Arkadaşlar SLM bende listeye eklenmek istiyorum ama özel mesaj atamadım bilgilerim aşağıda o listeyi düzenleyen arkadaşa bileniniz varsa mail atabilir mi
slm canım benide listeye eklermisin
yaş26
10 eylül son SAT
hamiş kaldığım kilo 78 neyazıkki, şimdikini hiç sorma
erkek bebeğim olacak hayırlısı ile
Adıda KIVANÇ olacak
dilekçeye felan gerek yok, aç telefonu müşteri hizmetlerine, iptal edin bu kartı, ödemek istemiyorum bu parayı de, anında geri iade ediyorlar.
dilekçeye felan gerek yok, aç telefonu müşteri hizmetlerine, iptal edin bu kartı, ödemek istemiyorum bu parayı de, anında geri iade ediyorlar.
ya evet benim de bir sürü arkadaşım izlemiş eyvah eyvah ıcanım bizde haftasonu eyvah ayvah'a gittik.güzel,eğlenceli bir film.gidilebilir yanii
Bende ses olayından dolayı gıtmıyorum.İlk 4 Ay gıttım barada sınemayada.Ama artık gıtmıyorum.Bence onemlı bu konu.Geçen gülkurusuda bahsetmişti.Doktoru uzak durmasını soylemiş seslı ortamlarda.İnternette bakmıştım ben.Oyuzden Bu fılmlere gıtmedım bende.Evet insan alışınca eksıklık hıssedıyo ama artık evde fılan seyretcez.Yapcak bışey yok.
akannehir
ben son iki haftada VEDA ya ve EYVAH EYVAH a gittim ikisinide öneririm pişman olmazsın yani ses durumunuda okadar abartma bence kaç kat deri var üzerinde sonuçta
Arkadaşlar SLM bende listeye eklenmek istiyorum ama özel mesaj atamadım bilgilerim aşağıda o listeyi düzenleyen arkadaşa bileniniz varsa mail atabilir mi
slm canım benide listeye eklermisin
yaş26
10 eylül son SAT
hamiş kaldığım kilo 78 neyazıkki, şimdikini hiç sorma
erkek bebeğim olacak hayırlısı ile
Adıda KIVANÇ olacak
aklinialirimsmileinanmıyorum bu kadar olur şimdi cinebonustan mail geldi
doğum günüm dolayısıyla 15 gün içinde istediğim bir filme ücretsiz gidebilirmişimalsanaalsanasmile
hadi bakalım hayırlı olsun hihoyyyt
inanmıyorum bu kadar olur şimdi cinebonustan mail geldi
doğum günüm dolayısıyla 15 gün içinde istediğim bir filme ücretsiz gidebilirmişimalsanaalsanasmile
stella yarın ticker ın yeni resmi geliyo sende
merakla bekliyorum sempatiksalakcinni
inanmıyorum bu kadar olur şimdi cinebonustan mail geldi
Dünür ben geçenlerde HSBC'lerle tartıştım telefonda, kartınızı aktif oalrak kullanıyorsunuz, mecburen bunu kesmek zorundayız diyorlarlar, yani ben şimdi sizin kartınız kullandığım için enayiyim, eşşek gibi bu parayı ödemek zorundayım, öyle mi dedim. Adam sustu, bişey diyemedi. Acaba dilekçeyi göndersem iade ederler mi ki?
Canım ben de vedaya gitmek istiyorum
Hayırlı olsun cosmo, artık bibişin cicilerinin fotosunu bekliyoruz
Aşırı gürültü erken doğum nedeni olabilir
Yapılan bir çok araştırmanın, gürültünün bebekler üzerinde olumsuz etkileri olduğunu ortaya koyduğu ifade edildi. Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Tayfun Alper, havaalanlarına çok yakın yerlerde yaşayanlarda veya gürültülü ortamlarda çalışanlarda erken doğumların beklenenden daha sık görüldüğünü bildirdi.
Prof. Dr. Tayfun Alper, aşırı gürültünün erken doğum nedeni olabileceğini belirterek, 6 aylık bebeklerin bir kısmının, 7 aylıkların ise tümünün anne karnında sese karşı reaksiyon verebildiklerini söyledi. Prof. Dr. Tayfun Alper, anne karnında duyma organı gelişen bebeklerin, annenin kalp atışlarını, bağırsak ve beden hareketleri ile annenin sesini duyabildiklerini ifade etti. Alper, bebeklerin, anne şarkı söylerken sesini daha belirgin duyduklarını, doğduktan sonra da annelerinin sesini diğer seslerden ayırabildiklerini anlattı.
Yapılan bir çok araştırmanın, gürültünün bebekler üzerinde olumsuz etkileri olduğunu ortaya koyduğunu ifade eden Alper, şunları söyledi: “Havaalanlarına çok yakın yerlerde yaşayanlarda veya gürültülü ortamlarda çalışanlarda erken doğumlar beklenenden daha sık görülmektedir. Diskoteklerde ve benzeri aşırı gürültülü ortamlarda çalışan gebelerin bebeklerinde erken doğum ve gelişme geriliklerinin yanı sıra, tiz seslerde bebeklerde işitme kayıpları olduğunu da tespit edilmiştir.”
SİNEMA UYARISI
Prof. Dr. Alper, sinemaların da gürültülü ortamlar olduğuna dikkati çekerek, “Sinema salonlarında yüksek şiddette ses uzun süreli olmadığı için bahsettiğimiz zararlara yol açmaz. Ancak yüksek ses bebeğin uyku, dinlenme gibi günlük düzenini bozduğu için rahatsızlık verici olur. Bu nedenle hamilelerin son aylarında sinemaya gitmekten kaçınmalarında fayda vardır” diye konuştu.
Alper, yapılan bir araştırmaya göre, kuvözdeki bebeklerin maruz kaldığı bazı gürültülerin, erişkin yaşamdaki karşılıklarını ise şöyle sıraladı:
Su içine üflenen hava kabarcıkları: Elektrik süpürgesi,
Kuvöz üzerine parmakla tıklamak: Telefon çalması,
Kuvözün altındaki metal kapakların örtülmesi: Havalı matkap gürültüsü,
Yatak başının ani indirilmesi: Araba teybi bas hoparlörü.
boshayallersmile
:roflol::roflol:
allahın sopası yok
e pess..kaydirigubbakcemile3 yanlız ne kadar uyanıklar mailde sadece nice mutlu yıllara kısmı gözüküyor
bedave film kısmını arka fon beyaz üzerine beyazla yazmışlar
yani metni seçili hale getirmesen anlayamayacam bedava bilet işini
e pess..
senin onu seçili hale getirmek nerden aklına geldi yaw..
ben de öle şeyleri hemen okumadan direkt silerim..
kimbilir beyaz üzerine beyazla yazılmış bedava neler kaçırıyorum sempatiksalakcinni
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?