• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2010 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

• Konu Sahibi Konu Sahibi Mune
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
hayatım benimki seninkindende beter gece uykusu yok. gün içerinde suan baygın uyuyor. 1.5 ta yattı saat 4 birazdan uyandıuırıp emzireceğim. gece 8den sabah 6.5 a kadar ayaktayız öyle diyeytim sana. indigomu bilmem ama benimki tam fırlama .gebeylen kıçını kıpırdadıpta tekme atmazdı şimdide habire tavanı izliyor duvarları. evi begenmiyor sanırsam

Ay pardon,şimdi gördüm cevabını.Aynen,benim ilk kızım da tavanları,duvarları izlerdi,bu da öyle.Hastaneden geldiğinden beri duvarlardaki tabloları,fotoğrafları inceliyor.Sanatçı mı olacak acep????Bence seninki de indigo-öyle bir şey varsa gerçekten-,hoşgeldin aramıza!!!Olsun yaa,çook tatlılar,ne yapalım bunlar bu model!Bu arada,seninki kandırmış seni,hamileyken uykucu ,sakin numarası yapmış.Benimki hamileyken de öyleydi,hiç uyumuyor mu bu çocuk derdim,öyleymiş.

seninki anne sütü almıyormu hiç.bende keseceğişm anne sütünü gazı o yapıyo kesin.zaten sagdıgımda cıkan sey süte değil hafif beyazlamış suya benziyo. neyine yarayacakki cocugun. bide gaz yapıyor. en iyisi daya mamayı. sanki eskisi gibimi. mamada olmuş anne sütü:2:
:45: bence hata yaparsın ne verirsen ver anne sütünün yerini tutmaz benim rakadaşım dr sırf anne sütüverebilmek için doğumdan 1 gün sonra göğsünden ameliyat oldu senin sütün varken emdirmemen bebeğin için yazık olur sonuçta içinde ne olduğunu bile bilmiyoruz mamaların gazı eninde sonunda çıkar anne sütü alan bebekler ileriki yaşlarında bile sağlıklı oluyor yaşasınnnnnnnnnn anne sütüüüüüüü :46:

seninki anne sütü almıyormu hiç.bende keseceğişm anne sütünü gazı o yapıyo kesin.zaten sagdıgımda cıkan sey süte değil hafif beyazlamış suya benziyo. neyine yarayacakki cocugun. bide gaz yapıyor. en iyisi daya mamayı. sanki eskisi gibimi. mamada olmuş anne sütü:2:

Ben dün doktora sordum,süt aşırı gaz yapıyor diye.Mama çok daha fazla gaz yapar dedi,bilmiyorum.Ben hiç mama vermiyorum,sütün rengi besleyiciliğini göstermez bence.Anne sütü en iyisi ama esnek olmak lazım.Mama vermek de dünyanın sonu değil,benim ilk kızım da hem mama hem memeyle büyüdü.Anne sütünü de tanrılaştırmamak lazım,hangisi anneyi rahat ettirecekse onu vermeli,anne mutlu ve rahatsa bebek de öyle çünkü..

:45: bence hata yaparsın ne verirsen ver anne sütünün yerini tutmaz benim rakadaşım dr sırf anne sütüverebilmek için doğumdan 1 gün sonra göğsünden ameliyat oldu senin sütün varken emdirmemen bebeğin için yazık olur sonuçta içinde ne olduğunu bile bilmiyoruz mamaların gazı eninde sonunda çıkar anne sütü alan bebekler ileriki yaşlarında bile sağlıklı oluyor yaşasınnnnnnnnnn anne sütüüüüüüü :46:

Doğru diyorsun ama çalışınca biraz zor olacaktır sadece anne sütü vermek.Ben arkadaşımız mamayla daha rahat hissedecekse versin anlamında yazdım,stres de geçiyor bebeğe.Anne sütü elbette ki mucize ,Allah'ın hediyesi.Ben hem mama hem anne sütü verecek diye düşündüm.

