2010 ekim anneleri ek gıda serüvenleri

İyi geceler güzel anneler, tatlı uykular bebişlerimize de,hepinize selam olsun! nasılsınız hayat nasıl gidiyor? Benim için çok güzel ve dolu dolu geçmekte güzel kızım doğduğundan beri...Çooook mutluyum çoooookkk...:)))Allah isteyen herkese nasip etsin böyle tatlı bebiş.maşallah yavrularımıza nazar değmesin inşallah! şimdilik bye bye!

Malzemeler: 2 adet kemiksiz tavuk kalça (göğüsle yapacağım ben)
1 adet küçük boy soğan
1 adet yumurta
1 dilim ekmek içi
Rendelenmiş dil peyniri (Ne kadar isterseniz. Çok olursa ağır olabilir ama)
2 Yemek kaşığı zeytinyağ

Tavukları rondodan geçirin. Diğer malzemeleri de rondoya ekleyin ve biraz daha karıştırın. Sonra küçük parçalar halinde koparıp azcık yağda kızartın. Henüz denemedim ama yarın yapacağım. Kızım köfte tarzı şeyleri çok seviyor eline veriyorum bi güzel kemiriyor. Birkaç güzel tarif daha var elimde fırsat bulunca yazarım buraya. Kolay gelsin =)

Malzemeler: 1 çay bardağı yıldız şehriye
1 tatlı kaşığı tereyağ
1 çay bardağından biraz az sıcak su
Tuz
Tereyağında şehriyeyi kavurun. Rengi az dönünce suyu yavaş yavaş ekleyin, tuzu da atıp kısık ateşte pişirin. Pilav gibi. Arada yapıyorum Ayşe bayılıyor, bazen yoğurtla bazen garnitürle (kendim yapıyorum) veriyorum. Karbonhidrat beyin gelişimi için önemli. Haftada bir kere de olsa yapıyorum.

Bu arada artık yoğurt yapmıyorum. Yoğurda bayılan hanım şimdi ağzını kilitliyor. Hazır veriyorum onu bir şeklide yiyor. Hiç yoktan iyidir. İçine de muz falan koymazsam onu da yemiyor sıpa.

şehriye pilavı hiç vermemiştim onu hemen bugün deniycem bakalım sevecekmi.. bu ara ben normal pilavınabile(ona ayrı yapıyorum zeytinyağıyla kociş sevmez zeytinyağı) domates rendeliyorum vitanmini alsın diye.. malum domates sezonu tam tadınlara domatesler şimdi.. şehriye pilavına rendelesem yakışırmı acep..

köftesini tost makinesinde pişiriyorum.. tavuk köfte fikrini çok tuttum denemeli.. akşam pirinçli köfteli çorba yaptım çok sevdi.. galiba köfte manyağı olduğu için yedi.. normalde bu ara pekbi iştahsız zorla yediriyorum herşeyi..

Domates de olur tabii ki, çeşitlendirmek adına her şey uygun =) Bizim kız da iştahsız bikaç gündür, sevdiği şeyleri keşfedip bir süre onla beslemeyi planlıyorum. Aç kalmasın diye. Arada çeşitlendirerek tabii ki. Şu sıralar yayla çorbasına bayılıyor, akşamları onu veriyorum, çünkü yoğurt istemiyor. Sen de köfteyle falan idare et. Ama fazla eti de bünyesi kaldıramayabilir, dikkatli ol.

babamız çok koyu vejeteryan et ve et ürünü(yoğurt-peynir de dahil) hiç bişey yemiyo.. ona benzemesin diye her yemeğine bi hayvansal gıda koymaya çalışıyorum..

kızlar herkes nerde allah aşkına...
kimse bebişlere yemek yedirmiyor galiba
hergün bakıyorum ama kimse olmayınca benimde birşey yazasım gelmiyor
hamileyken daha yoğundu burası
ama şimdi kimsecikler yok

doruk bugün tavuklu bamya yedi ve çok sevdi.hemen size de tarifi yazayım belki deneyen olur.ek gıda olayı bitti sayılır ama güzel tarifleri buradan paylaşabiliriz.kimsesiz kalmasın bu konu:)
tavuklar kuşbaşı doğranır.az tereyağında biraz kavrulur.üzerine 1 tane domates rendesi.biraz daha kavurduktan sonra bamyalar ilave edilip bir su bardağı sıcak su eklenir.20 dak.kadar daha pişirilir.altı kapatılınca biraz limon sıkılır.bebişlere afiyet olsun.
birde arpa çorbası var.şu anki favorim o.tam yaz çorbası.arpa bir gün önceden ılık suya ıslatılır.sonra kaynar suda güzelce haşlanır.yoğurt biraz sulandırılıp ayran gibi yapıldıktan sonra içine arpalar koyulur.çorbamız hazır.hem soğukta içirildiğinden yaz için ideal.

