2010 eylül anneleri ek gıdaya geçtinizmi,neler yediriyorsunuz?

canım çok mu karıştırıyorsun acaba :18: benim bebeğim seninkinden 1 ay büyük ama ben bu kadar çok şey vermiyorum henüz, maşallah bebeğin yiyor ama sonra rahatsız ederse? ben mesela portakal vermeye cesaret edemedim henüz.. armut elma yiyor şimdilik kavanozdan şeftali veriyorum bir de karışıklar var ama onlarıçok sevmiyor çok tatlı diye galiba. sebze olarak da patates havuç fix yanına bazen ıspanak, pırasa (henüz vermedim ama yarın vereceğim), kereviz ve kavanozdan ekleme olarakda yeşil fasülye-domates, brokoli, karnabahar ekliyorum az miktarlarda. henüz yoğurt bile vermedim. gerçi tutturabilsem 1 çay kaşığı tattırcam ama çok vermem herhalde ..

Canım yiyor ve bir sorun olmuyor, bakma öyle kalabalık yazdığıma 15 günden fazla oluyor biz ek birşeyler yemeye başlayalı. Portakalın tadı güzelse çok seviyor hani bazı portakallar tatlı olurya, Yüzünü ekşitiyor ama yine de yiyor Hamileliğim boyunca bir toptancı hali dolusu meyve tüketmiş olabilirim Biraz bana çekse yeter bu konuda. Bu sabah elma verdim onu daha az yedi. Gazını çıkardıktan sonra rahatsız edeceğini sanmıyorum. Dışkılamasında da bir problem yok, cildinde de. Halbu ki benim oğlum atopik dermatit. Bazı şeylere alerjisi olabilir yani. Sanırım domatese var. 1 yaşına gelmeden vermem heralde. Çünkü ben domates tüketince yüzünde kırmızılıklar çıkıyor. Salçalı yiyecekler de çok yemiyorum. Sütümden geçiyor heralde.

Ispanağı ben de vermek istiyorum ama , bir kitapta 8 aydan sonra diye okudum kafam karıştı, ama mercimek içinde öyle yazıyordu verdim birşey olmadı. Ispanağı da deneyebilirim hafta sonu. Prasa da belki, zengin lif kaynağı çünkü.

life gerçekten ihtiyaçları oluyor çünkü katı gıdalara geçtikçe kakaları yoğunlaşıyor geçen gün 1 gün boyunca o kadar az kaka yaptı ki dedim kabıza doğru gidiyoruz. evde şeftali de kalmamıştı aklım çıktı hemen internetten sipariş verdim. işin kötü yanı bağırsakları boşalmadığı için iştahı da yoktu. ertesi gün öğlen kakasını yapınca sebze püresiyle birlikte kaşığı da yiycek sandım. çizgifilmlerde olur ya kaşık bi çıkar ucu yok öyle

benim oğlum 5,5 aylık maşallah 9 kilo herşeyi veriyorum yiyiyor.dr çok memnun kilo ve boyundan.5.ayında elma suyuyla başladım.iştahsız bebekler veya kilo alamayan bebeklere tavsiye ediyorum.en güzel yediği şey sabahları özellikle 4 bebe bisküvisi içine çeyrek elma püresi kalan elmanın suyu,1tatlı kaşığı pekmez,1çay kaşığı haşlanmş yumurtanın sarısı.yemekleri çorbaları falan açken verin.

Güldürdün kız beni, Kaşığın ucu yok haaa geçen bize de olmuştu, yarım yarım yapıyordu, yoksa yapınca ortalığı boyar bizimki. Altını açıyordum yarısı içerde yarısı dışarda. Artık normal yapıyor. Sadece süt emdikleri gibi değil ama baya katılaştı.

Oh baya kahvaltı yapıyor yani. Ben de açken veriyorum Daha doğrusu şöyle:
Sabah 6 da kalkıyor kalkar kalkmaz anne sütü ile iyice doyuruyorum, sonra oyalanıyoruz falan, biraz meyve suyu içiyor, portakal ya da elma. ( Bu sabah elma yedi. Elmayı rendeledim verdim, püresini yani suyunu çıkarmadım) 8 e doğru uykusu geliyor tekrar tam uykusu gelmemişken yine sabah hazırladığım sebzeyi yediriyorum, sonra yatırıyorum , yatırmadan yine biraz anne sütü koklatıyorum ama çok istemiyor. O yüzden ben de uyanınca emziriyorum hep. Acaba az mı emziriyorum diye kafama takıldı:44: Gece de dahil günde 6 7 kere emmiş oluyor. Sizin emzirme sıklığınız ek gıdayla birlikte nasıl oldu anneler?