Kız kardeşime dr arkadaşı söylemiş

bebek kendi yükünü kendi taşımamalıymış
hani gaz çıkartma pozisyonu varya... bebeği omzunuza yatırıyosunuz o şekilde tutarken ağırlık bebeğin omuriliğine değil sizin üstünüze gelmeliymiş....
yoksa bebekte KAMBURLUK oluşurmuş...
ben kanguru aldım ama yinede kucağımda taşıyorum bebeğimi KANGURUYU takığım halde..
düşürmeye karşı güvence oluyo kanguru

KANGURU kullanan annelere duyrulur özellikle
ben kullanıyorum ama poposundan destekliyorum diğrini kanguruda büyüttüm diyebilirim evişini bile birlikte yapardık :12:

bende sütüm çok duru diyordum sütümü sağdığımda buzdıolabına katınca üstünde zar gibi sarı bir tabaka oluştu

vallahi arkadaslar ben hemşireyim hemde ebe hemşire. ama ne okudugum kitaplarda ne gittiğim toplantılardan nede aldıgım egitimden kızıma uygulayamıyorum. yasamak cok farlıymış. gazı olan bi bebekle anne gelince yemene dikkat et ayagını sıcak tutu bebeği 2 3 saatte bi emzir derdim. uyumuyorsa caresi yok uyutmaya calışacaksın müzik dinlet salla dolaş derdim.sütüm yok diyenlere emzireceksin mama falan verme derdim. hatta numunelik mamalar olurdu kesinlikle vermezdim.ama yok öyle değilmiş. kitap bilgilerini kenara attım. koca karı bilgilerini geri aldım.emzik vermeyecektim verdim. doymuyo diye mmada verdim. ayakta sallnamasına karsıydım alışmasın diye onada alıştı. kundak olmaz eliyle yüzünü kendini tanıyacak dedim ellerinide bagladım. ama yinede olmuyo olmuyo

Doğru diyorsun ama çalışınca biraz zor olacaktır sadece anne sütü vermek.Ben arkadaşımız mamayla daha rahat hissedecekse versin anlamında yazdım,stres de geçiyor bebeğe.Anne sütü elbette ki mucize ,Allah'ın hediyesi.Ben hem mama hem anne sütü verecek diye düşündüm.
herhalde yetmeyince mama vermek doğru ama mama alan bebekler bir süre sonra anneyi bırakıyor tamamen bıraktırmak mamaya başlamak iyi değil tabi
diğer kızımı ben 18 ay emzirdim hastalanmıştı dr götürdük hemen dr anne sütünü sordu ben 18 ay emzirdim dedim sen bıraktırdın dedi evet dedim senin bebeği emdirmemek gibi bir hakkın yok dedi çocuklar 2 yaşına kadar emmesi gerekirmiş benim kızım göğsümü ıssırmıştı ucu kopacaktı nerdeyse kaç gün kanamıştı o halde bile kesmemek gerekirmiş

artık sütümde az zaten bi öğün maam bi öğün süt veriyorum.ama conformil mama gazına çok iyi geldi. gaz sprunumuz yok kıvvranma topka giib olması falan yok. ama uyumuyor. vampirellam benim. ölürüm buna ya. kıpkırmızı gözlerle kafayı kertenkele gibi dik tututp gözlerime bakıyorya sabahın 5 nde uyku falan kalmıyor bende. uyumasın neyapayım annesi onun için uykusuz hemşire olur.artıkın iğneleri gözü kapalı yapar doğumuda kısmet bi şekild ehallederim :>:>:>:>

:52:artık sütümde az zaten bi öğün maam bi öğün süt veriyorum.ama conformil mama gazına çok iyi geldi. gaz sprunumuz yok kıvvranma topka giib olması falan yok. ama uyumuyor. vampirellam benim. ölürüm buna ya. kıpkırmızı gözlerle kafayı kertenkele gibi dik tututp gözlerime bakıyorya sabahın 5 nde uyku falan kalmıyor bende. uyumasın neyapayım annesi onun için uykusuz hemşire olur.artıkın iğneleri gözü kapalı yapar doğumuda kısmet bi şekild ehallederim :>:>:>:>

