2010 Haziran Anneleri buradan devam ediyor!

• Konu Sahibi Konu Sahibi daemon
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

yok canım şehir efsanesi filan değil doğumunu ne şekilde yaparsan yap doğum öncesi 120 gün analık primi ödemiş her annenin hakkı bu para
tutar ise sigortanızın yattığı brüt prim üzerinden hesplanır

İyide malmela maaşı sormamışki ekstra doğum yardımını sormuş. O şehir efsanesi ssk kullanmayıp özelde doğum yaptın diye sana bi para ödenmiyo bildiğim kadarıyla görümcem sağlık sigortasıyla doğum yaptı. Amerikan hastanesinde.Hiç bir ek para almadı. Hatta onların İK sı uyarmamış 32. hafta devlet hastanesine muayene olmadığı ve rapor onaylatmadığı için hiç bir yardım parası falan almadığı gibi analık maaşınıda almadı. Kendi şirketi normal maaşını yatırdı onların suçu olduğu için.

yok canım şehir efsanesi filan değil doğumunu ne şekilde yaparsan yap doğum öncesi 120 gün analık primi ödemiş her annenin hakkı bu para

Esmerciğim beni kafam karıştı biraz, şimdi bizim alacağımız para:

1- SSK'dan net maaşın 2/3'si kadar iş göremezlik parası
2- 70 lira süt parası (tek seferlik)
3- Brüt prim üzerinden hesaplanan analık hakkı parası

Bunlar mı alacaklarımız? Yoksa ben mi yanlış anladım?:sm_confused:

iyi bari ya çocuk köprü altında sefil olmaktan kurtulurdelikafadulden
geçen finlandiyayı gösteriyorlardı tv de, doğum yapan annelere 3 sene ücretli izin veriyorlarmış
bence toplu halde oraya göçelim. bize burda değer veren yok

ben gelirim valla..

ben konuşucam bizimkilerle vermeleri için. zaten izin süresince sigortamız da yatmıycam ordanda borçlanıcaz. e bide sigortalar asgari ücretten yatıyo bizimki ordan da bi kayıp. bakalım inşallah verirler yoksa çok zor olucak

Bu 4 ay maaş almama durumu bizde biraz kötü olacak . Çünkü benim maaşım eşiminkinden daha fazla o yüzden biz çok zorlanıcaz. Umarım yılbaşından sonra eşim terfi eder yada transfer olup beni geçer. Kızlar dua edin de benim kociş bi transfer patlatsın
zynpmrt canıım sen şanslısın ya, benim eşim aylardır iş bulamıyor adamcağız evde nerdeyse 1 sene olacak... hazirana kadar da bulamazsak yandık biz...:sinifsinif:

bildiğim kadarıyla o ödenmeyen 4 aylık primi kendimiz daha sonradan dışardan yatırabiliyoruz, prim günü olarak geçerli sayılıyor, hani nasıl erkeklerde askerlikte sayılıyor kadınlarda da doğum süresi sayılıyor... birde işten ayrılacaksınız sakın doğumdan sonra hemen ayrılmayın, bütün izinlerinizi kullanın doğum izni 6 aylık izin, yıllık izin, süt izni, (birleştirebiliyorsanız) sonra ayrılın ssk gün sayınız ayrıldığınız günden hesaplanıyor çünkü..

Kızlar peki yakınlarınızda sadece özel sigortasını kullanarak doğum yapmış kişiler var mı? SSK kullanılmadığı için doğum yardımı adı altında ödenen bir meblağ varmış (1000-2000 TL arasıymış), yoksa şehir efsanesi mi bu da?
bence efsane gibi, geçen sene ağustosta benim kankim doğum yaptı kendi cebinden ödedi parayı (acıbadem hast - 7000 tl) ama ssk dan hiç para alamadı..

herkese günaydın kızlaaaar
baya derin konulara geçilmiş
şimdiden düşünüp planlamakta fayda var
Alah hepimize yardım etsin Bu arada herkes iyi dimi
Bir yaramazlık yok inşallah. Ben bir süredir giremedim.
Bulantlar yapıştı yakamı bırakmadı gitti. :olmaz:
Neyseki biraz daha iyiyim derkeeeen karın ağrıları başladı
sizde durum nasıl var mı karın ağrısı yaşayan doktoru arayıp aramamakta da kararsız kaldım.
Karnın gerilmesinden oluyormuş sanırım. Ne yapalım başa gelen çekilir

peki ne kadar para alıyoruz 4 aylık maaşın ne kadarını alcaz???
iyice kafam karıştı vallaaaa

Ben toplantıya gider. Bak dünkü gibi yapmayın toplantıya girdim çıktım anam bi baktım sayfalar almış başını gitmiş. sonra yakalayamıyorum :(

zynpmrt canıım sen şanslısın ya, benim eşim aylardır iş bulamıyor adamcağız evde nerdeyse 1 sene olacak... hazirana kadar da bulamazsak yandık biz...:sinifsinif:

bildiğim kadarıyla o ödenmeyen 4 aylık primi kendimiz daha sonradan dışardan yatırabiliyoruz, prim günü olarak geçerli sayılıyor, hani nasıl erkeklerde askerlikte sayılıyor kadınlarda da doğum süresi sayılıyor... birde işten ayrılacaksınız sakın doğumdan sonra hemen ayrılmayın, bütün izinlerinizi kullanın doğum izni 6 aylık izin, yıllık izin, süt izni, (birleştirebiliyorsanız) sonra ayrılın ssk gün sayınız ayrıldığınız günden hesaplanıyor çünkü..

