Biri yaprak sarması mı dedi sempatiksalakcinni
Allahım sana geliyorum, bayılırım sarmaya. Ama kendim yaptım mı aynı zevkle yiyemiyorum, saracak bir Allahın kulu da yok. Şöyle en hasından ama, kuş üzümlü, bol fıstıklı... cokacimcoook
Bir yerim şişecek mafoldumben
Kızlar pazıyı bilirsiniz. Büyük şehirdeyseniz marketlerde vardır, ufak yerlerde de köylü kadınlar satıyor burda olduğu gibi. Bir bağ pazıyı iyice yıkayıp saplarını çok ince, yapraklarını biraz daha kalın doğruyorsunuz. Kaynamış suya atıp sapları yumuşayana kadar 1-2 taşım kaynatıyorsunuz. Süzüp soğuk sudan geçirip biraz fazla suyunu akıtmak için, sıkıyorsunuz. Bu arada 2 patatesi soyup ufak ufak bölüp haşlıyorsunuz, bütün de olabilir ama böyle daha çabuk oluyor.
Soğanı ve 3-4 diş sarımsağı yağda kavuruyorsunuz, kırmızı pul ya da toz biber ekleyip pazıları da katıp biraz kavuruyorsunuz. Patatesleri ister ezip ister küçük küçük doğrayıp ekliyor ve biraz daha kavuruyorsunuz. Hafif bir yemek ortaya çıkıyor. Buralarda buna simile derler. Soğan eklemezler de bol sarımsakla yaparlar. Ağır da değil, deneyebilirsiniz. Yanında yoğurt ya da cacıkla tamamlayıcı olur.