• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2010 Haziran Anneleri buradan devam ediyor!

• Konu Sahibi Konu Sahibi daemon
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
harika bir soru bende bunu araştırıp duruyodum ama bulamadımm
nette bende mrk ediyommm ya

canım ben araştırdım aslında, ikisinde de belden aşağısı uyuşturuluyormuş,
spinalde iğne ile tek bir seferde spinal kese denen kısma direk olarak uyuşturucu veriliyormuş, etki daha çabuk olup, uyuşma daha çabuk geçiyormuş
epiduralde spinal kesenin dışındaki bölgeye bir boru takılıp oradan birkaç sefer uyuşturucu veriliyormuş. etki daha yavaş olup, uyuşukluk daha geç geçiyormuş.benim okuduğum kadarıyla fark bu. ama birebir yaşayan tanıdıklarınız versa daha iyi aydınlatırlar sanırım bizi

Hadi size nöbetçi Zeynepcilik yapayım ben de :)

Spinal, epidural ve kombine spinal-epidural arasındaki fark nedir?

Spinal kord ve sinirler, içinde spinal sıvı (beyin omurilik sıvısı) bulunan kesede yer alırlar. Bunun etrafında epidural alan bulunur (Rejyonel anestezi bölümüne bakınız). Spinal anestezi uyuşturucu ilacın sıvı dolu kese içerisine enjeksiyonu yoluyla yapılır. Epidural anestezide ise kese dışındaki alana (epidural aralık) enjeksiyon yapılır. Spinal ve epidural anestezi aynı etkiye (vücutta yaygın bir alan uyuşur) sahiptir, çünkü iki teknikte de sinirler spinal kordan dallandığı yerde uyuşturulur. Spinal enjeksiyon daha “direkt” olduğu için etki hemen başlar. Travayda olmayan ancak sezaryenle doğuma ihtiyaç duyan bir kadın için ilk tercih edilen yöntem spinaldir. İstenilen etkiyi oluşturmak epidural anestezide daha uzun sürer, çünkü epidural boşluğa küçük bir tüp (kateter) kolaylıkla yerleştirilir, gerekli süre boyunca anesteziyi idame ettirmek için tekrarlayan dozlarda ilaç verilebilir. Epidural yöntem, ağrısız doğum isteyen kadınlarda ağrıyı gidermek için tercih edilen ilk yoldur. Kombine spinal-epiduralde ise spinal enjeksiyonu epidural kateterin yerleştirilmesi takip eder. Etkinin başlaması, önce spinal yapıldığı için daha çabuk olur. Anestezi idamesi ise epidural kateter yoluyla yapılır.

:bbo:

Yani özet olarak, spinalde direkt gereken yere bir iğne vuruyorlar, belden aşağısı hemen mafiş.

Epiduralde ise boşluk kısmına gelcek şekilde ince boru takıyorlar, ilacı azar azar veriyorlar, yavaş yavaş etki gösteriyor.

ben de hiç korkmuyorum normal doğumdan yaa..
onu yaşamak istiyorum nedense..
neymiş görmek istiyorum
bilmiyorumkismile

neymiş görmek istiyorum
bilmiyorumkismile

al benden de o kadar. normal doğum sanki daha kolay olacakmış hiç acı hissetmeyecekmişim gibi geliyor.
tabi o zamana kadar ne olur belli olmaz. umarım istediğimiz gibi sağlıklı doğum yaparız :Saruboceq:

neymiş görmek istiyorum
bilmiyorumkismile

aynen bende ya hep sölüyom korkmuyom ben
daha zaman yaklaşmadıya ondanmı acepbilmiyorumkismile

off ben sezeryandan çok korkuyorum ya inşallah normal doğururum :sinifsinif:

Bal kavanozu ben 21 yaşındayken yumurtalıklarımdan açık ameliyat oldum. Sezeryan gibi izi duruyor. İnan ameliyatta da korkulacak bişey yok. 1 hafta içinde unutup normal hayatına dönüyorsun. Ama tabii ki bizim için de bebek için de en iisi normal doğum. Allah herkese gönlüne göre versin.

neymiş görmek istiyorum
bilmiyorumkismile
ben dün agladim.göbegime baktim kocaman :CüvCüv:aklima hemen dogum geldi ve cocuklar gibi agladimmafoldumben.esimde teselli etti.aslinda bende korkmuyorum ama dün bir ürperti geldi öyle.

Hani dedin ya kızım acıkmış süt içince durdu diye
Benm kız gece gündüz oynak durumda
Yani gündüz hadi tamam ama gece yatağa girince habire oynayınca uyuyamıyom içimde bişeyin kımıl kımıl etmesiyle, bide tedirgin oluyom sanki elinin kolunun üzerine yatmışımda çırpınıyo gibime geliyo
NAsıl atcam ben bu duyguyu üstümden ya
burdayım cosmo söle kuşum

neymiş görmek istiyorum
bilmiyorumkismile

aynen aynen bend emerak edıyrm bi insanın basına ne gelırse meraktan gelırmıs gerçi ama bzmkı ıyı yonde merak dımı:D

özgeeeeee kizin kimildadimi:ecrin_bebek:
evet bu sabah hep kımıldadııı :nazar: delikafadulden

al benden de o kadar. normal doğum sanki daha kolay olacakmış hiç acı hissetmeyecekmişim gibi geliyor.
tabi o zamana kadar ne olur belli olmaz. umarım istediğimiz gibi sağlıklı doğum yaparız :Saruboceq:
ay evt ya amin inşallah

aynen bende ya hep sölüyom korkmuyom ben
daha zaman yaklaşmadıya ondanmı acepbilmiyorumkismile

hmmm bilmiyorumkismile

ben dün agladim.göbegime baktim kocaman :CüvCüv:aklima hemen dogum geldi ve cocuklar gibi agladimmafoldumben.esimde teselli etti.aslinda bende korkmuyorum ama dün bir ürperti geldi öyle.
aalamaaaa :1hug:

aynen aynen bend emerak edıyrm bi insanın basına ne gelırse meraktan gelırmıs gerçi ama bzmkı ıyı yonde merak dımı:D
hepimiz doğal yoldan yapalım inşallahh...

neymiş görmek istiyorum
bilmiyorumkismile

bende korkmuyorum aynen o duyguyu yaşamak istiyorum sezeryan düşüncesi bile beni mahvediyo off rahim dahil herşeyi dikiyolar göbek desen öyle kalıyo aylarca bilmiyorumkismile

http://www.kadinlarkulubu.com/hazir...erinin-cicilerii-ssuyrun-71.html#post11380408

kıslaaarrr ciciler bolumunde pattanıyelı bişiler ekledım acaba kım aldıkı=)))

elhamra kusumm kos bak..

ben sanada uklayada küsüm tamammı konuşmayın benlemafoldumben
Hani dedin ya kızım acıkmış süt içince durdu diye
Benm kız gece gündüz oynak durumda
Yani gündüz hadi tamam ama gece yatağa girince habire oynayınca uyuyamıyom içimde bişeyin kımıl kımıl etmesiyle, bide tedirgin oluyom sanki elinin kolunun üzerine yatmışımda çırpınıyo gibime geliyo
NAsıl atcam ben bu duyguyu üstümden ya

ya kuşum bende o rahatsız oluyo diye deliriyodum zaten
sende iç sütü ye bişiler açlıktan iyice deliriyolar geceleri
yan dön naparsan yap kuduruksa kudurukluk yapıyolar zaten

Back
X