2010 Haziran Anneleri buradan devam ediyor!

• Konu Sahibi Konu Sahibi daemon
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

bebis02 canım gerçekten çok güzel okudum hepsini
benim doktorumda bana dedi ki içinin almadığı birşeyi zorla ve sadece yemen gerektiğini düşündüğün için yeme kendini zorlama demişti. Sadece doktorum özelikle yaş pataya acayip karşı tatlı konusunda da uyardı gebelik şekeri için tatlı kesinlikle yemeni istemem dedi çok canın isterse sütlü ama evde yaptığın çok az şekerli bir tatlı yiyebilirsin dedi bu arada kızlar ÇOK ÖNEMLı bir konu daha özellikle çokokrem tarzı sürülebilir çikolatalarda yüksek oranda soya varmış soya da hamileiler için kesinlikle önerilmeyen birşeymiş yenmemesi gerekiyo yani soya yağı da dahil bir de soyanın genetiği malesef kötü olduğundan dikkat edin aklınızda olsun aman yemeyelim. Bir de aldığımız hrşeyin son kullanma tarihine mutlaka bakalım beni hiç bakmazdım daha önce ama şimdi didik didik bakıyorum bebişim için :ecrin_bebek:

ben zaten normalde alışveriş merkezlerini hiç sevmem
içim daralır bunalıma girerim
bu yüzden mi acaba akannehir
bende duymuştum oradaki elektrik akımının insanlara yan etki yaptığını

GEBELıKTE VÜCUD BAKIMI
Kadın vücudu gebelik sırasında diğer zamanlardan daha fazla bakım ister. Bu dönemde bedeninize gösterdiğiniz ilgi hem sağlıklı bir hamilelik dönemi geçirmenizi hem de doğum sonrasında vücudunuzun eski haline kolayca dönmesini sağlar. Bu yüzden hamilelik döneminde vücut temizliğinize ve bakımınıza gerekli ilgiyi göstermelisiniz.

Banyo

Gebelik sırasında günlük yıkanma alışkanlık haline getirilmelidir. Çünkü bu dönemde ter bezleri normalden aşırı bir çalışma gösterir.

Yıkanırken kullandığınız su 37-38 derece olmalıdır. Aşırı sıcak su sağlığınız açısından zararlıdır. Ayrıca banyo süresinin 15 dakikadan fazla olmamasına dikkat etmelisiniz. Aksi takdirde kanama geçirme riskiniz artacaktır.

Banyo yaparken kapınızı hiçbir zaman kilitlemeyin. Hatta evde kimse olmadığı zamanlarda banyo yapmamaya özen gösterin.

Göğüslerin bakımı

Hamilelik döneminde en çok dikkat ve özen gösterilmesi gereken yer göğüslerdir. Bu dönemde şişen göğüslerde çatlak oluşmaması için ılık bir duştan sonra nemlendirici kremlerle göğüslere masaj yapılmalıdır. Aksi halde göğüslerde çirkin bir görüntü oluşturan çatlaklar oluşabilir.

Göğüs sarkmalarını engellemek için göğüsler günde iki defa soğuk suyla yıkanmalıdır.

Kalça ve göbek bakımı

Karın çizgisinin yerleşip iz bırakmasını en aza indirmek ve kalçalara gerekli özeni göstermek için bu bölgeler badem yağıyla her gün ovulmalıdır.

Cilt bakımı

Cildin sağlıklı bir şekilde nefes alması hamilelik döneminde her zaman olduğundan daha önemlidir. Bu yüzden bu dönemde yatmadan önce makyajınızı mutlaka temizlemeli, yüzünüze ve ellerinize besleyici krem sürmelisiniz.

Saç bakımı

Gebelik döneminde saçlara istenilen şekli vermek her zamankinden daha zor olabilir. Saçlar parlaklıklarını, canlılıklarını yitirirler. Saçların sık sık yıkanması ve saç tipine uygun bakım yapılması bu sorunu büyük ölçüde giderecektir.

El ve ayak bakımı

El ve ayak tırnakları gebelik sırasında donuk bir renk alır ve kolayca kırılır. Tırnakların katmanlarının ayrılmaması için güçlendiricili parlatıcılardan kullanabilirsiniz.

Tırnaklarınızı üç günde bir havalandırmalısınız. Çünkü bu dönemde oje sürmek tırnağın kurumasına neden olur.

Ağız bakımı

Hamile kadınların tükürüklerinde bulunan ve diş minelerini etkileyen maddeler, bu dönemde diş çürümelerine sebep olur. Ayrıca dişlerin sağlamlığında rol oynayan fluor maddesi de yeterince sağlanamaz. Bu nedenle hamilelik döneminde hiçbir ağrı duyulmasa bile diş doktoruna düzenli olarak görünülmelidir.

Arada sırada dişleri bir antiseptikle çalkalamak da mikropların dişlerde yuvalanmasını önleyecektir.

