2010 ekim annelerinin dertleri paylaşma topiği :D

hdilekh cimm yani varya okuyunca deli oluyorum hee allah korusun böle söliye söliye senin sürekli moralini, bozup duruolar ve senin sütünün olmasını bekliolar yarabbim ne düşüncesiz gerizekalılar yaratıosun yaa ne kadar vicdansız ha bu insanlar sen hiç kulak asma yüz verme hatta muhattap olma yolunu değiştir anlasınlar resmen bana yapılıo gibi daralıorum

Çok güzel bir topic olmuş dilekcim ellerine sağlık canııımm..

az önce kayınpeder geldi. sevdi sevdi gitti. kaynanam gelmiyo. küsmüş eşime keşke hep küs kalsa aman sen takma canm ben yeteri kadar sinişr oluyom yahu
Çok güzel bir topic olmuş dilekcim ellerine sağlık canııımm..
sağol canımda tek dertli benm sanırım :S

birde evet emzirme meselesi var..mecburen mama takviyeside veriyorum oğluma yetmiyor..doktorlara koloni halinde gidiyoruz zaten..annem varken bile oda gelirdi..annem gelmemeye başladı..yalnz olsan tamam neden geliyorki..doktora eşim ben bebek 2 anne gidince olmuyo yani..gelmez herhalde diyorum bakıyorum eşimi aramış almış eşim gelmişler..hani düşün bu kızın annesi zaten var o gidince ben giderim de dimi? yokkkk..o olmazsa biz beceremeyiz sanki..doktora onun yanında dedim artık napıyım elimden geleni yapıyorum..yemediğim içmediğim kalmadı..yüzümde koca sivilceler çıktı sıkıntıdan..doktor bile özür diledi üstne geldim die..bende dedim o değil sanki ben emzirmek istemiyorum falan sanıyo galiba insanlar iyice canım sıkılıyo dedim kayınvalidemin eşimin yanında..sürekli emziriyosun demi..mama vermeden önce emzir..her telefonda emiyomu..ben annesiyim herkesten çok ben isterim dimi..mama hazırlamaktanhiç mutlu değilim..ay beni bana bırakın yawwwwwwwşimdi hiççç kasmıyorum emerse ne ala yoksa aç kalacak değil ya maması var..böle telkinlerden sonra kendime sanki sütüm arttı..şimdi günde 2-3 kez mama veriyorum..önceden 5-6 bazen 7 idi..relaxım

anam dilek vala okurken beni de afakanlar basıyooo :) allah sana peygamber sabrı versin inşallah

ben vala sokuveriyorum lafları artık, banane. benimki iyidir de bazı noktalarda kızıyorum işte, o zaman da pat söyleyiveriyorum.

ben çalışmaya başlayınca kızımı kayanaya değil de işyerindeki kreşe götürcem, kaynanam bakmayı çok istiyor ama ona vereceğime bakıcı bulurum, ya da işten çıkarım daha iyi. kendi çocuğunu kabakulak olunca hocaya götüren biri çünkü, bilgisi o kadar. ona çocuk falan emanet edemem. kocam bu işe laf söyleyecek olsa onu da bi paylarım ki söylediğine pişman olur. anasının ne kadar bilgili olduğunu söyleyince çenesini kapatıyor mecburen.

geçen kaynanam diyor ki, nasıl bırakcaksın bunu kreşe, nasıl güveneceksin?
eee dedim nereye bırakcam başka?
ben bakarım dedi.
sana nasıl güvencem dedim.
aaa aynı şey mi canım dedi.
aynı şey dedim.

bi daha sıkıysa desin ben bakayım diye.

vala kusura bakmayın ama siz çok iyi misiniz nesiniz ben anlamadım. onlar sizin kadar bilinçli olamazlar, mümkün değil. ben bir kere bile kaynanamı ya da annemi yanımızda doktora götürmedim. gelmek istediler, sizin ne işiniz var dedim.

