az önce kayınpeder geldi. sevdi sevdi gitti. kaynanam gelmiyo. küsmüş eşimehdilekh cimm yani varya okuyunca deli oluyorum hee allah korusun böle söliye söliye senin sürekli moralini, bozup duruolar ve senin sütünün olmasını bekliolar yarabbim ne düşüncesiz gerizekalılar yaratıosun yaane kadar vicdansız ha bu insanlar sen hiç kulak asma yüz verme hatta muhattap olma yolunu değiştir anlasınlar resmen bana yapılıo gibi daralıorum
sağol canımda tek dertli benm sanırım :SÇok güzel bir topic olmuş dilekcim ellerine sağlık canııımm..
dökül hayatım rahatlarsın. valla ben döküldüm arada girip benim için yazılanları okuyup okuyup yeni kararlar alıp rahatlıyorum. haa uyguluyor musun diye sorsan hayır ama anlık rahatlama bile yetiyor. bakarsın belki birgün pikenin dediklerini bende yapabilirim :Soooo ben bi dökülsem bir sürü dertt varrr :)))))
hadi sende dökül bakiim. hiçmi derdiniz yok anacımhoş bi topik olmuş dertli anneleri bekliyoruz.
anam dilek vala okurken beni de afakanlar basıyooo :) allah sana peygamber sabrı versin inşallah
ben vala sokuveriyorum lafları artık, banane. benimki iyidir de bazı noktalarda kızıyorum işte, o zaman da pat söyleyiveriyorum.
ben çalışmaya başlayınca kızımı kayanaya değil de işyerindeki kreşe götürcem, kaynanam bakmayı çok istiyor ama ona vereceğime bakıcı bulurum, ya da işten çıkarım daha iyi. kendi çocuğunu kabakulak olunca hocaya götüren biri çünkü, bilgisi o kadar. ona çocuk falan emanet edemem. kocam bu işe laf söyleyecek olsa onu da bi paylarım ki söylediğine pişman olur. anasının ne kadar bilgili olduğunu söyleyince çenesini kapatıyor mecburen.
geçen kaynanam diyor ki, nasıl bırakcaksın bunu kreşe, nasıl güveneceksin?
eee dedim nereye bırakcam başka?
ben bakarım dedi.
sana nasıl güvencem dedim.
aaa aynı şey mi canım dedi.
aynı şey dedim.
bi daha sıkıysa desin ben bakayım diye.
vala kusura bakmayın ama siz çok iyi misiniz nesiniz ben anlamadım. onlar sizin kadar bilinçli olamazlar, mümkün değil. ben bir kere bile kaynanamı ya da annemi yanımızda doktora götürmedim. gelmek istediler, sizin ne işiniz var dedim.
ha çok bilinçli, bizden daha iyi yapabilecek anne kaynana varsa, saygı duyarım, onlar ayrı. benim annem öğretmendir, iyi bilir çocuk bakmayı ama kaynanam hiç anlamaz. benim kocamı da zaten babaannesi büyütmüş, annesi değil. dedim ya, kabakulak olunca hocaya gitmiş noldu diye.
torun sevgisiymiş, acayip sinirleniyorum bu lafa da :) haftada bir görsünler yeter onlara torun sevgisi. her zaman onlara mı taşıncam ben çocuk göstermeye :)
ben kimseyi hayatıma karıştırmıyorum, kafam ağrımıyor. kocam da baktı böyle daha iyi, o da bişey demiyor.
birde evet emzirme meselesi var..mecburen mama takviyeside veriyorum oğluma yetmiyor..doktorlara koloni halinde gidiyoruz zaten..annem varken bile oda gelirdi..annem gelmemeye başladı..yalnz olsan tamam neden geliyorki..doktora eşim ben bebek 2 anne gidince olmuyo yani..gelmez herhalde diyorum bakıyorum eşimi aramış almış eşim gelmişler..hani düşün bu kızın annesi zaten var o gidince ben giderim de dimi? yokkkk..o olmazsa biz beceremeyiz sanki..doktora onun yanında dedim artık napıyım elimden geleni yapıyorum..yemediğim içmediğim kalmadı..yüzümde koca sivilceler çıktı sıkıntıdan..doktor bile özür diledi üstne geldim die..bende dedim o değil sanki ben emzirmek istemiyorum falan sanıyo galiba insanlar iyice canım sıkılıyo dedim kayınvalidemin eşimin yanında..sürekli emziriyosun demi..mama vermeden önce emzir..her telefonda emiyomu..ben annesiyim herkesten çok ben isterim dimi..mama hazırlamaktanhiç mutlu değilim..ay beni bana bırakın yawwwwwwwşimdi hiççç kasmıyorum emerse ne ala yoksa aç kalacak değil ya maması var..böle telkinlerden sonra kendime sanki sütüm arttı..şimdi günde 2-3 kez mama veriyorum..önceden 5-6 bazen 7 idi..relaxım
aaah aaahhh şu emzirme olayı da ayrı bir dert eskideden sütün yetmiyor galiba bu çocuk aç derlerdi ağladığında her ay bir kilo alınca sustular ama bu ay kızım uykudan uyanınca sadece 5 dk emiyor fazla emmiyor içim rahat değildi sağlık ocağına götürüp kilosuna baktırdım 20 günde sadece 300 gr almış canım sıkıldı sizin bebeklerin emmeleri nasıl
dilekcim sen çok iyi huylusun anladığım kadarıyla, senin yerine yırtık biri olsa baya olay çıkardı :) sakın kocanla aranı bozmayasın canım benim, ama biraz senin de rahat olman için bazı sınırları çizmelisin, allah kolaylık versin :)
canım kaçıncı aydasın? yani yavrun kaç aylık? sanırım bir yerden sonra daha az kilo alacaklar.
