2010 Haziran Anneleri buradan devam ediyor!

• Konu Sahibi Konu Sahibi daemon
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

biz de film izledik. "amadeus" mozartın hayatını anlatıyot. çok güzel. tavsiye ederim. hele ki klasik müzik severseniz. dün akşam oğlan uyuyunca izlemey başladık. ama bitiremedeik 3 saatmiş meret. bu akşam devam ederiz herhalde

kıslar yaa bşi diyiymmi ben film seyredince 90 dk öylece oturup izleyemiyorum..bi kac defa durduruyoruz kalkıp yürüyorum,bazen bi iki parca müzüik dinliyorum baska birseyle ilgilenip biraz kafamı dagıttıktan sonra tekrar izleyebiliyorum..cünkü cok sevdigim bir film bile olsa sıkılıyorum en azından bir iki tur atmam lazım yoksa öle cakılmıs bir sekilde oturamıyorum..niye böyle anlamadım ya..bnm kocişim cok film izler ama birlikte izleyebildigimiz cok nadir:)))

benimde izlediğim film
Alışveriş Koliği diye bir film romantik-komediydi..

aaa ben onu izlemiştim..

benim izlediğimde erkekler ne anlatır kadınlar ne anlar mı ne ööle değişk bi ismi vardı tam hatırlayamadım şimdi..
güseldi ama..

kıslar bakın

10.HAFTA
Hamilelik özellikle 10. haftadan sonra fiziksel ve piskolojik değişiklikleri beraberinde getirir. Bazı kadınlar hamileliği kadınlığa geçişin bir işareti olarak görürken kimileri bunu başa çıkılması gereken bir sorun olarak görür. Nasıl yaşanırsa yaşansın hamilelik birçok beklentinizi değiştirebilir.
Bu dönemde vücudunuzda birçok değişikliğe şahit olursunuz. Hâlâ çekici olup olmadığınızı merak edebilirsiniz. Eşiniz hâlâ sizi istiyor mu? Eşiniz size yardımcı olacak mı? Çekici gözükebilir misiniz? Uyum sağlamayı öğrenebilir misiniz? Bütün bunlar kafanızda dolaşırken unutmayın ki birçok erkek eşinin hamile kıyafetleri içinde ve karnı şişmiş halde de çok çekici göründüğünü itiraf etmektedir.
Birçok konuda fazla duygusal, karamsar olabilir, en küçük şeye bile ağlayabilir, hayaller görebilirsiniz. Duygusal çalkantılar normaldir ve hamilelik sırasında belli bir seviyeye dek devam eder.
11.HAFTA
Bebeğinizde büyük değişiklikler olurken sizdeki değişiklikler muhtemelen daha yavaş seyrediyordur. ılk devrenin sonunda rahminiz, içindeki ceninle birlikte büyümekte ve neredeyse pelvisinizi dolduracak büyüklüktedir. Hatta karnın aşağısında hissedilebilir.
Bebeğinizi hissetmenize karşın henüz bebeğinizin hareketlerini farkedemezsiniz. Eğer bu dönemde bebeğinizin hareket ettiğini sanıyorsanız hissettiğiniz ya gazdır ya da hamileliğiniz tahmininizden hızlı ilerliyordur.Bazı kadınlar saçlarında ve tırnaklarında değişiklikler fark eder. Bu değişiklikler herkeste olmaz ancak sizin başınıza gelirse endişelenmeyin. Aslında değişiklikler kimilerinde olumu kimilerinde ise olumsuzdur. Bazı şanslı kadınlar hamileyken saçlarında ve tırnaklarında uzama görürler. Diğerlerinin ise bu dönemde saçları dökülür.
Doktorlar bu değişimlerin, vücuttaki devinimin yükselmesi ya da hormonal değişimler sebebiyle meydana geldiğini belirtiyorlar. Sonuç olarak bunlar geçicidir ve bu dönemde olumlu - olumsuz değişiklikler için yapacağınız çok fazla şey yoktur.
12.HAFTA
12 haftanın sonunda rahminiz giderek büyümüştür. Hamilelikten önce 10 ml. ya da daha az olan rahim, hamilelik boyunca ince duvarlı, kaslı, cenini, plasentayı ve amnios sıvısını içerisinde tutabilecek kadar büyük bir konteyner halini alır. Kısacası rahim hamilelik süresince normalde olduğunun 500 - 1000 katına çıkar.
Rahmin boyutları gibi ağırlığı da değişir. Doğumdan önce 70 gram olan rahim bebek doğduğunda 1100 gram kadardır.
Rahim duvarı hamileliğin ilk birkaç ayı boyunca östrojen ve projeteronun hormonal uyarımıyla büyür. Daha sonra hamileliğiniz süresince bebeğin ve plasentanın büyümesi rahim duvarını gererek inceltir.
Artık kendinizi daha iyi hissediyor olmalısınız. 12. haftadan sonra, sabah bulantıları azalmaya başlar. Henüz çok büyümediniz ve büyük olasılıkla kendinizi rahat hissediyorsunuz.
Hamile kıyafetleri giyiyor olabilirsiniz. Karnınızın yanı sıra göğüsleriniz büyümeye ve hassaslaşmaya başlamıştır. Bu sürede biraz ağrı hissedebilirsiniz. Aynı zamanda kalçalarınızda, bacaklarınızda da kilo aldığınızı farkedeceksinizdir.

