2010 Haziran Anneleri buradan devam ediyor!

• Konu Sahibi Konu Sahibi daemon
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
kıslar sonunda yarın evi temizletiyommm.ayy nasıl içim rahatladı bilemesiniz...

bugün gardrobumu söyle actımda sanırım bayramda giyecek bşiyim kalmamıs göbişimden cogu kıyafetim olmuyo sıkıyoo..:(((netcez kıslarr

alısverişede cıkamadım neysek carsamba kuaföre gittigimde bakınırım biraz carsıya of offf

sizler neydiyonuzz

tubiikk.. şööle rahat bir elbise al kendine bayram için.. ben ööle yaptım..

Karından ultrasonla bakıyorlar canım, aslında özel doktorlar genelde para almak için yaptırıyor bence bu testi, önce ense kalınlığına bakıyorlar ultrasonla eğer risk gurubunda değilsen gerek görmüyorlar, zaten 3 hafta sonra 3 lü tarama testi daha detaylı ve gerekli bir testmiş.Kan alıyorlar ve oradaki değerlerle ultrason değerlerini karşılaştırıp rapor veriyorlar.

Ben ilk haileliğimdede doktor gerek görmedi 2 li taramaya , 3 lü tarama yaptırdım.Ama yaptır deseydi yaptırıdım çünkü bebişimin sağlığı daha önemli benim için

Özel doktorlar neden para için yapsın anlayamadım. Zaten normal muayenede ense kalınlığına kendi bakıyor. Diğer hormon testinide sen labaratuara yaptırıyosun özel doktorun ekstra bi çıkarı olmuyoki bu işlemden. Ayrıca 2 li tarama 3 lüye göre daha yeni bir metod ve daha erken keşfetme şansı veriyor ayrıca gerek görmezse 3 lüyü yaptırmıyor. İçlerinde en ayrıntılı tarama 4 lü olan burda detaylı ulturason devreye giriyo ve her doktor yapamıyor bu nedenle başka doktorlara yönlendirebiliyorlar.

Karından ultrasonla bakıyorlar canım, aslında özel doktorlar genelde para almak için yaptırıyor bence bu testi, önce ense kalınlığına bakıyorlar ultrasonla eğer risk gurubunda değilsen gerek görmüyorlar, zaten 3 hafta sonra 3 lü tarama testi daha detaylı ve gerekli bir testmiş.Kan alıyorlar ve oradaki değerlerle ultrason değerlerini karşılaştırıp rapor veriyorlar.

Ben ilk haileliğimdede doktor gerek görmedi 2 li taramaya , 3 lü tarama yaptırdım.Ama yaptır deseydi yaptırıdım çünkü bebişimin sağlığı daha önemli benim için

teşekkür ederim canım sağol..

biz eşimle beraber burdan 9 ayıda izlemiştik çok qüzel qerçekten kızlar izlemenizi tavsiye ederim

ben de henüz hiç kilo almadım aynı kıyafetlerimi giyiyorum..şu son aylar bi gelse de hamile elbiseleri giymeye başlasam:))
bu arada kızlar, daha önce bu konuda yazıştınız mı bilmiyorum ama ben bayramdan sonra ikili test için gidicem..acaba ikili testte karından ultrasonla mı bakıyolar yoksa vajinal mi? aranızda yaptıran var mı??

Canım 2 li test için daha önce yazdıklarımı kopyaladım aşağıda okuyabilirsin.Benim alttan baktılar bu arada.

Testte doktorum ulturasonla bebişin ense pilisini ölçtü. Bu konuda biraz zorlandık çünkü bizim sıpa dönmedi en sonunda alttan bakmak zorunda kaldı. Birde burun kemiğinin oluşup oluşmadığına baktı tabi bunun yanı sıra ilk defa ayrıntılı bakmış oldu iç organlarını inceledi ama bunun testle ilgisi yok. Sonra beni labaratuara gönderdi beta hcg ve papp-a hormonlarına bakıldı bide ayrıntılı sorular sordular yaş,kilo, sigara, bide bebeğin burun kemiğinin oluşup oluşmadığını burdaki formada yazıyosun bide tabi baş-pop ölçüm sonucunu ulturasonda crl yazan değer ve ense pilisi sonucunu oda nt yazan değer soruyolar. Sonra hormon değerlerin çıkınca bütün bilgileri bir programa giriyorlar ve bir grafik çıkıyor. Benimkinin sonucunda tarama negatif yazıyo. İşte bu kadar . Parasıda doktorum normal muayene ücretini aldı. Labaratuvara da (daha önce söylemiştim okumayanlar için yeniden hatırlatayım özellikle düzen, pakize tarzi yada amerikan hastanesi labaratuvarında yaptırmamı istedi doktorum zaten başka yerde yaptırsamda onlar düzen labaratuvarına gönderiyomuş) Bu labaratuarlar en pahalı yerler biliyosunuz . Ben pakize tarzi de yaptırdım 115 TL miş benim sigortam karşıladı ben 19 tl ödedim. ay çok uzun oldu galiba