Son düzenleme:

canım maşallah bebişine saat 6 da kalkıyor 8e kadar 3 çeşit yiyor ha? maşallah maşallah.. benimki genelde 6 gibi uyanır emer uyur 8de tam uyanır memeyi 1-2 dk emer sonra haydi oyuna 11 gibi tekrar uykusu gelir emzirir yatırırım. 12-1 gibi uyanır o zaman sebze püresi veririm yer doyarsa memeyi almaz alırsa kusar. 2-3 gibi tekrar emer uyur 1-2 saat 4-5gibi meyve püresi eğer yerse yine memeyi almaz sonrası sadece meme 1-2 saatte 1 vermeye çalışıyorum doktora söylediğimde aynen devam dedi. tabi kusturmadan çünkü 1 kere kussa hemen öksürmeye başlıyor.. ondan kusunca çok üzülüyorum.. ama sebze ve meyve püresinin ikisini de yediği sadece 1 kere oldu.. genelde ya birini yer ya da ikisini de yemez. sen de aldıkça süt vermelisin.. çünkü şuan ek gıda sütün tamamlayıcısı durumunda..

O yüzden uyanır uyanmaz süt veriyorum yoksa ek gıda ile doyuyor süt istemiyor.

hafta sonu hipp in oranık yulaflı kaşık mamasını aldım içinde süt şeker gibi hiç birşey yok mamanın içinde.elma havuç suyunu karısık sıkıp içine yulaflı mama katıyorum çok bayıla bayıla yemiyor ama idare ediyoruz bi sorun olacak sizce bu mama kabızlık yaparmı kullanmaya başladığımdan beri kakası yoğunlaştı biraz hergün veriyorum 1 kez bi sakıncası olurmu sizce

bence yulaf kabız yapmaz ama tamamen sıvıdan daha yoğun şeylere geçtiğin için kakasının yoğunlaşması normal.. benimki de günden güne yoğunlaşıp seyerkleşiyor..

ben sabah uyanınca anne sütü 2 saat sonra meyve sonra hep anne sütü 5 gibi yoğurt yine devamı anne sütü yatmadan da mama veriyordum.dr kahvaltı ve çorbalara geç dedi.sorum şu.dr bir anne sütü bir ek gıda dedi.ama hepsine sıra gelmiyorki.8.30da anne sütü ,10.30da kahvaltı,12.30da anne sütü,14.30da meyve,16.30da anne sütü,18.30da çorba,20.30da anne sütü,22.30da yoğurt,00.30da anne sütü,02.30da muhallebi.ya böyle bişey olurmu kızlar.ben ne ara yoğurdu,meyveyi,çorbayı verecem.zaman yok.işte ortaya böyle komik bir saat tablosu çıkıyor.siz nasıl bir sıralama yapıyorsunuz.

ben böyle bir sıralama yapmıyorum sütüm çoksa bolbol emziriyorum azsa ek gida veriyorum meyve yoğurt yada mama hangisi olursa hergün yoğurt mama meyve çorba vercem desem çocuk doyar zaten beni emmez bu arada kızımın kilosuda iyi gayet

kızlar ek gıda verirken bebeğinizin mutlaka iyice acıkmasını bekleyin.yoksa mızmızlanırlar.benim kızım da ilk bikaç gün nazlandı yemeye.aç anına denk getirip her pişirdiğimi yedirebiliyorum.
sabahları meyve suyu (kendim meyve sıkacağından sıkıyorum.öyle cam rendeyle falan uğraşmadım valla)
öğleden sonra patates,havuç içine bazen brakoli,ıspanak ya da maydanozdan biri.
akşam üzeride yoğurt.
aralarda da hep emziriyorum.sebze püresini 3 günde bir veriyorum.bazen kuru kayısı haşlıyorum püre yapıyorum bazen bal kabağı veriyorum .o günler meyve suyu vermiyorum.benimki biberonla içmiyor pek
meyve suyunu bile kaşıkla içiyor.
bunları da doyacağı kadar veriyorum.öğün oluşturdum yani.

arkadaşlar bebeklerimiz artık 8 aylık oldu neler yediriyorsunuz ben 11 gibi kahvaltı veriyorum (çeyrek yumurta 3 tane bebe bisküvisi pekmez bir dilim elma bazen beyaz peynir) 4 gibi çorba akşamda kaşık maması yada pirinç unu muhallebisi veriyorum siz neler veriyorsunuz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…