2010 Haziran Anneleri buradan devam ediyor!

• Konu Sahibi Konu Sahibi daemon
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

allah benım kayınvalıdemı sadece çene olarak yaratmış. bizde kayınvalıdemle ne kavgalar ettık ne kavgalar halada ederız de neysekı artık agzının payını anladı. daha fazlasına dayanabılcegını sanmıyorum.. nereye gıtsek oturup oglundan bahseder. esımde hıc hoslanmaz bundan.. bende saolayım hıc lafını esırgemem. ceneden ıbaret olan kaynanam benım yanımda farklı ozellıklerınıde kullanmayı ogrendı:d sayemde... hihihihihiihih

ayy kızlar çok sıkılıyorum eve gitmek istiyorum yaaaaaaa

Allah Allah niye bu hamilelik döneminde kaynanalara birseyler oluyor,sositosositoamannnn bosverin kizlar hic sinirlenmeyin.bebeklerimizi düsünelim demi.inan ben de hic birsey takmiyorum.dünya yansa umrumda degil konumundayim suan.:dance:

1 hafta iyimiş ya. benimki 2 ay kalıyo. bi de kendi kafasına göre planlar yapıyo. esiyo görümceme gidiyo. esiyo bana geliyor. ne zaman gideceğini söylemiyor. geliyo eniiteye durmadan bana çekitiriyo.benide ona çekiştiriyordur herhalde. öz yeğenleri başarısız oldu diye mutlu olan bir insandan dış kapınun mandalı olan ben ne beklerim ki zaten

hic öyle sey olurmu canim.onlar suanda cok rahat.gercekten bu tür seyleri düsünme depresyona girersin.

ben eşime sinirlendiğim zaman direk kayınvaledeme küfrediyorum eşim annemle bu konU ne alaka diyo annane söyleyince rahatlıyorum diyorum sevmiyorum anneni diyince adi inat ediyor ben senin anneni seviyorum diyo ben yine küfürü basıyorum

ama hemen hemen herseyin icinde soya var nasil yapicaz ki bunu,ki yurt disindada imkansiz.hep soya jelatinli yemek zorundayiz.yoksa soya jelatinsiz olanlarda domuz katkisi,oluyor.ne zarari varmiski soyanin

Prof Dr. Ahmet Aydın’ın yorumu
Yaygın kanının aksine soya sağlıklı bir yiyecek değildir. Soyanın başlıca zararları aşağıda gösterilmiştir. Soya konusunda hazırlamakta olduğumuz geniş dosyada bu konu daha iyi incelenecektir.

Soyanın zararları
Mineral eksiklikleri
D vitamini eksikliği
Bağırsaktan kalsiyum, demir ve çinko emilimini azaltma
Osteoporoz
Allerji
Hazımsızlık
Bağışıklık yetersizliği
Tiroid hastalıkları
Bunama
Erken ergenlik
Kısırlık
Kanser
Kalp hastalığı
Soya-Uzakdoğu ülkeleri- Sağlık
‘Soyanın Çin ve Japonya gibi yüksek nüfuslu Uzak doğu ülkelerinin, en fazla tercih
ettiği gıda olduğu ve onların yaşam sürelerini uzattığı iddiaları çok eksik ve yanlıştır ve soya sanayicilerinin yandaşları tarafından uydurulmaktadır.

Örneğin Çinlilerde domuz eti total kalorinin %65’ini oluştururken soyanın buradaki payı %1.5’i geçmez (1). Ayrıca Uzak Doğulular soyanın fermente ürünlerini (miso , soya salçası, natto, tempeh vb) yerler. Soyanın fermantasyonu soyanın birçok olumsuz etkisini giderebilmektedir. Ama piyasada satılan ve yüzlerce yiyeceğin içinde bulunan soyanın (tofu , soya sütü, soya yoğurdu, soya dondurması, soya proteininden yapılmış salam, sosis gibi et çeşitleri) çoğu fermente değildir.

