Cok tesekkurler arkadasim cok moral verici seyler yazmissin.Insallah beklemekten baska caremiz yok 15 martta testin sonucu cikacak eger negatif ise 22. haftaya kadar bekleyis var.. cunku ense kalinliginde bir cok problem olabiliyor ve sislik arttıkca da risk yukseliyor..
ben şişli memorial hastanesinde dr.figen taşer güneye gidiyorum. çok memnunum oldukça güleryüzlü ve rahat. normal doğumdan yana. ben epiduralli normal düşünüyorum. özel sağlık sigortamız var ama inan bir işe yaramıyor. doğum karşılasın diye primi yüksek ödemek gerekiyor. abimin eşi ilk doğumunu medipolde yapmıştı. çok memnun kaldı. şimdi ikinciye hamile ve 8. ayında . o şuan diğer hastaneleri araştırıyor. onun haberlerini veririm burdan. florance nıghtingale iyi diye duydum. doktorum 30. haftadan evvel konuşmayalım demişti doğumu. ama artık heyecan bastı. habarleşelim:)
benim test sonucum 1/1737 çıkmıştı ben de 37 yaşındayım hatta 37yi doldurdum 38e girdim. ama ben ikili test sonuçlarına da inanmıyorum yaş faktörüne de. yani iliki test sonucu 1/10.000 çıkmış 23 yaştaki bir tanıdığım down sendromlu doğurdu. ama işte bişelere sığınmak gerekiyor. benim gittiğim prof çapada sorunlu gebeliklerde 1 numara adam. kimde ne sorun çıksa ona gidiyor yani tüm türkiye çapında. zaten 4-5 kişiler bu anlamda uzmanlaşmış olan. bence ikili testten sonra üçlü test te yaptır. ama en önemlisi benim anladığım şu. mesela ilk gebeliğin mi normal yolla mı hamile kaldın yoksa tüp bebek tedavisi gördün mü? kan uyuşmazlığı akraba evliliği var mı? onun haricinde de en önemlisi detaylı ultrasona uzman birilerinin bakması. kromozom hastalıkları yüzde 80 ultrasonda belirti veriyor. bu belirtiler de bağırsaklarda parlaklık, böbreklerden açıklık, gelişme geriliği, plesanta sorunları, suyun az olması, ve en önemlisi ense kalınlığı kafa çapı göbek bölgesinde ödem olup olmaması,kalp ritim sorunları, kalp yapısal sorunlar. yani bütün bunlara bakıyorlar. bunların hepsi de olumluysa zaten doğumsal anormalilerin yüzde seksenini eledik diyorlar. zaten down sendromu riski 5000 de 1 gibiydi yanlış hatırlamıyorsam. sen bu verilerle onun yüzde seksenini daha eliyorsun. buna rağmen risk var ama ,emin ol yaşla alakası yok bence. çok içini sıkma ama çok pimpirikli de olmamak lazım. detaylı ultrasondan sonra karar verirsin kendini bence boş yere şimdiden yıpratma. çok erken gebeliğinin tadını çıkar. biz de bütün bunlara dayanarak yaptırmadık ama umarım doğru karar vermişizdir. çok uzun yazdım kusura bakma yardımcı olmak istedim.37 yaşındayız diye üstümüze gelmesinler yahu. daha genciz bizz. çoğu 23e taş çıkartırız valla:)
Canım cevabını yeni gördüm. Bizde öyle düşünüyoruz. Ayrıntılı usg için dr.um Hacettepeden Lütfü hocaya yönlendirdi bizi. 18. haftada gidelim bakalım o ne derse ona göre karar veririz bizde sanırım.
Merhaba arkadaşlar, ben de 38 yaşıma yeni girdim ve ense kalınlığımız 1.5 mm çıkmasına rağmen ikili test sonucum 1/214 çıktığından dolayı doktorum amniosentez önerdi. Ben de italya da yaşıyorum ama Türkiye'deki doktorum Prof Hayri Ermiş Çapanın hocası kendisi senelerdir aile doktorumuz bizim. kendisine çok güvendiğim için bu hafta sonu istanbula gidiyorum ve 20 martta amniosentez olacağım muayenehanesinde. Kendisine çok güvensem de yine de biraz tedirginim. Atıl hoca olsun Hayri hoca olsun zaten beraber çalışan hocalar ve dediğiniz gibi türkiyede bir numaralar. Allahım şu amniosentez sonrasındaki 3 günü normal atlatsam çok rahatlayacağım..:ecrin_bebek:
ben evlenmeden önce 1 kere figen taşer güneye muayene olmuştum memorialde. hem de çok hevesle gitmiştim. fakat 5 dakika bile bakmadı bana. evlenince hemen bebek sahibi olmak istediğimi bi sorun olup olmadığını sordum. elime bir sürü tahlil verdi 5 dakika muayene etti ve çıktım. ya insanların günü gününü tutmuyor. ya da bana öyle denk geldi heralde.florance nightingale doğum odasını gördüm. çok güzel. hastaneyi çok beğeniyorum. şöyle bir karar verdim. eğer 36 haftadan önce doğum olursa küvez riskine karşı medipolde doğum yapıcam. ama 36 haftayı geçer de herşey normal görünürse florance de yapabilirim diye düşünüyorum.senin bebeğinin cinsiyeti neydi?bu arada memorial benim evime çok yakın. burnumun dibi :)
Merhaba arkadaşlar, ben de 38 yaşıma yeni girdim ve ense kalınlığımız 1.5 mm çıkmasına rağmen ikili test sonucum 1/214 çıktığından dolayı doktorum amniosentez önerdi. Ben de italya da yaşıyorum ama Türkiye'deki doktorum Prof Hayri Ermiş Çapanın hocası kendisi senelerdir aile doktorumuz bizim. kendisine çok güvendiğim için bu hafta sonu istanbula gidiyorum ve 20 martta amniosentez olacağım muayenehanesinde. Kendisine çok güvensem de yine de biraz tedirginim. Atıl hoca olsun Hayri hoca olsun zaten beraber çalışan hocalar ve dediğiniz gibi türkiyede bir numaralar. Allahım şu amniosentez sonrasındaki 3 günü normal atlatsam çok rahatlayacağım..:ecrin_bebek:
heralde gününde değildi yoksa çok ilgilidir aslında. ben şu ana kadar memnunum. benim bebişim erkek teyzesiseninkinin cinsiyeti nedir?
