2010 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

dr önerdi zaten bize kahvaltıyı keşke sütüm olsa keşke biberon tutsa keşke kilo alımı yeterli olsa ama malesef mecbur kaldık, burda ek gıdalara başlayan arkadaşların çoğu dr kontrolünde başladı istisna varmı bilmiyorum ama bunu gerekli görmese ya da bebeğimize bir zararı olacak olsa önermez dr lar 6. aydan itibaren kahvaltı öneriliyo zaten heryerde var kahvaltı tarifleri biz de 6. ayımızdayız çok erken değil umarım bu sefer başarırız yeterli kilo aldırmayı sağlıcakla...

üzüldüm ya işiniz çok zor gerçekten.biz de ilk ay çok ugrastık.sütüm yoktu. devam sütünü beğenmedi.doktor ısrarla biberona alıştırma senı bırakır dedı.kaşıkla cebelleştik durduk.sizin kilo alma problemiz varsa zten 6 aylık olmuş öğün olarak verebilirsiniz tabi.inş yeterli kılo alır

pekmez öneriliyo canım ya bal olmasın bal alerjik olduğu için önerilmiyormuş ama ilk kahvaltı tariflerinde hep pekmez var bizim dr da önerdi biz pekmez yiyoruz...

evet kizlar pekmez oneriliyor ben de o yüzden verdim...
ilk 4-6 ay
-devam maması
-meyve ve sebze pureleri
-yogurt
-pekmez
-yumurta sarısı (1/4 oranında)

yumurtayı vermesem de yukardekileri verdim.
meyvelerden elma ve nar suyu veriyorum,armut ve uzum vermedim henuz ama vericem.
pekmez verdim.
kizim patates sevmiyor ama karnabahar ve bal kabagı puresi verdim.
tabiki hepsi doktor kontrolünde.
ayrica sebze purelerini doyurmak için degil tattırmak için veriyorum en fazla 7-8 kaşık yer kuçucuk bir kaşığı var.ardından devam sütü içer.
her doktor farklı gerçekten de.
mesela bizimki de havuçu az ver dedi.
blacksiyaninki pekmezi onermemiş

inş canım ya 3 ayda toplam 1050 gr aldı ümidimiz ek besinler çok geride kaldı kilomuz malesef umarım arayı kapatırız bir an önce, allah hepimizin yardımcısı olsun...

evet canım dr lar da farklı şeyler söylüyo 1 yaşa kadar kesinlikle önerilmeyen yada çok abest şeyleri yedirmedikten sonra hiçbişey olmaz evel allah eskiden bu kadar dikkat mi ediyolardı sanki aaammmaaaannn

eşim gelsin eczaneye göndercem zaten
gönder gönder hemen yap testiiii ben çıkıyorum şimdi eşim yarın ıstanbula gidiyor.valizini hazırlamam lazım.akşam da büyük ihtimal giremicem nete o yüzden bana ozelden yolla haberi takip edemem belki burayıııı unutmaa haaaa
inş canım ya 3 ayda toplam 1050 gr aldı ümidimiz ek besinler çok geride kaldı kilomuz malesef umarım arayı kapatırız bir an önce, allah hepimizin yardımcısı olsun...

inşallah canım toparlarsınız bu ay peki boyu nasıl?kaç sm?

boy 65 cm kilo 6300

evet canım dr lar da farklı şeyler söylüyo 1 yaşa kadar kesinlikle önerilmeyen yada çok abest şeyleri yedirmedikten sonra hiçbişey olmaz evel allah eskiden bu kadar dikkat mi ediyolardı sanki aaammmaaaannn

haklısın...
yine de her anne bebegi için en iyisini bilir düşüncesindeyim.
tabi doktorun dedikleri de onemlidir....

blacksiya şu milupanın sütlü pirinçli muhallebisinden ne kadar yiyebiliyor bebeğin.140ml suya yaptığını hepsini yiyormu acaba?

canım benim kızım 41 kere masallahhhh güzel yiyor 130 ml bitiremiyor tabi..ama 100 rahat bitiriyor sonra kavanoz mamalarından da yarısından biraz fazla yiyor vermeyince cığlık atıyorrrrrrrrr :))))))))))))) çok komik oluyor o zaman..

yoğurdu bile sekersiz yiyor yani..

bu arada kızlar bende 4.5 ay oldu hala regli olmadım ya offfffff olsam diye bekleyecegımı hiç düşünmezdim sizde durumlar nasıl

ulaş da yoğurda bayılıyo, ben de sade yediriyorum genellikle, cup cup sesler çıkarıyo kaşığı somuruyo, çok şekerler ya, kavanoz mamalarını çok tercih etmiyorum ben dr da mecbur kalırsan ver dedi, meyveli olanları hiç sevmiyo ulaş sadece sütlaca bayıldı valla dr önermedi çok ama ben sütlacı eksik etmiyorum 2 günde bir kez falan veriyorum, bir kavanozu bitiriyo maşallah oğluşum...

bizde ek gıdalara başladık zaten anne sütü ile birlikte mama da alıyordu ama 3 aydan sonra biberon ve mamayı bıraktı şöyle böyle bu aya kadar geldik çok şükür benim sütü var ama sadece sütümle kilo almıyo yağlımı olmamış oluyo geçen ay meyve püreleri ve anne sütü ile ancak 520 gr almışız.

kahvaltıya başladım bende yoğurt prkmez veriyorum meyve suyu veya püresi ama azar azar veriyorun öğün olarak verirsem bu seferde beni az emecek yaramasada sütümü içsin istiyorum içmezse ğöğsüm dolu kalıyo keşke yarasada hep sütümü versem hem kolay hemde daha yararlı

internette bakinirken bunu buldum ilk baslayanlar için iyi olur diye dusundum paylaşayım dedim.

SEBZE ÇORBALARI
BAŞLANGIÇ HAVUÇ ÇORBASI :
1. hafta : 1 adet havucu haşlayın herhangi süzgeçten, rondodan, rendeden geçirme işlemi yapmayın. Haşladığınız suyu içilebilir sıcaklığa gelip ılıdıktan sonra normal ölçünün yarısı kadar biberon maması ekleyip biberonla içirin.
2.hafta: 1 adet havucu, 1 avuç kadar pirinçle beraber haşlayın. Yine sadece suyunu biberonla verin.
3. hafta : 1 adet havucu 1 avuç kadar pirinçle haşlayın süzgeçten geçirip yetişkin çorba kıvamında kaşıkla beraber yedirmeyi deneyin.

KABAK ÇORBASI
Yarım kabak 1 avuç pirinçle haşlanır, süzgeçten geçirilip plastik kaşıkla verilir.

HAVUÇ-BEZELYE ÇORBASI
1 adt havuç, 1/2 kahve fincanı bezelye, 1/2 kahve fincanı pirinç haşlanır kıvamına göre süzülür veya suyu verilir.

HAVUÇ PATATES ÇORBASI
1 adt havuç 1/2 patatesle haşlanır. Kıvamına göre süzülür veya sadece suyu verilir.

Başlangıç ilk 1-2 ay yukarıdaki sebzeler yeterli olacaktır. İlk 1 ay sonunda yukarıdaki tarifler yazan pirinçler yerine irmik kullanabilirsiniz. 1damla zeytinyağı kullanabilirsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…