2010 Haziran Anneleri buradan devam ediyor!

• Konu Sahibi Konu Sahibi daemon
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
mesaiden erken çıkma gibi bir durum mu var hamilelikte
ben bilmiyorum nasıl birşey

kesin var.2-3 senelik bi kanun. bizim teknik departmnada bi hatun hergün 1 saat erken kaçıyor. iş kanunu bi inceleyin. yerini bulursam yollarım ben de burdan

kızlar doğum izni ve emzirme yardımı hakkında merak ettikleriniz varsa
bildiğim kadarıyla yardımcı olabilirim

günaydın canım

bilmek istedigim sey su

emzirme paraını sadece sigortası ödeneneler mi alabiliyor

emzirme yardımını anneye verdikleri gibi
eşi çalışmayan sigortalı babaya da veriyorlar geçen sene 50 liraydı
bu sene ne kadar tam rakamı bilmiyorum ama asgari ücretin
yüzde 30 diye duymuştum
zaten 1 kereye mahsus veriyorlar

calısan hamılelık hakları gıbı bıseyler yazarsanız googleye cıkar kızlar bı ara okumsutum hamılelerın bellı bır calısma saatı var. bır de doguma son ıkı ay kala rapor alırsanız maasınızı sıgortadan alırsınız bırde dogum parası verılıyor. burda bı arakadasım yaklasık 2000 tl para aldı ama rapor parasıda ıcındeydı sanıyorum..

ancak calısma saatıyle ılgılı patronunuzun kanuna her duurmda uyan bırı olması lazım:

benım ssk yok ne yazıkkı o yuzden ben sut parası falan fılan alamıyorum.. ne bızınm sıgortacıyım ben kendımden utanıyorum.:S

MADDE 74. - Kadın işçilerin doğumdan önce sekiz ve doğumdan sonra sekiz hafta olmak üzere toplam onaltı haftalık süre için çalıştırılmamaları esastır. Çoğul gebelik halinde doğumdan önce çalıştırılmayacak sekiz haftalık süreye iki hafta süre eklenir. Ancak, sağlık durumu uygun olduğu takdirde, doktorun onayı ile kadın işçi isterse doğumdan önceki üç haftaya kadar işyerinde çalışabilir. Bu durumda, kadın işçinin çalıştığı süreler doğum sonrası sürelere eklenir.

Yukarıda öngörülen süreler işçinin sağlık durumuna ve işin özelliğine göre doğumdan önce ve sonra gerekirse artırılabilir. Bu süreler hekim raporu ile belirtilir.

Hamilelik süresince kadın işçiye periyodik kontroller için ücretli izin verilir.

Hekim raporu ile gerekli görüldüğü takdirde, hamile kadın işçi sağlığına uygun daha hafif işlerde çalıştırılır. Bu halde işçinin ücretinde bir indirim yapılmaz.

ısteği halinde kadın işçiye, onaltı haftalık sürenin tamamlanmasından veya çoğul gebelik halinde onsekiz haftalık süreden sonra altı aya kadar ücretsiz izin verilir. Bu süre, yıllık ücretli izin hakkının hesabında dikkate alınmaz.

Kadın işçilere bir yaşından küçük çocuklarını emzirmeleri için günde toplam birbuçuk saat süt izni verilir. Bu sürenin hangi saatler arasında ve kaça bölünerek kullanılacağını işçi kendisi belirler. Bu süre günlük çalışma süresinden sayılır

ancak doğum yapınca 1.5 saat erken çıkabilirsin.işçi kanununda hamilelerin erken çıkması diye bir madde yok. ya da ben göremiyorum.

Şu erken çıkma oalyını araştırmak lazım

işten erken çıkmak gibi bir olay ilk kez burda duydum
öyle birşey den haberim yok ama
sigortalı çalışan anne doğumdan önce 8 doğumdan sonra 8 hafta olmak üzere toplam 16 hafta (4 ay) istirahate ayrılmakta hatta sağlık problemleri yoksa
doğuma 3 hfata kalana kadar çalışıp orda kalan 5 haftasını doğum sonrasına ilave edebiliyor böylece dopumdan sonra toplam 13 hafta ücretli izin hakkı olmuş oluyor

allah iyiliğini vermesin emi

archimim doğumdan sonra 1,5 saat erken çıkabileceğin gibi o saat izinlerinin hepsini toplayıp gün olarak da kullanabilirsin

hukuk bürosunna cevirdiniz yahuukaydirigubbakcemile3

yaz kızımmm:jeyyar:

BEŞıNCı BÖLÜM

Çalışma Koşulları ve ızinler

Gece Çalışması

Madde 9 — Emziren işçinin doğumu izleyen 6 ay boyunca gece çalıştırılması yasaktır.

