Az önce hastaneden geldim. Elimde pozitif domuz gribi testiyle birlikte.
Şu işe bakın ki halamla domuz gribi üzerine ikinci röportajımı yaptığım sıralarda meğer bu domuz virüsleri benim içime girmişler, fink atıyorlarmış.
Cumartesi akşamı başlayan üşüme ve halsizlik, Pazar günü devam eden bir kırgınlığa ve nezleye benzeyen bir duruma dönüştü. Pazartesi sabahı giderek artan yorgunluk öğlene doğru 37′yi biraz geçen bir ateşle devam etti. Ateş yükselip de üstüne kas ağrıları da eklenince halam direk Tamiflu’yu başlattı.
İyi ki de yapmış. “Bakteriyel bir durum da olabilir mi?” endişesiyle “Acaba antibiyotiğe mi başlamalıyız” sorusu da gündemdeydi. Ancak dün gece 39′a yaklaşan ve ilaçla birlikte bile düşmeyen ateş ve ciddi kas ağrıları halamı bunun domuz gribi olduğuna inandırmıştı. Nitekim bugün gittiğimiz doktor daha muayene sırasında “Domuz gribine benziyor” derken laboratuardan telefon geldi: “Sonuç pozitif”.
Ben böyle bir kas ağrısı görmedim. Gerçi domuz ya da değil, “Grip adamı paçavraya çevirir” derler ya, aynen öyle. Demek ki hayatımda doğru dürüst grip olmamışım. Saç diplerim, başım, boynum, kulaklarım, gözlerim, göz yuvalarım, elmacık kemiklerim, dişlerim, omuzlarım, belim, kalçam, bacaklarım, ayaklarım kısacası HER YERİM ağrıyor. Dün gece kâh ateşten, kâh ağrıdan uyuyamadım. Bugün ateşim düştüğü için daha rahatım ama ağrılar devam ediyor.
İşi karıştıran şey tabii ki gebelik. Hamile olmasaydım Tamiflu’yla birlikte bir kas gevşetici ya da güçlü bir ağrı kesici alırdım, bu ağrılarım büyük ölçüde hafiflerdi. Oysa şu an çok daha hafif bir ağrı kesici-ateş düşürücü almak durumundayım, o da geçici bir süreliğine ve ancak belirli bir yere kadar etkili oluyor.
Neyse ki ilaçların da, gribin kendisinin de bebeğime bir zararı yokmuş. O içeride taklalar atmaya devam ediyor. Tabii ki almasaydım çok daha iyiydi, ancak şu aşamada domuz gribi tedavisinde kullanılan ilaç Tamiflu olduğu için ve de ben alabildiğim için şükrediyorum.
Sonuç olarak bayram tatilini geçirmek üzere geldiğimiz annemlerin evinden yayın yapmaya devam ediyorum. Deniz’de henüz bir şey yok (ki zaten onun önceden geçirmiş olabileceğini düşünüyoruz) ama olur da kapmışsa okulda yaymasın diye o da birkaç gün evde kalacak.
Bugün gördüğüm doktor aşı olmamış olmamın hata olduğunu söyledi. “Gebelerde çok ağır geçebiliyor, neyse ki hemen Tamiflu’ya başlamışsınız. Yine de aşı olmanız gerekirdi” dedi. Olabilir, kendi fikridir. Bebeğime bir zararı olmadıkça ben bu şekilde geçirmiş olmayı tercih ediyorum.
Herkes “korkulacak bir şey yok” diyor. Bence de yok. Kas ağrısı pek fena, ama sadece beni etkiliyor. İlacımı alacağım, dinleneceğim, geçecek, gidecek. Bu sayfa da böylece kapanmış olacak.