Kızlarr bişey dicemmm bayramda qiydiğimiz hamiş kıyafetlerimizi burdan paylaşalımmı :hulya: hemde birbirimizden kıyafet konusunda fikir almış oluruz yerimseniben

Kızlar özellikle hamile kıyafeti satan mağazalar daha pahalı. Ben normal dükkanlardan alışveriş yapıyorum zaten şimdiki elbiselerin çogu hamile kıyafeti gibi hep robadan bir beden büyük alınca oluyor.

Kızlarr bişey dicemmm bayramda qiydiğimiz hamiş kıyafetlerimizi burdan paylaşalımmı :hulya: hemde birbirimizden kıyafet konusunda fikir almış oluruz yerimseniben

kaydirigubbakcemile3

tabi bi mankenlik kalmıstııı yapmadıgımızkaydirigubbakcemile3

onuda deneyelimmmnaniknanik

cok güzel olursammm eklerimsositosositocirkin olursam eklememnaniknanik

işallah güzel bşi bulurum..seniniki nasıll anacım

benimki siyah, göğüs altından bol.. böyle tam güğüs hizasından ortadan aşağı inen bir pilesi var.. o göbüşü daha büyük gibi gösteriyo sanki.. ben elbiseyi denemek için giydiğimde kociş anamm senin ne kadar çok karnın çıkmış dediii.. :CüvCüv:

ben geçen bayram bitane bayaz elbise almıştım
şansıma modelinde göbek kısmı bol bacak kısma dardı
onu rahat 5 -6 aya kadar giyerim
bi bakayım bulursam ekliyecem resmi

kaydirigubbakcemile3

tabi bi mankenlik kalmıstııı yapmadıgımızkaydirigubbakcemile3

onuda deneyelimmmnaniknanik

cok güzel olursammm eklerimsositosositocirkin olursam eklememnaniknanik

ya bence hepimiz minnacık qöbüşlerimizle çok şirin olucazzzz hihoyyyt

Özel doktorlar neden para için yapsın anlayamadım. Zaten normal muayenede ense kalınlığına kendi bakıyor. Diğer hormon testinide sen labaratuara yaptırıyosun özel doktorun ekstra bi çıkarı olmuyoki bu işlemden. Ayrıca 2 li tarama 3 lüye göre daha yeni bir metod ve daha erken keşfetme şansı veriyor ayrıca gerek görmezse 3 lüyü yaptırmıyor. İçlerinde en ayrıntılı tarama 4 lü olan burda detaylı ulturason devreye giriyo ve her doktor yapamıyor bu nedenle başka doktorlara yönlendirebiliyorlar.

ikili tarama için özel doktorum ultrasona 80 TL, test içinde anlaşmalı olduğu laboratuvara gönderiyor 100 TL istedi.Normalde ssk ile anlaşmalı her ay 22 TL ödüyorum sadece doktora ama ikili taramada SSK karşılamıyormuş. Özel hastanelerde genelde 3 lü tarama para almıyorlar SSK karşılıyor ama ikilide para alıyorlar, bu gittiğim hastane özel eğer doktor isteseydi para ödemeyecktim ikili taramaya anlaşma kapsamındaymış.