Yeni doğum yapmış işçinin doğumu izleyen sekiz haftalık süre sonunda, emziren işçinin ise, 6 aylık süreden sonra gece çalışması yapmasının güvenlik ve sağlık açısından sakıncalı olduğunun hekim raporu ile belirlendiği dönem boyunca, gece çalıştırılması yasaktır.

Kadın işçiler, gebe olduklarının hekim raporuyla tespitinden itibaren doğuma kadar geçen sürede gece çalışmaya zorlanamazlar.

Çalışma Saatleri

Madde 10 — Gebe, yeni doğum yapmış ve emziren işçi günde yedi buçuk saatten fazla çalıştırılamaz.

Analık ızni

Madde 11 — Gebe işçinin doğumdan önce sekiz ve doğumdan sonra sekiz hafta olmak üzere toplam onaltı haftalık süre için çalıştırılmaması esastır. Çoğul gebelik halinde doğumdan önce çalıştırılmayacak sekiz haftalık süreye iki hafta süre eklenir. Ancak, sağlık durumu uygun olduğu takdirde, hekimin onayı ile gebe işçi isterse doğumdan önceki üç haftaya kadar işyerinde çalışabilir. Ancak bu durumda gece çalışması yaptırılmaz ve gebe işçinin çalıştığı süreler doğum sonrası sürelere eklenir.

Yukarıda öngörülen süreler, işçinin sağlık durumuna ve işin özelliğine göre doğumdan önce ve sonra gerekirse artırılabilir. Bu süreler hekim raporu ile belirtilir.

ısteği halinde kadın işçiye, onaltı haftalık sürenin tamamlanmasından veya çoğul gebelik halinde onsekiz haftalık süreden sonra altı aya kadar ücretsiz izin verilir. Bu süre yıllık ücretli izin hesabında dikkate alınmaz.

Gebe ışçinin Muayene ızni

Madde 12 — Gebe işçilere gebelikleri süresince, periyodik kontrolleri için ücretli izin verilir.

Emziren ışçinin Çalıştırılması

Madde 13 — Emziren işçilerin, 16/6/2004 tarihli ve 25494 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan Ağır ve Tehlikeli ışler Yönetmeliğinde kadınların çalıştırılabilecekleri belirtilmiş olan işlerde çalıştırılabilmeleri için, doğumdan sonraki sekiz haftanın bitiminde ve işe başlamalarından önce, işyeri hekimi, işyeri ortak sağlık birimi, işçi sağlığı dispanserleri, bunların bulunmadığı yerlerde sırasıyla en yakın Sosyal Sigortalar Kurumu, Sağlık Ocağı, Hükümet veya belediye hekimlerine muayene ettirilerek çalışmalarına engel durumları olmadığının raporla belirlenmesi gerekir.

Muayene sonunda ağır ve tehlikeli işlerde çalışmasının sakıncalı olduğu hekim raporuyla belirlenen işçi, doğumdan sonra ilk altı ay içinde bu işlerde çalıştırılamaz.

Emzirme ızni

Madde 14 — Kadın işçilere bir yaşından küçük çocuklarını emzirmeleri için günde toplam bir buçuk saat süt izni verilir. Bu sürenin hangi saatler arasında ve kaça bölünerek kullanılacağını işçi kendisi belirler. Bu süre günlük çalışma süresinden sayılır.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığından:"Gebe veya Emziren Kadınların Çalıştırılma Şartlarıyla Emzirme Odaları ve Çocuk Bakım Yurtlarına Dair Yönetmelik" var hatunlar. 7,5 saatetn fazla çalışmamamız gerekiyor. yönetmeliğin tamamını internetten google vasıtası ile bulabilirsiniz

link (boşlukları kapatıp başa www koyun) alomaliye.com/
gebe_emzirme_yonetmelik_140704.
htm

bence hepimiz istifa edelim kurtulalım bu dertlerden
zaten hiç çalışasım yok
keşke evde para basma makinesi olsa

ahaaa

Gebe, yeni doğum yapmış ve emziren işçi günde yedi buçuk saatten fazla çalıştırılamaz.

nan ben 10 saat çalışıyom her gün..
bide ctesi de çalışıyom delikafadulden

1,5 saat yemek ve mola çıkarıp hesaplarlar
10-1,5=8,5

bu da demek oluyor ki ben de 1 saat erken çıkabilirim..

ama bunu gidip genel müdüre söylemek yemezz..
ben kendisine baglıyım da delikafadulden

benimde istifa edesim var valla :s
ama yapamam :s delikafadulden

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…