2010 Haziran Anneleri buradan devam ediyor!

• Konu Sahibi Konu Sahibi daemon
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

ayy kıyamam yaa
kız dün en son verecez dedin
ben de verdin sanıyom
sabahtan beri soracam
üzülürsün aklına getiririm diye sormuyom
ayy öp onu benim için ya

ooof of vermek istemiyom ben pelin bakamıyom napıyım diyo
ağlamaklı o damafoldumben

Benım her seferınde eşim aynımdaydı ilk gunden beri.Hep bırlıkte gorduk ama şu şeker için tek gıdeyım demı kızlar.okadar beklıcek benımle.nedersınız?

Benim eşim iki şeker testimdede yanımdaydı. 50 lik bir saat sürüyor zaten yanında kimse olmasada olur ama 100 lükte tam 3 saat boyunca hastanede kaldığın için insan yanında birisi olsun istoyor açıkçası.

benim eşim hep ilklerde yanımda oldu yani ilk keseyi görmeye giderken cinsiyetlerini öğrenirken doplere girerken birde dr kendisi çağırdı ozaman başkada gelemedi işinden dolayı izin zar zor alıyo bende hep ya kayınvalidemle yada annemle gidiyorum diğer kontrollere yalnız göndermiyolar

ayy eveett
evlenirken de ne araştırma yapıyordum nettee
aman Allahım
bende öyleydim ve eşim deli oluyodu benim bu huyuma çünkü mail bombardımanına tutuyodum onu bilmiyorumkismileşimdi hiç göndermiyom sormadan yapıyom bölesi daha iyi
ayyyyy biz ilk çıktığımız sene beraber tatile gitmiştikkk tatil yerlerine bakarken deli olmuştu bana senin böle olduğun ilk günlerden belliydi diyor banabilmiyorumkismile:dilcikar:

Benim eşim iki şeker testimdede yanımdaydı. 50 lik bir saat sürüyor zaten yanında kimse olmasada olur ama 100 lükte tam 3 saat boyunca hastanede kaldığın için insan yanında birisi olsun istoyor açıkçası.

zeynepciğim şeker testini nasıl yapıyolar herhangi bi komplikasyon falan geçiriyomusun o esnada bende daha yaptırmadım 2 hafta sonra yaptırıcam inş.

eyvaaaah
dr değiştircem dedim ya
aradım randevu almak için çarşambaya
randevu sistemimiz yok 9.30-3.30 arası dr burda direk gelin dedi
yandık yaaa nasıl özel hst bu

aaa nasıl hastane o be hangi hastane canım bu. Olurmu öyle şey ya kalabalıksa ogün ne yapcan saatlerce beklicen mi

benim 3 paket uni baby ıslak medilim var belki bi 3 paket daha alırım ama ben ılık su ve pamukla bebişimin altını temizlemeyi düşünüyorum açıkçası birazcık palazlanıncada yıkıcam herseferinde yaz sonu geçmeyi düşünüyorum ıslak mendile.
aynenhihoyyyt

Bayanlar,
fuarda Acıbadem hemşireleri eğitim verdiler.
Dedilerki,
göbek düşene kadar bebeği yıkamamak lazımmış. Çünkü ıslanırsa çabuk kurumaz ve düşmesi gecikirmiş, ortalama 2 haftadada düşüyormuş

Onun yerine yüzünü, göğsünü, bacaklarını, poposunu silmek lazımmış.
Neyle silicez? Poposu haricinde hiçbir yerine ıslak mendil sürmek yokmuş.
Bolca gazlı bez alın dedi. Kaynamış, sonra ılıtılmış suyun içine gazlı bezi alıp, herbir yeri silinecek. Ama bir yerine sürdüğümüz gazlı bezi öbür tarafınada sürmüycez, hep yenisini alıcaz.

Göbek bağını eskiden baticonla temizliyorlardı şimdi eczanelerde satılan %70 derecelik alkolle temizliyoruz dedi.
Onu yaparkende göbek bağının çevresini kuru gazlı bezle sarıp, göbek bağına alkol damlatıcakmışız. Çevresini sarıyoruz çünkü alkol sadece göbek bağına gelmeli, tenine değmemeliymiş.

sadece popoda ıslak mendil. Onun için UNI yeni doğanı tavsiye ettiler.
Popo, Kız bebekler için sadece önden arkaya silinecek.