Kzlar sizde de varmı öle bi tedirginlik bilmem ama
eşimin ailesi isim koyma konusunda bebeğe bakım konusunda karışıcaklar diye ödüm kopuyo
Yani şimdilik öle bişy yok ama eltimin bebeğine çok karışmışlardı
Eşim sen merak etme yorma kafanı diyo ama...

ben o konuda kendıme cok guvenıyorum.. kımseyı karıstırtmam ısteyen dener gorur dıcemde daha once cok gorduler yıne denemek ısterlerse yıne gorurler. kayınvalıde bakıma kesın karısacak ama kendı bılır.. klava:

BEN GURBETTE OLDUĞUM İÇİN SORUN OLMAZ AMA BEBİŞİN İLK AYLARDA BANYOSUNU YAPMAKTAN KORKARIM onu nasıl becericam bilemiyorum:uhm::uhm:

Bende senin gibiyim şimdiden gardımı aldım ama atamıyom o tedirginiliği üstümden yapıştı bana :roflol:
Dün gece çocuğunuz keşke babasına çekse babası çok akıllı bi çocuktu bebekken dedi
BEn de sen öle sanıyosun babsı hiç de akıllı değil dedim

haklisin cakacim.insaallah dönecegiz eski halimize.ooo eskiler hoplaya ziplaya is yapiyorlarmis,bizse nasil hareket edecegimizi sasirdik.insanlar cok anlayissiz,gelmeyin iste insanin üstüne degilmi.zaten en cok sevdigimiz seylerden mahrum kaliyoruz ya,ama saglik olsun canim ya,gecici bir durum bunlar.endise edilecek hic birsey yok.

klava:ah şu kayınvalideler yok mu ah benimkide oğlunu överr durur bir gün tak etti telefonda yine övdü benim oğlum akıllı benim oğlum terbiyeli ama kısmeti yavergitmedi rabbimin taktiri demez mi açtım ağzımı yumdum gözümü zaten gebelikten dolayı hasassım çok ağır konuştum sonra eşime söyledim ağır konuştuğumu sağolsun anlayışlı çıktı sana haksızlık yapıldığını hissediyorsan karşılık ver dedi:lepi:

ben zaten normalde alışveriş merkezlerini hiç sevmem
içim daralır bunalıma girerim
bu yüzden mi acaba akannehir
bende duymuştum oradaki elektrik akımının insanlara yan etki yaptığını

ben havalimanında çalışıyorum hergün girerken 2 kere çıkarken 2 kere x-raydan geçiyorum. dr'a sormuştum ilk gebeliğimde. bavulların geçtiği makinanın içine girmezsen sorun yok dedi. o zaman cep telefonu taşıma cep olan yerde bile bulunma daha tehlikeli dedi. ben yine de karnım çıkmaya başlayınca gebeliği ispat edebildiğim için kenardan geçip üstümü aratıyordum polise.

ya geçmezse o zaman napıcaz bebişler doğduktan sonrada böyle iştahsız halsiz olursak onlara kim bakacak birde sizin hiç aklınıza geliyomu karnımda bebek var karanlık yerde nasıl daralmıyosa diye valla ben aklıma geliyo nefes alamıyacak gibi oluyorum eşime söyleyince sen delimisin düşünüp durma diyo eskiden nasılsan şimdide öylesin değişen bişey yok diyo ama benim beynim almıyoki

ama hemen hemen herseyin icinde soya var nasil yapicaz ki bunu,ki yurt disindada imkansiz.hep soya jelatinli yemek zorundayiz.yoksa soya jelatinsiz olanlarda domuz katkisi,oluyor.ne zarari varmiski soyanin

benim kayınvalide de çok kıl okonuda, oğlumun bütün iyi huyları babasına bütün kötü huyları bana benziyo onun gözünde. beni durmadan görümcemle karşılaştırıyor. benim oğlanın ayakları düz taban çıktı. ayakkabısın özel seçmemiz gerekiyor. geçen gün ayakkabı bakmaya gittik. uygun olmadığı için beğen medim. Hemen laf sokması gerekiyor ya, bak ablan hiç oyalanmaz hemen karar verip alıverir, yavrum çok becerikli diyo. ben de duruyom duruyom sonra bi sokuyorum lafı. gerzek dünyada bitek kendi çocukalrı akıllı becerikli sanıyo. bi kaşık suda boğasım geliyo bazen yaa.kötükedihüso

Eşlerimizden Allah razı olsun valla :Saruboceq:
Bende eşime güvensmesem bu kadar sert çıkamazdım zaten :kedi:
Resmen kocmı aptal yerine koydum o an :roflol:

yasasın yarın cumartesiiiiiiiiiiiiiiiii...........

Ben de gurbetteyim canım ama eşimin ailesinin yanındayım maalesef

bi arkadaşımda senin gibiydi sırf kayınvalidesi bebeğe müdahale etmesin diye evini baya uzağa taşıdı ama bide ne olsun kayın valide gelince yatıya kalıyor ev uzak 1 hafta kalayım diyomuş :teselli: her tel açtığında bana sinir krizleri geçirerek anlatıyorkötükedihüso

allam sinir yaptım gene. 1 müdür 2 kaynana ağızlarıyla kuş da tutsalar sevmiyorum işte

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…