öncelikle hepinize merhaba kızlar.hemen ben de döküliyim derdimibenim kayınvalide konusunda sıkıntım yok çünki eşimin annesi ve babası vefat etti.bitek kardeşi var o da istanbulda.fakaaaaaaaatttt gel görki dileğin kayınvalidesiyle ortak özelliklere sahip
bi kere benim hiç bi söylediğimi uygulamıyo sonra kendisi başka biyerden duyduysa bak bu böyleymiş diyo
biz izmirde yaşıyoruz.burda bikaç arkadaşın çocukları dizanteri olup hastanede yattı.ve musluk suyundan şüpheleniyor.anne bak böyleymiş sakın bebeğin biberonlarını musluk suyuyla yıkayıp verme diyorum gözlerini yukarı devirip offf amma pippiriklisin diiyo.eşimle bana ruh hastası muamelesi yapıyo.biz çok hastalık hastasıymışız.çocuk pişseymiş.çocuğu çok sıcağa alıştırıyosunuz diyo(oda sıcağlığı22 ile 24 derece arasında hep) soğuğa pişsin dedi,al çocuk bi haftadır öksürüyo hem de koca adam gibi.yakında göğse inmese bari
akşamları eve gidiyoruz.eşimle hiç başbaşa kalamıyoruz.biz işten gelince yemeğini ye kaç dimi bizi bi bırak kendi halimize.yok oturuyo bi de dizi izliyo.e ben de vicdan yapıyorum babamla boşandılar bu arada yalnız kaldı.eskiden eşime tahammül edemezdi onun yüzünden habire tartışırdık.şimdi hiç batmıyo hanfendiye
bi de alıngan hiç bişi sölenmiyo söyleyeceğine otur kendini ye daha iyi bi inat bi mücadele hiç sorma
yedirdiği şeyler de cabası.en son kendi kaşığıyla komposta verdi.bide topluyo başına cahil cahil konu komşuyu.anneme kızıyom bari kendi kaşığınla verme diye onlar da yorum yapıyo siz onla beslendiniz,çıktığınız yeri beğenmiyonuz diyeha günlere götürmesi de cabası.
mutfakta yemek pişiriyo çocuğu da alıyo kucağına öyle gidiyo.çocuk sıkılıyomuş gezdiriyomuş.tamam bi kere gezdir.her çıkışında onu da götürme.klimayla ısınıyoruz dışarılar buz gibi.üzerine bana göstermelik atıyo incecik bi battaniye.o yemeği karıştırıken ya bi yağ kaysa ya sıcak su sıçrasa.bilmiyorum ya ben abartıyorum ya da o çok sorumsuznapıcamı şaşırmış durumdayım.
çocuğu sahiplenmesi ayrı.akşam eve gittiğimde bile annesi özlemiştir deyip bırakmıyo bana tepesinden ayrılmıyo emzirirken bile ayağını tutuyo ayyy sinir oluyorum:84:iki anneli artık kerem diyo bi yaşlı bi genç annesi diyo.ananem bana bakmış o yüzden ben ananeme çok düşkündüm annemle de hiç bi zaman iyi bi ilişkimiz olmadı.ondan şimdi aynısı benim çocuğumla olsun istiyo.ananesini daha çok sevsin istiyo.ama ben kendi yaşadığım sıkıntıları çocuklarım yaşamasın diye herşeyi yaparım.
off ne çok yazdım..oyüzden özetle işi bırakmayı düşünüyorum kızlar.çok pişmanımbence herkes en az altı aylık olana kadar otursun kendi baksın bebğine.dilekcim o yüzden sana da önerim bu.ki benim annem senin kayınvaliden daha çok batacaktır.işte böyle oh beee içimi döktüm.sizden daha iyi kimse anlamaz beni.etrafımdakilere konuşuyorum ama boş boş bakıyolar
bende sana ordan cevap vermştim canımşöyle :
canm ben devlette öğretmen olarak çalışıyorum. işten ayrılamam. anca ücretsiz izin alabilirim onada maddi durumumuz el vermiyor. çok fazla borçlandık. evi düzenledik kapı pencere kombi televizyon derken 15000tl borcumuz oldu. eşim bi ara işsiz kaldı vs. vs. vs. çok şükür çoğunu hallettik ama... meslek öğretmeni olduğum için ayda 700 civarı ekders parası alıyorum yani maaşımla beraber 2000 tlyi geçiyor. burda 300 400e bakacak birini bulabilrim diye ümit ediyorum.
