2010 ekim anneleri ek gıda serüvenleri

Sagol cnm:) ucretsiz izindeyim ben,sana kolay geksin.hatice kubra ....(hatirlayamadim soyadini) diye bir bayanin kitabi mi yoksa? Minik bebegime afiyetle

Sagol cnm:) ucretsiz izindeyim ben,sana kolay geksin.hatice kubra ....(hatirlayamadim soyadini) diye bir bayanin kitabi mi yoksa? Minik bebegime afiyetle

evet canım hatice kübra tongarı bende aldım.ama birde gelecek için beslenmek ve prf.dr şükrü küçüködük ün anne babanın el kitabı diye bir kitabı var onları aldım..çok çeşitli tarifler var.tariflerin yanı sıra hangi gıda ne için gerekli ve neye yarıyor gibi bilgiler de var.

Bende bir bakayim bu kitaplara. Tesekkurler cnm. Bisey sorucam: bircok yerde yumurtayla peyniri syni gun vermeyin,donusumlu verin diyor. Bizim doktorumuz boyle birsey soylemedi,sormayi da unuttum. Niye boyle deniyor ki? Fazla mi protein yuklemesi oluyor birlikte? Ben veriuorum birlikte ama hata mi uapiyorum?

bana dr yumurtayı haftada üç kere ver ama yumurta verdiğinde peynir verme dedi.ikiside hayvansal gıda olduğundan bağırsaklarını zorlar dedi.şimdi yaz da geldi ben haftada ikiye indirdim.bir de mesela aynı öğünde kırmızı et ve balık etide aynı anda vermemek gerekiyor.ben etide bir kırmızı bir gün beyaz et olarak dönüşümlü veriyorum. bu yumurta olayı benimde kafamı karıştırmıştı.çünkü bazı kahvaltı tarfilerinde ikisi birden var.ama bana dr dediği mantıklı geldi.bende peynir verdiğimde zeytinle falan birlikte veriyorum.yumurtayıda omlet yapıp veriyorum.

hakikaten kimse kalmadı burda.bebişler büyüyünce telaşlarımız değişti heralde.mama kullanan anneler 3 nolu mamaya geçtiniz mi?

Selam arkadaşlar, bugün oğluma fırında mücver yaptım çok güzel olmuştu bende yedim...tarifi vereyim sizde yapın mutlaka...

Malzemeler:
2 kabak
2 patates
2 biber(isteğe göre kırmızı-yeşil)
1 soğan
1 yumurta
3-3,5 yemek kaşığı un
isteğe göre baharat(ben az kimyon attım)
2 kibrit kutusu kadar peynir
zeytinyağı
1 paket kabartma tozu

Ypılışı:
kabak ve patatesleri rendeledim...diğerlerini ufak ufak doğradım.. elimle karıştırdım...fırında kızarana kadar pişirdim
bence güzel oldu...her türlü sebze var içinde...dereotuda konulabilir

mücver iyi fikir gerçekten...her şey var...gaz eskisi kadar yok ama kimyon gaza bire bir...güzelmiş

Normal yemeklere geçildi ya kimse uğramıyor buralara =) Kızımın ek gıdaya başladığından beri itirazsız yediği tek çorbayı yazayım ben de. Belki sizin yavrular de beğenir;

Ölçüleri göz kararı yapıyorum, siz de porsiyona göre yaparsınız artık. Bir parça tavuk etini küçük bir soğan yarım limon ve bir iki dal maydonozla haşlayın. Sonra maydanoz, soğan ve limonu atın, tavuğu küçük küçük didikleyin. Küçük bir soğanı çok az sıvı yağda öldürüp üzerine bir parça tereyağ atın. Sonra un ekleyip kavurun. Ocağın altını kısıp üzerine süt ekleyin. Topaklanmasın diye çırpma teliyle karışıtırıyorum ben. Bir bardak da tavuk suyu ekleyin (süt iki bardaksa su 1 bardak). Kaynayınca da rendelenmiş havuç ve şehriye ekleyin. En sona da tavukları ekleyip havuçlar yumuşayana kadar pişirin. Afiyet olsun yavrulara.

Bu çorbayı kendimize de yapıyorum ama soğan tadı yoğun oluyor. Şöyle de yapabilirsiniz; Bir parça tereyağında havuç rendesi, sarımsak ve bir iki mantarı kavurun sonra üzerine yoğurt terbiyesi yapın. Servis ederken de tereyağ pul biber yakın üzerine. Mis gibi oluyor.

valla tarif süpermiş.denicem kesinlikle.ama bizimki tavuğu pek yiyemiyor.ağzında geveleyip tükürüyor.bir de böyle deniyim bari.bende bugün semizotu verdim yoğurtlu.ona bayıldı bizimki.

bu topic boş kaldı valla dediğin gibi.herkes bitirdi heralde ek gıda olayını..bebişlerimiz büyüdü galiba teyzesi..

2 - 3 ay sonra adam olacaklar artık, bal, patlıcan, süte de geçilecek o zaman hiç bakmayız buraya =) Tatsız tuzsuz püreleri yemiyorlar artık. Bizim kız meyveyi bile eline veriyorum da kendisi yiyor. Dün de kıymalı tarhana çorbası yaptım ( kıymayı az tereyağında kavurup üzerine çok az biber salçası sonra su sonra da tarhana ekledim kaynattım biraz) bayıldı vallayi. Arada da domates rendeleyip üzerine çok az tuz atıyorum hoşuna gidiyor.

