2010 eylül anneleri ek gıdaya geçtinizmi,neler yediriyorsunuz?

Benim oğlum 6 Eylül doğumlu ek 6 ayı dolana kadar ek gıdaya gecmeyecektim ama zayıflıyor sanki 5gundur hasta iyice zayıfladı Ülker'in devam sütunu aldım ama icmiyor kasık mamasını da yemiyor

canım hiç kafana takma benim bebeğimbile ilerleme gösterdiyse yemeyen çocuk yoktur yani.. kaşığın ucuyla tadına bakıyorsa kar say onu zamanla o kaşığın ucu bir kase olacak ayrıca çok açken yada uykusuz keyifsizken yedirme uykusunu alsın keyfi yerindeyken dene mutlaka..
 
benim kızımda 14 eylül doğumlu SAAT19:36 doğdu bugün kontrole gittik 6900 gr olmuş kızım 9 kiloluk bebekleri duyunca benimki az kaldı baya yanlarında ama çok şükür zayıf değil.elmay ben hiç pişirerek vermedim.çiğ olarak cam rendede rendeliyorum yarım elmayı hepsinin suyunu içiyor katı kısmınında yarısını veriyorum ama versem bütün elmayıda yiyecek gibi duruyor:)
dün kemik suyuna çorba yaptım kızıma içine kemikli et soğan patates havuç kattım düdüklüde kaynattım piişince blendırdan çektim dünde bugünde 1 ufak kase yedi bugün verirken içine ekmek kattım biraz,severek yedi ben çocuk gelişimi mezunuyum lisede okuduğumuz beslenme dersi kitabında 4-6 ay arası kemik sularına başlanabilir yazıyordu.ona güvenerek verdim ben ağır gelmedi çok şükür ama her çocuğun bünyesi farklıdır doktorunuza danışmadan vermeyin derim ben
 

canım benim benim kızımda 4.5 aylık ben meyve püresi vermeye başladııım severek yiyooor 5-6 gün sonra yoğurt yedircem
 
dilekkmete 3. sayfaya bir bak , orda bir link paylaşmıştım.
 
bu sabah kahvaltıda yarım fındık kadar yumurta sarısı bi kaç mercimek kadarda beyaz peynir yedik yarım çay bardağıda papatya çayı içtik
ceviz fındık gibi şeyler vermek istiyorum iyice un halinde çekip ama kaçıncı ayda verilir bilmiyorum malum ceviz beyin gelişimine çok faydalı
 
eşim hala iş yerinde,evdeyalnızm.Nette geziyrm papatyamı izliyrm.bişey sorcam kızlar.Muhallebilerine bebek maması ekleyen varmı. Hangi bebek mamasını kullanıyorsunuz. numaraları bile varmış onların. Hangisini almak lazım. Doktorumuz muhallebi ve çorbalarına mamada kat besleyiciliği artar dedi .Ama hangisini alıcaz bilmiyrm..fikir versenize
 
ben aptamil 1 kullanıyorum yoğurdunu da onunla mayalıyorum,doktor muhallebisini de onunla yapmamı söylemişti.normalde 6.ayda 2 numara devam sütlerine geçiliyor,şimdilik 1
 
Hamileliğimde bol bol ceviz,fındık ve balık yemiştim Sade ceviz tozu yiyemez toz nefesine kaçabilir, birşeylere katarak anca yiyebilir ama kaçıncı ay hiç fikrim yok.:26:

Ben çorbasına muhallebisine aptamil 1 katıyorum. Milupanın kitapcığını vermişti doktor bana ordaki tariflerde de katabilirsiniz yazıyordu. Hem tadi daha iyi oluyor. Tavsiye ederim.




Bugün portakal suyu içirdim 9-10 çay kaşığı kadar. İlk tadınca yadırgayıp yüzünü ekşitmesine rağmen içti.
Öğlen kalktığında da yoğurt yedi yine surat 5 karış tabi Bir 10 kaşık da yoğurt yedirdim, sevmediği her halinden anlaşılıyordu ama alışır heralde zamanla. Yoğurduna hiç birşey katmadım.

Cam rende bulamıyordum buldum sonunda, ama o nasıl rendeleecek ki, dişleri yuvarlak yuvarlak. Siz cam rendede neler rendeliyorsunuz. Bu sabah ki portakal suyunu onda hazırladım. Portakalı derince soyup rendeledim. Havuç suyu da hazırlamak istiyorum ama çok zor gibi. :26: Siz nasıl yapıyorsunuz hanımlar?
 
Ben cevap vereyim soruna :)) elma,havuç,armut hangisini vereceksen rendeliyorsun posa oluyor sonra onu ağız bezi tülbentten süzüp veriyorsun.Orta boy bir havucun bu şekilde 50 ml kadar suyu çıkıyor.
 