ha çok bilinçli, bizden daha iyi yapabilecek anne kaynana varsa, saygı duyarım, onlar ayrı. benim annem öğretmendir, iyi bilir çocuk bakmayı ama kaynanam hiç anlamaz. benim kocamı da zaten babaannesi büyütmüş, annesi değil. dedim ya, kabakulak olunca hocaya gitmiş noldu diye.

torun sevgisiymiş, acayip sinirleniyorum bu lafa da :) haftada bir görsünler yeter onlara torun sevgisi. her zaman onlara mı taşıncam ben çocuk göstermeye :)

ben kimseyi hayatıma karıştırmıyorum, kafam ağrımıyor. kocam da baktı böyle daha iyi, o da bişey demiyor.

oooo ben bi dökülsem bir sürü dertt varrr :)))))
dökül hayatım rahatlarsın. valla ben döküldüm arada girip benim için yazılanları okuyup okuyup yeni kararlar alıp rahatlıyorum. haa uyguluyor musun diye sorsan hayır ama anlık rahatlama bile yetiyor. bakarsın belki birgün pikenin dediklerini bende yapabilirim :S
hoş bi topik olmuş dertli anneleri bekliyoruz.
hadi sende dökül bakiim. hiçmi derdiniz yok anacım

seni kendime idol seçtim. bu yazdıklarını aklıma mıhladım. kesin kararlıyım bende tavrımı koycam inşallah

kesinlikle katılıyorum etraftan öyle konuşulunca iyice moralim bozulup sütüm azalıyor... of ya aslında kime ne konuşsun dursunlar ama işte takılıyo kafaya :S

aaah aaahhh şu emzirme olayı da ayrı bir dert eskideden sütün yetmiyor galiba bu çocuk aç derlerdi ağladığında her ay bir kilo alınca sustular ama bu ay kızım uykudan uyanınca sadece 5 dk emiyor fazla emmiyor içim rahat değildi sağlık ocağına götürüp kilosuna baktırdım 20 günde sadece 300 gr almış canım sıkıldı sizin bebeklerin emmeleri nasıl

dilekcim sen çok iyi huylusun anladığım kadarıyla, senin yerine yırtık biri olsa baya olay çıkardı :) sakın kocanla aranı bozmayasın canım benim, ama biraz senin de rahat olman için bazı sınırları çizmelisin, allah kolaylık versin :)

canım kaçıncı aydasın? yani yavrun kaç aylık? sanırım bir yerden sonra daha az kilo alacaklar.

işin bide o yönü var. eşim ailesi konusunda çok hassas

war bende dert olmamı dertlenince yazarım şimdi sakinim

dilekcim bu topik süper olmuş tebrik ederim.biraz sonra aşağıya ben de dökülcem dertlerimi.senin için cvp da ekim bebekleri büyürken topiğine yazdım.dün geceki yakarışını görüp:)

pikecim çok tebrik ettim seni gerçekten sağlam bi duruşun var

canım kaçıncı aydasın? yani yavrun kaç aylık? sanırım bir yerden sonra daha az kilo alacaklar.[/QUOTE]

20 ekim doğumlu 3 aylık kilo almasının azalacağını belli bir aydan sonra biliyorum ama emme süresi çok az 5 dk geçirmiyor acaba sizin bebekleriniz nasıl emiyor

bende sana ordan cevap vermştim canım şöyle :
canm ben devlette öğretmen olarak çalışıyorum. işten ayrılamam. anca ücretsiz izin alabilirim onada maddi durumumuz el vermiyor. çok fazla borçlandık. evi düzenledik kapı pencere kombi televizyon derken 15000tl borcumuz oldu. eşim bi ara işsiz kaldı vs. vs. vs. çok şükür çoğunu hallettik ama... meslek öğretmeni olduğum için ayda 700 civarı ekders parası alıyorum yani maaşımla beraber 2000 tlyi geçiyor. burda 300 400e bakacak birini bulabilrim diye ümit ediyorum.

