şehriye pilavı hiç vermemiştim onu hemen bugün deniycem bakalım sevecekmi.. bu ara ben normal pilavınabile(ona ayrı yapıyorum zeytinyağıyla kociş sevmez zeytinyağı) domates rendeliyorum vitanmini alsın diye.. malum domates sezonu tam tadınlara domatesler şimdi.. şehriye pilavına rendelesem yakışırmı acep..
köftesini tost makinesinde pişiriyorum.. tavuk köfte fikrini çok tuttum denemeli.. akşam pirinçli köfteli çorba yaptım çok sevdi.. galiba köfte manyağı olduğu için yedi.. normalde bu ara pekbi iştahsız zorla yediriyorum herşeyi..
doruk bugün tavuklu bamya yedi ve çok sevdi.hemen size de tarifi yazayım belki deneyen olur.ek gıda olayı bitti sayılır ama güzel tarifleri buradan paylaşabiliriz.kimsesiz kalmasın bu konu:)
tavuklar kuşbaşı doğranır.az tereyağında biraz kavrulur.üzerine 1 tane domates rendesi.biraz daha kavurduktan sonra bamyalar ilave edilip bir su bardağı sıcak su eklenir.20 dak.kadar daha pişirilir.altı kapatılınca biraz limon sıkılır.bebişlere afiyet olsun.
birde arpa çorbası var.şu anki favorim o.tam yaz çorbası.arpa bir gün önceden ılık suya ıslatılır.sonra kaynar suda güzelce haşlanır.yoğurt biraz sulandırılıp ayran gibi yapıldıktan sonra içine arpalar koyulur.çorbamız hazır.hem soğukta içirildiğinden yaz için ideal.
doruk bugün tavuklu bamya yedi ve çok sevdi.hemen size de tarifi yazayım belki deneyen olur.ek gıda olayı bitti sayılır ama güzel tarifleri buradan paylaşabiliriz.kimsesiz kalmasın bu konu:)
tavuklar kuşbaşı doğranır.az tereyağında biraz kavrulur.üzerine 1 tane domates rendesi.biraz daha kavurduktan sonra bamyalar ilave edilip bir su bardağı sıcak su eklenir.20 dak.kadar daha pişirilir.altı kapatılınca biraz limon sıkılır.bebişlere afiyet olsun.
birde arpa çorbası var.şu anki favorim o.tam yaz çorbası.arpa bir gün önceden ılık suya ıslatılır.sonra kaynar suda güzelce haşlanır.yoğurt biraz sulandırılıp ayran gibi yapıldıktan sonra içine arpalar koyulur.çorbamız hazır.hem soğukta içirildiğinden yaz için ideal.
ya ne güzel köfte falan yiyor bebişleriniz maşallah benimki yemek yemeği sevmiyor çiğnemeyi bilmiyor taneli asla yemiyor onları çıkarıyor. pütürsüz şeyleri bile ağzında tutup yutmuyor. 1 saat uğraşıyorum azıcık şeyi yedirmek için. dişi 2 tanecik ondanmı acaba dedim ama pütürsüz şeyleride ağzında bekletiyor. çok zor yutuyor. ağzının kenarlarından akıyor hep. eline verdiğim salatalık ekmek gibi şeylerin yüzüne bakmıyor. ne yapacağımı şaşırdım. bir gün düzelecek umuduyla yaşıyorum. daha önce içocuğunda böle bişey yaşayan oldumu yardım edin lütfen tavsiyelerinizi bekliyorum
Canım sabırla denemeye devam etmelisin, pütürlülere alışması lazım.Dişlerinin olması şart değil damaklarıyla ezebiliyolar. Hamdolsun ben hiç zorlanmadım o yüzden şöyle yap böyle yap diyemem inşallah yardımcı olacak arkadaşlar çıkar Allah kolaylıklar versin sana.
yemeyen çocuk öyle zorki anlatamam bir öğün yedirmek 1 saat sürüyor. önünde kesesi olan önlük takıyorum. kalıp gibi birşey. onun altınada bez önlük. heryer yemek oluyor. o kesenin içi doluyor kağıt havlu ile topluyorum. yarısının önlük yiyor zaten. artık bıktım usandım. çocuğu böyle olanlar varsa tavsiyede bulunsunlar.çok üzülüyorum.
Ellerinle yedirmeyi hiç denedin mi canım yani kaşık kullanmadan. Bazen o şekilde yiyebiliyolar. İnşallah düzelir canım üzülme Rabbim bol iştah versin yavruşuna sana da güç kuvvet sabır anne olmak çok zormuş gerçekten...
slm kızlar kızımın günlük menüsünü kafama çok takıyorum yanlış besleniyor diye içim çok rahatsız... sabah kahvaltısını güzel yapıyor sonra uyuyor uyandıktan sonra öglende çorbasını veriyoruz uyku saati gelince tekrar uyuyor uyanıyor tekrar çorba içiyor akşam yemeginde bizim yediklerimizden çok az yiyor aralarda yogurt ve meyve yedirmege çalışıyoruz ama kesinlikle yemiyor agzını kapatıyor sevmiyor hertürlü yedirmeyi çalıştım meyve ve yoğurdu sevmedi hiç bütün gün çorba başka bişey yemiyor oda beni rahatsız ediyor gece uyutmadan önce saat 22:00 mamasını içiyor gecede bir kez uyanıyor yine mamasını içiyor günlük menümüz böyle
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?