2010 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

bugün tüm gün biberonu tutsun diye uğrastım ama bir türlü emmiyo tutmuyo biberonu içine su koydum emmedi devam maması koydum tutmadı rezene çayı koydum yine emmedi son olarak kendi sütümü koydum yine emmedi bir tek sabah açık ılık çay koydum 6,7 kere çekti yine bıraktı ne yapıcam nasıl alıştırıcam sasırdım bu arada mama yaptım onuda yemedi tüm gündür aç çok üzülüyorum kafayı yiycem

Son düzenleme:
kızlar bu bebişlerin iştahsızlığı nolcak böyle bi çözüm bulmak lazım dr larımıza soralım bakalım iştahlarını açmak yedirmek için ne yapmalıyız diye

vallla ben bazen zorluyorum tıkıyorum agzına resmen sutum artık yetmıyor emmıyor emmesinede yetmıyor bende muhallebıyı tıkıyorum

Bir adet orta boy patates

Bir adet havuç

3 - 4 yaprak semizotu

5 -6 yaprak ıspanak

2 tatlı kaşığı pirinç

1 , 5 tatlı kaşığı irmik

Yapılışı

Patatesin ve havucun kabuklarını soyun. Akar suyun altında yıkayın. Bıçakla iri iri doğrayın. Pirinci yıkayın. Semizotu ve ıspanağı iyice yıkayın. İki çay fincanı su ekleyin. Düdüklüde bu malzemeleri pişirin. El blenderından geçirdikten sonra bir de irmik ile kaynatın ben bunu yaptım hoşuna gitti bi deneyin isterseniz

birde günlük keçi sütünden yoğurt mayalıyorum onu da ilk başlarda yemiyodu ama şimdi yavaş yavaş alıştı

Unutmadan birde domates patlıcan lahana bunları 1 yaşına kadar vermeyin dedi bzim dr domates idrarda asit yapıyomuş bazı bebeklerde de alerji yapıyomuş

şimdi oglum acıktıgı ıcın devam sutu yaptım sutum yok suanda 90 ml iciyor ancak ama sutum azda olsa hemen oyun oynarken emzırıyorum 90 ml sutle bırakmıyorum oglum bebelacın devam sutunu daha cok sevıyor aptamılı cok sevmıyor bebelac daha tatlı gıbı benım oglana bışeyler oldu sankı bıberon almayan devam sutu ıcmeyen cocuk şimdi bberonda alıyor ıcıyorda kızlarrr mutlaka damaklı bıberon alın bıde baya bı acıksın bıberonu oyle deneyın

Devam Sütüyle yoğurt yapımı
100 ml. devam sütünü hazırlayıp bir çay bardağına alın ılık iken (45°C) 1 çay kaşığı yoğurda azcık sütten ilave edip cıvıtıp mayalayın. Üzerine demlik kapağı yada çay tabağı kapatıp bir bez örterek oda ısısında 4 saat bekletin. 4 saat sonra üzerini açıp bekletin. Not: Ben akşam mayalayıp ertesi gün veriyorum birde normal yoğurt gibi katı olmuyor biraz cıvık oluyo.

tadı nasıl oluyor cnm hangi devam sutunu kullanıyorsun?

milupanın Milumil 1 den yaptın ben tadı fena değildi ve yedi ben günlük inke sütünden yaptım onu sevmedi keçi sütünden yapıyorum onu şimdi sevmeye başladı keçi sütü alamayınca devam sütünden yaptım yedi:)

kızlar bu keçi yoğurtu şartmı ya ? bugün kontrolümüz vardı doktoruma sordum bende hayır dedi iyi yoğurt olsun marka dedi danone vb yedir dedi.ev yoğurdunu benim oğlan hiç ama hiç sevmedi.pekmez soranlar vardı verebilirsin dedi,çorbalara tuzu sordum az miktarda koyabilirsin dedi.sebze ve yayla çorbası içir dedi.6 .ayımız dolunca herşeyi ver dedi sadece süt ve bal verilmeyecek 1 yaşına kadar.meyvelerin hepsini yedirebilirsin dedi.ben muzu sordum özellikle .3 gündür yediriyorum oğlum çok sevdi rahatlıkla yedir dedi.
oğluşu olan anne adayları bizim oğalanın pipisi enfeksiyon kapmış ucu dardı pipisinin ondan olurmuş .ilaç verdi 10 gün kullanacam sonra sünnet ettirecez ( canı yanacak kuzucumun .yaptıranlar neler yaşadı yazarmısınız.sünnetimizi görümcemin kocası yapacak neyseki ürolog kendisi o yönden rahatım biraz.
birde kızlar adet olanra sorum olacak doğum sonrası için tabi .benim kanamam çok fazla oluyo ama ilk 3 gün .2 saate bir ped değiştirmek zorunda kalıyorum sizlerinde öylemi ?

Son düzenleme:
canım biz sütaşın yogurdunu tuketıyoruz sofrada oglumada ondan verıyorum ama ben yogurt mayalarsamda ınek sutunden mayalıyorum sutun alerjık yonu yogurt olunca gıdıyor zaten ben tarişin pekmezını aldım hergun 1 kaşık veriyorum kışın iyi olur otekı turlu ben tarhana corbasının ıyı oldugunu duydum eşimin aılesı getırdı onların tarhanası yogurtlu gecenlerde 4-5 kaşık verdım tattırdım cok sevdı ama bızımkıde patatesı sevmıyorrr alışcak artık bende yarından ıtıbaren not alıcam cumatesı doktorumuza sorucam

evet not al bence ben gidene kadar tekrarladım bir burnunu sormayı unuttum :)) sürekli kuruyo pislik olup.koloriferden dolayımıki diye düşünüyorum.su koydum artık bugün oturduğumuz odaya.tarhana evet güzel olur 6.yı 28 aralıkta tamamlayacaz başlarız bizde her çorbaya

cnm sen daha önce aptamil verdiğini söylemiştin artık bırakıcam kilo yapıyo demiştin bebelacamı geçtin ben bebelacıda verdim oğluma ama onuda içmedi birde içindekileri karsılastırdım aynı seyler vardı bebelacta kilo yapıyo ben aptamil aldım o bitsin bebelac alıcam bi ondan bi ondan çünkü aptamil çok pahalı ama içmiyo zorla içiriyorum tükürüyo kilo yapsın diye veriyorum çünkü çok zayıfladı hiç kilo almadı gibi geliyo bana kauçuk biberonla veriyorum yine tutmuyo deli olucam

canım ben mama vermedim hiç.anne sütü hep ek gıda yavaş yavaş başladık.biberon sıkıntısı bizdede var suyu bile kaşıkla içiriyorum çok zor oluyo dr brown mu ne varmış biberonu onu alacam ben dene istersen sende

canim ben regl oldum benimkide tam tersi o kadar az olduki sasirdim kaldim,normalde 8-9 gun surerdi simdiyse 4 gun surdu o da dedigim gibi cok az ve hic agrim olmadi eskiden cokk agrirdi karnim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…