canım napiim başka türlü çok mutsuz oluyorum, insanları idare ede ede kendimi yiyorum, böylesi daha iyi. kafam rahat işte. şimdi annemde kaynanam da bana bişey önerirken bile çekiniyorlar. çünkü ben evlendiğimiz ilk günden beri ikisinin de hiçbi lafını dinlemedim, kendi bildiğimi okudum ama onlarla da hiç kavga etmedim. alttan alttan yaptım yapacağımı :) şimdi yemiyo karışmak.dilekcim bu topik süper olmuş tebrik ederim.biraz sonra aşağıya ben de dökülcem dertlerimi.senin için cvp da ekim bebekleri büyürken topiğine yazdım.dün geceki yakarışını görüp:)
pikecim çok tebrik ettim seni gerçekten sağlam bi duruşun var
20 ekim doğumlu 3 aylık kilo almasının azalacağını belli bir aydan sonra biliyorum ama emme süresi çok az 5 dk geçirmiyor acaba sizin bebekleriniz nasıl emiyor
öncelikle hepinize merhaba kızlar.hemen ben de döküliyim derdimibenim kayınvalide konusunda sıkıntım yok çünki eşimin annesi ve babası vefat etti.bitek kardeşi var o da istanbulda.fakaaaaaaaatttt gel görki dileğin kayınvalidesiyle ortak özelliklere sahip
bi kere benim hiç bi söylediğimi uygulamıyo sonra kendisi başka biyerden duyduysa bak bu böyleymiş diyo
biz izmirde yaşıyoruz.burda bikaç arkadaşın çocukları dizanteri olup hastanede yattı.ve musluk suyundan şüpheleniyor.anne bak böyleymiş sakın bebeğin biberonlarını musluk suyuyla yıkayıp verme diyorum gözlerini yukarı devirip offf amma pippiriklisin diiyo.eşimle bana ruh hastası muamelesi yapıyo.biz çok hastalık hastasıymışız.çocuk pişseymiş.çocuğu çok sıcağa alıştırıyosunuz diyo(oda sıcağlığı22 ile 24 derece arasında hep) soğuğa pişsin dedi,al çocuk bi haftadır öksürüyo hem de koca adam gibi.yakında göğse inmese bari
akşamları eve gidiyoruz.eşimle hiç başbaşa kalamıyoruz.biz işten gelince yemeğini ye kaç dimi bizi bi bırak kendi halimize.yok oturuyo bi de dizi izliyo.e ben de vicdan yapıyorum babamla boşandılar bu arada yalnız kaldı.eskiden eşime tahammül edemezdi onun yüzünden habire tartışırdık.şimdi hiç batmıyo hanfendiye
bi de alıngan hiç bişi sölenmiyo söyleyeceğine otur kendini ye daha iyi bi inat bi mücadele hiç sorma
yedirdiği şeyler de cabası.en son kendi kaşığıyla komposta verdi.bide topluyo başına cahil cahil konu komşuyu.anneme kızıyom bari kendi kaşığınla verme diye onlar da yorum yapıyo siz onla beslendiniz,çıktığınız yeri beğenmiyonuz diyeha günlere götürmesi de cabası.
mutfakta yemek pişiriyo çocuğu da alıyo kucağına öyle gidiyo.çocuk sıkılıyomuş gezdiriyomuş.tamam bi kere gezdir.her çıkışında onu da götürme.klimayla ısınıyoruz dışarılar buz gibi.üzerine bana göstermelik atıyo incecik bi battaniye.o yemeği karıştırıken ya bi yağ kaysa ya sıcak su sıçrasa.bilmiyorum ya ben abartıyorum ya da o çok sorumsuznapıcamı şaşırmış durumdayım.
