2010 eylül anneleri ek gıdaya geçtinizmi,neler yediriyorsunuz?

Benim oğlum 6 Eylül doğumlu ek 6 ayı dolana kadar ek gıdaya gecmeyecektim ama zayıflıyor sanki 5gundur hasta iyice zayıfladı Ülker'in devam sütunu aldım ama icmiyor kasık mamasını da yemiyor

Hasta olduğu için öyle davranıyordur canım, düzelir umarım çabucak.

mercimek çorbası iyi gelmiyor kızlar.Bağırsaklarına ağır geliyor. Gaz falan yapıyor.Bende vermiştim sonra 2 gün çektik gaz olayından..mercimek 8 aydan sonra verilirmiş.Bende sonradan öğrendim

benim doktorum da şuan için vermememi söyledi. ben bile yesem 1 gün karnım ağrıyor bebecik nasıl yesin. bu arada gaz yapan yiyeceklerin içine bir tutam kimyon atarsanız daha az rahatsız ediyor. bebek için değil de kendimiz için uyguluyorum ilerde ona da yaparım. tabi fazla kaçırırsam hint yemeği gibi oluyor ondan dikkat (rini rini ringa)

Beni ve bebeğimi çok etkilemiyor kurufasulye bile yiyorum ve çok da iyi süt yapıyor. Mecimek de rahatsız etmedi pek, sadece gündüz uyumadı mercimekle alakalı mı tam bilmiyorum ama.
Dün gece iyi uyudu sayılır.

her bebeğin bünyesi farklı sanırım herşey her bebeğe gaz yapmıyor.ben doğumundan bu yana kuru fasülye nohut lahana gibi şeyleri hep yedim ama hiç gaz sancımız falan olmadı çok şükür.dün akşam kızıma hero babynın armutlu tahıllı kaşık mamasını verdim ama pek sevmedi bende baktım tadına pek yenesi birşey değil.ülker sütlü pirinç unundan muhallebi yaptım onu sevdi birazcıkta portakal suyu tattırdım bir kaç çay kaşığı sevdi gibi daha neler denicem pek bilemiyorum ek gıdaya geçmek uğraştırıcı yaaa en güzeli emzirmek valla en zahmetsizi ama nereye kadar oda tabi:)

zahmetli ne demek.. sabahdan beri savaşıyoruz gene. dün annemin verdiği pürenin aynısını bugün yemedi hem de 3.5 saattir aç olmasına ramen.. gerçekten çok geriliyorum. nerede yanlış yapıyorum acaba?

havuç patates püresi bebeğe kabızlık yapıyor mu arkadaşlar?ben daha vermedim sebze yarın verecem.aptamil devam sütünden yoğurt mayalaldım 2 gün önce,çok beğendi,elma püresi ve meyve suları veriyordum ben 2 haftadır,yarın sebzeye başlayacam inşallah.

canım cam renden yoksa sana bir tavsiyem var,arkadaşım da siirt pervaride yaşıyor o da bulamamış,ama güzel bir çözüm bulmuş.dış yüzeyi tırtıklı olan bir cam kasesi varmış,kaseyi ters çevirip bir tabağa rendeliyormuş kasenin tırtıkları yardımıyla,sen de deneyebilirsin.

Çok iyi fikir, bulamazsam kase ararım artık, teşekkür ederim.

Havuç patatesi birarada yapıyorum canım ben. Bir de kabak katıyorum içine. PAtatesi diğer sebzelere göre daha az katıyorum. Yedirirken de iki üç damla zeytinyağ damlatıyorum. Kabız yapmadı hiç.

Benim oğlum 6 Eylül doğumlu ek 6 ayı dolana kadar ek gıdaya gecmeyecektim ama zayıflıyor sanki 5gundur hasta iyice zayıfladı Ülker'in devam sütunu aldım ama icmiyor kasık mamasını da yemiyor

Deneme yanılma işte, sevdiği birşeyleri bulacaksın. Ve de sevdiği zamanı. Bir yemediğini başka zaman yiyebiliyor bebek milleti

benim bebeğim 14 eylül doğumlu.kilosu hızla ilerledi ilk aylar ve şuan 9500 gram .doktorum sütümün çok yağlı olduğunu söyledi zayıf olduğum halde .bu ay az kilo almış oğluşum . sanırım sütüm azalmış
ek gıda geçişi için ben önce meyve püresi verdim elma ve armut ile başladım.meyve suyunu sadece 1-2 tatlı kaşığı veriyordum bugün artırmak istedim hoşlanmadı.yoğurt ,çorba ve muhallebi henüz hiç vermedim.sizleri okuyunca çok yavaşmışım diye düşündüm :)
uykusuna gelinde 120 gün boyunca gündüzleri uyutamadım ama şimdi uyuyor çok şükür .elma püresi yediğinde daha rahat uyuduğunu gördüm elmanın sakinleştirici bi etkiside varmış.verdiğimiz meyve püresini okuduğum diğer sitelerde 1 su bardağına kadar artırmak lazım diye yazmışlar ama minnacık mideleri nasıl yer okadarını? 3 -4 yemek kaşığı yediriyorum ben.

cam rende ile rendeledim içine bazen armut rendeleyip ekledim bazende çok az muz ekledim .meyve kokteyli oldu bi nevi :) ama kırmızı elma olması şart daha tatlı oluyor

Teşekkür ederim canım, ben haşlanmış elma vermiştim, komposto elması. Bu şekliyle de deneyeceğim.

bende elmayı haşlayıp cam rendeden geçirip öle veriyorum
kızım bugün ilk defa yoğurt yedi sade yediremedim ama kayısılı yoğurdu çok sevdi

slm canım senle aynı gün doğum yapmışız saat leride tutmasın sakın ben gece doğum yaptım saat 1 de bu arada maşallah oğluna iyi beslemişin annesi bizim kızda geçen ay sekiz kiloydu ama bu ay kaç oldu henüz bilmiyorum bende kzımı emziriyorum fakat henüz ek gıdaya tam anlamıyla başlamadık başlasak iyi olur

ya 200 ml diye ben de duydum ama hiç mantıklı değil. sonuçta her çocuk aynı değil benim oğlum daha yeni 6,5 kilo oldu sen 9,5 demişsin. anneler böyle psikopat oluyor işte. bu konuda bebeğe güvenmek gerekiyor bence. tabi benimki gibi yemeği görür görmez ağzını kilitleyen bir bebekse ozaman psikopat olmakta biraz haklı olabiliriz

Bugün bir kaç tahılı haşlayıp parçaladım , tahıllı mama yaptım oğluma.
Yarım yemek kaşığı mercimek, yarım yemek kaşığı ince bulgur (kalın bitmişti evde), yarım yemek kaşığı pirinç ve birkaç tel şehriye koydum haşladım, Sonra blenderdan geçirip içine biraz aptamil katıp yedirdim, itiraz etmedi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…