• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2010 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

• Konu Sahibi Konu Sahibi Mune
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Sezeryan: hemsireye ben normalden cok korkuyorum sezeryuan olabilirmiyim dedigimde gozleri fal tasi gibi acildi kesinlikle secme hakkin yok bebek 4 kg uzeri ise kalp atislarinda sorun varsa saglik sorunu varsa sezeryan tercih edilebilir sezeryan kucuk bir islem degil dogumda cektigin kadar aciyi zaten ayildiktan sorna cekiceksin ayrica hayatin boyunca yara izi tasiyacaksin ne kadar estetik olursan ol bunu secim hakkin yasa disi hic bir doktor senin istegin icin sezeryan yapmaz dedi ama turkiyede yapiliyor dedim sok oldu su an ingilterede doktor mahkemelik doktor tek basina sezeryanda karar kilmis kaidn dogumdan sonra gerekli degildi diye ikna olmamis doktor saglik sorunu vardi gerekliydi diyormus kaidn hayatim boyunca beni iz tasimaya mahkum etti diye doktoru mahkemeye vermis bu arada dogumda 2 doktor 2 hemsire 1 psikolok olucakmis yanimda :) sezeryan gerekli olursa 24 saat yemek yemem yasak normaldogumda ilk bebekse 3 gun sezeryanda 5 gun hastanede kalicam..

evet canım 3 gun konusmadık birbirimizle düşüncesiz insan beni üzüp birde gönlümü almadan arkadaşının sünnet düğününe bursaya gitti hala cok kızgınım cok ama üzülmüyorum kendime yapıyorum cunku bugunde anlamış hatasını heralde ayrılmıyor peşimden ama yüz vermek yok zemuszemus

ysm canim dogru ya gecen konusmusstuk:=)) kaydirigubbakcemile3
ben kesinlikle yaslaniyorum unutkanlik cok oluyor bende bu siralar yaa begnim cok dolu neyse normal,psikriyatristimde normal diyorya neyse;:=))
way enisteye bak sen birde hem kir hem git hemde simdik arayi duzellet burnundan getir bacim,:=)kaydirigubbakcemile3bir kadinin en buyuk silahi kadinligini kullanmak:=))kaydirigubbakcemile3tavsiye ederim hahaahah cok fenayim vallahi oylede ise yariyorki anlatamam resmen aci cekiyorlar hahaahahsuslen puslen bacim ohh sonrada o derdine yansin,,benim en buyuk silahlarimdan birisidir,isede cok yariyor hahahahha ay kusura bakma da erkeklere acimak yok,,,

İyi akşamlar kızlaaar.
Buraya bakmaya korkuyorum artık yine bi doğum haberi alacağım diye heyecanlanıyorum yaa :))
Eylül anneleriyiz ama ağustosta patır patır döküleceğiz gallibakaydirigubbakcemile3

hemsire skin olmazsaniz aciniz dahada artar dedi ozellikle keisnlikle dogum videolari izlemeyin bunalr reyting amacli gercegi yansitmayan videolar kimse basina gelen iyi seyelri anlatmaz herkes kotu seyelri anlatir kulas asmayin bunalara rahat olun sade derin nefesler alin sik sik nefes almayin dedi birde sanci belden baslar yukari cikar asagi inermis :)

ayyy kim telefon açsa önce bebeği soruyor sonra beni şimdiden papucumu dama attı bu kız :1:

aletleride gordum epidural ignesi incecik karis kadar bir igne kadin hemsire uzerinde hemsire belini acti nereye naisl yapilacak tek tek anlatti bebek gelincede saat gibi bir sey takicakalr bebegime eger hastane cikisi yapilmadan bebek hastaneden cikarsa alarm devreye geciyor hastane polisi bebegimi calanalri yakaliyormus bu kadar hepsi onumuzdeki pazartesi yine gidicem bebek bezlemeyi banyoyu falan ogrenicem :)

NORMAL DOGUM : sancilar baslaidktan sonra suyumuz gelmezse bir sisle suyumuzu patlaticakalr bu aci veren bir islem degild edi sanci azaltici olarak GAZ MASKESI agri geldikce icimize cekicegiz icinde oksijen ve morfin var keisnlikle bebege zarari yok hatta oksijenin yariri varmis Gaz emzigi ayni derece ayrica hala agrimiz devam ederse 180 mg cok kuvvetli agizdan alinan bir morfin veriyorlarmis halada agrim var ben bebegi yapamiyorum dersen EPIDURAL giriyor devreye bir akris ince bir igne belinden vuruluyor ama keisnlikle sancisi yok cunku o igneyi olmadan dfiscilerin kullandigi bir uyusturu ile pamukla bolge uyusturuluyor sen daha sonra oturur one hafif eglir pozisyonda keik arasina kemige deil igne uygulaniyor ben cok korktugum icinde soru sordum eger ani atak yaparsam kadin ignenin basinci disinda keisnlikle aci hissetmiceksin onceden uyusturuldugu icin atak yapman imkansiz dedi ayrica epidural gayet uzman kisiler tarafindan yillarca uygulanan bir islem kesinlikle hata yapma riskleri yok sadece olduktan sonra doktor uyaricak yaga kalkmayi denemeyin bacakalriniz tutmicagi icin dusersiniz dedi tabi bu eger gaz maskesi ve morfin ise yaramazsa yapilicak islem %90 jadin epiduralsiz sadece gaz maskesi ile dogum yapiyormus :)

canım ne güzel anlatıyosun valla opuyorumnanaktan

bozo canim cok guzel bir alet,iki kemer yada korse giyiyorsun icinde yine makina olyuor ufacik ve yuvarlak,
bri yanda sanci bri yadada bebegin kalb atislari yaziliyor,
sakin korkma ilk oldundan sana oyle gelyior makinaya bakmamaya caliski korkmayasin,girmedne once hemsireye soyle iyice anlatsin heyecanini yen,cunki oda etkiler kalb atislarini,,inanki cok zevkli bir makina,

hemsire skin olmazsaniz aciniz dahada artar dedi ozellikle keisnlikle dogum videolari izlemeyin bunalr reyting amacli gercegi yansitmayan videolar kimse basina gelen iyi seyelri anlatmaz herkes kotu seyelri anlatir kulas asmayin bunalara rahat olun sade derin nefesler alin sik sik nefes almayin dedi birde sanci belden baslar yukari cikar asagi inermis :)

