iyi tatiller canım ya.kıskandım bak.ben çalışıyorum ve turizmci olduğumdan yazın tatil benim için imkansız..
pınarın 6-12 aylık bebekler için sütü var.bayağı faydalı vitaminler var içinde.yoğurdunu da ondan mayalıyorum.
madem tatildesin vaktin vardır sana kurabiye tarifi vereyim.bu pazar denedim.çok güzel oldu.
10 çorba kaşığı buğday unu,1/2 çay bardağı süt ,4 çorba kaşığı irmik ,90-100 gr kadar tereyağ (oda sıcaklığında) 4-5 yemek kaşığı kadar pekmez .yarım çay kaşığı tarçın.bütün malzemeleri karıştırıyorsun pürüzsüz bir hamur olana kadar yoğuruyorsun.sonra hamuru açıp,kalıpla kesiyorsun yada kendin elinde de şekillendirebilirsin.sonra 180 derece fırında 15-20 dak.kadar hafif pembeleşinceye dek pişiriyorsun.içindekiler vitaminli şeyler.hemde eline veriyorsun kemirmeye çalışıyor.ben bebekler için yemek kitabı aldımda.fırsat buldukça deniyorum tarifleri.
sen şimdi tatildesin ya sana bol
bol tarif yazıp çalıştırayım bari
Sagol cnm:) ucretsiz izindeyim ben,sana kolay geksin.hatice kubra ....(hatirlayamadim soyadini) diye bir bayanin kitabi mi yoksa? Minik bebegime afiyetle
evet canım hatice kübra tongarı bende aldım.ama birde gelecek için beslenmek ve prf.dr şükrü küçüködük ün anne babanın el kitabı diye bir kitabı var onları aldım..çok çeşitli tarifler var.tariflerin yanı sıra hangi gıda ne için gerekli ve neye yarıyor gibi bilgiler de var.
Bende bir bakayim bu kitaplara. Tesekkurler cnm. Bisey sorucam: bircok yerde yumurtayla peyniri syni gun vermeyin,donusumlu verin diyor. Bizim doktorumuz boyle birsey soylemedi,sormayi da unuttum. Niye boyle deniyor ki? Fazla mi protein yuklemesi oluyor birlikte? Ben veriuorum birlikte ama hata mi uapiyorum?
hakikaten kimse kalmadı burda.bebişler büyüyünce telaşlarımız değişti heralde.mama kullanan anneler 3 nolu mamaya geçtiniz mi?
Selam arkadaşlar, bugün oğluma fırında mücver yaptım çok güzel olmuştu bende yedim...tarifi vereyim sizde yapın mutlaka...
Malzemeler:
2 kabak
2 patates
2 biber(isteğe göre kırmızı-yeşil)
1 soğan
1 yumurta
3-3,5 yemek kaşığı un
isteğe göre baharat(ben az kimyon attım)
2 kibrit kutusu kadar peynir
zeytinyağı
1 paket kabartma tozu
Ypılışı:
kabak ve patatesleri rendeledim...diğerlerini ufak ufak doğradım.. elimle karıştırdım...fırında kızarana kadar pişirdim
bence güzel oldu...her türlü sebze var içinde...dereotuda konulabilir
Normal yemeklere geçildi ya kimse uğramıyor buralara =) Kızımın ek gıdaya başladığından beri itirazsız yediği tek çorbayı yazayım ben de. Belki sizin yavrular de beğenir;
Ölçüleri göz kararı yapıyorum, siz de porsiyona göre yaparsınız artık. Bir parça tavuk etini küçük bir soğan yarım limon ve bir iki dal maydonozla haşlayın. Sonra maydanoz, soğan ve limonu atın, tavuğu küçük küçük didikleyin. Küçük bir soğanı çok az sıvı yağda öldürüp üzerine bir parça tereyağ atın. Sonra un ekleyip kavurun. Ocağın altını kısıp üzerine süt ekleyin. Topaklanmasın diye çırpma teliyle karışıtırıyorum ben. Bir bardak da tavuk suyu ekleyin (süt iki bardaksa su 1 bardak). Kaynayınca da rendelenmiş havuç ve şehriye ekleyin. En sona da tavukları ekleyip havuçlar yumuşayana kadar pişirin. Afiyet olsun yavrulara.
Bu çorbayı kendimize de yapıyorum ama soğan tadı yoğun oluyor. Şöyle de yapabilirsiniz; Bir parça tereyağında havuç rendesi, sarımsak ve bir iki mantarı kavurun sonra üzerine yoğurt terbiyesi yapın. Servis ederken de tereyağ pul biber yakın üzerine. Mis gibi oluyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?