2010 ekim hamişleri :)) burada buluşalım, konuşalım, paylaşalım:))

bu arada BPA nedir ve zararları nelerdir diye merak edenler için araştırdım:

BPA Nedir?

Bisphenol-A nın kısaltılmış simgesi olan BPA gıda ambalajlarını (konserve, kutu meyvesuyu, süt) astarlayan kimyasalın bir içeriğidir. Aynı zamanda polikarbon plastiğin önemli bir yapı taşıdır. Genelde "geri dönüşümlü" tekrar tekrar kullanılan, tabanında 7 ile işaretlenmiş plastiklerdir…

Bisfenol-A; günümüzde özellikle plastik, naylon, polyester ve PVC gibi maddelerin üretilmesinde etkin rol oynayan bir plastik hammaddesidir.

BPA bileşenleri temas ettikleri gıdalara geçmeye eğilimlidir. Bu zamanla olur ve ısı ile hızlanır.

Daha önce, BPA'nın vücuttan idrar yoluyla hızla ve tamamen atıldığına inanılıyordu. Ancak, ABD'de yapılan bir araştırma, birçok plastik üründe kullanılan tartışmalı bu kimyasalın, vücutta sanılandan daha uzun süre kalabileceğini gösterdi. Environmental Health Perspectives dergisinde yayımlanan araştırmada, 24 saat perhiz yapan kişinin idrarındaki BPA seviyesinin, 8.5 saat perhiz yapanınki ile hemen hemen aynı seviyede çıktığı bildirilmektedir..

zararları:

-BPA'ya maruz kalmış anne karnındaki ceninlerde, yeni doğmuş bebeklerde ve çocuklarda büyüme ve davranış bozuklukları ortaya çıkıyor.

- Polikarbonattan mamül plastik şişe ve ambalajlardan tüketilen su ve gıda maddeleriyle birlikte vücudumuza giren BPA maddesi prostat, beyin gelişimi, kalp hastalıkları, karaciğerde enzim bozuklukları ve diyabet hastalıklarına sebep oluyor.

- Polikarbonat bebek biberonlarla beslenen çocuklar erken cinsel olgunlaşmaya maruz kalıyor.

- sperm üretiminde ciddi bir düşüşe sebep oluyor. Çünkü ne ilginçtir ki; BPA maddesi vücutta östrojen hormonunu taklit ediyor ve kadınlık hormonuna dönüşüyor!

-Erişkinlerde göğüs kanseri riski oluşturuyor.

Normal oda sıcaklığında polikarbonattan mamül biberonlardan bile BPA salınımı olurken, birçok anne tarafından kaynar su veya buhar ile dezenfekte edilen biberonlardan ne derecede bir BPA salınımı olduğunu az çok tahmin edebiliriz. Biberon içindeki sütün de normalden çok daha fazla sıcak olduğu düşünülürse durumun ciddiyeti daha da vahimleşiyor.

Özellikle bu plastik kapların bulaşık makinesinde yüksek ısı ile yıkanmaları ile birlikte içeriğindeki zehirli maddeler dışa daha hızlı çıkabiliyor ve bulaşık makinesinden alıp temiz diye içerisine koyduğunuz yiyeceklere kimyasallar daha hızlı bulaşıyor.

selam güzel anneler....
bir kaç gündür giremedim foruma oku oku zor bitirdim. ben de örgüden avize yaptım bebek odası için ama daha bitmedi bitince resimlerini koyarım ben de :) bu arada bebek arabamızı ve oto koltuğumuzu da aldık. bebek arabasını dün netten siperiş verdim bugün kargo getirdi şok oldum 24 saat dolmadan teslimat yapıldı... bir de bugün sağlık ocağına gittim tetanoz aşısı için ama aşı bitmiş sağlık ocağında daha sonra gelin dediler sonra eve geldim bir kaç saat içinde aşı geldi yarın gelebilir misiniz diye aradılar güler misin ağlar mısın bendeki de ne şans..... hava da buz gibi insan zor çıkıyor zaten dışarıya neyse sağlık olsun artık yarın yine giderim. miğde yanmasından bahsedilmiş zaman zaman bende de oluyor ama saçla alakasıyokmuş bir doktor anlatırken dinlemiştim internette... Meliha ellerine sağlık harika oluş hepsi...

