2010 da amniyosentez yaptıran ya da yaptıracak olanlar paylaşalım

merhaba,yeni okudum ve çok üzüldüm. ama papatyanın dediği doğru. ense kalınlığı en çok kromozom anormallerinde görülüyor. ama başka ne tür hastalıklarda görülüyor onu tam bilmiyorum ben de. ama istanbulda bu tip durumlarda uzman olan proflar var. eğer istanbula gelirsen mutlaka görüşmeni öneririm. ama mutlaka orda da vardır.istersen bilgi için kendi doktoruma sorarım. aslında 22. hafta uzun bir süre. ben 18. haftada detaylı ultrasona girdim. tüm organları tamamlanmıştı. ama 23te tekrar giricem. belki ön bilgi için sen de 18. haftada görünebilirsin. yani bağırsak böbrek hepsine baktılar.hepsi tamamlanmıştı. amniyosentez yaptıracağımız için 18. haftada girdik. 23. haftada tekrar giricez. ense kalınlığı önemli bir veri ama başka veriler de var. kromozom anormallikleri kafa çapı karın çapı kalp ritmi gibi başka şeyleri de etkiliyor. türkiyede ense kalınlığını yanlış ölçen bir sürü doktor var ama orda öyle birşey yoktur heralde dimi 3 ayrı doktora görünmüşsün. çok üzüldüm.inşallah sonuçları çok iyi olur.kordon biyopsi amniyosenteze göre düşük riski daha fazla olan ama daha net sonuç veren bir sistem. inşallah iyi sonuçlarını bize de bildir.

ben evlenmeden önce 1 kere figen taşer güneye muayene olmuştum memorialde. hem de çok hevesle gitmiştim. fakat 5 dakika bile bakmadı bana. evlenince hemen bebek sahibi olmak istediğimi bi sorun olup olmadığını sordum. elime bir sürü tahlil verdi 5 dakika muayene etti ve çıktım. ya insanların günü gününü tutmuyor. ya da bana öyle denk geldi heralde.florance nightingale doğum odasını gördüm. çok güzel. hastaneyi çok beğeniyorum. şöyle bir karar verdim. eğer 36 haftadan önce doğum olursa küvez riskine karşı medipolde doğum yapıcam. ama 36 haftayı geçer de herşey normal görünürse florance de yapabilirim diye düşünüyorum.senin bebeğinin cinsiyeti neydi?bu arada memorial benim evime çok yakın. burnumun dibi :)

Canım cevabını yeni gördüm. Bizde öyle düşünüyoruz. Ayrıntılı usg için dr.um Hacettepeden Lütfü hocaya yönlendirdi bizi. 18. haftada gidelim bakalım o ne derse ona göre karar veririz bizde sanırım.

çok kafaya da takma. bişiy çıkmaz inşallah:) herkes 40 kusur yaşında taş gibi doğuruyor biz de doğururuz :)

Merhaba arkadaşlar, ben de 38 yaşıma yeni girdim ve ense kalınlığımız 1.5 mm çıkmasına rağmen ikili test sonucum 1/214 çıktığından dolayı doktorum amniosentez önerdi. Ben de italya da yaşıyorum ama Türkiye'deki doktorum Prof Hayri Ermiş Çapanın hocası kendisi senelerdir aile doktorumuz bizim. kendisine çok güvendiğim için bu hafta sonu istanbula gidiyorum ve 20 martta amniosentez olacağım muayenehanesinde. Kendisine çok güvensem de yine de biraz tedirginim. Atıl hoca olsun Hayri hoca olsun zaten beraber çalışan hocalar ve dediğiniz gibi türkiyede bir numaralar. Allahım şu amniosentez sonrasındaki 3 günü normal atlatsam çok rahatlayacağım..:ecrin_bebek:

ben yaptırmadım ama recep bey o kadar içimi rahatlattı ki gerekseydi gözüm kapalı yaptırırdım. ikili testte yaşa bağlı risk mi 1/214 yoksa genel risk mi? hayri hoca atıl hoca recep hoca ve rıza hoca bu konularda 1 numara. bence hiç korkma. hayırlısı olsun:) italyaya gitmiştim nefis bir memleketiniz var.

heralde gününde değildi yoksa çok ilgilidir aslında. ben şu ana kadar memnunum. benim bebişim erkek teyzesi seninkinin cinsiyeti nedir?

