar bende 14+1 hamileyimama biz cok uzgunuz.Bebegimdeki ense kalınlıgı cok fazla cıktı yıne guvemeyip 3 ayrı doktora gosterdik.Ben yurtdisinda italyada yasiyorum .Bu yuzden de doktorlarla turkce konusamadigimdan daha da zorluk cekiyorum.Bebegimin ense kalınlıgı su an 6.5mm ve oldukca yuksek bir veri .ve yasim 35 bu yuzden direk diger testler yapilmadan beni koryon villus biopsiye gonderdiler.Amniyosentez 16 haftada yapildigi icin bu ona benzer daha erken yapilan bir test ..Neyse sonuc 15 martta cikacak ama 2 gun sonraki verdikleri on sonuc iyi cikti..ama deghisebilir tabi..Sonra beklerken dun rutin doktor kontrolumuze gittik kalınlık 1.5 hafta once 4.5 mm idi ve su an 6.5 mm ye cıkmıs doktora eger test sonucu negatif cıkarsa yani kromozon bozuklugu vs yoksa ne olabilir bu ense kalinligi dedigimde..bir cok hastalik olabilir. ama bu kesin oldugu anlamina gelmez dedi.. Bebisim icin cok uzuluyorum 22 . haftadaki detayli ultrasondda ancak gorulebilecekmis bir problemi olup olmadigi.. Dusunun eger kromozon bozuklugu cikmaz ise su an 22. haftaya dek bekleyecegim bebegim olacak 5.5 aylik ve derlerseki problem var nasil kiyacagim bebegime bilmiyorum ama risk buyuk gorunuyor. cok korkuyorum.. bu konuda bilgisi ya da tecrubesi olan var mi? bebegimin saglikli olma sansi var mi..o sislik sonra inebiliyor mu inmezse nolcak bilmiyorum ama cok uzgunum
Allah herkese saglikli bebekler nasip etsim.Bu yuzden kilo aldim vs vs gibi onemsiz konulari inanın takmayin kafaniza bunlar cok onemsiz seyler.. 30 kilo bile alinsa bebek saglikliysa baska birsey istememek gerekir..Allah olmayanlara da versin...

öncelikle çok geçmiş olsun, ama hemen karamsarlığa kapılma. iyi şeyler düşün inşallah hayırlısı olur. bu konuda çok fazla bilgim yok ama, içini rahatlatmak için şunları söyleyebilirim. öncelikle ense kalınlığı detaylı ultrasonda daha net sonuç vereceğinden beklemekten başka çare yok. benimde ikili testimde risk vardı ve amniyosentez yaptırdım. sonuç temiz çıktı. sende de bu sonuç temiz çıkarsa en azından birçok anomaliyi ortadan kaldırmış olacaksın. ense kalınlığı umarım geçici bir durumdur. ama inan bazen doktorların tespit ettiği bulgular kötü bir şeyle sonuçlanmıyor. bir arkadaşımın ultrason görüntülerinde bebeğin ciğerlerinde parlama tespit etmişlerdi. bebek doğana kadar bir tanı koyamadılar. ama bebek doğdu ve çok sağlıklı maşallah. umarım seninki de böyle bir durumdur.dualarım seninle iyi haberlerini buradan duyur.

Cok tesekkurler arkadasim cok moral verici seyler yazmissin.Insallah beklemekten baska caremiz yok 15 martta testin sonucu cikacak eger negatif ise 22. haftaya kadar bekleyis var.. cunku ense kalinliginde bir cok problem olabiliyor ve sislik arttıkca da risk yukseliyor..

burada doğum anamolileriyle ilgilenen çok iyi profesörler var. mutlaka orada da vardır. özellikle bu konu üzerinde uzmanlık yapmış doktorlarla görüş. türkiye ye gelmek gibi bi durumun olursa istanbul dan bir kaç isim verebilirim. ama mutlaka içini ferah tut hayırlısı neyse o olur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…