çocuğu sahiplenmesi ayrı.akşam eve gittiğimde bile annesi özlemiştir deyip bırakmıyo bana tepesinden ayrılmıyo emzirirken bile ayağını tutuyo ayyy sinir oluyorum:84:iki anneli artık kerem diyo bi yaşlı bi genç annesi diyo.ananem bana bakmış o yüzden ben ananeme çok düşkündüm annemle de hiç bi zaman iyi bi ilişkimiz olmadı.ondan şimdi aynısı benim çocuğumla olsun istiyo.ananesini daha çok sevsin istiyo.ama ben kendi yaşadığım sıkıntıları çocuklarım yaşamasın diye herşeyi yaparım.
off ne çok yazdım..oyüzden özetle işi bırakmayı düşünüyorum kızlar.çok pişmanımbence herkes en az altı aylık olana kadar otursun kendi baksın bebğine.dilekcim o yüzden sana da önerim bu.ki benim annem senin kayınvaliden daha çok batacaktır.işte böyle oh beee içimi döktüm.sizden daha iyi kimse anlamaz beni.etrafımdakilere konuşuyorum ama boş boş bakıyolar
Herkes kaynanadan dertli ben kayınpederden :)) 1 senedir aynı evin içersinde konuşmuyoruz, oğlumu görmeye 17 gün sonra geldi bana bir geçmiş olsun demedi, şimdide salona uğramaz oğlumu haftada 1 kere falan eşim odasına götürür sevsin diye yaza evden ayrılmayı düşünüyoruz bakalım neler olacak ev ev üstünde asla olmuyor.
Görümcem ayrı zaten zaman zaman bi tiriplerde, oda oğlumu bi doğduğunda görmüş bide mevlüdünde.Kendi annemler her hafta görecek gitmesem telefon üstüne telefon ediyorlar özledik getirin diye.
Şubat ayında kayınvaldemin senesi var mevlüt okunacak bu sene okutmak istemiyorum çocukla zor olucak.Görümcemin pek okutmak gibi niyeti yok yine bende okunsun diye söyleyecek ama eşime dedim, oda dedi okutsun kardeşim ama daha söylemedik bakalım neler olacak
insann kendi annesinin böle yapması daha zordur herhalde. ben kayınvalideme sinirleniyorum ama eşimde kızıyo. benm annem yapsa daha çok üzülürüm herhalde.
onunda derdi kendine bağlamak oğlumu. eve girdimi oğlumu anca emzirirken alabiliyorum. ama işe başlayınca eve geldim mi ben alıp hiç bırakmıcam ne kadar yorgun olursam olayım oğlumu anne sevgisinden yoksun bırakıp onlara daha bağlı olmalarına izin vermicem. tabiki sevecek onlarıda ama onları dede nine gibi benide annesi gbi. allahım sen bize güç kuvvet ver.
canım napiim başka türlü çok mutsuz oluyorum, insanları idare ede ede kendimi yiyorum, böylesi daha iyi. kafam rahat işte. şimdi annemde kaynanam da bana bişey önerirken bile çekiniyorlar. çünkü ben evlendiğimiz ilk günden beri ikisinin de hiçbi lafını dinlemedim, kendi bildiğimi okudum ama onlarla da hiç kavga etmedim. alttan alttan yaptım yapacağımı :) şimdi yemiyo karışmak.
en iyisini yapıyosun.biz dediğin gibi kendimizi mutsuz ediyoruz.işte ben onu yapamıyorum malesef zaafım var.sonra ağlıyo ben zaten yalnızım diye bu sefer de kendime kızıyorum neden üzdün kadını diye
canım çok üzüldüm ya, kendi annen olunca alınması dert olur. ama çok saçma böyle düşünmeleri ya gıcık oluyorum. torunlarını kendi çocukları gibi görmeleri çok saçma. benim kocamı da babaannesi büyütmüş, o yüzden kaynanam da sandı ki benimkine o bakacak. aradaki farkı anlamaları lazım. inşallah anlatabilirsin annene :)
ay ben dellendim burda bizdemi bizim bebişler büyüyünce böyle olcaz acababen olsam bende bırakırdım işi. sen bilirisn genede. ben bu yuzden baştan beri kimseye bana yardım edin demedim ve hep normal doğum olsun kimseye muhtaç olmiyim istedim. şükür öylede oldu sadece 2 gün kaynanada kaldım gerisinde hep evde yanlızdık kızımla eşi de kalmadı işine gitti
Herkes kaynanadan dertli ben kayınpederden :)) 1 senedir aynı evin içersinde konuşmuyoruz, oğlumu görmeye 17 gün sonra geldi bana bir geçmiş olsun demedi, şimdide salona uğramaz oğlumu haftada 1 kere falan eşim odasına götürür sevsin diye yaza evden ayrılmayı düşünüyoruz bakalım neler olacak ev ev üstünde asla olmuyor.