bunlar da bebişle ilgili

10.HAFTA
10. haftanın sonu embriyonik devrenin de sonudur. Bundan sonra cenin devresi başlar. Cenin hızla büyümeye ve üç başlangıç tabakası oluşmaya başlar. Bebeğiniz, bu 10 haftalık devrede gelişimini etkileyebilecek her türlü şeye karşı çok dayanıksızdı. Zaten çoğu sakatlık da 10. haftadan önce oluşur.Yani artık bebeğinizin oluşumundaki kritik dönemi ardınızda bıraktınız. Cenin devresinde pek az sakatlık olur. Yine de alkol, ilaçlar, stres ya da radyasyon gibi diğer zarar verici etkenler hamileliğin herhangi bir döneminde cenin hücrelerini imha edebilir. Bunlardan kaçınmaya devam edin. 10. haftanın sonunda organik sistemlerin ve vücudun gelişimi doğru yoldadır. Bebeğiniz bir insana daha çok benzemeye başlamaktadır.
11.HAFTA
Bu hafta bebeğinizin poposundan başına kadar olan uzunluğu 44 - 60 mm.’dir. Ceninin kilosu yaklaşık 8 gramdır. Bebeğiniz boyu yaklaşık büyük bir limon kadardır.Bu haftadan sonra cenin gelişimi şimdi çok hızlıdır. Gelecek üç hafta içinde bebeğinizin popodan başına uzunluğu ikiye katlanacak.Bebeğin başı neredeyse tüm vucudun yarısı kadardır. Baş büyüdükçe çene göğüsten yükselir ve boyun gelişerek uzar. Tırnaklar ortaya çıkmaktadır.Dış üreme organları artık belirleyici özellikler göstermeye başlıyor.
Bütün embriyolar hayata birbirlerine çok benzeyerek başlarlar. Embriyonun cinsel gelişimi embriyonun içerisindeki genetik bilgilerle belirlenir.
12.HAFTA
Bebeğinizin ağırlığı 8-14 g. arasıdır ve poposundan başına uzunluğu da aşağı yukarı 61 mm.’dir. Bebeğinizin ölçüleri hemen hemen son üç haftaya göre iki katına çıkmıştır! Bu dönemde bebeğin uzunluğu, cenin kilosundan daha iyi bir ölçektir.

güzel bilgilermişş okumak lazımm gercekten...