Bir de alt bezini göbek bağına değmesin diye kıvırıcakmışız. Çişle ıslanırsa tahriş olurmuş.

Bir de pudra yok, sadece pişik kremi. Pudra nefes problemi yapıyormuş.

Ulen üşenmedim, öğrendiklerimi faydalı olur diye sizlede paylaşayım didim,
Bunları bilen var, bilmeyen var dimi, ben bilmiyodum mesela,
ama bakıyorum, ne gören var ne duyan,
boşa yazıyoz galiba...:oklava:

Yine de bişi daha paylaşiim.

Fuarda bir söyledikleri de biberonla ilgili, :ecrin_bebek:

yeni doğanlar için biberon kullanıldığında, anneden emmek daha zahmetli bişey olduğundan biberon kolaylarına geliyormuş, minikler sonra anneyi emmiyormuş.

Bunu önlemek için, MEDELA'nın kaşıklı yeni doğan biberonunu tavsiye ediyorlar. Aslında bu daha çok prematürelerin kullandığı bişeymiş ama başlangıçta emme sorunu yaşayan bebekler içinde idealmiş. cokacimcoook

zeynepciğim şeker testini nasıl yapıyolar herhangi bi komplikasyon falan geçiriyomusun o esnada bende daha yaptırmadım 2 hafta sonra yaptırıcam inş.

50 lik yükleme yapılıcak dimi canım bazı yerlerde aç gitmeni istiyorlar bazı yerlerdede fark etmiyor onu sor önce doktoruna. Sonrasında gidiyorsun öncelikle bir tüp kan alıyorlar sonra sana 2 bardak glikozlu su içiriyorlar ve bir saat sonra tekrar bir tüp kan alıyorlar . Bukadar başka bişey yok. O bir saatlik sürede hastaneyi terk etmemeni kendini fazla yormamanı söylüyorlar baş dönmesi olabiliyormuş ve halsizlik hissi bende ikiside olmadı canım. O içirdikleri şekerli suya limon suyuda koyuyorlar tadı hiçte kötü değil korkma sakın. Ama bazı yerlerde koymayabiliyorlarmış yanında limon götür kendin koyabilirsin bi sakıncası yok

aaa nasıl hastane o be hangi hastane canım bu. Olurmu öyle şey ya kalabalıksa ogün ne yapcan saatlerce beklicen mi

özel kocaman hastanesi

ayyy çok asabım bozuldu zynp
birde eşimin izin günnü gitcez
belkide koca gün heba olcak of ya of

dedim beklicemmi koca gün
erken gelin diyo
bide işin yoksa izin günü kalk erkenden

ben bi tane aventin 125 gr lık biberonundan aldım cam değil cam alayım dedim abimler kızdı tehlikeli diye birde dr brown mu ne onu aldım fuardan 4 tane ayrı emziği var 20 tl di sadece bebek büyüdükce ağızlığı değiştiriyosun.boshayallersmile[/QUOT

neden tehlikeli ki ? Cam daha sağlıklı değilmi bilmiyorumkismile
valla yiirum benimkiler karı koca sağlıkcı abim dr yengem hemşire dedim bunlar iyi bilir geziyoduk alayım dedim abim kızdı bana özentilik yapma adam gibi biberon al cam alma sıcakta sterilize edilince çok dayanmıyor patlıyor çocukda ilerde elinde tutamaz elinde atıyolar fırlatır atar patlatır diye kızdı banabilmiyorumkismile

kızlar gebelik kontrollerinize eşiniz geliyormu ?? yoksa yanlızmı gidiyorsunuz
ayyy gelmezmi hiççç yarın şeker yüklemem var ona bile gelcem bende diyooo
ay sen yat uyu dedim yok ya sonradan bensiz kızıma bakarsın drla dimi beni kandırmayın diyo bilmiyorumkismilekaydirigubbakcemile3

yeni doğanlar için biberon kullanıldığında, anneden emmek daha zahmetli bişey olduğundan biberon kolaylarına geliyormuş, minikler sonra anneyi emmiyormuş.

