• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2010 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

• Konu Sahibi Konu Sahibi Mune
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Selam kızlar

Az önce doktordan geldik.
Suyum azalmış,zaten böyle bir riskim vardı.Yarın sabah yatışım yapılacak ve kısmetse öğlen kuzucuğumu alacağım kucağıma.
Bir hafta sonra bekliyordum ben,dr yarın deyince gözyaşlarımı tutamadım heyecandan,mutluluktan,korkudan,artıık neden bilmiyorum ağladım bayabi.

Kızlar dua edin ne olur bi aksilik çıkmasın.
Allah herkese yardım etsin kimseyi bu yolda koymasın.
İnşallah en kısa zamanda sağlıklı sıhatli bir şekilde aranıza dönerim.
Allaha emanet olun.

inşallah bebeğini sağlıkla kucağına alırsın. güzel şeyler düşün güzel şeyler olsun. çoğu anne adayı doğuma apar topar giriyor merak etme yalnız değilsin. çok çabuk geçiyor o günler. hakkınızda hayırlısı olsun

slm kızlar nasılsınız giremiyorum sizleri çok özledim merak ta ediyorum nasıllar diye

kızlar ben çok kötü sezeryan geçirdim iç kanama giçirdim dr hatası hastanade fazla kaldım kan takıldı ilaçlar felan çok yıprandım kendime hala anca geliyorum takipteyim kanama durdu diyorlar ama kan veriyorum 2 günde 1 bebeğim çok iyi sağlıklı çok şükür inşallah kızımla uzun ömür geçiririm sağlıkla allah kimseye böyle bişey yaşatmasın arkadaşlar
geçmiş olsun çok üzüldüm şimdi iyisindir inşallah bebeğin durumu nasıl :ecrin_bebek:

bebekayak+alci.jpg

Bide böyle 3 boyutlu olanda varmış... bende yeni gördüm... ama bunun için özel malzeme şart
nalburdan alınan alçıyla yapılmaz :1no2:
anammmm onu nasıl yapacağız hadi çocuğun kolunu budunu oradan çıkaramassak
güzel olurda yaparsak nasıl yapacağız sen yaparsan bize fikir verirsin kaydirigubbakcemile5
bebiş nasıl bu arada gece uykusu felan
benimki akşam saat 9 da başlıyor gece 12 kadar durmadan ağlıyor birde sabahları öğlene kadar kucaktan inmek istemiyor işim çok zor kızım öğlenci onunla ilgilenmem zor oluyor tam onun gideceği zaman hiç durmuyor kafayı yiyecem bir düzen kursaydık hayırlısıyla akannehir

slm kızlar nasılsınız giremiyorum sizleri çok özledim merak ta ediyorum nasıllar diye

kızlar ben çok kötü sezeryan geçirdim iç kanama giçirdim dr hatası hastanade fazla kaldım kan takıldı ilaçlar felan çok yıprandım kendime hala anca geliyorum takipteyim kanama durdu diyorlar ama kan veriyorum 2 günde 1 bebeğim çok iyi sağlıklı çok şükür inşallah kızımla uzun ömür geçiririm sağlıkla allah kimseye böyle bişey yaşatmasın arkadaşlar

Geçmiş olsun canım, Allah bebeğine de sana da, babanıza da sağlık sıhhat ve uzun ömürler versin.

dr dan geldik nst de sancı çıktı...açılmaya baktılar henüz yok bişey ama rahim ağzı yumuşamış bu ara olabilir doğum dedi dralkisalkisalkis sabırsızlık ve heyecanla beklıyoruzz.. bekleyen tüm annelere ki çok az kişi kaldık sanırım hayırlı doğumlar dilıiyorummmm:Saruboceq: umarım bızde yakın zamanda kuzularımızdan bahsetmeye başlarız buradaa hihoyyyt

dr dan geldik nst de sancı çıktı...açılmaya baktılar henüz yok bişey ama rahim ağzı yumuşamış bu ara olabilir doğum dedi dralkisalkisalkis sabırsızlık ve heyecanla beklıyoruzz.. bekleyen tüm annelere ki çok az kişi kaldık sanırım hayırlı doğumlar dilıiyorummmm:Saruboceq: umarım bızde yakın zamanda kuzularımızdan bahsetmeye başlarız buradaa hihoyyyt
rabbim sapa sağlam doğurmak nasip etsin a.s.

off off offff.bizim minnoşlar nazlı çıktı.gerçi 25inde doluyor benim haftam.ama artık gelsin istiyorum.sağlıkla kavuşalım kuzucuklarımıza.

canım nst de sancı çıktı yazmışsın.sen hissediyomusun sancılarını.nasıl tarif etsene hissediyosan.benim şeyime sancı giriyor ama nstde çıkmıyor.kime sorsam ben hissetmiyorum ama nstde sancı çıkıyor diyor sende de ölemi oldu merak ettim.