Biz bu çorbaya sarımsak da koyarız çok güzel oluyor gerçekten. Geçen gün kare şehriyeyle denedim o da süper oldu.

Kızlar kendim tarhana yapamicam temizliğine çok güvendiğim bir ablaya sipariş verdim. Isısrgan da kattırıyorum. Tarhanaya katılan herşeyi katıyoruz, değişik önerileriniz var mı?

oğlumda çok seviyor bamya yemeğini...bende etli yapıyorum...birazdan tavuklu tel şehriye çorbası yapıcam...maaşallah herşeyi yiyor ve seviyor
kuru üzüm ve kuru kayısıdan hoşaf yapıcam onuda severek içiyor...tek üzüntüm yoğurdu pınarın organik yoğurdunu yediriyorum...mayalama yoğurdu yemiyor

ya ne güzel köfte falan yiyor bebişleriniz maşallah benimki yemek yemeği sevmiyor çiğnemeyi bilmiyor taneli asla yemiyor onları çıkarıyor. pütürsüz şeyleri bile ağzında tutup yutmuyor. 1 saat uğraşıyorum azıcık şeyi yedirmek için. dişi 2 tanecik ondanmı acaba dedim ama pütürsüz şeyleride ağzında bekletiyor. çok zor yutuyor. ağzının kenarlarından akıyor hep. eline verdiğim salatalık ekmek gibi şeylerin yüzüne bakmıyor. ne yapacağımı şaşırdım. bir gün düzelecek umuduyla yaşıyorum. daha önce içocuğunda böle bişey yaşayan oldumu yardım edin lütfen tavsiyelerinizi bekliyorum

Canım sabırla denemeye devam etmelisin, pütürlülere alışması lazım.Dişlerinin olması şart değil damaklarıyla ezebiliyolar. Hamdolsun ben hiç zorlanmadım o yüzden şöyle yap böyle yap diyemem inşallah yardımcı olacak arkadaşlar çıkar Allah kolaylıklar versin sana.

yemeyen çocuk öyle zorki anlatamam bir öğün yedirmek 1 saat sürüyor. önünde kesesi olan önlük takıyorum. kalıp gibi birşey. onun altınada bez önlük. heryer yemek oluyor. o kesenin içi doluyor kağıt havlu ile topluyorum. yarısının önlük yiyor zaten. artık bıktım usandım. çocuğu böyle olanlar varsa tavsiyede bulunsunlar.çok üzülüyorum.

Ellerinle yedirmeyi hiç denedin mi canım yani kaşık kullanmadan. Bazen o şekilde yiyebiliyolar. İnşallah düzelir canım üzülme Rabbim bol iştah versin yavruşuna sana da güç kuvvet sabır anne olmak çok zormuş gerçekten...

denemez olurmuyum direk kafayı çeviriyor kendini geriye geriye attırıyor.diliyle geri çıkarıyor.valla ne zaman düzelecek merak ediyorum.

slm kızlar kızımın günlük menüsünü kafama çok takıyorum yanlış besleniyor diye içim çok rahatsız... sabah kahvaltısını güzel yapıyor sonra uyuyor uyandıktan sonra öglende çorbasını veriyoruz uyku saati gelince tekrar uyuyor uyanıyor tekrar çorba içiyor akşam yemeginde bizim yediklerimizden çok az yiyor aralarda yogurt ve meyve yedirmege çalışıyoruz ama kesinlikle yemiyor agzını kapatıyor sevmiyor hertürlü yedirmeyi çalıştım meyve ve yoğurdu sevmedi hiç bütün gün çorba başka bişey yemiyor oda beni rahatsız ediyor gece uyutmadan önce saat 22:00 mamasını içiyor gecede bir kez uyanıyor yine mamasını içiyor günlük menümüz böyle

meyve sorunu bizde de var malesef oysa ki hamileyken meyva diye ölürdüm evde olmasa oturur ağlardım neredeyse ama oğlum asla meyveyi alıp ısırarak yemedi püre yaptım bir kaç kaşıkdan sonra istemedi bende en kısa zamanda en çok meyveyi bebe bisküvisi sayesinde verdim...

şimdi meyve saatinde 4-5 arası birkaç meyveyi blendırdan geçirip iki adet bisküvi ekliyorum doktorum iyi yapıyorsun o kadarcık büsküviden nolcak mevsimindeki meyvelerden faydalanması önemli dedi

bu şekilde hergün yiyor yoğurt konusu tam tersi bizde bıraksam her öğün yer yoğurdunu doğal sütten kendim mayaladım hep çok şükür hiç reddetmedi..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…