2010 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

hee birde dr umuz elma verme dedı bız meyveyı cıkardık menumuzden yalnızca üzüm suyu ıcırıyoruz o yardımcı oluyo kaka yapmasına

sebze çorbası yapan arkadaşlar ilk başlangıçta sebzenin sadece suyunu alıp içine irmik katarak mı verdiniz? bi de sebze çorbasına her defasında irmik ekleniyo mu?

canım bugün ilk defa sebze çorbası yaptım ben de.. bir küçük patates ve havu. ..küçük doğradım 3 su bardagı içme suyu ve 1 çorba kaşığına yakın pirinç koydum. ağzı kapalı 40dk falan pişirdim. sonra süzgeçten geçirdim. suyu ile birlikte . 1 tatlı kaşığından az da z.yağı koydum.ama sevmedi heralde ya da ilk diye ne bileyim yemedi pek. içine bir çorba kaşığı yoğurt da kattım sonradan öyle daha iyi yedi sanki. bakalım yarın yiyecekmi? umarım yer. kalan çorbayı ben yedim tuz ve karabiber attım çok güzel oldu ..

bu arada bana mükrem bey hiç önce suyundan falan bahsetmedi. hatta tahılları ve yeşil sebzeleri katabileceğimi söyledi. en fazla 1.5 tatlı kaşıpı da z.yag koyabilirsin dedi. ben de her gün başka kombinasyonlarda deneyeceğim artık...

hee birde dr umuz elma verme dedı bız meyveyı cıkardık menumuzden yalnızca üzüm suyu ıcırıyoruz o yardımcı oluyo kaka yapmasına

evet canım elma suyu kabıza meyilli yapıyor. üzüm suyunu nasıl elde ediyorsun? yeşil üzüm mü? mevsimi geçince ne vereceksin canım? kışın da fazla meyve yok. portakal ve mandalina için de erken .. 6 bitince mi vereceğiz? bu arada bir arkadasım söyledi onun da bebeği kabızlık çekiyor. hergün mandalina yediriyormuş her gün yapıyormuş kalasını bebeği.. 9 aylık ama o şuan..

bu arada ek gıdalara geçen anneler su olayını ne yapıyorsunuz? ben doktorumuza sormayı unuttum.. ben her verdiğim seyden sonra içiriyorum siz ne zamanlar veriyorsunuz?ara ara vermek gerekiyor mu? zaten içmiyor çok...

bu arada ek gıdalara geçen anneler su olayını ne yapıyorsunuz? ben doktorumuza sormayı unuttum.. ben her verdiğim seyden sonra içiriyorum siz ne zamanlar veriyorsunuz?ara ara vermek gerekiyor mu? zaten içmiyor çok...

canım sımdılık uzum bol
ben buyuk boy uuzmlerı tercıh edıyorum kırmızı hem kan yapar dıye
cam rendeden gecırıp tulbentle suzuyorum
o sekılde ogun arlarında verıyorum ıkı ker egunde

mandalına ve portakal ıcın 7 aydan sonra baslıycaz
asıtlı oldugundan mınıcık mıdeleıne zarar verırımıs..

suyuda ben her ogunden sonra verıyorum
zaten hıc sevmıyor sadece sebzeden sonra ıcı yanıyo heralde cok ıcıyor

yok canım ya mükrem bey demedi.bize bir daha ki ay ki kontrole kadar muhallebi, yoğurt ve meyve suyu önerdi.ben internette bir süredir ek gıdalarla ilgili araştırma yapıyordumda bir site sebze çorbasına başlarken önce 1 hafta suyu sonra çorbası sonra püresi verilir diyordu. kafam karıştı. bazı tariflerde de irmik katılıyormuş
afiyet şeker olsun sebze çorban sanada. ama haksızlık var oğluna sade kendine tuzlu karabiberli :) bakalım bende yarın muhallebi yiyeceğim herhalde

Son düzenleme:

ay canım ya bende sormadım. ama mantıken seninde uyguladığın gibi her beslemeden sonra verilir herhalde.

kabızlık sorunu çeken arkadaşlar ben 3 tane günkurusu doğal olan kaysıyı kaynatıyorum onu süzgeçten püre gibi 1 tatlı kaşığı falan oluyo muhallebiye katıyorum 2 güne bi yapıyorum kabızlık geçti

kabızlıgı anlık olarak gecırebılır bu tarıfler ancak benımbebgımde sureklı bır kabızlık var
bagırsakları tembelmıs cocukumun :'(

suyu her beslenmeden sonra ve demir ve d vitaminyle ver dedi bana dr bol bol su içirin sadece anne sütü alan bebeklere gerek yok ama ek gıdada bol bol su içirmek lazım benimki susadığında kendisi istiyo artık çok alıştı suya...

yoğurdu bize açık inek sütüyle yaptırıyo dr, pastorize sütle yapma dedi, hatta burada bakkallar küçük kaplara yoğurt mayalayıp satıyorlar onlardan da alabilirsin günlük yapıyosa bakkalınız demişti, ev sahibim inek besliyo sağdığı gibi alıyorum iki günde bir mayalıyorum çok seviyor oğlum yoğurdu bir su bardağına yakın yiyo maşallah yoğurt olurken sütün alerji yapma riski kayboluyomuş ama yoğurt dışında sütü hiçbir şekilde verme dedi, muhallebi vs süt kullanma dedi bizim dr....

Bizde ek gıdalara yeni bu ay başladık tanıtma amaçlı. Dr günlük 150 cc su verebilirsiniz dedi Bende ara ara veriyorum.

kızlar bizimki ayaklarımda sallay sallay uyuttum,ama bırakınca uyanıyo şebek..böyle put gibi kaldım yaaaaaaaa

ben de prima aktif bebek 3 no kullaniyorum ama 3 bitsin 4-e gecicez.4 daha iyi,daha bol daha rahat deneme amacli 1 tane almistim cok begendim.

bizim evimiz cok soguk oldugu icin kulotlu corap giydiriyorum kombimiz var ama dogal gazimiz yok malesef evimiz buz gibi oluyorrr
karın bölgeleri ne alemde bayanlar?
ben doğum öncesi fittim ama şu an karnım gevşek napmalı? Korse kullandınızmı hiç?
evet dogumun sabahsindan 2.5 aya kadar o sicakla korseyle gezdimmmm bence ise yaradi bende/.cok az gobegim kaldi.biraz daha toparlanmasi lazim ama o da spora kalmis ne zaman yaparsam artik
canim biz aldik kullanioruz hatta bende sormustum kullanan varmi die bizimki 2 hafta once binmeye basladi suan 5 aylik tabii uzun uzadiya bindirmiorum zaten daha cok yurutecin onundeki oyuncaklarla oynuo

bizimki de oynuyor hatta evin bu basindan obur basina gidiyor hali olmayan taraflarda.haliya takilip duruyor bazen sinirleniyor :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…