Nagihan tatlım tebrik ederim tatlım dogum yapmışsın meleğin seninle artık...Allah analı babalı büyütsün çok sevindim senin adına tatlım..Doktorların çoğu sezeryancı tatlım yapacak bişey yok..Bebeğin ve senin saglıgın yerinde olsun gerisi boş....Meleğini bol bol kutla annesi tamam mı ..kendinize iyi bakın Allaha emanet olun....

herkese merhaba. benim kafam çok karıştı lütfen fikir verin. sütüm çok az. 3 saatte bir sağıyorum, bebeğim göğüs ucumu kıyametlerle alıyor süt gelmediği için doymuyor ve mama veriyorum. sütüm artsın diye yapmadığım şey kalmadı ama artmıyor, sağıyorum 10-20 cc geçmiyor.
mama veriyorum, aptamil. doktor dedi ki 2 saatte bir 60cc yeterli .ama benim kızım 60 cc ile uykuya giremiyor. aranıyor,aranıyor, 1 saat uyuyor sonra yine açlıktan ağlıyor.saat başı 60 cc de bana çok fazla geliyor. kakasını da yapamıyor
mama kutusunun arkasında 2haftadan itibaren 3,5-4 saatte bir 90 cc yazıyor. ben bugün 90cc geçtim. bebeğim 3 haftalık oldu. 4 saat uyudu kızım ve kakasını da rahat yapıyor.ama acaba çok mu veriyorum. obez mi olur diye de içim hiç rahat değil. napacağımı bilmiyorumm
her mama hazırlarken içim gidiyor. biberonları duvara çalasım geliyor. benim strese sokup sütümün gitmesine neden olanlar utansın. hakkımı hiiiç helal etmiyorum

Sütün geri gelecek merak etme.Benim de ilk bebeğimde 2.gün gelip 3.gün üzüntüden geri gitmişti.Bir hafta sonra geri geldi. Öncelikle ne olur bebeğine yeterli süt üretebileceğine inan. Sık sık emzir,az sütle emzirmek zor ve acılıdır ama diren derim. Bir de lütfen pompalara güvenme .Bende ilk bebeğimden kalma ameda lactaline elektrikli çift sağım pompa var ki hastane pompalarına eşdeğerdir.Sağdığımda taş çatlasa 30-50 cc çıkıyor çıkmıyor hem de yarım saatte. Ama bebeğim sadece anne sütüyle güzel kilo alıyor.Evde bebek tartım da var.Emzirmeden önce ve sonra tartıyorum bazen , 70-80 cc çekiyor her beslenmede ,bazen 120 cc oluyor. Yani pompa yalan söylüyor.Hiçbir pompa bebeğin verdiği uyarıyı veremez memelere.O yüzden istersen yine de pompayla sağ,sütü arttırır diyorlar,ama miktara hiç takılma.
Sütü arttırmak için ben de pekçok şey denedim. Humana still tee baştan beri içiyorum,bu nedenle faydasını anlayamadım. En çok faydayı ısırgan çayından gördüm,günde 1 kupa.Bir de günde 5-6 adet hurma ve kuru incir de iyi geliyor.Rezene de hem süte katkı yapıyor hem bebeğin gazına iyi geliyor.
Moralini yüksek tut.Mamayı bırakıp sadece memeye geçen pekçok arkadaşım oldu.Sevgiler.

Merhaba güzel anneler. Ben buraya girmeyeli pekçok kişi doğurmuş.Kızım pek fırsat vermediğinden sık giremiyorum. Tüm doğum yapanları kutluyorum.Allah hepimize evlatlarımızı sağlıkla mutlulukla büyütmeyi nasip etsin inşallah.
Herkese sevgiler

Selam kızlar

Az önce doktordan geldik.
Suyum azalmış,zaten böyle bir riskim vardı.Yarın sabah yatışım yapılacak ve kısmetse öğlen kuzucuğumu alacağım kucağıma.
Bir hafta sonra bekliyordum ben,dr yarın deyince gözyaşlarımı tutamadım heyecandan,mutluluktan,korkudan,artıık neden bilmiyorum ağladım bayabi.

Kızlar dua edin ne olur bi aksilik çıkmasın.
Allah herkese yardım etsin kimseyi bu yolda koymasın.
İnşallah en kısa zamanda sağlıklı sıhatli bir şekilde aranıza dönerim.
Allaha emanet olun.

canım allah kurtarsın alah bebeğine sana sağıklık uzun ömür versin inşallah güzel bir sezeryan geçiririsin bol şifa fersin allah

arkadaşlar slm

benim sütüm çok az geliyor hala yetmiyor papatya çayı içiyorum ama kayısı suyu hala okadar çok değil neyapayım bilmiyorum bebeğim bazen mama veriyorum

Nagihan tatlım tebrik ederim tatlım dogum yapmışsın meleğin seninle artık...Allah analı babalı büyütsün çok sevindim senin adına tatlım..Doktorların çoğu sezeryancı tatlım yapacak bişey yok..Bebeğin ve senin saglıgın yerinde olsun gerisi boş....Meleğini bol bol kutla annesi tamam mı ..kendinize iyi bakın Allaha emanet olun....

