herkese günaydın ve iyi pazarlar diliyorum.dün berbat bir akşam ve gece geçirdim doğrusu.eşimle güzelce tartıştık hiç yoktan.bazen beni anlamadığını gerekli hassasiyeti ve özeni göstermediğini düşünüyorum.aslında üstüme titreyen bir eşim vardır lakin arada düşüncesiz incelikten yoksunmuş gibi.bu aralar iyice duygusallaştım belki onun da etkisi var tabii ama bunu anlayıp daha da hassas davranması gerekmez mi.dün akşam tam dışarı çıkıp gezecektik hazırlandım sonra basit bi olay yüzünden ağız dalaşı yaptık ve benim meşhur keçi inadım tuttu ve gitmedim çıkarttım üstümü ayrı odalarda oturduk.neyse gece 12 ye doğru barıştık geldi yanıma özür mözür diledi biraz balkonda oturduk.sonra dün gece o kadar çok ayağım şişdi ki üstüne basamayacak kadar, o halimle mutfağı falan toparlamaya başladım gelip yardım etmediği gibi yattı bende gecenin 1inde bas bas bağırdım eşime ve ağladım.o uyudu arsız arsız ben evin içinde ağlaya ağlaya gezdim.sabahta tüm şirinliğiyle özür diliyor ama affetmedim.şimdi bana kahvaltı hazırlıyor ama umrumda bile değil.önce kahvaltıya götürmek istedi gitmedim.şimdi elleriyle hazırlayacakmış bana.hııhh umrumda değil.hala gözümün yaşı dinmedi.ben çok çalışıyor yoruluyor diye bu halimle asla eşime kıyamazken ne yemeğini en başka şeylerini eksik etmezken o ayağım şişken bana yardımcı olmuyor.okuyorum sizlerden eşlerinizle temizlik yapıyosunuz bizimki süpürgenin yerini bile bilmez.balkon yıkarım suyunu vermez.bu halimle taşırım.tamam yardım ediyor etmiyor değil ama az ediyor yaa.öyle işte kızlar.moraim bozuk.zaten doğum heyecanı korkusu sarmış beni.bir de bunlara gelemiyorum valla..ohh size anlattım rahatladım yaaa...ama pazar pazar canınızı sıktım demii..
canım olur mu oyle sey ozur dılemene gerek yok ....evet her ıkısıde ürkütücü ama bebeklerımıze kavusmak ıcın bunlara katlanacagız Dedıgın gıbı ıns hepımızın dogumu kolay ve saglıklı olur
4 kılo ve ustu olunca ınsanı ıster ıstemez dusunduruyor hadı kendımden gectım bebek ıcın de tehlıke yasanmasını ıstemem sen demıstın ya ablanında vakum falan olmus zorlanmıs dıye onlar korkutuyor benı o yuzden sezeryan benım ıcın daha cazıp olacak doktor kafasında zorlanmazsın ama vucudu ırı dedı boyle ıste catı muayenesıı bıle yapmadı ..ıns bebeklerımızı kucagımıza alınca herseyı cektıklerımızı unutacagız onlar saglıkla gelsınde hersey gecer
senin ve bebeğin için şu an en güzel doğum yöntemi zaten sezaryen canım. 4 kilo ve üstü normal doğum yapanlar var ama hiç de hoş doğum anları yok ne yazık ki. vakum bebek için tehlikeli yaa başları elips kalıyo resmen bir ay kadar. bebeklerimiz çekeceğine biz çekelim nolcak ki. eee siz doğuma gün aldınız peki ismi netleştirebildiniz mi ?????
kızlaaar kırklandım da geldim... :)) nasılsınız?kimsecikler yok valla yaa. bende bugün kapı süsünün zımbırtılarını yaptım. babamlar geldiler.. bugün babalar günü mü??
haftayua babalar gunu canım 19 unda bend ebugun bılıyodumda annem dedı haftaya dıye ben evdeyım tekım sımdılık patlıycam yanı oturmaktan sözde aksam esımle dısarı cıkıcaktık benı sahıle gotur dedım yuruyemezsın yorulursun ben bı hava alıyım gelıyım dedı sınır ettı benı :) sen napıyon cnaım
izmitte oturan arkadaşlar bana fikir verebilir misiniz,ben bebek odası almıycam çocuk veya genç odası almayı düşünüyorum.. zaten bebek bizim odada yatacak nasipse.. bellonaya,istikbale falan baktım ama gönlüme göre bişi bulamadım. çileğe de baktım ama yok..izmitte önerebileceğiniz mağaza var mı? çeşitli alternatifleri olan?? varsa nerde var. bu konu hakkında hiçbir bilgim yok ne yazık ki
merhaba arkadaşlar.izmitte bugün çok fena bir yağmur vardı resmen sel gitti.saat 4,5 gibi komşularla çıktık yemek yedik hep birlikte sonra sahile indik kahvelerimizi içtik yürüyüş yaptık şimdi eve geldik.iyi oldu ama yorulmuşum.oylarımızı da kullandık..güzel bir pazardı..eşimide yaptığı jestlerle affettimama o affettiğimi hala bilmiyor işye öyle.kızlar akıntım çok arttı nedense ve rengi sarıya döndü korkmaya başladım yaaa:18:
slm kızlar umarım hepiniz iyisinizdir,mehtapçım umarım sinirlerin yatışmıştır artık... Erkekler hep aynı hayatım ,üzme kendini de bebeğinide ,deryacım çok şanslısın artık bebeğine kavuşuyorsun.... valla benim 2. gebeliğim ama ilkkez 9. ayı gördüm gerçekten zormuş.... geceleri uyku muyku yok artık... bebek hareket ettikçe ,canım acıyor... tenim soğuk olmasına rağmen içim yanıyor,nefesim daralıyor ayaklarım bildiğin balon gibi şiş.....benimde sezeryan olacağı kesinleşirse eğer 38 haftalıkken aldıracağım...40 haftada fenalık basar ....
