D
daemon
Ziyaretçi
- Konu Sahibi daemon
-
- #4.241
benim kayınvalide de çok kıl okonuda, oğlumun bütün iyi huyları babasına bütün kötü huyları bana benziyo onun gözünde. beni durmadan görümcemle karşılaştırıyor. benim oğlanın ayakları düz taban çıktı. ayakkabısın özel seçmemiz gerekiyor. geçen gün ayakkabı bakmaya gittik. uygun olmadığı için beğen medim. Hemen laf sokması gerekiyor ya, bak ablan hiç oyalanmaz hemen karar verip alıverir, yavrum çok becerikli diyo. ben de duruyom duruyom sonra bi sokuyorum lafı. gerzek dünyada bitek kendi çocukalrı akıllı becerikli sanıyo. bi kaşık suda boğasım geliyo bazen yaa.kötükedihüso
Allah Allah niye bu hamilelik döneminde kaynanalara birseyler oluyor,sositosositoamannnn bosverin kizlar hic sinirlenmeyin.bebeklerimizi düsünelim demi.inan ben de hic birsey takmiyorum.dünya yansa umrumda degil konumundayim suan.:dance:klava:ah şu kayınvalideler yok mu ah benimkide oğlunu överr durur bir gün tak etti telefonda yine övdü benim oğlum akıllı benim oğlum terbiyeli ama kısmeti yavergitmedi rabbimin taktiri demez mi açtım ağzımı yumdum gözümü zaten gebelikten dolayı hasassım çok ağır konuştum sonra eşime söyledim ağır konuştuğumu sağolsun anlayışlı çıktı sana haksızlık yapıldığını hissediyorsan karşılık ver dedi:lepi:
bi arkadaşımda senin gibiydi sırf kayınvalidesi bebeğe müdahale etmesin diye evini baya uzağa taşıdı ama bide ne olsun kayın valide gelince yatıya kalıyor ev uzak 1 hafta kalayım diyomuş :teselli: her tel açtığında bana sinir krizleri geçirerek anlatıyorkötükedihüso
hic öyle sey olurmu canim.onlar suanda cok rahat.gercekten bu tür seyleri düsünme depresyona girersin.ya geçmezse o zaman napıcaz bebişler doğduktan sonrada böyle iştahsız halsiz olursak onlara kim bakacak birde sizin hiç aklınıza geliyomu karnımda bebek var karanlık yerde nasıl daralmıyosa diye valla ben aklıma geliyo nefes alamıyacak gibi oluyorum eşime söyleyince sen delimisin düşünüp durma diyo eskiden nasılsan şimdide öylesin değişen bişey yok diyo ama benim beynim almıyoki
1 hafta iyimiş ya. benimki 2 ay kalıyo. bi de kendi kafasına göre planlar yapıyo. esiyo görümceme gidiyo. esiyo bana geliyor. ne zaman gideceğini söylemiyor. geliyo eniiteye durmadan bana çekitiriyo.benide ona çekiştiriyordur herhalde. öz yeğenleri başarısız oldu diye mutlu olan bir insandan dış kapınun mandalı olan ben ne beklerim ki zaten
ama hemen hemen herseyin icinde soya var nasil yapicaz ki bunu,ki yurt disindada imkansiz.hep soya jelatinli yemek zorundayiz.yoksa soya jelatinsiz olanlarda domuz katkisi,oluyor.ne zarari varmiski soyanin
benim kayınvalide de çok kıl okonuda, oğlumun bütün iyi huyları babasına bütün kötü huyları bana benziyo onun gözünde. beni durmadan görümcemle karşılaştırıyor. benim oğlanın ayakları düz taban çıktı. ayakkabısın özel seçmemiz gerekiyor. geçen gün ayakkabı bakmaya gittik. uygun olmadığı için beğen medim. Hemen laf sokması gerekiyor ya, bak ablan hiç oyalanmaz hemen karar verip alıverir, yavrum çok becerikli diyo. ben de duruyom duruyom sonra bi sokuyorum lafı. gerzek dünyada bitek kendi çocukalrı akıllı becerikli sanıyo. bi kaşık suda boğasım geliyo bazen yaa.kötükedihüso
bi arkadaşımda senin gibiydi sırf kayınvalidesi bebeğe müdahale etmesin diye evini baya uzağa taşıdı ama bide ne olsun kayın valide gelince yatıya kalıyor ev uzak 1 hafta kalayım diyomuş :teselli: her tel açtığında bana sinir krizleri geçirerek anlatıyorkötükedihüso
Boğmaya çabala ama boğmadan bırak :roflol:
