mesaiden erken çıkma gibi bir durum mu var hamilelikte
ben bilmiyorum nasıl birşey
kızlar doğum izni ve emzirme yardımı hakkında merak ettikleriniz varsa
bildiğim kadarıyla yardımcı olabilirim
günaydın canım
bilmek istedigim sey su
emzirme paraını sadece sigortası ödeneneler mi alabiliyor
Şu erken çıkma oalyını araştırmak lazım
calısan hamılelık hakları gıbı bıseyler yazarsanız googleye cıkar kızlar bı ara okumsutum hamılelerın bellı bır calısma saatı var. bır de doguma son ıkı ay kala rapor alırsanız maasınızı sıgortadan alırsınız bırde dogum parası verılıyor. burda bı arakadasım yaklasık 2000 tl para aldı ama rapor parasıda ıcındeydı sanıyorum..
ancak calısma saatıyle ılgılı patronunuzun kanuna her duurmda uyan bırı olması lazım:
benım ssk yok ne yazıkkı o yuzden ben sut parası falan fılan alamıyorum.. ne bızınm sıgortacıyım ben kendımden utanıyorum.:S
MADDE 74. - Kadın işçilerin doğumdan önce sekiz ve doğumdan sonra sekiz hafta olmak üzere toplam onaltı haftalık süre için çalıştırılmamaları esastır. Çoğul gebelik halinde doğumdan önce çalıştırılmayacak sekiz haftalık süreye iki hafta süre eklenir. Ancak, sağlık durumu uygun olduğu takdirde, doktorun onayı ile kadın işçi isterse doğumdan önceki üç haftaya kadar işyerinde çalışabilir. Bu durumda, kadın işçinin çalıştığı süreler doğum sonrası sürelere eklenir.
Yukarıda öngörülen süreler işçinin sağlık durumuna ve işin özelliğine göre doğumdan önce ve sonra gerekirse artırılabilir. Bu süreler hekim raporu ile belirtilir.
Hamilelik süresince kadın işçiye periyodik kontroller için ücretli izin verilir.
Hekim raporu ile gerekli görüldüğü takdirde, hamile kadın işçi sağlığına uygun daha hafif işlerde çalıştırılır. Bu halde işçinin ücretinde bir indirim yapılmaz.
İsteği halinde kadın işçiye, onaltı haftalık sürenin tamamlanmasından veya çoğul gebelik halinde onsekiz haftalık süreden sonra altı aya kadar ücretsiz izin verilir. Bu süre, yıllık ücretli izin hakkının hesabında dikkate alınmaz.
Kadın işçilere bir yaşından küçük çocuklarını emzirmeleri için günde toplam birbuçuk saat süt izni verilir. Bu sürenin hangi saatler arasında ve kaça bölünerek kullanılacağını işçi kendisi belirler. Bu süre günlük çalışma süresinden sayılır
ancak doğum yapınca 1.5 saat erken çıkabilirsin.işçi kanununda hamilelerin erken çıkması diye bir madde yok. ya da ben göremiyorum.
archimim doğumdan sonra 1,5 saat erken çıkabileceğin gibi o saat izinlerinin hepsini toplayıp gün olarak da kullanabilirsin
hukuk bürosunna cevirdiniz yahuukaydirigubbakcemile3
yaz kızımmm:jeyyar:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?