2010 ekim anneleri ek gıda serüvenleri

ben kendi yediğimiz ızgara balıktan verdim çok beğenerek yedi kuzucum, ama dikkat etmek gerek avlanma mevsimi değil balıklara dikkat edin derim ben, çiflik balıklarından ve sardalya gibi balıklardan uzak durun çünkü bu dönemde tazesini bulamazsınız hepsi dondurulmuş

Ben haslayip sebze puresinin icine karistiriyorum. İzgara da yiyebiliyor bazen cnm.

bende ızgara kolay olsun diye elektrikli ızgara aldım.onda kızartmaya çalıştık balığı.ama olmadı dağıldı.somon almıştım en faydalısı o diye duymuştum.olmadı ızgara bende yağsız tavada kızartıp verdim artık.bir dahakine çorbasını yapıcam bende.çorbasını da nette okumuştum haşlayınca ilk suyunu süzün sonra su ekleyip o suyunu verin falan diye okudum ama bana mantıksız geldi.o zamanda vitamini kaçmaz mı? sen nasıl yapıyorsun canım çorbasını.

canım ben suda haşlıyorum,suyun bir kısmını döküyorum o da çok fazla kokmasın diye. sonra sebzelerini atıyorum tencereye. balığı temizleyip ekliyorum yine sebzelere. haşlanınca da çatalla eziyorum hepsini.

saol canım. yarın akşam denicem.inşallah beğenir.

selam arkadaşlar; okuduklarım kadarıyla maaşallah çoğu bebişte yeme problemi yok...inanın ilk başlarda bende herşeyi takıyordum...salçasız,tuzsuz,hormonsuz şeyleri yedirmeye...ama baktımki oğluşum bizim yediklerimize daha bir iştahlı...bende yemeklerimi az tuzlu ve az salçalı yapmaya başladım...valla biz akşamları ne yiyorsak oda aynısını yiyor...dün güveç ve pirinç pilavı vardı...patlıcanlar hariç içindeki etde dahil pilavla ezerek elimle yedirdim...hemde öyle bir iştahla yediki muhallebi yedirmeye gerek bile olmuyor artık

salam kizlar balik daha vermedim corbasini sanirim vermem bende hic sevmyiorum sebzeleri biraz pure haline getirip veriyorum

salam kizlar balik daha vermedim corbasini sanirim vermem bende hic sevmyiorum sebzeleri biraz pure haline getirip veriyorum

balık mutlaka ver ama.çok faydalı.biz başladığımızdan beri haftada iki kez yiyoruz.somon alıyorum.o hem daha zenginmiş omega3 bakımından hemde kokmuyor çok fazla.sırf oğluşun balıkları köfteleri için elektirikli ızgara aldım.tavsiye ederim.çok güzel oluyor.hemde pratik.yediremezsen de çorbasını yapabilirsin.

maşallah bebişine.ben de hiç muhallebi falan yapmıyorum.aynen ne yesek tattırıyorum.bugün söylemesi ayıp dondurma yiyorduk.öyle bir atladıki elimdekine onu bile tatırdım valla.

maşallah bebişine.ben de hiç muhallebi falan yapmıyorum.aynen ne yesek tattırıyorum.bugün söylemesi ayıp dondurma yiyorduk.öyle bir atladıki elimdekine onu bile tatırdım valla.

valla bende tattırıyorum...zaten biz ne yiyorsak öyle bir bakıyorki dayanamıyor insan...henüz dişleri çıkmadı birde dişleri çıkarsa daha kolay yer herşeyi inşallah

bebeklerinize ekmek veriyormusunuz? veriyorsanız günde ne kadar? benim oğlumuz doktoru kilolu olduğunu söylüyor oysa çok az bebe bisküvisi yada bir dilim bebek ekmeği kullanıyorum günde bir defada muhallebi veriyorum sizler neler veriyosunuz doyma sı için benimki doymuyoo hep yemek istiyo

ben tam tahıllı ekmek veriyorum.sabah bir dilim.çorbalarınada kıvamına göre koyuyorum.oyalanacağı şeyler ver eline.kolorili şeyleri yeteri kadar verip sonra meyve ver daha çok.belki işe yarar.

kızlar bugün oğluşuma milk shake yaptım.bayıldı.hemen tarifi paylaşmak istedim.muz,şeftali,kivi,kavun,pekmez,tarçın,süt,biraz su.önce meyveleri cam rendeden geçirdim.sonra diğer malzemeleri ekleyerek karıştırdım iyice.çok güzel oldu.kalanınıda kendim içtim valla süperdi..

ben tam tahıllı ekmek veriyorum.sabah bir dilim.çorbalarınada kıvamına göre koyuyorum.oyalanacağı şeyler ver eline.kolorili şeyleri yeteri kadar verip sonra meyve ver daha çok.belki işe yarar.

tesekkür ederim cevap için.. meyve bir öğün veriyorum mesela bugün 2 kocaman kayısı ve 8-9 tane kiraz bir seferde yedi ne versem yiyo vermeyince ağlıyo.. milletinki yemez diye üzülür ben de doymuyo diyee.. çok iştahlı masallahta çok yiyen yemek isteyen çocukta çok zor.. doğduğundan beri bu çocuk açmı tokmu diye düşünüyorum...

Canim ne sutu kullandin?

Ne marka izgara? Ben de bakayim bari

Canim ne sutu kullandin?

süt olarak pınarın bebek sütünü kullandım.kaynatıp ılıttıktan sonra koydum ama çok fazla değil.bugün de meyvelerşn hepsini katı meyve sıkacağından geçirdim öyl de güzel oldu.bizimki kiviyi pek sevmedi.bu karışımın içine katıyorum öyle yiyor.
canım ızgara olarakda kumtel aldım.indirimdeydi 20 tl ye aldım.altında tepsini var.su koyuyorsun.duman,koku falan olmuyor.sinbo tefal gibi başka markalarında benzer ürünleri var.

Hmm. Bu izgara isini bende eve gidince halledeyim,simdi yazliktayim annemlerin yaninda. Telefondan baglaniyorum burda,pc kadar kolay olmuyor ama foruma girmeden yapamiyorum Pinarin organik sutunden mi bahsediyorsun cnm yoksa benim farketmedigim ayri bir bebek sutu mu var?

iyi tatiller canım ya.kıskandım bak.ben çalışıyorum ve turizmci olduğumdan yazın tatil benim için imkansız..
pınarın 6-12 aylık bebekler için sütü var.bayağı faydalı vitaminler var içinde.yoğurdunu da ondan mayalıyorum.
madem tatildesin vaktin vardır sana kurabiye tarifi vereyim.bu pazar denedim.çok güzel oldu.
10 çorba kaşığı buğday unu,1/2 çay bardağı süt ,4 çorba kaşığı irmik ,90-100 gr kadar tereyağ (oda sıcaklığında) 4-5 yemek kaşığı kadar pekmez .yarım çay kaşığı tarçın.bütün malzemeleri karıştırıyorsun pürüzsüz bir hamur olana kadar yoğuruyorsun.sonra hamuru açıp,kalıpla kesiyorsun yada kendin elinde de şekillendirebilirsin.sonra 180 derece fırında 15-20 dak.kadar hafif pembeleşinceye dek pişiriyorsun.içindekiler vitaminli şeyler.hemde eline veriyorsun kemirmeye çalışıyor.ben bebekler için yemek kitabı aldımda.fırsat buldukça deniyorum tarifleri.
sen şimdi tatildesin ya sana bol bol tarif yazıp çalıştırayım bari

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…