aa kızlar ya üzüldüm şimdi ama benim kayınvalidem süper valla Allah nazarlardan korusun. Geçen canım bişeyler istedi yazmıyayım şimdi hepimiz hamişiz canımmız iztemesin valla aradım 1 sözümle yaptı evime kadar getirdi. Anneme de diyebilirdim ama onu da o kadar yakın görüyorum ki hiç çekinmem. Zaten çalıştığım için evlendiğimiz günden beri sağolsun habire yemek yapıp akşam getiriyodu bize. Şimdi haftada 2-3 kez yapıp getiriyo evmiz de çok uzak diil ama gelince oturmuyo bile işten geldiniz dinlenin siz diyo çok anlayışlı akşam da kociş uğrıycak yine yemekler yapmış aradı beni uğraşma ben yaptım diye her konuda ii valla ne diyim şansım varmış kendi kaynanasından çok çekmiş o yüzden heralde ben de onu çok severim opuyorumnanaktan
aa kızlar ya üzüldüm şimdi ama benim kayınvalidem süper valla Allah nazarlardan korusun. Geçen canım bişeyler istedi yazmıyayım şimdi hepimiz hamişiz canımmız iztemesin valla aradım 1 sözümle yaptı evime kadar getirdi. Anneme de diyebilirdim ama onu da o kadar yakın görüyorum ki hiç çekinmem. Zaten çalıştığım için evlendiğimiz günden beri sağolsun habire yemek yapıp akşam getiriyodu bize. Şimdi haftada 2-3 kez yapıp getiriyo evmiz de çok uzak diil ama gelince oturmuyo bile işten geldiniz dinlenin siz diyo çok anlayışlı akşam da kociş uğrıycak yine yemekler yapmış aradı beni uğraşma ben yaptım diye her konuda ii valla ne diyim şansım varmış kendi kaynanasından çok çekmiş o yüzden heralde ben de onu çok severim opuyorumnanaktan
bilgiler icin tsk meliscim.genelde türk marketinden alisveris ediyoruz ama alman marketlerindende alisveris ettigimiz oluyor.bilgini dikkate alacagim.sagolProf Dr. Ahmet Aydın’ın yorumu
Yaygın kanının aksine soya sağlıklı bir yiyecek değildir. Soyanın başlıca zararları aşağıda gösterilmiştir. Soya konusunda hazırlamakta olduğumuz geniş dosyada bu konu daha iyi incelenecektir.
Soyanın zararları
Mineral eksiklikleri
D vitamini eksikliği
Bağırsaktan kalsiyum, demir ve çinko emilimini azaltma
Osteoporoz
Allerji
Hazımsızlık
Bağışıklık yetersizliği
Tiroid hastalıkları
Bunama
Erken ergenlik
Kısırlık
Kanser
Kalp hastalığı
Soya-Uzakdoğu ülkeleri- Sağlık
‘Soyanın Çin ve Japonya gibi yüksek nüfuslu Uzak doğu ülkelerinin, en fazla tercih
ettiği gıda olduğu ve onların yaşam sürelerini uzattığı iddiaları çok eksik ve yanlıştır ve soya sanayicilerinin yandaşları tarafından uydurulmaktadır.
Örneğin Çinlilerde domuz eti total kalorinin %65’ini oluştururken soyanın buradaki payı %1.5’i geçmez (1). Ayrıca Uzak Doğulular soyanın fermente ürünlerini (miso , soya salçası, natto, tempeh vb) yerler. Soyanın fermantasyonu soyanın birçok olumsuz etkisini giderebilmektedir. Ama piyasada satılan ve yüzlerce yiyeceğin içinde bulunan soyanın (tofu , soya sütü, soya yoğurdu, soya dondurması, soya proteininden yapılmış salam, sosis gibi et çeşitleri) çoğu fermente değildir.
Uzakdoğu tarihi incelendiğinde soyanın sadece bir münavebe bitkisi olduğu ve ancak kıtlık zamanlarında yenildiğini biliyoruz. 2000-2500 yıl önce fermantasyon tekniklerinin bulunması ile tüketimi artmış ama yine de ana yiyecek olmamıştır (2). Soyanın fermente ürünleri de tamamen masum değildir ve fermantasyon süresi uzadıkça östrojen miktarı da artmaktadır (3). Bu nedenle başta hamileler, çocuklar ve kanserliler olmak üzere her kez soya preperatlarından uzak tutulmalıdırlar.
KAYNAKLAR
1.Chang, K.C. (ed.), Food in Chinese Culture: Anthropological and Historical Perspectives, New Haven, 1977.
2.Katz SH. Food and Biocultural Evolution: A Model for the Investigation of Modern Nutritional Problems. Nutritional Anthropology, Alan R. Liss Inc., 1987, p 50.
3.Hutchins A. M., Slavin J. L., Lampe J. W. Urinary isoflavonoid phytoestrogen and lignan excretion after consumption of fermented and unfermented soy products. J. Am. Diet. Assoc., 95: 545-551, 1995
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?