geçmiş olsun arkadaşım. gerçekten çok zor bir durum allahtan biz atlattık o günleri. ama için rahat olsun öncelikle çok iyi bir doktor tarafından yapılacak, daha sonrada kesinlikle bişey olmaz merak etme. benim riskim 1/106 dı . ultroson temiz çıktı. amniyosentezde temiz çıktı. zaten yaptıranların hemen hemen hepsinde sonuç iyi çıkıyor. senin de iyi haberlerini buradan alırız hiç korkma canım:)

canım ya valla bilemiyoruz. öğrendiğimizde bi hevesle isim baktık ama bir türlü isim bulamıyoruz. genelde hep yiğit, sarp, doruk efe gibi isimler var ama herkes onları koyuyor bu aralar. biraz orjinal olsun ve ismini taşısın istiyoruz onun için biraz ara verdik. bakalım buluruz inşallah :) siz buldunuz mu?

biz çağan efe ya da çağan ege düşünüyoruz. biz de çok arandık ben önce egehan istiyodum egeliyiz diye. ya da egemen. ama sonra annem çağan koyun dedi kardeşim de efe dedi. bizim de aklımıza yattı. yurtdışına filan giderse çağan la zorlanırsa efeyi kuullanır diye düşünüyorum o yüzden 2 isim. ama çağan ege de olabilir. erkek ismi bulmak daha zor. eşim kaya ,sarp, arda isimlerini beğeniyodu ben se kuzey poyraz ayaz isimlerini ama hepsinin de anlamları sert. çağan ismi sıcak geldi bize. anlamı da güzel. kardeşimin bebeğinin ismi de çınar. belki sana öneri olur diye yazıyorum. çok uzun yerimseniben

sağol canım. çağan ege bence çok güzel alkisalkisalkis hayırlı olur inşallah. bana göre kuzey de güzel isim ama valla şu aralar her kafadan bir ses çıkıyor. onun için bıraktım şimdilik aramayı. içimden bir ses bir yerde karşıma çıkacak diyor bir isim tamam bu olsun diycez :lepi:

Buradaki doktorum bu risk durumun benim yaşıma bağlı olarak çıktığını söyledi..Dediğin gibi doktoruma çok güvendiğim için içim rahat aslında..hayri hoca ablamında amniosentezini yapmıştı ve şimdi dünya şekeri bir kızımız var 1.5 yaşında..:))

Ne güzel gözün aydın sevgili papatya..inşallah ben de iyi geçti diyerek temiz çıktığında da sonuçlarımı gelip size söyleyeceğim. çok sevgiler

papatya bebeğe ciciler almaya başladın mı? ben henüz hiçbişey almadım. yarın eminönüne gitmeyi düşünüyorum. bebek şekeri kapı süsü ıvır zıvır. ama en önemlisi mobilya bakmamız lazım. sadece çilek mobilyaya baktık. başka nerden bakçaz bilmiyorum.

merhaba kızlar bende dün yaptırdım amniyosentez ama benim dururmum biraz daha farklı
18 gebelik haftasındayım rutin kontrolüme gittiğimde ulturason incelemesinde doktorum bebeğin beyninde beyincikte bi sıvı birikimi gördü kistik bir yapı bu kromozomla ilgli de olabilirmiş başka beyinsel sorunda olabilirmiş birşeyde olmayabilirmiş ama adamın beti benzi attı resmen neyse yaptırdım amniyosentezi yarında fetal mr çekilcek sonuçlara göre değerlendirilcek dualarınız esirgemeyin

Arkadaşım inşallah en kısa zamanda sağlıklı olduğuna dair güzel haberler alırsın..Dualarım seninle..sakın üzme kendini..pozitif düşün bebeğin de bunu hissetsin..

dualarımız seninle canım.inşallah temiz çıkar. sonucu bizlere yaz.

canım çok geçmiş olsun. umarım önemli bişey değildir. doktorlar hemen en kötüsüne göre düşünüp tedbir alıyorlar. tabi biz bu arada stres oluyoruz. ama sonuçlar iyi çıkıyor hiç merak etme. hayırlı haberlerini alırız canım..

canım ya biz de herkes hevesli babaanne ve anneanne başladı. ben de heves ettim bir iki bişey aldım. ama büyük alışveriş için erken daha. en önemlisi beşik olayı çilek kataloğuna baktım ama pek bişey yok gibi. biz de nerden alıcağımızı düşünüyoruz. araştıralım bakalım uygun fiyata iyi bişey haberleşelim canım:)

Ne güzel gözün aydın sevgili papatya..inşallah ben de iyi geçti diyerek temiz çıktığında da sonuçlarımı gelip size söyleyeceğim. çok sevgiler[/QUOTE]
inşallah canım, iyi haberlerini bekliyoruz eyvahedigeldismile

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…