Havuçlu & Tavuklu Makarna

Malzemeler çok basit(Tek Öğün olarak):
1 Adet Havuç
Tavuk Göğüsünden ufak bir parça
2 Avuç Makarna (Bukle Tavsiye ederim, Çatal ile kolayca eziliyor)

Yapılışı:
Havuçları ince dilimlere doğrayıp Makarna ve Tavuk ile
minik bir Tencere veya Büyük boy Cezve (baya bir büyük olanlardan)
içinde, üstünü yaklaşık 3 Parmak geçinceye kadar su ekleyip
haşlanır, suyun bitmemesine dikkat etmek lazım,çünki sos gibi oluyor
ve bebişin makarnayı daha kolay yutmasını sağlıyor.
Tamamen kuru gıdalar yiyemezler tabi daha!
Havuç yumuşadıysa zaten diğer gidalarda pişmiş demektir.
Tabağa alıp Çatal ile bir güzel ezilir, üstüne acık zeytin yağı vee
Bibişlere Afiyet olsun.

Arkadaşlar bizimkiler çok seviyor tarif netten ç-alıntıdır

Makarna sandığımızın aksine asla vitaminsiz değil. İşte makarna vermemiz için nedenler :

Makarna Şişmanlatmaz!

Türkiye Makarna Sanayicileri Derneği(TMSD), makarna hakkında yanlış bilgilendirmelere son vermek için kitap çıkardı. Makarnanın şişmanlattığına dair inanışları yok etmek isteyen TMSD, kitapta yerli ve yabancı bilimadamı ve diyetisyenlerin makarna ile ilgili araştırmalarına ve yazılarına yer verdi.

Hammaddesi buğday olan makarnada, yüksek oranda protein ve B vitamini bulunurken, karbonhidrat grubunda yer aldığından dolayı da metabolizmada çabucak parçalanarak hızlı bir şekilde enerjiye dönüşüyor..

Türkiye Diyetisyenler Derneği üyesi Prof. Dr. Ayşe Baysal, makarna ile ilgili şu bilgileri veriyor: “Makarna B12 dışındaki bütün B vitaminleri ve mineralleri içerir. Ancak bunların oranı tam durum buğdayı irmiğinden üretilen makarnalarda, kepeği ve özü ayrılmış irmikten yapılanlardan daha yüksek değerlerde bulunur. Tam buğday irmiğinden yapılan makarnalar, diyet lifi için de en iyi kaynaklardandır. Kepeği ve özü ayrılmış buğday irmiğinden üretilen makarna kuru baklagil ve sebzelerle hazırlanmış sosla tüketilirse diyet lif oranını yükseltir.” “Makarna az yağ içerir” diyen Baysal, makarna hazırlanırken eklenenlerle birlikte enerjinin yüzde 57’sinin karbonhidrattan, yüzde 30′u yağdan, yüzde 13′ü proteinden sağlandığını ve önerilen sağlık beslenme standartlarına ulaşıldığını kaydetti.

İtalyanların daha şişman olamsı gerekirdi

Ülkemizde ’makarna şişmanlatır’ şeklinde yanlış bir inanış var. Oysa makarna şişmanlatmaz. Öyle olsaydı kişi başı makarna tüketimi bizimkinden 5-6 kat fazla olan İtalyanların bizden daha şişman olması gerekirdi, ama değiller. Genel kanının aksine, şişmanlatma riski yoktur. Şişmanlatan makarna değil, içine konulan yağ ve kalorisi yüksek soslar. Makarnanın içinde şişmanlatıcı unsurlar bulunmaz. Formuna dikkat eden herkes, hafif bir sosla yapılmış makarnayı gönül rahatlığıyla yiyebilir. Makarna hem çok doyurucudur hem de vücut için gerekli tüm vitamin ve mineralleri içerir. Acil enerji ihtiyacı duyan bir karşılaşmaya ya da gösteriye hazırlanan sporcular, sanatçılar, yani fiziksel güç gerektiren işlerle uğraşan herkes için makarna, özellikle tercih edilen bir temel besindir."

yatmadan makarna yemişlerse gece uyanmıyorlar...bir de sebze katıyorum makarnaya daha besleyici oluyo geçen gün semizotlu yoğurtlu verdim bayıldılar.
ezilmişini yiyemeyen bebeklere robotta çekilebilir...

bende bugün kendimize erişte yapmıştım. oğluşa tuz katmadan biraz ayırdım.makarrnaya göre daha iyi yedi.dişlerimiz hala olmadığında yavrum geveleyip yutuyor.yanında da yoğurt verince daha rahat yedi:)

Artık kızıma iki kez yemek yediriyorum (yoğurt, meyve, tatlı, kahvaltı dışında) İlki öğle saatinde çorba oluyor ikincisi ise saat 5-6 gibi kendimize yaptığımız yemek oluyor. Bugün mesela öğlen et suyuna havuçlu şehriye çorbası yaptım akşam da kendimize yaptığımız taze fasulye ve pirinç pilavından yedi az yoğurtla. Yatmadan bir saat önce artık sadece yoğurt veriyorum bazen bir iki cicibebe koyuyorum o kadar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…