canım ya valla bilemiyoruz. öğrendiğimizde bi hevesle isim baktık ama bir türlü isim bulamıyoruz. genelde hep yiğit, sarp, doruk efe gibi isimler var ama herkes onları koyuyor bu aralar. biraz orjinal olsun ve ismini taşısın istiyoruz onun için biraz ara verdik. bakalım buluruz inşallah :) siz buldunuz mu?
ben yaptırmadım ama recep bey o kadar içimi rahatlattı ki gerekseydi gözüm kapalı yaptırırdım. ikili testte yaşa bağlı risk mi 1/214 yoksa genel risk mi? hayri hoca atıl hoca recep hoca ve rıza hoca bu konularda 1 numara. bence hiç korkma. hayırlısı olsun:) italyaya gitmiştim nefis bir memleketiniz var.
geçmiş olsun arkadaşım. gerçekten çok zor bir durum allahtan biz atlattık o günleri. ama için rahat olsun öncelikle çok iyi bir doktor tarafından yapılacak, daha sonrada kesinlikle bişey olmaz merak etme. benim riskim 1/106 dı . ultroson temiz çıktı. amniyosentezde temiz çıktı. zaten yaptıranların hemen hemen hepsinde sonuç iyi çıkıyor. senin de iyi haberlerini buradan alırız hiç korkma canım:)
sağol canım. çağan ege bence çok güzel alkisalkisalkis hayırlı olur inşallah. bana göre kuzey de güzel isim ama valla şu aralar her kafadan bir ses çıkıyor. onun için bıraktım şimdilik aramayı. içimden bir ses bir yerde karşıma çıkacak diyor bir isim tamam bu olsun diycez :lepi:
Arkadaşım inşallah en kısa zamanda sağlıklı olduğuna dair güzel haberler alırsın..Dualarım seninle..sakın üzme kendini..pozitif düşün bebeğin de bunu hissetsin..merhaba kızlar bende dün yaptırdım amniyosentez ama benim dururmum biraz daha farklı
18 gebelik haftasındayım rutin kontrolüme gittiğimde ulturason incelemesinde doktorum bebeğin beyninde beyincikte bi sıvı birikimi gördü kistik bir yapı bu kromozomla ilgli de olabilirmiş başka beyinsel sorunda olabilirmiş birşeyde olmayabilirmiş ama adamın beti benzi attı resmen neyse yaptırdım amniyosentezi yarında fetal mr çekilcek sonuçlara göre değerlendirilcek dualarınız esirgemeyin
merhaba kızlar bende dün yaptırdım amniyosentez ama benim dururmum biraz daha farklı
18 gebelik haftasındayım rutin kontrolüme gittiğimde ulturason incelemesinde doktorum bebeğin beyninde beyincikte bi sıvı birikimi gördü kistik bir yapı bu kromozomla ilgli de olabilirmiş başka beyinsel sorunda olabilirmiş birşeyde olmayabilirmiş ama adamın beti benzi attı resmen neyse yaptırdım amniyosentezi yarında fetal mr çekilcek sonuçlara göre değerlendirilcek dualarınız esirgemeyin
merhaba kızlar bende dün yaptırdım amniyosentez ama benim dururmum biraz daha farklı
canım ya biz de herkes hevesli babaanne ve anneanne başladı. ben de heves ettim bir iki bişey aldım. ama büyük alışveriş için erken daha. en önemlisi beşik olayı çilek kataloğuna baktım ama pek bişey yok gibi. biz de nerden alıcağımızı düşünüyoruz. araştıralım bakalım uygun fiyata iyi bişey haberleşelim canım:)papatya bebeğe ciciler almaya başladın mı? ben henüz hiçbişey almadım. yarın eminönüne gitmeyi düşünüyorum. bebek şekeri kapı süsü ıvır zıvır. ama en önemlisi mobilya bakmamız lazım. sadece çilek mobilyaya baktık. başka nerden bakçaz bilmiyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?