dökül hayatım rahatlarsın. valla ben döküldüm arada girip benim için yazılanları okuyup okuyup yeni kararlar alıp rahatlıyorum. haa uyguluyor musun diye sorsan hayır ama anlık rahatlama bile yetiyor. bakarsın belki birgün pikenin dediklerini bende yapabilirim :S
hadi sende dökül bakiim. hiçmi derdiniz yok anacım
merhaba arkadaşlar.
uzun zamandır birbirimizle yaptığımız paylaşımlar sayesinde güzel arkadaşlıklar kurduk. hamileliğimizi bile beraber geçirdik. çok şükür yavrularımıza kavuştuk. anne olunca en önemli şey yavrularımız oldu kendimizi arka plana attık. hep yavrularımıza ilişkin paylaşımlarda bulunduk. ancak bizim içinde hayat devam etti ve günlük yaşantılarda sıkıntılarla karşılaştık ve üzüntüler paylaştıkça azalır derler ya işte üzüntülerimizi, sıkıntılarımızı paylaşıp bi nebzede olsada rahatlamak için açmayı düşündüm bu topiği...
bebeklerimize ait paylaşımlarımızı 2010 ekim bebekleri büyürken topiğindenyapmaya devam edelim ama krendimizide untmayalım. biz mutlu olursak bebeklerimizde mutlu olur.
bebişlerinizle sağlıklı mutlu günler geçirmeniz dileğiyle.
anam dilek vala okurken beni de afakanlar basıyooo :) allah sana peygamber sabrı versin inşallah
ben vala sokuveriyorum lafları artık, banane. benimki iyidir de bazı noktalarda kızıyorum işte, o zaman da pat söyleyiveriyorum.
ben çalışmaya başlayınca kızımı kayanaya değil de işyerindeki kreşe götürcem, kaynanam bakmayı çok istiyor ama ona vereceğime bakıcı bulurum, ya da işten çıkarım daha iyi. kendi çocuğunu kabakulak olunca hocaya götüren biri çünkü, bilgisi o kadar. ona çocuk falan emanet edemem. kocam bu işe laf söyleyecek olsa onu da bi paylarım ki söylediğine pişman olur. anasının ne kadar bilgili olduğunu söyleyince çenesini kapatıyor mecburen.
geçen kaynanam diyor ki, nasıl bırakcaksın bunu kreşe, nasıl güveneceksin?
eee dedim nereye bırakcam başka?
ben bakarım dedi.
sana nasıl güvencem dedim.
aaa aynı şey mi canım dedi.
aynı şey dedim.
bi daha sıkıysa desin ben bakayım diye.
vala kusura bakmayın ama siz çok iyi misiniz nesiniz ben anlamadım. onlar sizin kadar bilinçli olamazlar, mümkün değil. ben bir kere bile kaynanamı ya da annemi yanımızda doktora götürmedim. gelmek istediler, sizin ne işiniz var dedim.
ha çok bilinçli, bizden daha iyi yapabilecek anne kaynana varsa, saygı duyarım, onlar ayrı. benim annem öğretmendir, iyi bilir çocuk bakmayı ama kaynanam hiç anlamaz. benim kocamı da zaten babaannesi büyütmüş, annesi değil. dedim ya, kabakulak olunca hocaya gitmiş noldu diye.
torun sevgisiymiş, acayip sinirleniyorum bu lafa da :) haftada bir görsünler yeter onlara torun sevgisi. her zaman onlara mı taşıncam ben çocuk göstermeye :)
ben kimseyi hayatıma karıştırmıyorum, kafam ağrımıyor. kocam da baktı böyle daha iyi, o da bişey demiyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?