Benim oğlum 6 Eylül doğumlu ek 6 ayı dolana kadar ek gıdaya gecmeyecektim ama zayıflıyor sanki 5gundur hasta iyice zayıfladı Ülker'in devam sütunu aldım ama icmiyor kasık mamasını da yemiyor
kızlar benimki de 4 buçuk aylık sadece 1 çay kaşığı yoğurt ve 1 çay kaşığı meyve suyu veriyorum sizi duyunca endişelendim ben az mı yediriyorum diye??bi de meyve püresi yiyebilirmi bu ayda bebişler ben korkuyorum yedirmeye ama?bide bisküvi olarak evde yapılan kurabiye vermeyi düşünüyorum da hiç bunla ilgili tarifiniz var mı?:44:
Hamileliğimde bol bol ceviz,fındık ve balık yemiştimbu sabah kahvaltıda yarım fındık kadar yumurta sarısı bi kaç mercimek kadarda beyaz peynir yedik yarım çay bardağıda papatya çayı içtik
ceviz fındık gibi şeyler vermek istiyorum iyice un halinde çekip ama kaçıncı ayda verilir bilmiyorum malum ceviz beyin gelişimine çok faydalı
Ben çorbasına muhallebisine aptamil 1 katıyorum. Milupanın kitapcığını vermişti doktor bana ordaki tariflerde de katabilirsiniz yazıyordu. Hem tadi daha iyi oluyor. Tavsiye ederim.eşim hala iş yerinde,evdeyalnızm.Nette geziyrm papatyamı izliyrm.bişey sorcam kızlar.Muhallebilerine bebek maması ekleyen varmı. Hangi bebek mamasını kullanıyorsunuz. numaraları bile varmış onların. Hangisini almak lazım. Doktorumuz muhallebi ve çorbalarına mamada kat besleyiciliği artar dedi .Ama hangisini alıcaz bilmiyrm..fikir versenize
Bugüne kadar sadece ıhlamur vermişliğim var, o da çok nadir. Babasına kalsa bir tek beni emecek.bende hamileliğide bolbol ceviz balık incir kayısı hergün yumurta süt,et vsvs bir dünya birşey yedim eşimin zoruyla:) bana kalsa yiyemezdim boğazıma çok düşkün biri deilim.ama iyiki yemişim bebeğim çok güçlü maşallahı var doğduğundan beri başı dimdik. cevizi toz haline getirip mamasına katmayı düşünğyorum ama ağır gelir diye çekiniyorum aslında.
bu gün iki tane kayısıyı kaynattım ve ezdim suyunu kızımın pek hoşlanmadığı tahıllı mamasına kattım severek yedi aynı şekilde inciride kaynatıp onun suyuyla mama yapsan olurmu acaba incir için erkenmi
kızıma iki gündür papatya çayı veriyorum başka bitki çayları önerenler varmı arkadaşlar anason ve rezene veriyordum gaz problemimiz olmasın diye 4 aylık olana kadar daha vermiyorum.çörek otu demleyip verenler varmış çok faydalı diye duymuştum deneyen kullanan varmı güzel anneler
yaa off bebekleriniz maşallah iştahlı sanırım. ben çok fena umutsuzluğa kapılmış durumdayım. meyve püresini 2 haftada zor alıştırdım şimdi de anca 2çorba kaşığı yiyor. onuda kaşık ağzına girmeden kenarından emiyor. dün de sebze püresine başladım. ağzına koymuyor. görseniz bi gıdım ağzına girse onu da yüzüme tükürüyor :120: acaba önce çorba gibi başlayıp sonra yavaş yavaş püreye mi çevirsem ama doktor püre diye özellikle söyledi. ayrıca bi de sorum olacak. pekmezi doktor tavsiye ediyor mu? benimki öyle bişey demedi.
canım pekmezi doktor tavsiye ediyor. sadec bal ve reçel yasak. bu arada sana acizzane tavsiyem çorbalardan başla ama çorbayı 1 saat önce sen iç. sonra bebğini emzir. ve sonra çorbadan ver. bebek senin stünden geçen çorbanın emilim emzimlerini alarak çok rahat sindiriyor.mamayada hiç başlama doktorlar tavsiye etmiyor.
canım biz o zamandan sonra biraz ilerleme kaydettik. ilk 2 gün çorba verdikten sonra şimdi püreyi yiyor maşallah.. ama hala meyveyi severek yemiyor. normalde bebekler meyveyi daha çok sever diye bilirdim. bu arada onu duymuştum ama ben artanı yiyorum o da işe yarıyor mudur?
mama dediğin nedir anlamadım biberon maması mı?
canım şu marketlerde satılan milupa vb. mamalar.onu kastetmiştim.birde benim bebeğimde meyveleri püre yapınca yemiyor.sebze ve meyve filesi aldım. onun içinden emiyor.bence sende dene.hem bebişlerimiz içinde oyun ğibi zevkli oluyor.bu arada sen ne yersen 3 saat sonra sütüne geçis yapıyormuş.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?