2010 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

• Konu Sahibi Konu Sahibi Mune
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
pınarcım, yazdığını okudum... Bakalım umarım herşey yolunda gider de normal yada sezeryan kolaylıkla atlatırım şu doğumu...
Artık sabırsızlanmaya başladım.. Ben de bir an önce oğlumu kucağıma almak istiyorum....

slm herkese.tüm doğuranları tebrik ediyorum.allah analı babalı büyütmek nasip etsin.

saadet i çok merak ediyordum.korktuğu başına gelimiş yazık.neyseki kurtulmuş ikiside sağlıkla.allah uzun ömür versin.

benimde sancılarım sıklaştı ama düzenli değil.yatıyorum sürekli.pazartesi kontrolüm var.inş çatı muayenesi yapar ve açılmam vardır da gelir artık kızım.son günler zormuşallah doğum yapmayanları kurtarsın.:Saruboceq:

selam kızlar ben ekim anne adayıyım ama 2 gündür sancım var. hastaneye yatırmıslardı sancı düzenli dogum baslamıs olabilir diye durdur bişi yaptıklarıda yok evim hastaneye yakın cıkmak istedim cıktım.

Sormak istedigim bir konu var siz daha tecrübeli olabilirsiniz. Aranızda 37. haftanın içinde doguran var mı? bebek nasıl oluyor? digerlerine göre gelişim farkı oluyor mu?

birde benim gibi sancı cekip erteletebilen varmı? dinlen bir kaç gün öteler diolar yatıom suanda

canım kime yaptırdın doğumunu ömer bey hala yokj zelal hanım catı muayenesi yaptı rahat yaparsın dedi ama yinede

ayy ne güzel oldu topik ya doğuran doğuranaaa
darısı sıradakilere inşaallah
bu arada saadetcim hayırlı ömürlü olsun seninde kuzucuğun..........

5gün sonra 40 haftamız doluyoooo.. ne sancı var ne nişan hayırlısı ne zmansa ozaman gelsin tabi ama son 2hafta geçmek bilmiomuş gerçekten 9ay geçti şu 2hafta geçmedi.. bugun biraz kasıklarımda ağrılar var ama fazlada deil bakalım yarına kadar neler olcak :bbo: :bbo:

Haber verdiğin için sağol canım.

Çok merak etmiştim saadeti,zor olmuş ama önemli olan sağlıklı olmaları.
çok sevindim gerçekten.

valla canım sanırım o haftadan önce doğuranlar var. ama 35. haftanı doldurduktan sonra korkulacak bir şey yok diye biliyorum. tabi doktorunla konuşsan senin için daha iyi

Selam kızlar,
öncelikle bayramınız mübarek olsun.
Doğum hikayemi yazmaya başladım ama atlamadan herşeyi yazayım derken ve misafirlerden vs. değil hikayeyi tamamlamak internete girmeye biler fırsat bulamıyorum.

2 Eylülde oğlumu kucağıma aldım çok şükür, suyum geldi ve normal doğum yapmak üzere gittik hastaneye ama sezeryan olmak zorunda kaldım, bebek iri vakum gerekebilir diye ebeler başıma üşüşüp korkuttular beni, devlette normal oluyor derlerdi hep ama benim sezeryan oldu. Gerçi sonradan iyi ki sezeryan olmuş dedim, oğlumun boynuna kordon da dolanmıştı, doğduğunda mosmordu yavrucuğum. Spinal sezeryan oldum, ameliyat çok rahattı. Sonrasında başağrısı dayanılmaz diyorlardı ama benim dayanılmayacak başağrım olmadı çok şükür hastanedeyken, hatta hemşirelere sordum başım ağrımadı ne zaman başlar ağrımaya diye :) Eve geldikten sonra (3.günden sonra) şiddetlenmeye başlııcak gibi duran başağrılarım oldu onun için hastane çıkışı verdikleri ağrı kesiciyi kullandım ağrı başlayıp artmaya başladıkça. O da sadece iki gün sürdü çok şükür. İlk günü 3, ikinci günü 2 ağrı kesiciyle atlattım.

Nişan gelmesini soran arkadaşlar olmuş. Benim suyum geldiği anda nişanım geldi, açılmam da sonrasında başlamış, sezeryana alınmama karar verildiğinde 4 cm açılmıştı zaten. Ama nasip kısmet...