vallahi arkadaslar ben hemşireyim hemde ebe hemşire. ama ne okudugum kitaplarda ne gittiğim toplantılardan nede aldıgım egitimden kızıma uygulayamıyorum. yasamak cok farlıymış. gazı olan bi bebekle anne gelince yemene dikkat et ayagını sıcak tutu bebeği 2 3 saatte bi emzir derdim. uyumuyorsa caresi yok uyutmaya calışacaksın müzik dinlet salla dolaş derdim.sütüm yok diyenlere emzireceksin mama falan verme derdim. hatta numunelik mamalar olurdu kesinlikle vermezdim.ama yok öyle değilmiş. kitap bilgilerini kenara attım. koca karı bilgilerini geri aldım.emzik vermeyecektim verdim. doymuyo diye mmada verdim. ayakta sallnamasına karsıydım alışmasın diye onada alıştı. kundak olmaz eliyle yüzünü kendini tanıyacak dedim ellerinide bagladım. ama yinede olmuyo olmuyo
allah yardımcın olsun zor işin

Nagihan moralini düzelteyim dedim.Benim kızım gece 1:00 civarı yatıyor,saatler geri alınmadan 2'ydi yatış saati.Harika bir düzeni var kendince! Sabah 5:00-5:30 gibi kalkıyor,emiyor ve bazen hiç uyumuyor,bazen 7'ye kadar uyuyor. Nadiren 8'e kadar uyusa da ben büyük kızımı okula yollamak için 7'de kalkmak zorundayım zaten.Sonra benim kızım hiiiiççç uyumuyor,tabii emip memede kestirmelerini saymazsak.Ben gün içinde herhalde 4-5 saat sallıyorum onu kucağımda uyusun diye.Ayakta sallatmıyor kendini.Toplarsak memede de 1 saat falan uyuyordur.Bazen bize sürpriz yapıp sabah 10 dan sonra yarım saat falan ya da akşamüzeri 18:00 gibi 1 saat falan uyuyor.Yani toplasan 24 saatte 7 saat uyuyor.
Deli para verip fisher price akvaryum salıncak aldım,pilli bir salıncak, bir sürü ışık,müzik,dönence,internet yorumlarına göre herkesin bebeği tüm gündüz uykularını onda uyuyormuş.Benimki önce ağladı,sonra uyukladı ,10 dk sonra uyandı!!!ama azimliyim,denemeye devam,alıştıracağım salıncağa. Şu anda da sallanıyor,ben de 10 dk yı fırsat bilip girdim buraya.

Gündüz uyumayıp oyalansa iyi,hep kucakta,10 dk sonra kucak da kesmiyor kasılıyor,söyleniyor ağlamasa da. Ama ben biliyorum hiperaktif falan da değil,benim ilk kızım da birebir aynıydı,şimdi çok sakin. Dün doktor kontrolümüz vardı, doktor gülüyor,ilk kızımın da doktoru,onun da ilk 3 yılını biliyor.Bana dedi ki sizin çocuklar uzaydan geliyor diyeceğim ayıp olacak size.Bu kadar bebek gördüm,sizinkiler gibisini görmedim diyor.normalde 1-2 aylık bebek anneden ayrıldığını anlamaz,alırım muayene ederim,sadece aşıda biraz ağlar diyor.Bizimki kadını tanıyor,görünce çığlığı basıyor.Aşıdaysa daha kadın pamukla silerken basıyor çığlığı.Benden hiç ayrılmak istemiyor. Fazla uyanıklarmış benim çocuklar,tabii olan bana ve büyük kıza oluyor.Onunla ilgilenemiyorum. İlk kızımı da 1 aylıkken götürdüğüm bir doktor,bu çocuk çok değişik,indigo çocuk bu demişti.İndigo Çocuklar diye bir kitap önermişti okuyayım diye.Okumuştum o zaman,bu dünyaya gönderilmiş,belli bir misyonu olan değişik üstün zekalı çocuklar diyordu.Saçma bulmuştum,ama bu da mı öyle acaba inansam mı???Büyük kızım üstün zekalı değil ki,çok akıllı ve cin sadece.Bebeği böyle olan var mı aramıda??Teselli istiyorum,yorgunum. Rabbimin gücüne gitmesin,hepimizin bebeklerine sağlık versin öncelikle.