öncelikle hepinize merhaba kızlar.hemen ben de döküliyim derdimibenim kayınvalide konusunda sıkıntım yok çünki eşimin annesi ve babası vefat etti.bitek kardeşi var o da istanbulda.fakaaaaaaaatttt gel görki dileğin kayınvalidesiyle ortak özelliklere sahip

bi kere benim hiç bi söylediğimi uygulamıyo sonra kendisi başka biyerden duyduysa bak bu böyleymiş diyo

biz izmirde yaşıyoruz.burda bikaç arkadaşın çocukları dizanteri olup hastanede yattı.ve musluk suyundan şüpheleniyor.anne bak böyleymiş sakın bebeğin biberonlarını musluk suyuyla yıkayıp verme diyorum gözlerini yukarı devirip offf amma pippiriklisin diiyo.eşimle bana ruh hastası muamelesi yapıyo.biz çok hastalık hastasıymışız.çocuk pişseymiş.çocuğu çok sıcağa alıştırıyosunuz diyo(oda sıcağlığı22 ile 24 derece arasında hep) soğuğa pişsin dedi,al çocuk bi haftadır öksürüyo hem de koca adam gibi.yakında göğse inmese bari
akşamları eve gidiyoruz.eşimle hiç başbaşa kalamıyoruz.biz işten gelince yemeğini ye kaç dimi bizi bi bırak kendi halimize.yok oturuyo bi de dizi izliyo.e ben de vicdan yapıyorum babamla boşandılar bu arada yalnız kaldı.eskiden eşime tahammül edemezdi onun yüzünden habire tartışırdık.şimdi hiç batmıyo hanfendiye
bi de alıngan hiç bişi sölenmiyo söyleyeceğine otur kendini ye daha iyi bi inat bi mücadele hiç sorma
yedirdiği şeyler de cabası.en son kendi kaşığıyla komposta verdi.bide topluyo başına cahil cahil konu komşuyu.anneme kızıyom bari kendi kaşığınla verme diye onlar da yorum yapıyo siz onla beslendiniz,çıktığınız yeri beğenmiyonuz diyeha günlere götürmesi de cabası.
mutfakta yemek pişiriyo çocuğu da alıyo kucağına öyle gidiyo.çocuk sıkılıyomuş gezdiriyomuş.tamam bi kere gezdir.her çıkışında onu da götürme.klimayla ısınıyoruz dışarılar buz gibi.üzerine bana göstermelik atıyo incecik bi battaniye.o yemeği karıştırıken ya bi yağ kaysa ya sıcak su sıçrasa.bilmiyorum ya ben abartıyorum ya da o çok sorumsuznapıcamı şaşırmış durumdayım.
çocuğu sahiplenmesi ayrı.akşam eve gittiğimde bile annesi özlemiştir deyip bırakmıyo bana tepesinden ayrılmıyo emzirirken bile ayağını tutuyo ayyy sinir oluyorum:84:iki anneli artık kerem diyo bi yaşlı bi genç annesi diyo.ananem bana bakmış o yüzden ben ananeme çok düşkündüm annemle de hiç bi zaman iyi bi ilişkimiz olmadı.ondan şimdi aynısı benim çocuğumla olsun istiyo.ananesini daha çok sevsin istiyo.ama ben kendi yaşadığım sıkıntıları çocuklarım yaşamasın diye herşeyi yaparım.
off ne çok yazdım..oyüzden özetle işi bırakmayı düşünüyorum kızlar.çok pişmanımbence herkes en az altı aylık olana kadar otursun kendi baksın bebğine.dilekcim o yüzden sana da önerim bu.ki benim annem senin kayınvaliden daha çok batacaktır.işte böyle oh beee içimi döktüm.sizden daha iyi kimse anlamaz beni.etrafımdakilere konuşuyorum ama boş boş bakıyolar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…