Doktor bebeğin hareketlerine ,organlarına, amniyon sıvısına ,ense kalınlığına baktı ve gerek görmedi ikili test için ama 3 lü yaptıracağız dedi.İnşallah hepimiz sağlıklıca kucağımıza alırız bebeklerimizi, allah olmayanlarada versin yaşatsın bu güzel duyguyu.

sonuçta 9 ay kapalı kutu her ne kadar testlerimiz kontrollerimiz tam olsada insan ister istemez endişeleniyor annelikde bu olsa gerek.Bence bizler çok şanslıyız ultrasonda gördüğümüz için bütün hareketlerini, birde 3 veya 4 boyutlu ultrasonla yüzünü görmek bile bence çok güzel birşey çok heyecan verici .

Cinsiyeti için erken henüz dedi bana ama bir tahmind ebulundu, 3 hafta sonra netleşecek inşallah o zaman bildiriirm sizlere buradan

benimki siyah, göğüs altından bol.. böyle tam güğüs hizasından ortadan aşağı inen bir pilesi var.. o göbüşü daha büyük gibi gösteriyo sanki.. ben elbiseyi denemek için giydiğimde kociş anamm senin ne kadar çok karnın çıkmış dediii.. :CüvCüv:

ya evet kıyafet çok fark edior benimde bi tane kıyafetim var onu qiyince qöbüşüm kocaman qörünüo ama çok qüzel duruo yaa :CüvCüv:opuyorumnanaktan

Kızlar özellikle hamile kıyafeti satan mağazalar daha pahalı. Ben normal dükkanlardan alışveriş yapıyorum zaten şimdiki elbiselerin çogu hamile kıyafeti gibi hep robadan bir beden büyük alınca oluyor.

haklısın valla, ben hamile mağazasında sordum tunik 90 TL dedi, ama normal bir mağazda aynı modeli 25 TL ye aldım, birde hamile taytları 15 TL bence en güzle ve rahat kış ayı boyunca giyebileceğimiz kurtarıcı olacak bizler için üzerine tuniklerle

geçen bayram bunu giymiştim, göbek kısma bol, bu bayram evde olcağım için kıyafet derdimde yok, ama biyere giderken bunu giyerim belki, bide normal butiklerde şimdi moda sanırım elbiselerin hepsi göğüs oturtmalı aşağıya doğru bol oluyor, şu evde dinlenme olayım bitsin öyle 2-3 tane elbise alacam

alıntı yapmayın lütfen

Son düzenleme:
ikili tarama için özel doktorum ultrasona 80 TL, test içinde anlaşmalı olduğu laboratuvara gönderiyor 100 TL istedi.Normalde ssk ile anlaşmalı her ay 22 TL ödüyorum sadece doktora ama ikili taramada SSK karşılamıyormuş. Özel hastanelerde genelde 3 lü tarama para almıyorlar SSK karşılıyor ama ikilide para alıyorlar, bu gittiğim hastane özel eğer doktor isteseydi para ödemeyecktim ikili taramaya anlaşma kapsamındaymış.

Doktor bebeğin hareketlerine ,organlarına, amniyon sıvısına ,ense kalınlığına baktı ve gerek görmedi ikili test için ama 3 lü yaptıracağız dedi.İnşallah hepimiz sağlıklıca kucağımıza alırız bebeklerimizi, allah olmayanlarada versin yaşatsın bu güzel duyguyu.

sonuçta 9 ay kapalı kutu her ne kadar testlerimiz kontrollerimiz tam olsada insan ister istemez endişeleniyor annelikde bu olsa gerek.Bence bizler çok şanslıyız ultrasonda gördüğümüz için bütün hareketlerini, birde 3 veya 4 boyutlu ultrasonla yüzünü görmek bile bence çok güzel birşey çok heyecan verici .

Cinsiyeti için erken henüz dedi bana ama bir tahmind ebulundu, 3 hafta sonra netleşecek inşallah o zaman bildiriirm sizlere buradan

İkili için doktorun ekstra para istediğini bilmiyodum. Benim doktorum estra hiç para istemedi benim zaten muayene günümdü. Laboratuarada kendim gittim o öndermedi. SSk nın karşılamadığını bilmiyodum ben özel sigortadan baktırdığım için ssk yı takip etmedim hiç. Zaten bu testler adı üstünde tarama hiç biri kesin tehşis testi değil. Allah korusun doktorların bu testlerde yanılma payıda olabiliyo. Hepimizin bebişi allaha emanet neticede. Cinsiyet için banada tahminde bulundu ama 14. haftayı bitirmeden %100 söylemem dedi :)

Back
X