2010 ekim hamişleri :)) burada buluşalım, konuşalım, paylaşalım:))

canım ya hamilelikten ötürü iyice hormınlarımız delirmiş durumda herşeye alınır olduk eskiden hiç umusamayacağımız şeyler bile bu aralar zorumuza gidiyor. senin eşinin de yapısı öyle naparsın adam yapmak istemiyor senin de yapmanı istemiyor evde iş, kadın gelsin parasını vereyim diyor. erkek milleti çok da ince düşünmezler bizim gibi. üzülme sen boşyere yazık o gözyaşlarına da ebeğin de üzülüyor bak sen üzüldükçe hissediyor herşeyi.

senin ve bebeğin için şu an en güzel doğum yöntemi zaten sezaryen canım. 4 kilo ve üstü normal doğum yapanlar var ama hiç de hoş doğum anları yok ne yazık ki. vakum bebek için tehlikeli yaa başları elips kalıyo resmen bir ay kadar. bebeklerimiz çekeceğine biz çekelim nolcak ki. eee siz doğuma gün aldınız peki ismi netleştirebildiniz mi ?????

hala net değil ama ya yağız ya uras olack tatlım babamız karar veremıyor bende can yada kuzey ıstyrm ama ılk ıkı ısımden bırı olacak

kızlaaar kırklandım da geldim... :)) nasılsınız?kimsecikler yok valla yaa. bende bugün kapı süsünün zımbırtılarını yaptım. babamlar geldiler.. bugün babalar günü mü??

kızlaaar kırklandım da geldim... :)) nasılsınız?kimsecikler yok valla yaa. bende bugün kapı süsünün zımbırtılarını yaptım. babamlar geldiler.. bugün babalar günü mü??

haftayua babalar gunu canım 19 unda bend ebugun bılıyodumda annem dedı haftaya dıye ben evdeyım tekım sımdılık patlıycam yanı oturmaktan sözde aksam esımle dısarı cıkıcaktık benı sahıle gotur dedım yuruyemezsın yorulursun ben bı hava alıyım gelıyım dedı sınır ettı benı :) sen napıyon cnaım

bak sen şu eşinin yaptığına asıl senin şimdi yürüyüş yapman faydalı doğum için. ayıp etmiş bence haftasonu gelse de eşimizle vakit geçirsek diye gün sayarken böyle yapmalarına çok kızıyorum ben.

Deryacım bak ablamın vakumla doğan bebeğinin ilk günkü resmi bu hastanede çekilmiş. şapka olmasına rağmen elipslik nasıl belli çocuğun yüzü bile elips şeklinde resmen. bak bir ay sonrası bu da ancak o zaman düzelmişti. aslında şapkasız resimleri de var ama harici diskimde bulamadım.

canım ben oyasız mobilya çilekten almanı öneriyorum çünkü bir kere boya kullanmıyorlar ve bu çocuğun için çok önemli.boyasız olması çok güzel.bak ben bebk odamı çilekten aldım herkes erken geitr mobilyayı boya kokusu çıkmıyor uzun süre dediler ma aasla kokmuyor mobilya.ama genç odası alma bebğin azıcık büyünce onu istemeyecekki illa kendi istediği mobilyayı aldıracak.tabii sen bilirsin.mobeskoya bak canım değişik markaların var çünkü..

merhaba arkadaşlar.izmitte bugün çok fena bir yağmur vardı resmen sel gitti.saat 4,5 gibi komşularla çıktık yemek yedik hep birlikte sonra sahile indik kahvelerimizi içtik yürüyüş yaptık şimdi eve geldik.iyi oldu ama yorulmuşum.oylarımızı da kullandık..güzel bir pazardı..eşimide yaptığı jestlerle affettimama o affettiğimi hala bilmiyorişye öyle.kızlar akıntım çok arttı nedense ve rengi sarıya döndü korkmaya başladım yaaa:18:

slm kızlar umarım hepiniz iyisinizdir,mehtapçım umarım sinirlerin yatışmıştır artık... Erkekler hep aynı hayatım ,üzme kendini de bebeğinide ,deryacım çok şanslısın artık bebeğine kavuşuyorsun.... valla benim 2. gebeliğim ama ilkkez 9. ayı gördüm gerçekten zormuş.... geceleri uyku muyku yok artık... bebek hareket ettikçe ,canım acıyor... tenim soğuk olmasına rağmen içim yanıyor,nefesim daralıyor ayaklarım bildiğin balon gibi şiş.....benimde sezeryan olacağı kesinleşirse eğer 38 haftalıkken aldıracağım...40 haftada fenalık basar ....

resmiyecim hakikaten yaa vakumla doğan bebeişler böyle oluyor ,sonra düzeliyor ama ... bu arada kızlar bebeklerinizi yastıksız (boyunları uzun olsun diye) yan yatırın... ve de her yatırdığınızda farklı tarafına yatırın çünkü sabit bir şekilde yatırırsanız başı o şekilde oluyor ben mesela hata ettim,kızımı hep sırt üstü yatırdım 1 yaşına kadar,ama başının arkası düzleşti ... neyseki kız çocuğu olduğu için saçlar bu düzleşmeyi kamufule ediyor...

