2010 Ekim anneleri doğum ücretlerini araştırdık mı?

john hopkıns ASM Gebzeyle fiyatları yakın:)

ben geçen sene izmir kent hast. doğum yaptım. acil sezeryan oldu herşey 3.600 tl tuttu 2 gece kaldım. hastanenin doktoruydu..

oooooo bunlar ne böyleeeee fiyatlar uçuyo sanki ama sağlık güvencesi olunca fiyat değişiyodur heralde
5500 liraya doğummu olur ya evde doğururum daha iyi aaaaaaa
bu arada konu çok mantıklı açan arkadaşa tşkler

Her hastane kendine göre bi fiyat belirlmiş 300 TL den 14.000 TL ye kadar fiyat var :)) Benim özel sigortam var inşallah herşey yolunda giderse masrafım olmayacak doğumda..

Medical Park Fatih de yapmayı düşünüyorum sezaryen ve normal 2.500 TL + istekler olursa fiyat artıyor maksimum 3.500 tutar sanırım doğumum..

2. düzey obstetik usg istendi ve sanırım herkesten istenecek.. fiyatlar cok farklı hastanelere göre kızlar.. fiyat alan var mı?

Canım daha istemedi benim doktorum ama isteyecek gittigimde.
ne isteyecegini bilmiyorum zaten fiyatta vermediler bana.

araştır bakalım bak bizimburda özel sur hastanesi var fiyat oradada uygunmuş öyle okudum bir yerde onuda bi ara istersn

bnm doktor çınarlı hastanesi
kent hastanesi
gazi hastanesi ile anlaşmalı
bakalım nerde olcak bizimki
çınarlıda olursa 3.5 milyar
kentte olursa 4.5 milyar normal sezeryan farketmiyo

araştır bakalım bak bizimburda özel sur hastanesi var fiyat oradada uygunmuş öyle okudum bir yerde onuda bi ara istersn

tamam bakayım netten teline adresine canım..

medicana da cok pahalı ya. erdem hastanesi neden bu kadar ucuz kiiii şaşırdım simdi.oysa ki erdemde cok güzel bi hastane ben cok memnunum.

hospitalıum danda fiyat alıcam bide atlas tan..

OBSTETRİK ULTRASONOGRAFİ
Obstetrik USG,ultrasonografinin gebelikte kullanımıdır.Ultrasonografi,her gebeye uygulanabilen,etkili,güvenli ve vazgeçilmez bir inceleme yöntemidir.

Ultrasonografinin gebelikte kullanım nedeni gebelik haftasına göre farklıdır.Gebelik haftası,gebenin son gördüğü adetin 1. gününden itibaren hesaplanır ve ortalama 40 haftadır.

Gebelikte ultrasonografi niçin ve ne zaman kullanılır?

1-Gebeliğin erken dönemde tanınmasında.

Bu dönemde amaç,rahim içi normal yerleşimli gebelik kesesinin saptanmasıdır.Gebelik kesesi 5-6.,embriyo ise 6-7. haftalarda izlenebilmelidir.Spiral ile birlikte gebe kalınmış ise spiralin yeri ve gebelik kesesi ile ilişkisi araştırılır.

2-Erken gebelik dönemindeki kanamaların nedenlerinin araştırılmasında.

Erken gebelik döneminde kanaması olan gebede en önemli konu yaşayan embriyonun olup olmadığının gösterilmesidir.Embriyo kalp atımı izlendiğinde gebeliğin devam etme oranı %83 dolaylarındadır.Ayrıca bu dönemde dış gebelik ve üzüm gebeliği (molar gebelik) araştırılır.

3-Gebelik ve fetus yaşının hesaplanması.Gelişme geriliği araştırılmasında önemli ölçümler elde edilir.

4-11-14.haftalarda yapılan incelemelerde burun kemiği (nazal kemik) ve fetal ense kalınlığı (NT) ölçümleri Down sendrom tanısında kullanılır.Bu sendromda nazal kemik yoktur ve NT kalınlığı artmıştır.

5-Fetus anomalilerinin araştırılmasında (2. düzey obstetrik USG)

Birçok yapısal anormallik USG ile güvenli bir şekilde saptanabilmektedir.Bu amaçla yapılan incelemenin genellikle 20. hafta civarında olması tercih edilir.Örneğin beyinde su toplanması(hidrosefali) beynin gelişmemesi (anensefali) cücelik,mide barsak sistemindeki,omurga ve kalp anomalileri,yarık damak gibi anomaliler saptanabilmektedir.

6-Plasentanın (bebeğin) eşinin değerlendirilmesi.Rahim çıkışındaki plasentalarda ciddi kanama riski vardır.Ayrıca annenin şeker hastalığı yada kan uyuşmazlığı gibi durumlardada plasentada kalınlaşma olur.Bu durumda fetusun beslenmesi olumsuz etkilenir.

7-Çoğul gebeliklerin saptanmasında

8-Fetusu çevreleyen suyun (amnios sıvıs) miktarının değerlendirilmesinde

9-Fetusun ölü olup olmadığının değerlendirilmesinde

10-Baş yada makat gelişin saptanmasında

11-Anne rahmindeki yada yumurtalıklarındaki anormalliklerin saptanmasında kullanılır.

Renkli doppler ultrasonografi (renkli ultrasonografi) ise fetusun kalp damarlarıyla rahim damarlarının incelenerek fetus gelişiminin ve anomalilerin değerlendirilmesinde sağladığı ek bilgilerle vazgeçilmez önemli bir rolü vardır.

2.düzey obstetik USG (18-24. haftaları arasında )

Fiyatlar cok farklı..

Atlas hast ümr.

112 lira

Avicenna Ataşehir

75 lira

Sema Hast Dragos

346 lira

Medical Park Göztepe

192+52 lira

Yeditepe Üniv. Hast Bostancı E5 ssk gecmiyor

307 lira

Hospital Türk Üsküdar

54 +24 lira muayene (bayan çekiyor)

Erdem Hastanesi Çakmak

225 lira

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…