• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2010 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

• Konu Sahibi Konu Sahibi Mune
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
mrb kızlar nasılsınız biz iyi değiliz doktora gittikk bugün bebeğin karın çevresi gelişim geriliği 2 haftaya çıkmış (2 hafta önce gittiğimde 1 hafta geride demişti ) 2200 grmış renkli dobler istedi bizde hastaneden çıktıktan sonra burda tem hospitale gittik geceki nöbetçi doktor 30 dk ultrasonda baktı aynı ultrasondan doblerde dinleniyormuş kan akım hızı iyi dedi gerilikte önemli değil 1 haftalık bir gerilik var dedi şimdi kafam kartıştı geçen haftada başka doktora gittim oda önemli bir gerilik yok demişti şimdi ben ne yapayım kızlar kendi doktorum iyi söylemiyor öff bu haftada beslenmeme çok dikkat etmiştim iyi liko alır diyodum böyle bişey yaşayan varmı aranızca ya canım çok sıkıldı bebeğime bişey olmasın çk korkuyorum o kadar emek .çektik offff offff mafoldumben

canım üzülme aynısı bizde de geçerli
33 haftalıktık tam 2094 gram dı oğlum
karın çevresi normalden küçük biraz zayıf dedi dr ama sorun değil
zaten sende eşinde zayıfsınız çocuk napsın gibisinden hafif bi espiri de yaptı
eğer sorun olsa bizim dr o konuda ay üzülcekmiş kırılcakmış demez
pat diye söyleyen bi doktor hatta bu konuda çok eleştiri alır
yani sade biraz zayıf olurlar ama sorun değil
onlar doğduktan sonra biz onları tosuncuk yaparız
üzülme bende takmıyorum kafama

seker pembe gozun aydin gunun belli olmus allah kolaylikla atlatmani saglaisn canim bebegine uzun uzun omurler versin sansi daima acik olsun insallah :)

canım üzülme aynısı bizde de geçerli
33 haftalıktık tam 2094 gram dı oğlum
karın çevresi normalden küçük biraz zayıf dedi dr ama sorun değil
zaten sende eşinde zayıfsınız çocuk napsın gibisinden hafif bi espiri de yaptı
eğer sorun olsa bizim dr o konuda ay üzülcekmiş kırılcakmış demez
pat diye söyleyen bi doktor hatta bu konuda çok eleştiri alır
yani sade biraz zayıf olurlar ama sorun değil
onlar doğduktan sonra biz onları tosuncuk yaparız
üzülme bende takmıyorum kafama

canım sanada geride dedimi yani zayıflıktan ziyade karın çevresi darlığından bahsediyor off kafaya takmayayım diyorum ama elimde değil ya inşallah geriliği devam etmez

canım sanada geride dedimi yani zayıflıktan ziyade karın çevresi darlığından bahsediyor off kafaya takmayayım diyorum ama elimde değil ya inşallah geriliği devam etmez

evet canım gerideymiş
bunun sonucu zayıf bebekmiş yani önemli korkulacak bişey değilmiş canım
sen elinden geldiğince beslenmene dikkat et o kadar
önemli korkacak bişey değilmiş yani

kızlar ara ara sancım oluyor doktora gitsemmi acaba bilmiyorumki yalancı sancılarmı yoksa doğum vaktimmi geliyor allahımmmm korkuyorum

evet canım gerideymiş
bunun sonucu zayıf bebekmiş yani önemli korkulacak bişey değilmiş canım
sen elinden geldiğince beslenmene dikkat et o kadar
önemli korkacak bişey değilmiş yani

canım çok soru sordum ama :utangac: sendeki gerilik ne kadardı yani kaç gün dedi

Gaz maskesı ve kalcadan vurulan 180 mg ıgneyle denıcem cunku gorumcem son dogumunda ıkı epıdurale karsın tek bacagım yataktan kayıyordu uyusmudu dıgerıde her seyı hıssettı acıdan kıvrandım dıyor ayrıca kadın ıgnenın yerınde ayalrca agrı hıssettım deyınce ondanda tırstım :)

Baktım gazx maskesı ve ıgne ıse yaramıyo o zaman epıdural hakkım kullanıcam hemsıre bunalr cogu zaman yeterlı gerek duymassın dedı ama ben acıya dayanıklı bır tıp degılım ne yazıkkı :(

Gaz ve hava
Oksijen ve azot oksit karışımı kendinizi iyi hissetmenizi sağlayarak ağrıları durdurur. Doğumun birinci evresinin sonlarına doğru etkilidir. El maskesi ile uygulanan gazı solumanız istenir. Etkisi bir iki dakika içerisinde görüldüğünden sancının başlayacağını hissetiğinizde gazdan bir kaç derin soluk almanız yeterli olur. Gaz ağrıyı ancak kısmen giderdiği için bazen yeterli olmayabilir. Gazı solurken başınız dönebilir,bulantı gelebilir. Bu gazın bebeğe zararlı bir etkisi yoktur ancak yinede günümüzde kullanımı nadirdir.

Diğer ağrı kesiciler
Güçlü bir ağrı kesici olan meperidin hidroklorid kadın doğumda en çok kullanılan ağrıkesicidir. En etkili uygulama şekli damar içine veya kas içine enjekte edilmesidir. İki ile dört saatte bir tekrarlanabilir. Genellikle kasılmaları etkilemez. Doğumdan yaklaşık 2-3 saat önce verilir. Annenin ilaca yanıtı ve ağrının azalma derecesi çok değişkendir. Bazı kadınlar ilacın kendilerini gevşettiğini ve kasılmalara daha iyi dayandıklarını ileri sürerler, bazıları ise uyuşukluk duygusundan hiç hoşlanmazlar ve kasılmalarla başa çıkmakta zorlandıklarını söylerler. Kadının duyarlılığına göre değişen yan etkiler arasında bulantı, kusma, solunumun zayıflaması ve kan basıncında düşme sayılabilir. Meperidin ayrıca doğum sonrası epizyotomi ve sezaryen acısını dindirmek içinde verilebilir. Eğer doğuma çok yakın verilmişse bebek uykulu olabilir ve emmekte zorlanabilir ama bu etkileri kısa sürelidir.

arkadaşlar bana ve yavruma dua edin.
erken doğum yapmak durumunda kaldım bu cuma sezeryana alıcak doktorum.
şu anda hastanedeyim.
duygularım o kadar karışık ki. sadece sizinle paylaşmak istedim.

şu anda hastanedeyim.

geçmiş olsun cnm allah bebişini sağ salim kucağına almayı nasip etsin

selsevilim canim sakin korkma sakin ol cok guzel bak bu gun nutterflyda sezeryanla bebegini dunyaya getirdi agrisi sancisi bile olmamis seside cok yiyidi insallahs ende bir an once saglikla bebeigne kavusursun cvanim simdiden bebeignle sana uzun uzun saglikli omurler dilerim sakin stres yapma dun butterflyda senin gibiydi bu gun o kadar iyiki masallah sende cuma gunu kurtuluyorsun demek hayirlisi canim darisi basimiza :)

sevsevil Allah yardımcın olsun.Cuma günü bebeğin kollarında olacak onu düşün:lepi:İnşallah ikinizde sağ salim kurtulursunuz.Dualarımız sizinle.

şu anda hastanedeyim.
Sevil sağlıkla kavuşursun inş bebeğine..
allah yardımcın olsun...

Back
X