2010 Ekim Anneleri

hoşgeldin canım
kalabalığız ama pek bişey yazan cevaplayan yokkaydirigubbakcemile3

kızlar selam.nabersiniz.. dün mesajıma cevap veren herkese çok teşekkür ederim. dün bebişim hareket etmiyo demiştim hatırlarsınız belki.dün sağlık ocağına gittim kalp atışları yavaşlamış dediler. apar topar hastaneye gittik. ömrümden ömür gitti. ama iyiymiş bbeğim çok şükür. doktorumuz öyle dedi. ya benim yüzümden oluyo galiba çok stres yaptım. son zamanlar çok zormuş. sakın sizler yapmayın. sakin olalım ki bebişlerimizde rahat olsun. hepinizi öptüm. tekrara sağolun... :)

son haftalar yeri daraldığından öyle oluyormuş ama bende çok korkarım öyle bişey olursabilmiyorumkismile

bende kendimi temizliğe veriiim bari. sil süpür ohhh. baksana 38i doldurduk 39 oldukkaydirigubbakcemile2eyvahedigeldismile

hehe mutluluktan beni duymadın dime

hiç deşifre olurmusun sen. kız bebişin resimleri yokmu yaa merak ediyik. liste resimlendi senin bebişide koyalım.

nerde su liste bulamadım canım ya, merak ettim kimler dogurmus :)

saol canım, seninkide hayırlı olsun..
yüzüstü yatınca sert yer olursa kafasını cevirebiliyo, ama bu sogukta o kadar sert yerde yatıramıyorum, sarıp sarmalıyorum yavrumu yan yatma yastıgıyla yatırıyorum geceleri..
Rabbim korusun bebişlerimizi..

Gaz Sancısını Engellemenin Yolları
•Bebeğinizi mümkün olduğunca anne sütü ile besleyin. Çünkü anne sütü bebeklerin sindirebilmesine en uygun, doğal besindir.
•Emzirme aralığınızı en az 2 saat olarak ayarlayın, aksi takdirde saat başı emen bebeklerde sindirilen ve sindirilmemiş süt karışarak gaz yapabilir.
•Sakin olun, bebeğe şefkatle ve güvenle yaklaşın.
•Bebeği aşırı sıcak veya soğuk ortamlarda bulundurmamaya özen gösterin.
•Bebeğinizi dar kıyafetlerle, üst üste giydirmeyin.
•Mama hazırlarken hijyen (temizlik) kurallarına uyun.
•Bebeği yan olarak veya karın üstü yatırın ve karın üstü yatırılırken sürekli gözetleyin.
•Karnına ve ayaklarına ılık bezler koyun.
•Her beslenmeden sonra gazını çıkartın.
•Sakin olduğu bir zamanda bebeğin karnına masaj yapabilirsiniz.
•Bebeğe rezene çayı ve anason çayı verilebilirsiniz.
•Gazlı bebeğinize özel olarak üretilmiş Aptamil Conformil ve Rezene Çayı bebeğinizin gaz sancısını gidermeye yardımcı olacaktır.

Emziren Annenin Kaçınması Gereken Gıdalar
Annenin emziklik dönemindeki beslenmesi, bebeğin özellikle ilk 6 ay, temel besin kaynağı olan anne sütüne etki ettiği için çok önemlidir. Gaz yapıcı özelliği olduğu bilinen, lahana, karnabahar, Brüksel lahanası, brokoli, kuru baklagiller, inek sütü ve süt ürünleri, pişmemiş soğan ve sarımsak, baharatlı gıdalar, kahve, çay, çikolata, portakal gibi besinlerin annenin diyetinden çıkartılması, bebeğin rahatlamasına olanak verebilir.

netde arstırıyorum kızlar ıyıce kafama yer etsınkı problemler yasamayalım şimdiden ayaklarınızı sıcak tutun kızlara.s.

slm arkadaşlar benimde yarım saat önce sezeryan tarihim belli oldu cuma günü geliyor kızım inşallah dua edin albumin çıktı ondan hemen alıcak zaten tansiyonum yüksekti iki haftadır...

oturma odasının yerlerini sildim herşeyi çekip şimdi ada çayı içiom bugunde doğurmazsam pes edicem :d alın çıkarın bebişimi dicem

Bebeğim Kusarken Ne Yapmalıyım?
•Kusan bebeği yan yatırın ve ağzının içindekileri temizleyin. Böylece solunum yollarının tıkanma riskini engellersiniz.
•Kusmadan sonra bebeğin el ve yüzünü yıkayın. Bebeğin ateşi varsa, ona ılık bir banyo yaptırabilirsiniz.
•Sık sık anne sütü veya kaynatılmuş su vererek midesinin boş kalmamasını sağlayın.
•Kusmanın iki günden çok devam etmesi durumunda, doktara başvurun.

:hulya:kaydirigubbakcemile2

oturma odasının yerlerini sildim herşeyi çekip şimdi ada çayı içiom bugunde doğurmazsam pes edicem :d alın çıkarın bebişimi dicem

kendını bu kadar çok yorma yazık sana geliceği zamn hiç ummadığı an olucak .yerlerı sılerken bebeği şıkıştırma kız :İDa.s.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…