Bunu önlemek için, MEDELA'nın kaşıklı yeni doğan biberonunu tavsiye ediyorlar. Aslında bu daha çok prematürelerin kullandığı bişeymiş ama başlangıçta emme sorunu yaşayan bebekler içinde idealmiş. cokacimcoook
canım ben şimdi gördüm yazdıklarını
bir çoğuna katılıyorum ama yıkama olayına katılmıyorum
ben oğlumu hastaneden gelir gelmez yıkadım
zaten yaz bebekleri hava sıcak olacak yıkamak şart
biz göbeği düşene kadar hergün yıkadık sadece göbek düşdükten sonra 2 gün yıkamadık
hem düşünsene o bebek nasıl kanlar içinde çıkıyor rahimden
canım öyle kanlı kanlı 2 hafta beklermi

50 lik yükleme yapılıcak dimi canım bazı yerlerde aç gitmeni istiyorlar bazı yerlerdede fark etmiyor onu sor önce doktoruna. Sonrasında gidiyorsun öncelikle bir tüp kan alıyorlar sonra sana 2 bardak glikozlu su içiriyorlar ve bir saat sonra tekrar bir tüp kan alıyorlar . Bukadar başka bişey yok. O bir saatlik sürede hastaneyi terk etmemeni kendini fazla yormamanı söylüyorlar baş dönmesi olabiliyormuş ve halsizlik hissi bende ikiside olmadı canım. O içirdikleri şekerli suya limon suyuda koyuyorlar tadı hiçte kötü değil korkma sakın. Ama bazı yerlerde koymayabiliyorlarmış yanında limon götür kendin koyabilirsin bi sakıncası yok

saol canım bilgilendirdiğin için banada 50lik yapılacakmış inş bi sorun çıkmaz

TaTLIM EMEĞİNE SAĞLIK BİLGİLER İÇİN SAĞOL alkisalkisalkis

Bayanlar,
fuarda Acıbadem hemşireleri eğitim verdiler.
Dedilerki,
göbek düşene kadar bebeği yıkamamak lazımmış. Çünkü ıslanırsa çabuk kurumaz ve düşmesi gecikirmiş, ortalama 2 haftadada düşüyormuş

Onun yerine yüzünü, göğsünü, bacaklarını, poposunu silmek lazımmış.
Neyle silicez? Poposu haricinde hiçbir yerine ıslak mendil sürmek yokmuş.
Bolca gazlı bez alın dedi. Kaynamış, sonra ılıtılmış suyun içine gazlı bezi alıp, herbir yeri silinecek. Ama bir yerine sürdüğümüz gazlı bezi öbür tarafınada sürmüycez, hep yenisini alıcaz.

Göbek bağını eskiden baticonla temizliyorlardı şimdi eczanelerde satılan %70 derecelik alkolle temizliyoruz dedi.
Onu yaparkende göbek bağının çevresini kuru gazlı bezle sarıp, göbek bağına alkol damlatıcakmışız. Çevresini sarıyoruz çünkü alkol sadece göbek bağına gelmeli, tenine değmemeliymiş.

sadece popoda ıslak mendil. Onun için UNI yeni doğanı tavsiye ettiler.
Popo, Kız bebekler için sadece önden arkaya silinecek.

Bir de alt bezini göbek bağına değmesin diye kıvırıcakmışız. Çişle ıslanırsa tahriş olurmuş.

Bir de pudra yok, sadece pişik kremi. Pudra nefes problemi yapıyormuş.
neyseki ben bu konuda deneyimliyim ben bekarken doğdu yeğenim ozaman abim askerdeydi yengem bizde kaldı ayyyyy gece yengemle sıralı uyurduk gece yeğenim uyanır ben altını temizler sonrada yengeme verirdim oda emzirir uyuturdu sonraki saattede yine emzirir bu seferde uyutmam iiçin bana verirdi 4-5 kalkıp bebek uyuturdum 6,30 da işe gitmek için hazırlanırdım vay be ne günlerdibilmiyorumkismileakannehir

Back
X