resmiyecim hakikaten yaa vakumla doğan bebeişler böyle oluyor ,sonra düzeliyor ama ... bu arada kızlar bebeklerinizi yastıksız (boyunları uzun olsun diye) yan yatırın... ve de her yatırdığınızda farklı tarafına yatırın çünkü sabit bir şekilde yatırırsanız başı o şekilde oluyor ben mesela hata ettim,kızımı hep sırt üstü yatırdım 1 yaşına kadar,ama başının arkası düzleşti ... neyseki kız çocuğu olduğu için saçlar bu düzleşmeyi kamufule ediyor...
canım yatıştı ama hala surat yapıyorum.balkonları yıkadı ama suratıma değdi:)ay ne güzel senden ne çok şey öğreniyoruz.hep bilgilendir bizi böyle canımyaaa.tatlım sen iremi normal yaptın bu bebği neden sezeryan düşünüysunuz ki onu anlamadım ya da kaçırdımmı..slm kızlar umarım hepiniz iyisinizdir,mehtapçım umarım sinirlerin yatışmıştır artık... Erkekler hep aynı hayatım ,üzme kendini de bebeğinide ,deryacım çok şanslısın artık bebeğine kavuşuyorsun.... valla benim 2. gebeliğim ama ilkkez 9. ayı gördüm gerçekten zormuş.... geceleri uyku muyku yok artık... bebek hareket ettikçe ,canım acıyor... tenim soğuk olmasına rağmen içim yanıyor,nefesim daralıyor ayaklarım bildiğin balon gibi şiş.....benimde sezeryan olacağı kesinleşirse eğer 38 haftalıkken aldıracağım...40 haftada fenalık basar ....
resmiyecim hakikaten yaa vakumla doğan bebeişler böyle oluyor ,sonra düzeliyor ama ... bu arada kızlar bebeklerinizi yastıksız (boyunları uzun olsun diye) yan yatırın... ve de her yatırdığınızda farklı tarafına yatırın çünkü sabit bir şekilde yatırırsanız başı o şekilde oluyor ben mesela hata ettim,kızımı hep sırt üstü yatırdım 1 yaşına kadar,ama başının arkası düzleşti ... neyseki kız çocuğu olduğu için saçlar bu düzleşmeyi kamufule ediyor...
canım benim doktor her gittiğimde uyarıyor akıntın olursa özellikle koyu renkte veya kokulu olursa hiç beklemeden gel diyo. sanırım bu önemli bişey bence dokyorunu en kısa sürede ara en azından.
canım yatıştı ama hala surat yapıyorum.balkonları yıkadı ama suratıma değdi:)ay ne güzel senden ne çok şey öğreniyoruz.hep bilgilendir bizi böyle canımyaaa.tatlım sen iremi normal yaptın bu bebği neden sezeryan düşünüysunuz ki onu anlamadım ya da kaçırdımmı..
tatlım koyu renkten ziyade iç çamaşırıma gelince eğer farketmezsem hemen ya da dışarıda falansam eve geldiğimde gördüğümde hafif sarı oluyor rengi.ya bekleyince öyle oluyor ya da üşüttüm .ya da yavaş yavaş dğum belirtisi.belimde çok ağrıyor çünkü 2 gündür.ama kokusu yok canım.doktorum da kokulu ve kahverengine dönük olmadığı sürece endişeye gerk yok demişti ama yinede haberim olsun demişti.fakat söyleyemiyorum doktoruma geçen söylediğimde fitil vermişti bende kullanmadığım halde kullandım dedim.şimdi tekrar diyemem ki
cuma günü doğum yapan arkadaşımı aradım bir saat kadar önce nasılsınız diye. aslında çok da iyi değilim bugün dedi, doğumun sonlarına doğru bebeğin kalp atışları yavaşladığı için hemen doğması lazım demiş doktoru ve hemşire karnından bastırmış kaburgalarım ağrıyo diyo bir de o anda alttan yırtılması da olmuş, dikişlerden dolayı oturamıyorum rahat dedi. en çok korktuğum şeylerden biri de bu alttan dikiş olayı zaten yaa off kafam allak bullak benim ne yapsak bu doğum işini bazen tepem atıyo en temizi sezaryen en azından dikiş altta değil karnımda olacak diyorum tövbe tövbeee.... Allahtan hayırlısı inşallah düşündükçe sıkıntı basıyo beni.
aynen canım epizyo açılması beni de korkutuyor ama arkadaşına söyel en fazla 10 gün çeker bunu.lakin sezeryan dikişi aylarca bazen yıllarca süren insanlar tanıyorum ben.epizyo açılmadan da çok nadir oluyormuş doğumlar.normal doğumda karın kaburga ağrısı ilk günlerde normal canım.kolay değil canından can çıkıyor bastırıyolar ıkınıyosun.düşün eğil kalk ağır iş yaptığında bile nasıl vücut ezilmiş gibi ağrıyor.ben ona razıyım tek korkum normal doğum esnasında bebeğe bişey olması ve acilen beni sezeryana almaları..hakkımızda hayırlısı..
Eki Görüntüle 208855 Deryacım bak ablamın vakumla doğan bebeğinin ilk günkü resmi bu hastanede çekilmiş. şapka olmasına rağmen elipslik nasıl belli çocuğun yüzü bile elips şeklinde resmen. Eki Görüntüle 208859 bak bir ay sonrası bu da ancak o zaman düzelmişti. aslında şapkasız resimleri de var ama harici diskimde bulamadım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?