Görümcem ayrı zaten zaman zaman bi tiriplerde, oda oğlumu bi doğduğunda görmüş bide mevlüdünde.Kendi annemler her hafta görecek gitmesem telefon üstüne telefon ediyorlar özledik getirin diye.
Şubat ayında kayınvaldemin senesi var mevlüt okunacak bu sene okutmak istemiyorum çocukla zor olucak.Görümcemin pek okutmak gibi niyeti yok yine bende okunsun diye söyleyecek ama eşime dedim, oda dedi okutsun kardeşim ama daha söylemedik bakalım neler olacak
aynen...ben de öyle dedim..hayır anne sen annanesin anne benim dedim
inşallah bakalım en son sen ananesin ben anne dedim bi daha demez artık ama çalışmaları keseceğini sanmıyorum
ah ne güzeeelll ben o yalnız günleri özlemle anıyorum artıkdimi bırakıyım işi dimi
offf öyle de çok zor aynı evde küs heran stres olursun allah yardımcın olsun
benim görümceler hiç gelmedi buna ne dicenabiside bayramda geldi.
kayınvalidemler geldi az önce gittiler. 1.5 saat zor oturdu. geldiklerinde hoşgeldiniz dedim kafayı kaldırıp bakmadı bile. giderkende iyi akşamlar deedim tık yok. sanki hayvan var karşısında. ama eşimede dedim annen limiti doldurdu. saygısızlık yapmam ama bundan sonra toleransta göstermem dedim. oğluna küs tripler bana :S
gelip huzursuz etceklerine hiç gelmesinler
dimi saol cnm ya umarım öyle olur endişeleniyorum bu konuda çok çaktırmasam da
her çalışan annenin endişesi var tabii, çok normal.
ben de döncem işime, çok üzülüyorum ama işi bırakmak mantıklı değil. bir iki sene sonra çocuk da büyüyecek, kreşe vs gittiği zaman biz evde mi oturcaz? bi daha iş ara falan, seneler kaybetmiş olcaz. bir sürü çalışan kadın var, çocuklarını da süper yetiştiriyorlar. yaparız alimallah :) herkes de annesini biliyor :)
goncak bencede işi bırakma artık bu devırde doğru dürüst iş,te bulunmuyo ortalık çok fenaa..gittiği yere kadar gitsin
kızlar hepte derdiniz kaynana yahuuu bende onların hıc bırı yok görümce sorunumda yok bendemi bi anormallik var acaba
goncak bencede işi bırakma artık bu devırde doğru dürüst iş,te bulunmuyo ortalık çok fenaa..gittiği yere kadar gitsin
kızlar hepte derdiniz kaynana yahuuu bende onların hıc bırı yok görümce sorunumda yok bendemi bi anormallik var acaba
evet evet çalışmalıyımheheeee gaza geldim silkelediniz beni kızlar
mezime cnm dilini ısır şükür de
ah ah yaramı deştınız kızlar
eşimin ailesınden nefret edıyorum özelıkle kardeşlerinden
bız evlenırken bi çöplerını gormedık oglum oldu onada hıcbırsey yapmadılar
gecen gun kaynanatore gıttık gorumcemde ordaydı opmek ıstıyom yıgenımı dedi ben hıc sesımı cıkarmadım kaynanatorde ordan cıkıp demezmı bız opmıcekmısız yanı eşimle ben hergun goruyormusuz lafa bak o kırkda yılda bır goruyormus benımde salaklıgıma geldı sustumya agzım kılıtlendı sankı hıcbırsey demedım ama unutmadım bu lafını sankı cok meraklıda ogluma lafa bak yedırıcem bu lafı ona bıgun ama
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?