• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2010 Haziran Anneleri buradan devam ediyor!

• Konu Sahibi Konu Sahibi daemon
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
kızlar dün benim sıpa beni uyutmamıştıya
yolunu buldukbilmiyorumkismile
acıkıyomuşta kuduromuş yazııııkkk
gece gec saatte süt içtim kek yedim
tık yok sabaha kadar
maaşalla diyim ya
derdi yemekmiş minik kuşumun:nazar:

AYYYY KIYAMAM YA
AÇMI BIRAKIYONNNN GÜZEL KIZIMIIIZI NAN TABİİİ TOPİK TOPİK GEZMEKTENNNNNNNNNNN:roflol:

ya kızlar bişey sorucam..etrafınızda hiç spinal veya epidural anestezi ile sezeryan olan varmı..yani biliyomusunuz tam olarak ikisi arasındaki farkı..hangisi daha iyi..

Benim en yakın arkadaşım epidural sezeryan oldu, ameliyattan önce beline sadece bir iğne yaptılar, hortum falan takmadılar. Bıçak izini gıdıklanma gibi hissettim dedi, doğar doğmaz kızını verdiler kucağına. Ama yine de normal doğum gibi değildi. Biz odaya gittiğimizde bi uyuşukluk vardı, sanki komple anesteziden yeni ayılıyor gibi.

Maşallahhhh tuğberkimeee:nazar:
ama dalga geçmedim yaaa kocaman döbüşün varrrrr yokmuuu yaniiikafamçokkarıştı

heee hastane çıkışını nie eklemedin nen kaydirigubbakcemile3

sana acımıstım ondan
ama sen kendın ıtıraf ettın=)

yok tabı kocaman döbüşüm tamam mııı
göbüş topıcıne gel orda yapıos dedıkodunu..
elhh dovcek senılaelaelaelaelae

bildiğim kadarıyla birinde komple uyutuluyorsun
birinde de belden aşağısı uyuşturuluyor
epudral belden aşağı olan bence daha iyi
çünkü doğumdan sonra hemen bebeğini görme şansın oluyor

hayır canım ikisinde de belden aşağısı uyuşturuluyor

Tamamdır canım

Bak benim oğum olcak, artık hiç konuşuyor muyum? İlerde gelin bizim bu forumumuzu bulup bana delil olarak kullanabilir yazdıklarımı dimi?delikafadulden

hehehe haklısın bak . benim kızım olacak ya rahatım o yüzden istediğimi yazabilirim :roflol:

bildiğim kadarıyla birinde komple uyutuluyorsun
birinde de belden aşağısı uyuşturuluyor
epudral belden aşağı olan bence daha iyi
çünkü doğumdan sonra hemen bebeğini görme şansın oluyor

ben epiduralden çok korkuyorum. sezaryen yapacak olsam istemem şahsen. bayıltsınlar beni rahat edeyim.

ya kızlar bişey sorucam..etrafınızda hiç spinal veya epidural anestezi ile sezeryan olan varmı..yani biliyomusunuz tam olarak ikisi arasındaki farkı..hangisi daha iyi..

harika bir soru bende bunu araştırıp duruyodum ama bulamadımm
nette bende mrk ediyommm ya

Tamamdır canım

Bak benim oğum olcak, artık hiç konuşuyor muyum? İlerde gelin bizim bu forumumuzu bulup bana delil olarak kullanabilir yazdıklarımı dimi?delikafadulden

ahaa valla daha doğru diyorsun meloşum kaydirigubbakcemile3
aman ztn ben kötü bişi demedimki iyidir hoştur ama pek bişey almadı daha insallah beni utandırır dedim utandırmazsa konuscam doğumdan sonraaa kaydirigubbakcemile3
ya kızlar eşim iş değiştirecek belki çok korkuyordum özel sigortam iptal olacak diye dün görüşmede sormuş insan kaynaklarına biz de aynı sigorta şirketi ile çalışıyoruz sorun olmaz hallederiz onu demiş nasıl rahatladım anlatamam insallah hayırlısı olsun

Maşallahhhh tuğberkimeee:nazar:
ama dalga geçmedim yaaa kocaman döbüşün varrrrr yokmuuu yaniiikafamçokkarıştı

heee hastane çıkışını nie eklemedin nen kaydirigubbakcemile3

Aaaaaaaaa daemon sen o yüzden mi yoksa eklemiyorsun göbiş fotonu? Bize şişko deyip durdun, nooooldu?