Evet yaa dün bi sezeryan videosu izledim.
Aman Allahım olmaz böyle bir şey...neyse anlatmayayım şimdi.
Ama normal doğumdan daha zor geldi bana ya okadar olur yani.

hastane cantasi icinde :bebek icin 2 battaniye
4 ic tulumu
2 kiyafet
2 sapka 2 eldiven
pamuk
vazeline
bebek havlusu ufak
araba koltugu

anne icin .2 gecelik biri normal olabilir kanama icin yeni olmasi gerekmez dedi ama tabiki ben yeni goturicem
sabahlik
terlik
buyuk ped
sutyen
gogus pedi onemli
havlu
ve cay agaci yagi istediler :)

bozo canim cok guzel bir alet,iki kemer yada korse giyiyorsun icinde yine makina olyuor ufacik ve yuvarlak,
bri yanda sanci bri yadada bebegin kalb atislari yaziliyor,
sakin korkma ilk oldundan sana oyle gelyior makinaya bakmamaya caliski korkmayasin,girmedne once hemsireye soyle iyice anlatsin heyecanini yen,cunki oda etkiler kalb atislarini,,inanki cok zevkli bir makina,

ben çok panik bi insanım kesin heycanlanıcam ama sakin olmaya çalışıcam
sancı çıkarda dr alttan bakar diye korkuyorum

kizilcik hosgeldin canim
aynen ya agustos anasi olduk:=))

ysm ysm canim aynen saadet oyle tatli anlatiyorki sanki ben ilk kez dogum yapiyorumda meraklar icinde okyorum ahahaha :=))
burada bende egitime kurslara cok katildim ama inanki su saadetin anlattiklari super ya:=)))

ysm canim dogru ya gecen konusmusstuk:=)) kaydirigubbakcemile3
ben kesinlikle yaslaniyorum unutkanlik cok oluyor bende bu siralar yaa begnim cok dolu neyse normal,psikriyatristimde normal diyorya neyse;:=))
way enisteye bak sen birde hem kir hem git hemde simdik arayi duzellet burnundan getir bacim,:=)kaydirigubbakcemile3bir kadinin en buyuk silahi kadinligini kullanmak:=))kaydirigubbakcemile3tavsiye ederim hahaahah cok fenayim vallahi oylede ise yariyorki anlatamam resmen aci cekiyorlar hahaahahsuslen puslen bacim ohh sonrada o derdine yansin,,benim en buyuk silahlarimdan birisidir,isede cok yariyor hahahahha ay kusura bakma da erkeklere acimak yok,,,

haklısın canım ama bu ara kendimi iyice saldım saç baş darma dağınık havada cok sıcak ya ölüyorum terden ... kadınlığımı kullanmayı bir türlü beceremedim ya yuh bana

valla ben naisl korkuyordum biliyorsunuz tum korkualrim gecti nerdeyse cok rahatladim yani videolar falan bencede ciddi reyting amacli seyler hep en kotuleri yansitiyorlar igneyi gordum tum malzemelri gordum kaidn dogum tabiki aci veren bir islem ama dayanilmaz acilar olsa kimse yapmazdi 10 yil once bunalrin hic biride yoktu sakin gozunuzde buyutmeyin dedi ama acayip normal dogum yanlisi bunlar ..

bozo ama normalinde mecbur dr,alttan bakmali deilmi?
cunki rahim acilma varmi nasil anliyacak?
burada her muayenede alttan mukak bakiyorlar,,cunki rahim ona gore kendini belli ediyor bebek inmis mi acilmsimis vs,inanki cati muayenesi ultrasaldan daha saglikli,

Evet yaa dün bi sezeryan videosu izledim.
Aman Allahım olmaz böyle bir şey...neyse anlatmayayım şimdi.
Ama normal doğumdan daha zor geldi bana ya okadar olur yani.

evet ya bende izlediklerim korku filmi gibi yani aslidna kaidn hakli baska turlu naisl ilgi cekicek bu adamalr reyting yapicak ozellikle kotu seyelri gosteriyorlar kaidn arkadasiniz bile olsa iyi seyi anlatma luzumu gormez aklina gelen kotu seyelri yansitir kendinizi bosuna strese sokmayin dedi..

aletleride gordum epidural ignesi incecik karis kadar bir igne kadin hemsire uzerinde hemsire belini acti nereye naisl yapilacak tek tek anlatti bebek gelincede saat gibi bir sey takicakalr bebegime eger hastane cikisi yapilmadan bebek hastaneden cikarsa alarm devreye geciyor hastane polisi bebegimi calanalri yakaliyormus bu kadar hepsi onumuzdeki pazartesi yine gidicem bebek bezlemeyi banyoyu falan ogrenicem :)

ay ne güzel birde ben tekim diyorsun bak herşeyi öğretiyolarmış şimdi kayınvalıdem ben bilmediğim için bakamaz fln diyo ben yaparım ederim diyoda benım zoruma gidiyo valla sen teksın ama herşeyi öğrenıceksın

Back
X