Nagihan moralini düzelteyim dedim.Benim kızım gece 1:00 civarı yatıyor,saatler geri alınmadan 2'ydi yatış saati.Harika bir düzeni var kendince! Sabah 5:00-5:30 gibi kalkıyor,emiyor ve bazen hiç uyumuyor,bazen 7'ye kadar uyuyor. Nadiren 8'e kadar uyusa da ben büyük kızımı okula yollamak için 7'de kalkmak zorundayım zaten.Sonra benim kızım hiiiiççç uyumuyor,tabii emip memede kestirmelerini saymazsak.Ben gün içinde herhalde 4-5 saat sallıyorum onu kucağımda uyusun diye.Ayakta sallatmıyor kendini.Toplarsak memede de 1 saat falan uyuyordur.Bazen bize sürpriz yapıp sabah 10 dan sonra yarım saat falan ya da akşamüzeri 18:00 gibi 1 saat falan uyuyor.Yani toplasan 24 saatte 7 saat uyuyor.
Deli para verip fisher price akvaryum salıncak aldım,pilli bir salıncak, bir sürü ışık,müzik,dönence,internet yorumlarına göre herkesin bebeği tüm gündüz uykularını onda uyuyormuş.Benimki önce ağladı,sonra uyukladı ,10 dk sonra uyandı!!!ama azimliyim,denemeye devam,alıştıracağım salıncağa. Şu anda da sallanıyor,ben de 10 dk yı fırsat bilip girdim buraya.
Gündüz uyumayıp oyalansa iyi,hep kucakta,10 dk sonra kucak da kesmiyor kasılıyor,söyleniyor ağlamasa da. Ama ben biliyorum hiperaktif falan da değil,benim ilk kızım da birebir aynıydı,şimdi çok sakin. Dün doktor kontrolümüz vardı, doktor gülüyor,ilk kızımın da doktoru,onun da ilk 3 yılını biliyor.Bana dedi ki sizin çocuklar uzaydan geliyor diyeceğim ayıp olacak size.Bu kadar bebek gördüm,sizinkiler gibisini görmedim diyor.normalde 1-2 aylık bebek anneden ayrıldığını anlamaz,alırım muayene ederim,sadece aşıda biraz ağlar diyor.Bizimki kadını tanıyor,görünce çığlığı basıyor.Aşıdaysa daha kadın pamukla silerken basıyor çığlığı.Benden hiç ayrılmak istemiyor. Fazla uyanıklarmış benim çocuklar,tabii olan bana ve büyük kıza oluyor.Onunla ilgilenemiyorum. İlk kızımı da 1 aylıkken götürdüğüm bir doktor,bu çocuk çok değişik,indigo çocuk bu demişti.İndigo Çocuklar diye bir kitap önermişti okuyayım diye.Okumuştum o zaman,bu dünyaya gönderilmiş,belli bir misyonu olan değişik üstün zekalı çocuklar diyordu.Saçma bulmuştum,ama bu da mı öyle acaba inansam mı???Büyük kızım üstün zekalı değil ki,çok akıllı ve cin sadece.Bebeği böyle olan var mı aramıda??Teselli istiyorum,yorgunum. Rabbimin gücüne gitmesin,hepimizin bebeklerine sağlık versin öncelikle.