sağol canım cevabına artık düzene koymaya çalışacağım evet busaatletlerlede alakası var düzen bozuldu
ya bunlar daha küçük uyku uyumaları lazım ama bizimkilerde yok

bide dün gece uyuyordu beşiğe koydum ha tamam dedim bende yatayım anam çığlık ağlamak nasıl korktum babası öbür odadan koştu geldi neoldu diye anlamadım korktu galiba oku oku sakinleşti tekrar uyuttum zorla

aynen ben bu bebeği çok bekledim olmuyor diye hep derdim çocuğum olursa şunu şunu yapacağım kucağa alıştırmayacağım mamayok gerçi mamayı artık bıraktık 15 gün felan oluyor
allah başaka bişey vermesin canım bunlar tatlı sıkıntılar allah hastalık çaresiz dert vermesin
ben her ağladığında allahım bunasıl bir güzel ses deyip şükrediyoırum hergün bana evlat verdin diye şükür ediyorum tamam çok üzülüyoruz yıpranıyoruz ama analarımızın kıymeti böyle anlıyoruz
ben kaçmıştım ah anacım aahhhhhhh diyorum şimdi:43:

zamanında ah etmiler sana anne olda gör diye galiba:))) neyse az kaldı birazcıkta büyüseler düzene girercek inş.
bişeylere alışacak bebek mutlaka ya emziğe ya sallanmaya ya memeye mecbur artık :))) allah kolaylık versin canım...

dilek1971 sanki ben anlatıyomuşum gibi okudum yaa benim oğlum da senin kız gibi bire bir aynı diyebilirim. gecekuşu resmen. ben de bitek benim oğlummu öyle acaba diyodum neyse yanlız değilmişim :)))

ben önce emziriyorum, ne alırsa o kardır diye. yemekten önce aperatif gibi oluyo ama olsun. sana katılmıyorum bu konuda. mamanın sindlirilmesi daha zor olduğu için daha çok gaz yapıyor. ben damla kullanıyorum. onu kullanmasam günlerce kakasını yapamıyor.
eğer sütün varsa ve yetiyorsa kesinlikle mama verme. ben çok uğraştım sütüm artsın diye ama olmadı.

:52:artık sütümde az zaten bi öğün maam bi öğün süt veriyorum.ama conformil mama gazına çok iyi geldi. gaz sprunumuz yok kıvvranma topka giib olması falan yok. ama uyumuyor. vampirellam benim. ölürüm buna ya. kıpkırmızı gözlerle kafayı kertenkele gibi dik tututp gözlerime bakıyorya sabahın 5 nde uyku falan kalmıyor bende. uyumasın neyapayım annesi onun için uykusuz hemşire olur.artıkın iğneleri gözü kapalı yapar doğumuda kısmet bi şekild ehallederim :>:>:>:>

sen profilindeki uyuyan resmi kaldır :) nazar filan vardır belki

kızlar bugun aşımız var çok korkuyorum birazdan çıkıcaz 3 taneymiş galiba Allah yardımcımız olssun inşş.. ateş olmaz

selam herkese:16:
koştura koştura iş yapmaktan bi tuhaf olum
inanır mısınız geçen gün sabahın altısında ütü yapıyodum çamaşır hiç eksik olmuyo zaten hergün makina çalışıyo muhakkak ayyyy hiç iş bitmiyo bu ne ya
ne zormuş anne olmak .......

merhabalar herkese ben bşe sormak istiyorum,benim sütüm 38.günde kesildi azdı sütüm zaten mama takviyesi yapıyordum doktorumun talimatıyla şuanda da sadece mama veriyorum.bugün oğlum 57 günlük oldu,ben doğum kontrol hapı kullanmayı düşünüyorum ama ne zaman başlamam gerektiğini bilmiyorum bu aralar doktoruma da gidemem,bilgisi olan var mı,bide regl olanınız var mı....

Back
X