aa cok gecmı solsun ya olsa ole bısey dr umuz solerdı heralde dımı kucukken ultrason temız cıkmıstı ama bu aylarda tekrarlamak gherkeıyor dımı
canım kalça ultrasonunu 1-3 ve 5. aylarda baktırmak gerekiyormuş. biz 1. ve 3. aylarda gittik. sonra kendi doktorumuz 5. ay kontrolünde elle kontrol edip 5. ay ultrasona girmeye gerek olmadığını söyled. sen kendi doktorunuza gittiğinizde mutlaka elle kalça çıkığı kontrolü yapmasını hatırlat. o gerek duyarsa ultrasona girersiniz
merhaba benim kızımda 17 haziran doğumlu.aranıza katılıp sizlerle bebek gelişimi hakkında yaşadıklarımı paylaşmak istiyorum.
teşekkürler!!gunaydınnn
yarım yasını kutlayan bebelere maasallahhh
geçmiş olsun tatlım,dikkatli olun verdikleri medikal ürünü mutlaka kullan,benim komşumun kızıda öyleydi,yavrumm 2 yıl çekti,neyse sonra iyileşti,amasizinki çıkı olmadığı için basitiğleşir.bizeher doktora gittiğimizde bakıyorlar.yeni doğduğunda ve 3. ayında yapıldı,sonrada gerek kalmadı çok şükür.slm kızlarrr dun ortapedıye gıttık oglumda kalca cıkıgı var mı dıye kalca cıkıgı yok cok şukur ama hafif bi sığlık var dediı cıft bez degılde frejka yastık kullanın 3 ay sonra kontrole gelın dedi medıkale gıttık aldık dedgı şeyi ayyyy yavrummm yaaa bacaklarını oynatamıyor artık cok zor ben 3 aymı kullancam bunu ogluma yaaaa medıkaldekı bayan fazla bişeyı yokmuş bır ayda gecer aslında 3 ay fazla gıbı geldı dedı bana valla ne yapcam bılmıyorum ıyı bı doktor bulup muayenehanesıne goturmem gerek cift bez baglamaya razıyım yaaaa:2:
bugün doktorumuza gittik,ada gayet iyi yapışıklı sorunumuz çok şükür ortadan kalkmış
ben buay az kilo almış diye düşünürken kızım 8.900 gr olmuş,800 gr almış,doktorumuz çok bilededi,bu aylarda en fazla 500gr alırmış,çok haraketlendiği için,boyumuzda 68 olmuş,1cm uzamış,gate iyiymiş
ek besinlere balıyoruz artık,önce meyve suyu ve meyve püresiyle,10g ünsonra çorba,ardından kahvaltı yapıcaz artık.eve gelirlermez hemen kızıma armut ve alma rendeledim cam rendede,ilk meyve deneyimine göre gayet başarılıydı,çokseverek yediada için böylee işteeee..
gelelim banaa:::
diyetisyenimizle tanıştık,çok şeker bir hanım.beni tattı,vücudumdaki yağ oranına baktı ve liste yaptık birlikde,yarın sabahdan itibaren başlıyorum,listetede yok yok,haftaya pazartesi kontrole gidicem,eğer istediğimiz kadar kilo verdiysek devam dedi,yoksa hormon tahlili falan isteyebilirz dedi.inşallah başarcam ve seneye yazın eski halime dönmüş olucam,normaldede vericeğime eminimzaten fakat,emziirirken biraz daha dikkatli diyet gerekli.böyle işteee.
efet bızımkıde her ay kontrolunde özellkle bakıyor ell ılee muayeneye bende soryrm oda gerk yok dıyor sormamdn bıktı artk olsa solıck ztnallah korusun tabi
merhaba benim kızımda 17 haziran doğumlu.aranıza katılıp sizlerle bebek gelişimi hakkında yaşadıklarımı paylaşmak istiyorum.
bugün doktorumuza gittik,ada gayet iyi yapışıklı sorunumuz çok şükür ortadan kalkmış
ben buay az kilo almış diye düşünürken kızım 8.900 gr olmuş,800 gr almış,doktorumuz çok bilededi,bu aylarda en fazla 500gr alırmış,çok haraketlendiği için,boyumuzda 68 olmuş,1cm uzamış,gate iyiymiş
ek besinlere balıyoruz artık,önce meyve suyu ve meyve püresiyle,10g ünsonra çorba,ardından kahvaltı yapıcaz artık.eve gelirlermez hemen kızıma armut ve alma rendeledim cam rendede,ilk meyve deneyimine göre gayet başarılıydı,çokseverek yediada için böylee işteeee..
gelelim banaa:::
diyetisyenimizle tanıştık,çok şeker bir hanım.beni tattı,vücudumdaki yağ oranına baktı ve liste yaptık birlikde,yarın sabahdan itibaren başlıyorum,listetede yok yok,haftaya pazartesi kontrole gidicem,eğer istediğimiz kadar kilo verdiysek devam dedi,yoksa hormon tahlili falan isteyebilirz dedi.inşallah başarcam ve seneye yazın eski halime dönmüş olucam,normaldede vericeğime eminimzaten fakat,emziirirken biraz daha dikkatli diyet gerekli.böyle işteee.
ha bu arada diyet listemi biara paylaşıcam,müsait olduğumda..
canım bebeğine maşallah çok ii lilo almış ..inş. sende eski haline dönersin
bu arada cam rende demişsin çelik rende olursa zararımı varki daha henüz kullanmadım ama
canım cam rende meyvelerin vitaminini öldürmüyor o yüzden. diğer rendelerde meyvenin vitamini gidiyormuş.
cam rendeyi tercih ediyorum,doktorumuz söylemedi özellikle ama anne öyle büyütmüş bizleri,bende öyle yapıyorum.canım bebeğine maşallah çok ii lilo almış ..inş. sende eski haline dönersin
bu arada cam rende demişsin çelik rende olursa zararımı varki daha henüz kullanmadım ama
özelde canım.canım sen devlette mi özelde mi diyetisyene gittin?
yazıcam canım,en yakın zamanda.sakın geç kalma emi. bende normal ekmeği bıraktım. 1 haftadır kepek ekmeği yiyorum sabah akşam birer dilim o kadar. ara öğünlerdede oğlumun yoğurt zamanında yoğurt,meyve zamanında meyve, sebze çorbasını zamanındada mutlaka onun ki artıyor kalan sebze çorbasını yiyorum. sık sık ye az ye mantığı kolayca uygulanmış oluyor. ama senin listene bir bakıp ona görede bir ayarlama yapmak lazım.
bizim doktorumuz,inek sütü önermedi,keçi sütüyle mayaladedi,bende az önce çıktım arabayla heryeri gezdim,migros,carrefour larda bulursundedi,oralarda bulamadım,eve yakın bi market var hatipoğlu diye,orda buldum.boşuna o kadar gezindim..kızlar ben devam sütünden yoğurt mayaladım tutarmı acaba
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?