Bir de yaptığım önemli bir hatadan bahsetmek istiyorum. Okuduğum yazılar hep iki memeyi de emzirmemi söylüyordu ve ben her emzirmede iki memeyi de emziriyodum. İlk memeyi emzirmeye başladıktan sonra oğlum uyuyordu 10 dk içinde, sonra yerine yatırmadan uyanıyordu ve ben de diğer memeyi veriyordum. Sonradan öğrendiğime göre memedeki süt boşalana kadar bir memeye devam etmek gerekiyormuş. Benim yaptığım şekilde yapılması, bebişin karnını sütle şişiriyor ve tokluk hissine ulaşmasına engel oluoyormuş. Bebeği asıl doyuran sonraları gelen koyu kıvamlı yağlı sütmüş. Benim bunu öğrenmem Allah'tan uzun sürmedi, ama psikolojim bozuldu, bebek bütün gece yarımşar saat aralarla uyanıp deli gibi aranıyordu, ben sütüm heralde yaramıyor diye düşünmeye başlamıştım. Çünkü sütüm akıyordu ama bebeğim emdiği halde doymuyordu.

Göğüs ucu olmayan arkadaşlar için de silikon göğüs ucunu öneririm, gerilmiş ve sertleşmiş göğüs ucu problemi yaşayanlara da. İlk günlerde bebeğim meme ucumu tutamıyor ve huzursuzlanıp ağlıyordu, o göğüs uçları sayesinde hem sinirlenip huzursuzlanmadan bebeğimin karnı doydu, hem de göğüs uçlarım büyümüş oldu. Ama ara ara yine kendi göğüs ucunuzla emzirmeyi deneyin, sonuçta silikon doğal memeucunun yerini tutamaz.

Geçmişe çok bakamadım, çok internete de giremiyorum, ama girdikçe tecrübelerimi yazmaya devam ederim.

Doğum yapan tüm annelere ve bebeklerine Rabb'im sağlık sıhhat versin.
Doğum yapmayı bekleyen annelere de Rabb'im en hayırlı ve yakın zamanda sağlıkla bebeklerini kucaklarına almayı nasip etsin inşallah.

aynen yaa ha şimdi ha birazdan diye diye kafayı yiycem :) en zoru da son günlermiş..Rabbim hayırlısı ile doğurmayı nasip etsin inşallah..

bakalım biizimm yavru ne zaman gelecekk..allahım sağlıkla gelmelerini nasip etsin yavrularımızınnn...

flam hayırlı olsun
ben de spinal oldum hiç baş ağrım olmadı
2 tane ağrı kesici verdi dr belki ondan ağırmadı
ben de emzirirken 2 memeyi de emicek diye biliyordum
ama ben hep tek göğüsten veriyorum uyuya kalıyor sonra açmıyor ağzını
bu arada sen d3 vitamini veriyor musun bebeğine?

bizimde bgn 5.günümüz bitiyo eLa NaZım gündüz melek geceleri şeytan
ama herşeye değer....

bizimki de gece çok uyanıyor....
bu akşam ilk kez saat 7 den 10 a kadar uyanıktı şimdi uyuyor ....
uyandıramıycam galiba kendi acıkıp uyanmasını bekliycem mecbur...

bizimki de gece çok uyanıyor....
bu akşam ilk kez saat 7 den 10 a kadar uyanıktı şimdi uyuyor ....
uyandıramıycam galiba kendi acıkıp uyanmasını bekliycem mecbur...

benim fındıkda gündüz bi uyuyoki sorma canımm
uyandıramıorum emzirmeye bile ama geceleri hiç belli olmuyo hastanede kaldığımız gece sabaha kadar ağladı tükürüğü tıkadı falan
2.gece 1.5 da bir emdi 5.5da ben uyandırdım zorla emsin acıkmıştır diye
dün gece yine hiç uyumadı desem yeridir gün aydınlanınca ağır uzun uykuya geçiyo
buarada sütün nasıl benim hala çok gelmiyo banyoda bgn yaptım gelir dediler yapınca ama aynı boshayallersmile

selamlar kızlar bozocum sen doğum yaptın soralım hastane çantanda neler vardı gereksiz şeyler de almak istemiyorum eksik de kalmasın bize bi liste verir misin cnm

Teşekkürler,
D3 vitaminine 15 günlükken başla dediler sağlık ocağından, biz de aldık ve 15. günümüzün olmasını bekliyoruz :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…