ukla cım canım inşallah bebişiniz sana ve eşine uğur getirir nasibiyle kısmetiyle gelir ve eşin en kısa zamanda iyi bir iş bulur canım sıkma canını allah herşeyin hayırlısını versin hayırlı zamanında

Ben toplantıya gider. Bak dünkü gibi yapmayın toplantıya girdim çıktım anam bi baktım sayfalar almış başını gitmiş. sonra yakalayamıyorum :(

bende birazdan toplantıya gireceğim bir sürü işimde var okuyamıyorum bile doğru dürüst.
akşama doğru biri bize özet geçsin bu günü yerimseniben

selmacım günaydın canım dün ikili test hakkında konuştuktan sonra ense kalınlığı aklıma takıldı bebişin şu hastaneyi bi arim laba sorim dedim orda test istem kağıdında yazıyordu bana okusunlar die düşündüm akşam aradım ne deseler beğenirsin bizde zaten sizi aricaktık sevra hanım kanınız geçersiz çalışamıyoruz 11.haftayı doldurmamışsınız değer olarak 48 ve altını değerlendirmiyo cihaz sizin şu anda 38 lerde.zamanından önce alınmış kan haftaya perşembe gelin tekrarlancak tahliliniz ya varya hakkaten sölicek laf bulamadım iki hafta önceden alınmış yani kanım tahmin ettiğim gibi yani ense kalınlığını falanda sölemedi tabi gereksiz dedi şu aşamada değerlendirilemezki çıldırdım:kızgın:

ukla cım canım inşallah bebişiniz sana ve eşine uğur getirir nasibiyle kısmetiyle gelir ve eşin en kısa zamanda iyi bir iş bulur canım sıkma canını allah herşeyin hayırlısını versin hayırlı zamanında

canım ya çok saol, inşallahhhh dediğin gibi bebişiiz uğur getirir bize....a.s.

offf bugün çok sıkılıyorum eve gitmek istiyorum yaaa.. uykum da var

selmacım günaydın canım dün ikili test hakkında konuştuktan sonra ense kalınlığı aklıma takıldı bebişin şu hastaneyi bi arim laba sorim dedim orda test istem kağıdında yazıyordu bana okusunlar die düşündüm akşam aradım ne deseler beğenirsin bizde zaten sizi aricaktık sevra hanım kanınız geçersiz çalışamıyoruz 11.haftayı doldurmamışsınız değer olarak 48 ve altını değerlendirmiyo cihaz sizin şu anda 38 lerde.zamanından önce alınmış kan haftaya perşembe gelin tekrarlancak tahliliniz ya varya hakkaten sölicek laf bulamadım iki hafta önceden alınmış yani kanım tahmin ettiğim gibi yani ense kalınlığını falanda sölemedi tabi gereksiz dedi şu aşamada değerlendirilemezki çıldırdım:kızgın:

ay ne salaklar yaaa
ama şöyleki 11+2 de bende gitmiştim bebişim 4,3 cm di sanırım 2'li test için dr çok küçük bebeğin 5 cm den küçükse 2li test sağlıklı sonuç vermez sen 12+3 de gel dedi bebişimiz ozaman 5,8 cm di ozaman ense kalınlığımız ölçümde 1,5 mm çıktı ve kan verdik... acaba kaç cm di bebeişin ???

oh be biraz geç basmış kafaları ama neyse. söylemiştim sana zaten yapılmaması gerekiyodu yani neyse en azından kendi hataları bidaha para vermezsin. 11 haftan dolduktan bikaç gün sonra git hemen gitme. çünkü ultrasonda bazen biraz daha ufak çıkabiliyo. ense kalınlığı ölçüldükten sonra sana verilen evrakta yazıyo kaç mm olduğu ona da bak öyle ver. 2,5 dan altı risksiz kabul ediliyo. inşallah hayırlı haberlerle dönersin canım

offf bugün çok sıkılıyorum eve gitmek istiyorum yaaa.. uykum da var

benimde uykum var ya ,
ilk 3 ay uyku felan olmadı benim, son zamanlarda uykum çok oluyor hele akşam sızıyorum, iş yerindede uyukluyorum...kafamçokkarıştı

slm kızlar nasılsınız..
ben yine midemle uğraşıyorum..
3 ay bişey yoktu 4.aya girdimmide bulantısı başladı ölücem ya...

benimde uykum var ya ,
ilk 3 ay uyku felan olmadı benim, son zamanlarda uykum çok oluyor hele akşam sızıyorum, iş yerindede uyukluyorum...kafamçokkarıştı

beni de kedi uyutmadı sabah 4.30 dan sonra laelaelaelaelae
kalkıyo parfümlerimi yere atıp onlarla oynamaya kalkıyo.. kalkıyorum alıyorum kızıyorum. biraz duruyo yine gidiyo bu sefer başka bir şişeyi düşürüyo..
odadan atıyorum miyaw miyaw miyaw kapıda zırlıyo..
içeri alıyorum yanıma geliyo kendini sevdirmek istiyor biraz uyur gibi oluyo yine gidiyo yaramazlıga..
ay bi ara deliriyorum sandım..
sanırım beni gece bebiş için kalkmaya alıştırmaya çalışıyo delikafadulden

Back
X