Tamam canım, yoksa ben o yanlardaki olukta havuç suyu birikmesini hayal ediyordum.
 
bende hamileliğide bolbol ceviz balık incir kayısı hergün yumurta süt,et vsvs bir dünya birşey yedim eşimin zoruyla:) bana kalsa yiyemezdim boğazıma çok düşkün biri deilim.ama iyiki yemişim bebeğim çok güçlü maşallahı var doğduğundan beri başı dimdik. cevizi toz haline getirip mamasına katmayı düşünğyorum ama ağır gelir diye çekiniyorum aslında.
bu gün iki tane kayısıyı kaynattım ve ezdim suyunu kızımın pek hoşlanmadığı tahıllı mamasına kattım severek yedi aynı şekilde inciride kaynatıp onun suyuyla mama yapsan olurmu acaba incir için erkenmi
kızıma iki gündür papatya çayı veriyorum başka bitki çayları önerenler varmı arkadaşlar anason ve rezene veriyordum gaz problemimiz olmasın diye 4 aylık olana kadar daha vermiyorum.çörek otu demleyip verenler varmış çok faydalı diye duymuştum deneyen kullanan varmı güzel anneler
 
Bugüne kadar sadece ıhlamur vermişliğim var, o da çok nadir. Babasına kalsa bir tek beni emecek.
Tahıllı mama dediğin hazır mı evde kendin yaptığın mı?
 
doktorumuz da ıhlamur çayını tavsiye etmişti,ben rezene ve kimyon çayı da veriyorum hala,gazı olmamasına rağmen,gripten felan koruyormuş.
 
valla okuduklarımdan sonra ben hiçbirşey vermiyormuşum gibi geldi.sabah 11 gibi kendi yaptığım meyve pürelerini veriyorum,saat 4de yoğurt ,7.30 da muhallebi.oda 1 aydır başladım.gerçi veriyorum dediğime bakmayın.meyveden bir kaç kaşık zorla eğer tam yesede kesin hepsini kusuyor.yoğurduda ben mayalıyorum.küçük meyve kavanozlarına.3 günde zor bitiyor tıkıştırıyorum ağzına resmen.akşamlarıda organik sütlü pirinçli muhallebi veriyorum.100 cc falan anca.oda bazen hepsini bitirmiyor.gürül gürül akan sütüm yok.ama yettirmeye çalışıyorum.elimden su,meyve suyu,süt arttırıcı çaylar düşmüyor.10 gün önce 7 kiloydu.ne tosun ne zayıf.dr bu ay böyle devam et.çorbalara falan başlama dedi.ama yoğurdu biraz fazla yemesini istiyorum.sizce içine ne katsam sever?ve bu arada evde hazırladığım meyveleri sevmiyor 2 gündür bebelacın kavanoz meyvesinden aldım pek sevdi.ona kalsa kavanozu bitirecek ama ben 2 güne paylaştırdım?hiç yememesinden iyidir kavanozda hazırda olsa yemesi dimi?
 
tahıllı hero babynın maması ama evde yapılanın tarifini bilsem evdede yaparım daha iyi olur aslında
 

canım pekmezi doktor tavsiye ediyor. sadec bal ve reçel yasak. bu arada sana acizzane tavsiyem çorbalardan başla ama çorbayı 1 saat önce sen iç. sonra bebğini emzir. ve sonra çorbadan ver. bebek senin stünden geçen çorbanın emilim emzimlerini alarak çok rahat sindiriyor.mamayada hiç başlama doktorlar tavsiye etmiyor.
 

canım biz o zamandan sonra biraz ilerleme kaydettik. ilk 2 gün çorba verdikten sonra şimdi püreyi yiyor maşallah.. ama hala meyveyi severek yemiyor. normalde bebekler meyveyi daha çok sever diye bilirdim. bu arada onu duymuştum ama ben artanı yiyorum o da işe yarıyor mudur?
mama dediğin nedir anlamadım biberon maması mı?
 

canım şu marketlerde satılan milupa vb. mamalar.onu kastetmiştim.birde benim bebeğimde meyveleri püre yapınca yemiyor.sebze ve meyve filesi aldım. onun içinden emiyor.bence sende dene.hem bebişlerimiz içinde oyun ğibi zevkli oluyor.bu arada sen ne yersen 3 saat sonra sütüne geçis yapıyormuş.
 

anladım şimdi. bende de var file ama daha hiç vermedim eline. bir deneyim bakayım inşallah o şekilde sever. bana pek yapabilecekmiş gibi gelmiyor ama çünkü oyuncağını 1-2 dkdan uzun tutmuyor elinde, hemen gelsin yenisi
 
Benim bebeğim sebze çorbasına ve muhallebiye alıştı yadırgamadan yiyor artık
Ama çeşitlendirmek istiyorum menüsünü, neler verebilirim başka. Yoğurda da alışmaya çalışıyoruz sabahları da portakal suyu içiyor yarın elma suyu vereceğim, Başka?
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…