sağol canım allah senin de eline almak nasip etsin güzel dileklerin için çok tşrl ler
vet sezeryan meraklısı bunlar allaha havale ediyorum ben o dr :oklava:

merhaba anneler acil yardımlarınızı bekliyorum.benim oğlum mememi tutup ememiyor,1 hafta oldu doğum yapalı zaten 3 günde sütüm geldi tutup çekemiyor mememi,silikon göğüs ucu bile aldık bir faydası yok.bizde mamaya başladık ama korka korka verdik,birde pompayla sağıyorum ama çok az çıkıyor onuda veriyorum yinede.geçen cuma doktorda kontrolumüz vardı doktora anlattım dediki günde 8 defamama verin yanında da sağdığınız anne sütünü verin,biraz büyüyüp güçlenince emmeye başlar ama mamayı ihmal etmeyin dedi,yoksa kilo verir dedi,zaten kilosu az doğdu.bize laktum mama dediler ama bulamayınca aptamil aldık doktora sordum oda olur dedi,sizce hangisi daha iyidirki,birde oğlumun sürekli karnı ağrıyor ne yapacağımızı şaşırdık,bide büyük insanlar gibi gaz çıkarıyor sürekli.karnına ağrı girince kıpkırmızı kesiliyor ve çığlığı basıyor,acaba mama mı yapıyor ama başka çarem yok,kayınvaldemle uğraşıyoruz yok memeyi çekemiyor hatta biberonu bile zor çekiyor hemen yoruluyor.sütüm artsın diye humana steel içiyorum,soğan yiyorum bol su içiyorum ama bebeğim emmediği için hep az çıkıyor.artık geceleri ağlamaktan strese gircem hep dua ediyorum allahım sütüm çoğalsın bebeğim sütümü emsin diye ama yok yok.bide bu karın ağrısını gideremiyoruz ne yapmalıyız,rezene içiyorum ama pek bir faydası yok,doktoru gaz için bir damla verdi 15 günlükken kullanın yazıyor sordum ihtiyaç anında kullanabilirsiniz dedi.iki gündür kullanıyoruz ama bir faydası olmadı.bunalıma girdim hatta girdik ne yapmalıyız.

off off offff.bizim minnoşlar nazlı çıktı.gerçi 25inde doluyor benim haftam.ama artık gelsin istiyorum.sağlıkla kavuşalım kuzucuklarımıza.

canım nst de sancı çıktı yazmışsın.sen hissediyomusun sancılarını.nasıl tarif etsene hissediyosan.benim şeyime sancı giriyor ama nstde çıkmıyor.kime sorsam ben hissetmiyorum ama nstde sancı çıkıyor diyor sende de ölemi oldu merak ettim.

şimdi şöleee hanii karnımız sertleşiyo yaa ( ben onu bebişin hareketleri dönmesi sanıyorummm ) yani o olduğu anda ekrana baktımm ki zaten gözüm hep ekranda sancı çıkacakmı diyeee :) o karnımın sertleştiği anda 75 e kadar çıktı yani sancı ağrı hiçbişey yoktu hissettiğim...ama genelde bazen ağrım oluyo ara ara acaba o zaman kaç çıkar bilmiyorum yani hiç nst de bağlıyken öyle bi ağrı olmadıı...

benim de 40 haftam h30 unda doluyoo hadi hayırlısı bakalım hepize

arkadaşlar slm

benim sütüm çok az geliyor hala yetmiyor papatya çayı içiyorum ama kayısı suyu hala okadar çok değil neyapayım bilmiyorum bebeğim bazen mama veriyorum

Benim sütüm azaldığında ben Humana Still Tee içiyorum, işe yarıyor bende. Sen de bir dene istersen, bir de diğer arkadaşlar beyaz çekirdeksiz üzümün iyi geldiğini söylüyolar. Canını sıkmadan sabırla emzirmeye devam et bence, ben öyle yapıyorum. Sonunda dayanamıyor sütaşlar da geliyor süt :) ne kadar doyurur bilmem ama mamadan daha iyi olur diye düşünüyorum

şimdi şöleee hanii karnımız sertleşiyo yaa ( ben onu bebişin hareketleri dönmesi sanıyorummm ) yani o olduğu anda ekrana baktımm ki zaten gözüm hep ekranda sancı çıkacakmı diyeee :) o karnımın sertleştiği anda 75 e kadar çıktı yani sancı ağrı hiçbişey yoktu hissettiğim...ama genelde bazen ağrım oluyo ara ara acaba o zaman kaç çıkar bilmiyorum yani hiç nst de bağlıyken öyle bi ağrı olmadıı...

benim de 40 haftam h30 unda doluyoo hadi hayırlısı bakalım hepize

hımmmmmmmm..tam şuanda çok sert karnım nstdeyken hiç olmadı.artık sıklaştı bu sertleşme.. bakalım yarın kontrol var görünecekmi?

Back
X