2010 Ekim Anneleri

ecrincim herseyin yolunda olmasına cok sevindim. masallah bebisine
darısı benim basıma :)

kızlar ben çarşıya çıkıyorum bi arkadaşımın kızının doğum günü var hediye bakçam dualarım sizinle hepimiz hayırlısıyla güzel haberler alcaz.

Doktordan rapor alınması gerekiyor. Doktorlarda hiç bilgi vermiyormuş. İnşallah alırsın canım.

kızlar valla eger gerceklesırse bu sey oyle duacı olucam kı sıze bebek dogdugunda nakıte cok ıhtıyac oluyor cok ısımıze yarar

Anlatsın muhasebeye durumu analık sigortası ödenirse eşim doğumunda doğum parası alıyormuşuz desin. Hamileliği haber vermek falan gerekmiyor ama doğumdan önce 120 gün kesin ödenmiş olması gerekiyor para alabilmeniz için.

Hastalık ve analık sigortasından sigortalıya hastalık veya analık hallerine bağlı olarak ortaya çıkan iş göremezlik süresince, günlük geçici iş göremezlik ödeneği verilir.

Analık sigortasından sigortalı kadına veya sigortalı olmayan karısının doğum yapması nedeniyle sigortalı erkeğe, bu Kanunun 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının (a) ve (b) bentleri kapsamındaki sigortalılardan; kendi çalışmalarından dolayı gelir veya aylık alan kadına ya da gelir veya aylık alan erkeğin sigortalı olmayan eşine, her çocuk için yaşaması şartıyla doğum tarihinde geçerli olan ve Kurum Yönetim Kurulunca belirlenip Bakan tarafından onaylanan tarife üzerinden emzirme ödeneği verilir.

Sigortalı kadına veya sigortalı olmayan eşinin doğum yapması nedeniyle sigortalı erkeğe emzirme ödeneği verilebilmesi için, Kanunun 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının;

a) (a) bendi kapsamında olanlar için doğumdan önceki bir yıl içinde en az 120 gün kısa vadeli sigorta kolları primi bildirilmiş olması,

b) (b) bendi kapsamında olanlar için doğumdan önceki bir yıl içinde en az 120 gün kısa vadeli sigorta kolları primi yatırılmış ve genel sağlık sigortası primi dahil prim ve prime ilişkin her türlü borçlarının ödenmiş olması,şarttır.

Emzirme ödeneğine hak kazanan sigortalılardan 9 uncu maddeye göre sigortalılığı sona erenlerin, bu tarihten başlamak üzere üçyüz gün içinde çocukları doğarsa, sigortalı kadın veya eşi analık sigortası haklarından yararlanacak sigortalı erkek, doğum tarihinden önceki onbeş ay içinde en az 120 gün prim ödenmiş olması şartıyla emzirme ödeneğinden yararlandırılır.

Eşin şirketin muhasebesi ile görüşsün analık primi yatırıyorlar mı diye. Yatırmıyorlarsa nasıl yatırması gerektiğini öğrensin yardımcı olur şirketi.

çok çok teşekkürler canım eşim mutlaka görüşücek şirketiyle böyle bir fırsat kaçar mı...çok çok duacıyım sana,bize bilgi vermen bile çok önemliydi cnm...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…