ikili tarama için özel doktorum ultrasona 80 TL, test içinde anlaşmalı olduğu laboratuvara gönderiyor 100 TL istedi.Normalde ssk ile anlaşmalı her ay 22 TL ödüyorum sadece doktora ama ikili taramada SSK karşılamıyormuş. Özel hastanelerde genelde 3 lü tarama para almıyorlar SSK karşılıyor ama ikilide para alıyorlar, bu gittiğim hastane özel eğer doktor isteseydi para ödemeyecktim ikili taramaya anlaşma kapsamındaymış.
Doktor bebeğin hareketlerine ,organlarına, amniyon sıvısına ,ense kalınlığına baktı ve gerek görmedi ikili test için ama 3 lü yaptıracağız dedi.İnşallah hepimiz sağlıklıca kucağımıza alırız bebeklerimizi, allah olmayanlarada versin yaşatsın bu güzel duyguyu.
sonuçta 9 ay kapalı kutu her ne kadar testlerimiz kontrollerimiz tam olsada insan ister istemez endişeleniyor annelikde bu olsa gerek.Bence bizler çok şanslıyız ultrasonda gördüğümüz için bütün hareketlerini, birde 3 veya 4 boyutlu ultrasonla yüzünü görmek bile bence çok güzel birşey çok heyecan verici .
Cinsiyeti için erken henüz dedi bana ama bir tahmind ebulundu, 3 hafta sonra netleşecek inşallah o zaman bildiriirm sizlere buradan