2010 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

sebze çorbası yapan arkadaşlar ilk başlangıçta sebzenin sadece suyunu alıp içine irmik katarak mı verdiniz? bi de sebze çorbasına her defasında irmik ekleniyo mu?

ya bende yogurdu ınek sutyle yaptım doktorum öle istedı ama ıcım rahat diil bu konuda benm doktorumn dusuncesı su ; bakterılerede vucudn alısması lazım dıyor nasıl ılk emzırdıgnzde gogsunzdede mutlaka bakterı vardr sılmedn yıkamadan emzırırsınz yaa (yanı ılk dogumdan cıktıgınızda)ozmnda bakterıler once gıder vucuda yerleşr alısrsnz ole bişi dıyor bılmyrm nekdr mantıklı aslnda doktorum guvenılr bır doktor ama

bıze drumuz sebze corbasının ılk bıkac gun sadece suyunu ver demıstı ama ben ole yapmadım bombos su gıbı geldı bana

bırde dr bıze corba ıcın 5 haftalık brı tarıf verdı
1. sadece suyu
2. sadece patates ve havuc
3. patates ve havucun yanına 1 adert sebze
4. patates ve sebzenın yanına 2 adet sebze
5. 4 sebzelı corbaya ırmık. bu corbanın son halıdır dedı

peki ilk haftalarda irmik katmanı söyledi mi?

Son düzenleme:
canım bence sen çok takıyosun bak rahat ol benim kızda 6700 2 hafta önce çokta zayıf deil dedi sen ayağını falan üşütüyosan oda alıyodu ev nemlüi diyosun ordan alıyodur kusmaya nane limon kaynat rahatlatır ishal içinde patatesi soy haşla iyce ez yedir haşladığın suyla sulandır valla ben dışarı çıkarmıyorum haftada 1 1 saat markete giderken anca rüzgardan hemen alıyolar bebekler
bende suyla yapıyorum en azaından 8 ay falan olsun öyle süte geçerim

pastörize sütle yapın bence

her doktor farklı söylüyor o zaman bi doktorda 3/4 su bardağı olunca bir öğün olur demişti bana çok gelmişti zaten mideleri ne kadar zaten o zaman 62,5 ml yiyorsa bir öğün oluyor.

her doktor farklı söylüyor o zaman bi doktorda 3/4 su bardağı olunca bir öğün olur demişti bana çok gelmişti zaten mideleri ne kadar zaten o zaman 62,5 ml yiyorsa bir öğün oluyor.

eeeee biz hangisine inancaz şimdi. insanın kafasını karıştırı veriyolar vallahi. iyi ki bu forum varda bilgiler paylaşıla paylaşıla doğrusu bulunuyor. kafa karışıklıkları azalıyor.

kızlar yediği kadar yedirin ne ölçüsü yaww drların her dediği yapılmazki fazla gelirse yemiyo zaten şu dönem yemeklerin tadını alma sütten başka şeylerde oldunu bilmesi için beişlere pişirdiniz yemeklerin yağsız suyundan bile 1 -2 çay kaşığı tatırın mesela pırasa tatırdım bişeyciik olmaz haziran 1 doğumlu en üste yeni taşındı arkadaş ben zannetim bebek 1 yaşında kemik suyuyla veriyo patatesi maşşallah çocuk dinç sağlık ocağındaki dr bile ben anne sütü almamışım yemeklerin suyuyla pirinç unuyla büyümüşüüüm ddei bende adama dedimki iyi bende emzirmemeyim kızım dr olur belki
dedim katı yağlı tuzlu olamayan herşeyden tattırın 1 çay kaşığı
demin 1 çorba kaşığı pirinci haşladım 3 kaşık yoğurtla karıştırdım 1 çay kaşığı zeytin yağ koydum yoğurt çorbası yaptım yarım su bardağı yedirdim

Son düzenleme:
slm kızlar

yoğurt mamayladamı oluyo ben bimiyodum pastorize sütle yaptım ben ama kızım pek sevmedi

ama bugün havuçlu patatesli sebze çorbası yaptım sadece suyunu değil tanelerinide püre gibi süzgeçten geçirdim yoğurt yemiyo diye 2 kaşıkda yoğurt koydum verdim öyle çok sevdi şapur şupur yedi

mamayıda bırakmıştı bende denesem yermi acama nasıl yapıyosun mamayla canım

Evet canım ek gıdaya geçtiğimizden beri bebeğim kakasını bazen 4 gün falan yapamıyor..ama kabız şeklinde değil.. ben de pirinç unu ile yapılan muhallebi vermiyorum o yüzden .. Doktorumuz da yulaf unu ile yapmamı söyledi . ama marketlerde bulamadım. Bugün eşime söyledim aktara bakacak. Bulamazsa artık internette birkaç yerde buldum. ordan sipariş ederim.Teşekkğr ederim ilgine canım...tarifler için de ayrıca teşekkür ederim... :80:

peki ilk haftalarda irmik katmanı söyledi mi?
hayır canım son hafta ırmık eklıycez...
suan bız ıkı sebzelı donemdeyız

almina gözünaydın regli olmuşsun ben hala beklemedeyim darısı başımaaaaa
benimdeee başıma olsun artıkk

anladım canım
kabız seklınde olmasa bıle cok zor kaka yapamamsı allah kolaylık versın sanada
bız cok cektık
dr bıde bıze bagırsak duzenleyıcı surup verdı
sımdı bıkac gundur dah aıyı gıbıyız
aktarlarda satılıyomus
bırde etının varmıs ama ben etının sayfasında falan bulamadım
bırde egerkı hıc bulamzsan yulaf ezmesını rondodan gecırıncede yulaf unu olarak kullanılabılıyomus aklında bulunsun

siteye girdikçe bir reklam var hamile yastığı shuma ahhh ahh daha önce bilecektim bu yastığı uykusuz hamile gecelerimde kullanacaktım

amin canım ben geçen ay oldum ama bu ay gelen giden yok

canım kaka tahlilini bi doktor istedi onu da bizimkinin inadı tuttu o gün doktor gidesiye kadar yapmadı.büyük ihtimal bizimkinde de mikrop var ama hadi hayırlısı.ben yozgatın çekerek ilçesinde oturuyorum ama aslen kütahyalıyım canım.

canım ne biliiim ya herşeyi takar oldum eşime dedim o da bayramdan sonra götürelim dedi.baya bi kızdım ona eğer daha da kötüleşirse senden bilcem dedimm söylediklerini yapcam canım çok sağol

almina gözünaydın regli olmuşsun ben hala beklemedeyim darısı başımaaaaa

sağol canım hamileyim sanmıştım ama çok şükür değilim:)darısı başına

Sizi de geçirdi demek canım... Hayırlı olsun bakalım size de. Kaç g almış oğluşun canım? Az mı buldu?
muhallebiyi bana da sütle yap dedi.hatta ben sordum keçi sütüyle mi diye hayır pastorize inek sütü dedi.inek sütünü direk olarak vermek yasakmış..yoğurdu da inek sütü ile yap dedi.bizim doktor zaten eski kafa doktorardan değil mi? :)

sana çorba ve kahvaltıya bir dahaki ay başlatır. çünkü önce m.suyu,yoğurt ve muhallebi ile başlatıyor. biz bunlara 4. ay bitince başladık ondan 5. ay bitince kahvaltı ve sebzeye başlattı.

bize de mükrem bey 3/4 su bardağı bir öğündür dedi.hatta gecen gittiğimizde gene sordum yine öyle dedi.bu miktarı yerse arkasından emzirme yiyemezse anne sütü ile tamamla dedi. yiyemiyor tabiki ... :)

canım uzun suren ıshaller ıhmal edılmemelı dıye bılıyorum
umarım cıddı bıseyı yoktur ama bıraz fazla ıhmal etmıssınız sanırım.
benceen yakın zamnda en yakında bı labaratuara yada hastaneye gıt cocugun kaka tahlılını yaptır allah koruusn bahar mevsıınden yenı cıktık ıshllı bır cok hastalık su sıralar cok yaygın..
zamanınıda almaz hem bı tahlıl ver gel evıne sonra gıder alırsın sonucunu.

inek sutu yogurt olunca alerjık ozellıgını kaybedıyormus bu yuzden korkulacka bısey yok
bızede baslangıc olarak mama dedı
bbegımın hep bı kaka ve gaz problemı varda

anladım canım
kabız seklınde olmasa bıle cok zor kaka yapamamsı allah kolaylık versın sanada
bız cok cektık
dr bıde bıze bagırsak duzenleyıcı surup verdı
sımdı bıkac gundur dah aıyı gıbıyız
aktarlarda satılıyomus
bırde etının varmıs ama ben etının sayfasında falan bulamadım
bırde egerkı hıc bulamzsan yulaf ezmesını rondodan gecırıncede yulaf unu olarak kullanılabılıyomus aklında bulunsun
[/QUOTE]

evet canım gerçekten çok zor. bakalım bizim de böyle giderse heralde bize de verilir şurup...

sağol canım önerilerin için artık hiç bulamazsak öyle yaparım yulaf ununu....:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…