2010 Eylül annelerinin günlük yemek menüleri

Kreacher

Ultrasondaki ufak bamya
Kayıtlı Üye
3 Mayıs 2010
331
0
296
48
Trabzon
2010 Eylül annelerimizin günlük pişirdiği, bütçeye uygun, makul yemek tariflerinin ya da menülerinin paylaşıldığı konudur.

Patatesleri yuvarlak Doğra zeytin yağla fırına sür 200 C pişir son 5 dakikada 1 bardak sıcak suyun içinde 1 tatlı kaşığı biber salçası kekik karabiber pulbiber koy sosu gezdir patateslerin üzerinde gezdir 5 dak.öyle fırında kalsın sonra afiyetle ye :))

Imm ımm süper bir patates tarifi :)
Ben de kabak yemeği yaptım. Kızartmasını yiyemiyorum mesela bu çeşit yiyebiliyorum. Bolca soğanı yağda öldürüyoruz, 3-4 domatesi kabuklarını soyup doğruyor ve soğana ekleyip soteliyoruz. Kabakları soyup küp küp doğruyoruz. Tencereye ekliyoruz. Üzerine önceden yıkadığımız 1 avuç kadar bulguru, 1 su bardağı kadar sıcak suyu, kırmızı pul biber, karabiber ve naneyi ekleyip 15dk falan pişiriyoruz. Üzerine sarımsaklı yoğurt döküyoruz bolca, mideye indiriyoruz. Hem hesaplı, hem yaz yemeği, hafif :1closedeyes:

ayy ne güzel konu olmuş kızlar.
taze fasülye...

fasülyeleri ayıkla doğra.diğer tarafta dometesleri doğra...
yağda soğanı kavur , fasülyeleri at birazcık kavrulsun domatesleri ekle üzerine.kendi suyunu salsın biraz
tuzunu hafif karabiberini at.
1-2 su bardağıda su ekle (sulu sevenler daha fazla atabilir)kapat düdüklünün ağzını :)
sonra üzerini yoğurtlayarak afiyetle ye...

mevsim yemeği bebeklerimize vitamin olsun ;)

fayadalı bir konu seçmişsiniz arkadaşlar bende size yarın planladığım hafif bir yemeği bildiğim kadarıyla anlatayım adana yöresinde çok yapılan bir yemek malzemeler büyük boy patlıcan domates soğan sarmısak yeşil biber kırmızıda olabilir bunların hepsini közlüyoruz hepsi pişiyor hepsini doğrayıp karıştırıyoruz üzerine sarmısağı eziyoruz üzerine maydonoz isteğe göre pul biber limon zeytin yağı gezdiriyoruz çok hafif tam bir yaz yemeği hemde çok hesaplı sarmısağı bol olunca daha güzel oluyor yanında ayran antep yöreside üzerine sarmısaklı yoğurt ve kıyma kullanıyorlar bildiğim kadarıyla afiyet olsun hepimize bebeklerimize lop lop et olsun cokacimcoook

Mihri bu Babagannuş a benziyor, Hatay ın yöresel yemeği diye duymuştum. Biraz zahmetli gibi hepsini közlemek ama lezzetine diyecek bir şey yok tabii :))
Kızlar ben bugün mercimek köftesi önerebilirim. Hem mercimek hem bulgur, yağı da az konursa müthiş bir vitamin deposu, bebişlerimize yararlı bir öğün oluyor.Hele de marula sarıp üzerine de limon :)) cokacimcoook

evet canım babagannuş deniliyor bu yemeğe fekat benim için zorluğu yok çünkü çok yakınımda fırın var hepsini gönderiyorum tepside 1 tl hepsini pişiriyorlar onun için benim için çok kolay oluyor

slm kızlar bi yemek delisolarak böyle şeyleri okumaya bayılıyorum bende size bi tarif vereyim malzemeler{ tavuk veya kuzu etiyle yapabilirsiniz ama mümkünse tavuğun göğsü dışında biyeri olsun.biber,soğan,domates,mantar,salça} etleri kuşbaşı doğrayın tavaya koyun suyunu bırakıp çeksin sonra az miktarda z.yağı ekleyin ve sırayla soğan,renkli biberler küçük küçük doğranmış olsun bunları harmanlayın çok az domates salçası ekleyin sonra da ince ince doğradığınız mantarları ekleyip harlı ateşte kapağı kapalı mantarlar ölene kadar pişirin ve en son üzerine küp küp doğranmış domates karabiber,pulbiber ekleyin kapağını kapatıp pişirin afiyet olsun misafir için ideal bi yemek bakmayın böyle uzun uzun yazdığıma çok lezzetli oluyo

Biri yaprak sarması mı dedi sempatiksalakcinni
Allahım sana geliyorum, bayılırım sarmaya. Ama kendim yaptım mı aynı zevkle yiyemiyorum, saracak bir Allahın kulu da yok. Şöyle en hasından ama, kuş üzümlü, bol fıstıklı... cokacimcoook
Bir yerim şişecek mafoldumben
Kızlar pazıyı bilirsiniz. Büyük şehirdeyseniz marketlerde vardır, ufak yerlerde de köylü kadınlar satıyor burda olduğu gibi. Bir bağ pazıyı iyice yıkayıp saplarını çok ince, yapraklarını biraz daha kalın doğruyorsunuz. Kaynamış suya atıp sapları yumuşayana kadar 1-2 taşım kaynatıyorsunuz. Süzüp soğuk sudan geçirip biraz fazla suyunu akıtmak için, sıkıyorsunuz. Bu arada 2 patatesi soyup ufak ufak bölüp haşlıyorsunuz, bütün de olabilir ama böyle daha çabuk oluyor.
Soğanı ve 3-4 diş sarımsağı yağda kavuruyorsunuz, kırmızı pul ya da toz biber ekleyip pazıları da katıp biraz kavuruyorsunuz. Patatesleri ister ezip ister küçük küçük doğrayıp ekliyor ve biraz daha kavuruyorsunuz. Hafif bir yemek ortaya çıkıyor. Buralarda buna simile derler. Soğan eklemezler de bol sarımsakla yaparlar. Ağır da değil, deneyebilirsiniz. Yanında yoğurt ya da cacıkla tamamlayıcı olur.

bizde bugün patatesli tavuk atcaz fırına makarna cacık vaz geçilmesimiz hamiş kaldıımızdan berişöle güsel bi cacık buz gibiii ohhhhhhh

--------------------------------------------------------------------------------

ceylan gel buyur birlikte olsun ne demek.....uzakliklar olmasa...

kreacher sende buyur ..keske gelebilseniz yerdik hepbirlikte hamis hamis...aman canin cok cekmesin yaa uzulurum....

Nazik davetinle düşünmen yeter arkadaşım, ne demek. Çeker çeker geçer, sen benim canıma hiç bakma, biraz pis huyludur da :sm_cool: Afiyet bal şeker olsun yiyenlere :)

uzun zamandır balık yemediğim için 3 günlük balığımı aldım ve önümüzdeki 3 akşam balık yiyorum :1no2:
hiç sevmiyorum kokusunu tadıda çekici gelmiyor :a015:

eliznil afiyet olsun yarasin...ben balik yiyemiyorum kokusuda tadida midemi altust ediyor...bende doktoruma soledim balik tableti kullanmaya basladim... tabiki dogalini yemek cok daha iyi....

Back
X