Uzakdoğu tarihi incelendiğinde soyanın sadece bir münavebe bitkisi olduğu ve ancak kıtlık zamanlarında yenildiğini biliyoruz. 2000-2500 yıl önce fermantasyon tekniklerinin bulunması ile tüketimi artmış ama yine de ana yiyecek olmamıştır (2). Soyanın fermente ürünleri de tamamen masum değildir ve fermantasyon süresi uzadıkça östrojen miktarı da artmaktadır (3). Bu nedenle başta hamileler, çocuklar ve kanserliler olmak üzere her kez soya preperatlarından uzak tutulmalıdırlar.

KAYNAKLAR

1.Chang, K.C. (ed.), Food in Chinese Culture: Anthropological and Historical Perspectives, New Haven, 1977.
2.Katz SH. Food and Biocultural Evolution: A Model for the Investigation of Modern Nutritional Problems. Nutritional Anthropology, Alan R. Liss Inc., 1987, p 50.
3.Hutchins A. M., Slavin J. L., Lampe J. W. Urinary isoflavonoid phytoestrogen and lignan excretion after consumption of fermented and unfermented soy products. J. Am. Diet. Assoc., 95: 545-551, 1995

Boğmaya çabala ama boğmadan bırak :roflol:

Ay kıyamam kızma ama gülesim geldi ya kaydirigubbakcemile3 kaydirigubbakcemile3

aa kızlar ya üzüldüm şimdi ama benim kayınvalidem süper valla Allah nazarlardan korusun. Geçen canım bişeyler istedi yazmıyayım şimdi hepimiz hamişiz canımmız iztemesin valla aradım 1 sözümle yaptı evime kadar getirdi. Anneme de diyebilirdim ama onu da o kadar yakın görüyorum ki hiç çekinmem. Zaten çalıştığım için evlendiğimiz günden beri sağolsun habire yemek yapıp akşam getiriyodu bize. Şimdi haftada 2-3 kez yapıp getiriyo evmiz de çok uzak diil ama gelince oturmuyo bile işten geldiniz dinlenin siz diyo çok anlayışlı akşam da kociş uğrıycak yine yemekler yapmış aradı beni uğraşma ben yaptım diye her konuda ii valla ne diyim şansım varmış kendi kaynanasından çok çekmiş o yüzden heralde ben de onu çok severim opuyorumnanaktan

ben yarında full çalışıyom :1no2:
QUOTE=daemon;10078985]yasasın yarın cumartesiiiiiiiiiiiiiiiii...........[/QUOTE]

41 kere maşallahhh valla nazar değmesin aman ha...

benimki de sözüm ona çom ayrdımcı ama iyi bişey yapıyo diyelimardından bi laf sokuyo. aman be nalet olsun senin yaptığın yardıma diyosun

kızlar benim takvim görünmüyor ama neden acaba
sadece ticker factoy mi kabul oluyor ben de onu beceremedim ya bilen varsa kısacacık bana yazabilir mi

bilgiler icin tsk meliscim.genelde türk marketinden alisveris ediyoruz ama alman marketlerindende alisveris ettigimiz oluyor.bilgini dikkate alacagim.sagol

selam kızlar nasılsınız
bi arkadaşım sinirimi tepeme çıkardı benim Çok üzgünüm çoook

ay bebiş koptum resmen canım ya. ne kufuru edıyosun merak ettımdogrusu

ay benım kayınvalıdede sozde cok yardımsever sureklı yardımcı olmaya calısır ama cenesını tutamaz gecen geldı ıste benım lekelenmem olunca temızlık utu yemek bısey bırakmadı saolsun sonra dedıkı evımız tek arabalı mesafede olsa hergun gelır yaparım bu ıslerınızı dedı esımde yo anne hıc gerek yok bız cagırırz senı bısey oldugunda o gunler gelırsın yeter dedı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…