Özgürderya, sağol yokluğumu fark etmiş olman ne güzel insan mutlu oluyor inan ki değer verdiğini anlıyosun... öğrencilerin nasıl anladılar hamileliğini karnından ötürü mü.... göğüsler benim de epey büyüdüler yaa 80 takardım şimdi 85 yakıyorum zaten çok zayıf olduğum için dikkat çekiyolardı bi de büyüyünce :):):) ama karnım da büyüyo o kadar dikkat çekmiyo sanki artık.

maşallah ne beceriklisiniz yahuu.yoksa bende mi anormallik var..bebek arabasını ne aldın canım yaa.hangi marka kodu ne.bizde araştırıyoruz,şimdilik kraft twiss alalım diyoruz ama biraz pahalı yaa..benim tetenoz aşımın 2.dozu geldi nerdeyse.ayın 16sında olacağım..

bebek arabasnı chicco aldım ben canım. bak linkini vereyim istersen Hepsiburada.com : Chicco Liteway Ön Barlı Baston Puset | Anne / Bebek / Çocuk

kullanan arkadaşlarım memnunlar inşallah ben de memnun kalırım.... 5 yaşına kadar kullanan arkadaşım var bu modeli. hem çok hafif baston gibi toplanıp taşınıyor. oto koltuğunu ayrı aldım ben zaten minik oluyor ilk alınan en fazla bir yaşına kadar kullanabiliyoruz araba ile takım olması şart da değil bence. zaten yakında bir büyüğünü almak zorunda kalıcaz araba çok araştırdım ben de kraft mağazalarda satıcılar kendileri bile önermiyolar biliyo musun ben de ilk önce kraft baktım ama soğuttular beni.

doktorum aşıyı 21. hftada yaptırmamı önerdi canım yüzden enimki bu haftaya kaldı, ikinci dozu da 6. ay bitince yapıcaklarmış sağlıkocağındaki ebe de tam zamanı şimdi aslında ama aşı yokmuş dedi bugün. forumda ben de takip ettim genelde herkes 16. haftada oldu aşılarını...

hayırlı uğurlu olsun canım.sağlıkla biner inşallah.ama sanırım çit yöne dönmüyor.benim en çok aradığım özelliklerden biri çift yöne dönebilmesi.çünkü bebeklerde soyut kavram gelişmediği için özellikle ilk 6 ay yönünün bize dönük olması gerekiyormuş.beğendim herşeyden önemlisi çok hafif bu senin için iyi olmuş.krafta demek öyle dediler.öff ne yapsam yaaa.bakalım arştırıcam artık..

merhaba arkadaşlar...
bana yardımcı olacak birileri vardır burada inşallah....
12 haftalık hamileyim...
2 gündür çok fazla bel ve kasık ağrım var...
benim gibi olan var mı aranızda...
lütfen yardımcı olun...
rahatlamaya ihtiyacım var arkadaşlar...
kötü giden bişeylermi var acaba...

ne demek canım benım burda hepımız ıyıce kaynastık daha ne anılarımızı dertlerımzı guzel gunlerımızı paylascaz arayı uzatınca merak edıyor ınsan .tekrar hosgeldın.
öğrencilerim göbeğimden farkettıler kımısıde ogretmenım sız kılo mu aldınız dıyor

resmıne baktım cok guzel canım bebısınle ıı gunlerde gezın ıns

cnm bel ve kasık ağrıları olabilir ama çok fazlaysa eğer doktoruna mutlka danış derim ben

sağol canım kendi istediğin özelliklere bak sen tabii ki... evet bu tek yönlü ablam da zamanında senin gibi düşündü kocaman bi araba aldı ama ağır bayaa şimdi diyo keşke bunu almasaydım hiç kullanamıyorum. ben etrafımda kullananların tecrübelerine dayanarak en son bu baston puset arabalardan almaya karar verdim bakalım çok gerekmez umarım çift yön olayı... sen de daha zaman var canım araştır mutlaka vardır istediğin özelliklerin hepsi olan araba.

o haftalarda bende de oldu canım ama çok şiddetli ise doktora sormanı öneririm.

hoşbulduk canım evet insan özlüyor bile bir kaç gün içinde hep burda olucaz inşallah.... bu aydan sonra göbeğin daha çok çıkmaya başlarsa artık mutlaka herkes anlar da zaten :) ufaklıklara bak yaa nasıl da dikkatliler :)

resmıne baktım cok guzel canım bebısınle ıı gunlerde gezın ıns

teşekkürler canım bişeyler aldıkça öyle hayaller kuruyorum mutlu oluyorum ben de... sanki bebek içindeymiş gibi hayal edip kullanıyoruz arabayı evin içinde hepimiz güzel günlerde kullanırız inş. aldığımız eşyalarımızı bebeklerimizle birlikte sağlıkla mutlulukla...

canım arabanın çift yön olayına basit bir çözüm buldum... aldığım oto koltuğu ters şekilde bu arabaya monte edilebiliyor :) arabanın 5 nokta emniyet kemeri sistemini oto koltuğunun emniyet kemeri takılan yerine taktım çok da sağlam oldu arkası da ön barın üzerne oturuyor sanki oraya otursun diye arkası oymalı yapılmış :87: böylece araba çift yönlü kullanılır duruma gelmiş oldu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…