evet urfadayım bende k.k.öğreticisiyim....
benimde 4. gün geldi sütüm sarı bir su geliyodur mutlaka..( bol bol bulamaç yedim bende...):1hug: o zaten çook faydalıymış merak etme bağışıklık sistemi için süpermiş... için rahat olsuun...
kızlar meraba ben de cuma saat 2 de bebeğimi normal doğumla kucfağıma aldım suni sancı çok zordu...ama bebeği kucağa almak çok güzel...
yalnız bi sıkıntım var sütüm gelmedi daha bebeğim hep emiyor ama artık mama vermek zorunda kaldım çünkü açlıktan hep ağlıyor...benm gibi olan var mı ne zaman gelir acaba sütüm????
slm arkadaslar.41+1 de 21 eylul 00.20'de bebegim dunyaya gozlerini acti.cok zordu ama herseye ragmen sonuc cok guzel.butun sikintilara deger.simdi misil misil uyuyor.
kızlar meraba ben de cuma saat 2 de bebeğimi normal doğumla kucfağıma aldım suni sancı çok zordu...ama bebeği kucağa almak çok güzel...
yalnız bi sıkıntım var sütüm gelmedi daha bebeğim hep emiyor ama artık mama vermek zorunda kaldım çünkü açlıktan hep ağlıyor...benm gibi olan var mı ne zaman gelir acaba sütüm????
gözün aydın olsun canım... gelir inş..sütün..evet sunı sancı coooook zor..benımde normal kendı sancım acılmaya yetmedı ve bebegımın kalp atısları yavaslayınca sunı sancı verdıler berbattı.. kendı sancım ondan kat kat ıyıydı..
cnm mutlaka sütünü sağıp ver. sağdıkçs artıyo çünkü. bi de her ne kadar zor olsa da dinlenmene, uykuna ve yeme içmene dikkat et. ben sezeryan oldum benim de hiç sütüm yoktu 4-5. günlerde gelmeye başladı ama ben sağmaya 15 günlükken başladım.devamlı memedeydi çünkü 5-6 saat emdiğini biliyorum. bebeğim 17 günlük şimdi. ve şimdiye kadar sağmadığıma bin pişmanım. bebeğime tek baktığım için dinlenmeye pek vaktim olmuyor. öyle olunca yani aç kalırsam ve uykusuz sütüm çok az geliyor. ve mama takviyesi yapıyorum. bebeğim de doyup rahat rahat uyuyor 2-3 saat. arada fırsat bulup uyursam sütüm çoğalıyor hemen. bir öğünlük çıkıyor. böylece bebeğimin ne kadar yediğine emin olabiliyorum ve içim rahat şimdi. 15 gün boyunca çocuğuma işkence yapmışım resmen açlıktan doğru düzgün uyuyamadı bile yavrum.
bir de humana stil çay, tahin, rezene, bolca su çok güzel süt yapıyo ve gaz yapmıyo bebeğe bilgin olsun. onları tüket mutlaka. ve kendi sütünü vermekten sakın vazgeçme ama aç da bırakma bebeğni çünkü sarılığı artabilir ve şekeri düşer. (tecrübeyle sabittir)
ha evet mentoscum muskat adı
gaza çok ii geliomuş dr zinco al dedi damla gaz için ama ben öncelikle doğal şeyleri kullanayım diorum
gerçi oda doğalmış ama ne biliim damla yaa :S
canm ALlah analı babalı büyütsün...sütün geliyor mu ya da sarı su mu geliyor ????
bende cuma yaptım ama daha gelmedi sütüm
kızlar selam nasılsınız?
yha bu lohusalık sendromu ne zaman geçer yaw. çok içime kapandım
sadece bebişimle ilgileniyorum. etrafımdaki diğer herkez sanki bana zıt şeyler yapıyorlar. herşeye sinirleniyorum. etrafımda kimse olmasın istiyorum. istemeden kırıyorum herkezi. ama açık açık diyorum onlara da, şu bikaç hafta üstüme gelmeyin.benden çok şey beklemeyin diyorum.
bu duruma tek ben mi varım aceba CADIARZU
Gözün aydın canım.Allah analı babalı büyütmeyi nasip etsin yavrunu...tesekkur ederim arkadaslar.normal dogum yaptim.sutum inmedi.arti gogus ucum olmadigi icin hastanede baya ugrastik emmesi icin.gelmedi.yada ememedigi icin bana oyle geldi.ertesi gun eve geldigimizde pompayla saatlerce sagdim.inat ettim.bebegim acti.bu sure icinde biberonla defalarca mama verdim.sukurler olsun ki biberona alisip memeyi reddetmedi.meme ucum olmadigi icin ilk gunden beri silikon meme ucu kullaniyoruz.simdilik sutum iyi.birkac gun oncesine kadar sutumun yetmedigini dusunup gunde1-2 kez biberon veriyordum.cunku cok az uyuyordu.uykuya dalamiyordu.5-10 dk kestirip tekrar basiyordu cigligi.iste o zaman biberon veriyordum 2-3 saat uyuyordu.bu seferde benim vicdanim sizliyordu.isin kolayina kactigimi dusunuyordum.son birkac gundur.emdikten sonra derin derin uyur oldu.ve mamayi biraktik.sanirim artik yetiyor.simdi uyandi.ben gidip emzireyim.
Geçer inş canım.Biraz seninde gayret etmen lazım.Kendini zorlaman lazım.İlk zamanlar bende biraz öyle hissettim.Sanki duygularım alınmış gibiydi.Annemlerde olmamın etkisi oldu.Çabuk toparladım kendimi.Kalabalık ortamda kendinle uğraşmayı bırakıyorsun.Bazı şeylere karşı hala tepkisizim.Bunlarda geçecek diye ümidediyorum...kızlar selam nasılsınız?
yha bu lohusalık sendromu ne zaman geçer yaw. çok içime kapandım
sadece bebişimle ilgileniyorum. etrafımdaki diğer herkez sanki bana zıt şeyler yapıyorlar. herşeye sinirleniyorum. etrafımda kimse olmasın istiyorum. istemeden kırıyorum herkezi. ama açık açık diyorum onlara da, şu bikaç hafta üstüme gelmeyin.benden çok şey beklemeyin diyorum.
bu duruma tek ben mi varım aceba CADIARZU
bende cuma günü suni sancıyla normal doğum yaptım.doğumun olduğu günün akşamına kadar bende de ne süt ne de kolostrum hiç bişey yoktu, akşama kadar bomboş emdi yavrum, dedim acaba mama versekmi? ertesi gün çok az az gelmeye başladı, şimdi Allaha şükür iyi.üzüm hoşafı çok içtim.
aynen bizde banyomuzu yaptık amaşu anda mızmızlanmaya başladı biraz şöyla ele avuca gelseydi şımarık şeyler zemuszemusaynen benimkide uyuyor yıkadık bide
gözün aydın canım allah analı babalı büyütsünbende cuma günü suni sancıyla normal doğum yaptım.doğumun olduğu günün akşamına kadar bende de ne süt ne de kolostrum hiç bişey yoktu, akşama kadar bomboş emdi yavrum, dedim acaba mama versekmi? ertesi gün çok az az gelmeye başladı, şimdi Allaha şükür iyi.üzüm hoşafı çok içtim.
hamileyken doğsun diyorduk şimdi bir an önce büyüsün diyoruz ne sabırsız şakkıdımıhrım ele avuca sığmayacaklar bıle inşallahh
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?