kıslar yaa cagla şikelll hamileligi boyunca sadece 6.5 kilo almıs cok ilgin ya..doktorlarr bebek için cok saglıksız oldugunu söylüyorlar zaten

her ay bir kilo alırsak bu gayet normalmiş.zaten gendelde10-12 kilo almak normalmiş

canım komsum cok gecmıs olsunn.. dıkkat et kendıne. hadı bakalım ıkılı test ıcınde hayırlı haberlerle gel ınsallah. doktora agrınıda soyle mutlaka

sağol canım inşallah hayırlı haberler geliriz hepimiz
ağrılarımı söyliycem zaten dün bir bakıma da bu gün dr. gidicem diye
gitmedim doktora uklayla buluşma nasıl geçti

ayy tırnaklarıda cıkarmısss 11. haftadaaa yirimmmm onu bn

ay kızlar buyuyo bızım sıpalar

bakalım belkı bızde cınsıyetı on gun sonra gıttıgımızde ogrenebılırız. ögrenebılırmıyım acaba o zamn 12+6 olmus olucaz cok kesın olmasada bıseyler soylerler heralde

aynen öyle valla..
o ne ya 6,5 kilo..
bebeğini düşünmemiş bişi yememiş demekki..
o 6.5 kilo zaten bebektedir hepsi..
kendine hiç kola almamış demekki..
zaten hamileyken de çirkin olmustu..
hala sıskacık, zaten o aşırı zayıf kemikleri sayılıyor.. bir tek karın önde..
hamile dediğin biraz heybetli olmalı ben hamileyim die kendini göstermeli bence

merhaba kızlar...nasılsınız....
ben yine hastanelik oldum..yine katı yatak istiratı verildi...

sağol canım inşallah hayırlı haberler geliriz hepimiz
ağrılarımı söyliycem zaten dün bir bakıma da bu gün dr. gidicem diye
gitmedim doktora uklayla buluşma nasıl geçti

ıyı gectı canım bebiş kıyafetlerı hamile kıyafetleı baktık bol bol. ama cok pahalı geldı hamıle kıyafetlerı bıze bırde kısın gıymeye uygun seyler bulamdık hep ıncecıktı ben donarım onlarla vallahı.. oturduk sohbet ettık oran burdan sızlerın kulaklarını cınlattık..

esmer canım bıseye ıhtıyacın olursa hastanede falan allah korusun acıl bısey olur benı ararsın canım yakınım nasılsa bı kosu gelırım yanına..

bırde sen sata gore bugun 11+3 sun aslında dımı benle aynı belkı o yuzden demıstır bugun yapalım dıye zaten yeterlı duruma gelmemısse yapmazlar yada ıcın rahat etmezse baks bı yerde yaptırısın yıne... sabırsızlıkla haber beklıyoruz senden

söyleyebilir canım evet..
gerçi erkek derse çok güvenmemek lazım.. baska şeyleri başka şey gibi mi görüyorlar artık.
benim bir akrkadaşıma 12. haftada erkek %90 dediler.. ama 15. haftamı neydi kız oldugu ortaya cıktı

çok sağol canım tabi ararım inşallah bir ihtiyaç olmaz
dediğin gibi sat a göre seninle aynıyız çünkü
hayırlısı bakalım randevum 13:30 gelir gelmez yazarım canım

mehtapcım cok gecmıs olsun canım.. herseyı bebegın ıcın yasıyorsun bu sıplar bu dogsun hepsının poposuna poposuna saplagı ındırcemm.. ezıyet edıyolar bıze.. bızde onlar aramıza gelene kad<ar cekıcez tum kaprıslerını sen morelını yuksek tut canım benımm

canm sorma misafir vardı pek hareket etmedim ama biden kanama oldu yattım sonra birden çoğaldı
ama sıpam iyi nasıl kıpırdıyor eşşek..

canm sorma misafir vardı pek hareket etmedim ama biden kanama oldu yattım sonra birden çoğaldı
ama sıpam iyi nasıl kıpırdıyor eşşek..

ohh hadi çok şükür
dikkat et canım yorma fazla kenidini
çok çok geçmiş olsun a.s.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…