canım benim doktor her gittiğimde uyarıyor akıntın olursa özellikle koyu renkte veya kokulu olursa hiç beklemeden gel diyo. sanırım bu önemli bişey bence dokyorunu en kısa sürede ara en azından.

kızlar aynen benimde akıntım çok:S:S:S krem gibi .... günde 4 kez iç çamaşırı değişiyorum en az ... berbat haldeyim....

ablam da hep yan yatırdı çocukları annem demişti kusarsa boğulabilirmiş sırt üstü yatarken ama yan yatarken böyle bir risk olmazmış. 9. ay bence de çok zor canım nefes alamıyorum zaman zaman göğsüme fil oturuyo sanki kalkıp yürüyorum gece bile... sen hep dua etmiştin bu bebeğim 9 ayı tamamlasın karnımda diye hatırlıyo musun :) ama sezaryen kesinleşirse beklemenin de bi alemi yok gerçekten 39. hafta içinde alınır.

canım yatıştı ama hala surat yapıyorum.balkonları yıkadı ama suratıma değdi:)ay ne güzel senden ne çok şey öğreniyoruz.hep bilgilendir bizi böyle canımyaaa.tatlım sen iremi normal yaptın bu bebği neden sezeryan düşünüysunuz ki onu anlamadım ya da kaçırdımmı..
canım benim doktor her gittiğimde uyarıyor akıntın olursa özellikle koyu renkte veya kokulu olursa hiç beklemeden gel diyo. sanırım bu önemli bişey bence dokyorunu en kısa sürede ara en azından.

tatlım koyu renkten ziyade iç çamaşırıma gelince eğer farketmezsem hemen ya da dışarıda falansam eve geldiğimde gördüğümde hafif sarı oluyor rengi.ya bekleyince öyle oluyor ya da üşüttüm .ya da yavaş yavaş dğum belirtisi.belimde çok ağrıyor çünkü 2 gündür.ama kokusu yok canım.doktorum da kokulu ve kahverengine dönük olmadığı sürece endişeye gerk yok demişti ama yinede haberim olsun demişti.fakat söyleyemiyorum doktoruma geçen söylediğimde fitil vermişti bende kullanmadığım halde kullandım dedim.şimdi tekrar diyemem ki

cuma günü doğum yapan arkadaşımı aradım bir saat kadar önce nasılsınız diye. aslında çok da iyi değilim bugün dedi, doğumun sonlarına doğru bebeğin kalp atışları yavaşladığı için hemen doğması lazım demiş doktoru ve hemşire karnından bastırmış kaburgalarım ağrıyo diyo bir de o anda alttan yırtılması da olmuş, dikişlerden dolayı oturamıyorum rahat dedi. en çok korktuğum şeylerden biri de bu alttan dikiş olayı zaten yaa off kafam allak bullak benim ne yapsak bu doğum işini bazen tepem atıyo en temizi sezaryen en azından dikiş altta değil karnımda olacak diyorum tövbe tövbeee.... Allahtan hayırlısı inşallah düşündükçe sıkıntı basıyo beni.

aaa demek sonunda balkonları yıkadı oooh benim bile içime su serpildi aferin sana :) akıntı bende de var hep vadı zaten en baştan beri günlük ped kullanıyorum. ama rengi açık ve koku da olmadığı için hiç söylemedim ben de doktora. çünkü o da koyu renk ve koku olursa diyo sürekli. fitili kullanmayacaksanve doktor da bunu söyleyince fitil veriyorsa ki koku da yk diyosun problem olmaz bence tatlım.

aynen canım epizyo açılması beni de korkutuyor ama arkadaşına söyel en fazla 10 gün çeker bunu.lakin sezeryan dikişi aylarca bazen yıllarca süren insanlar tanıyorum ben.epizyo açılmadan da çok nadir oluyormuş doğumlar.normal doğumda karın kaburga ağrısı ilk günlerde normal canım.kolay değil canından can çıkıyor bastırıyolar ıkınıyosun.düşün eğil kalk ağır iş yaptığında bile nasıl vücut ezilmiş gibi ağrıyor.ben ona razıyım tek korkum normal doğum esnasında bebeğe bişey olması ve acilen beni sezeryana almaları..hakkımızda hayırlısı..

haklısın canım biz herşeye razıyız yeter ki onlar iyi olsunlar da... zamanla zaten hepsini unuttururlar bize onlar....

yegenın cok tatlıymıs canım masallah....evet canıım elıps seklı bellı ..ayyyy bızımde az bır zaman sonra mınıklerımız olacak boyle .....kızlar sureklı dusunmeye basladım haftaya bu saatte ne yapıyor olacagım acaba dıye..yada gobusume bakıyorum bebek hareket ettıkcehaftaya olmayacak dıyorum sureklı bır zaman karsılastırması ıcındeyım gobegımız buyudu ınsannlar artık hamıle oldugumuzu anlıyor derken bu zamanlara geldık bak duygulandım sımdı....sızlerıde gormesemde cok guzel arkadaslık olusturduk her derdımızı paylasabılıyor ve bırbırımızı anlıyoruz sızlerı cok sevıyorum kızlar ııkı varsınız

buarada akıntı konusundan bende bahsedecektım benımde bu sıralar cok arttı aynı krem gıbı sureklı camasır degıstryrm ve duzensız sancılarım oluyr sanırım bunlar fınal belırtılerı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…