AYYYY KIYAMAM YA
AÇMI BIRAKIYONNNN GÜZEL KIZIMIIIZI NAN TABİİİ TOPİK TOPİK GEZMEKTENNNNNNNNNNN:roflol:

kız neler neler yiyorum ama gece yarısı gene acıkıyo
doğunca saat başı ayakta olcam ben bak görürsünüz

kk da böle bi topik var aşağıdaki yazıları buldum..

canım epiduralda omurilik zarının etrafı uyuşturuluyor.sipinalde ise aralığa yani, beyin-omurilik sıvısınının içine anestezik madde veriliyor ama bu tanımlar tam olarak böyle değil aslında.kolay anlayabilmen için kabaca yazdım.ikisi de çok farklı değil..yani epiduralden biraz daha derin diyebiliriz.sezeryanda epidural ve spinal ikiside birlikte olabilir.bende yaklaşık 2 hf sonra epidural ile sezeryan doğum gerçekleştirecem inşallah

Birde spinali acil doğumlarda tercih ediyorlar. Epiduralde gece 24.00 ten sonra birşey yemeni ve içmeni istemiyorlar. Planlı sezeryanlarda epidural tercih ediliyor. Ben epiduralle yaptım çokta memnundum. Spinalden sonra çok baş ağrısı çeken arkdaşlar oldu ve ağrı kesiciler işe yaramıyor. Gazı kaçırılmış kola ve kahve iyi geliyor. Epiduralde böyle bir sorunla ne ben karşılaştım ne de karşılaşanı duydum. şimdiden bebeğini güle gülebüyüt. Sevgiler..

Hadi size nöbetçi Zeynepcilik yapayım ben de :)

Spinal, epidural ve kombine spinal-epidural arasındaki fark nedir?

Spinal kord ve sinirler, içinde spinal sıvı (beyin omurilik sıvısı) bulunan kesede yer alırlar. Bunun etrafında epidural alan bulunur (Rejyonel anestezi bölümüne bakınız). Spinal anestezi uyuşturucu ilacın sıvı dolu kese içerisine enjeksiyonu yoluyla yapılır. Epidural anestezide ise kese dışındaki alana (epidural aralık) enjeksiyon yapılır. Spinal ve epidural anestezi aynı etkiye (vücutta yaygın bir alan uyuşur) sahiptir, çünkü iki teknikte de sinirler spinal kordan dallandığı yerde uyuşturulur. Spinal enjeksiyon daha “direkt” olduğu için etki hemen başlar. Travayda olmayan ancak sezaryenle doğuma ihtiyaç duyan bir kadın için ilk tercih edilen yöntem spinaldir. ıstenilen etkiyi oluşturmak epidural anestezide daha uzun sürer, çünkü epidural boşluğa küçük bir tüp (kateter) kolaylıkla yerleştirilir, gerekli süre boyunca anesteziyi idame ettirmek için tekrarlayan dozlarda ilaç verilebilir. Epidural yöntem, ağrısız doğum isteyen kadınlarda ağrıyı gidermek için tercih edilen ilk yoldur. Kombine spinal-epiduralde ise spinal enjeksiyonu epidural kateterin yerleştirilmesi takip eder. Etkinin başlaması, önce spinal yapıldığı için daha çabuk olur. Anestezi idamesi ise epidural kateter yoluyla yapılır.

Benim en yakın arkadaşım epidural sezeryan oldu, ameliyattan önce beline sadece bir iğne yaptılar, hortum falan takmadılar. Bıçak izini gıdıklanma gibi hissettim dedi, doğar doğmaz kızını verdiler kucağına. Ama yine de normal doğum gibi değildi. Biz odaya gittiğimizde bi uyuşukluk vardı, sanki komple anesteziden yeni ayılıyor gibi.

Ben yine karıştırmışım tam tersi olacakmış (of benim bu hafıza sorunum ne olcak böyle?)

Arkadaşım spinal olmuş, epiduralde boru takılı kalıyormuş

Back
X