• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2010 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

kızlar bebeişlerinize nasıl oyuncaklar alıyosunuz?ben daha oyuncak almadım halası almanyadan dişlik çıngırak falan göndermiş,onları oynadı hep.ama artık sıkıldı..farklı şeyler istiyo.siz nerden alıyosunuz oyuncakları.bizim burda çeşit olmadığı için internetten bakıorum.varmı tavsiye edeceğniz oyuncaklar?:55::55:

valla cnm bende aynı soruyu soacaktım.aynı sıkıntıyı yaşıyorum.oyuncak almam lazım.durmuyor zaptedemiyorum

kızlar bebeişlerinize nasıl oyuncaklar alıyosunuz?ben daha oyuncak almadım halası almanyadan dişlik çıngırak falan göndermiş,onları oynadı hep.ama artık sıkıldı..farklı şeyler istiyo.siz nerden alıyosunuz oyuncakları.bizim burda çeşit olmadığı için internetten bakıorum.varmı tavsiye edeceğniz oyuncaklar?:55::55:

arkadaşım ben fisherprice ın çekince sesler çıkaran oyuncağını,yine aynı markanın ilk telefonum oyuncağını,bir de chicco nun dişlik ve çıngıraklarını aldım.3 aydır oynuyoruz ,memnunuz.playskool ve playgro da marka olarak güzel.şimdi de emekleme arkadaşım oyuncağını alacağım.müzikli ve ışıklı şeyler dikkatini çekiyor bebeklerin.fisherprice ta o sesler çok yüksek değil.bebk ne kadar oynasa da kulağını yormuyor.

teşekkürederiz canım bende denicem.
canım ben yedirmiyorum,seninki maşşallah herşey yiyor:))

beklet canım,bende bekletiyorum,normaldede yeşilliklerimi bekletmeden asla yemem.kızımınkileride mutlaka yarım saat bekletiyorum.sebze çorbanız süpermiş,bide hergün yiyoruz aynısını yalnız kabbak yerine kereviz koyuyorum,pirinç koyuyorum,bazen bulgur koyuyorum,işte çeşitlendiriyorum..
aynen canim bende kendi yedigimiz sebzeleri hep sirkeli suda bekletirim,acaba dedim bir engel olurmu kiziminkileride yaparsam diye sordum,icim simdi daha rahat sagol zazacim.ben ilk defa yaptim biraz zahmetli oldu ama prensesim icin deger.hepsini kaynattim,yesillikler 5 dk falan degerini kaybetmesin diye cok kaynatmadim hepsini.sonra hepsi pisince bicakla parcaladim tabiki bicak metal degil ve iyice o bicakla ezdim.sonra bunlari süzgecten gecirdim.kizimda afiyetle yedi.tabiki biraz pütürleri gelince ögürdü ama alisacak.bende yarin pirinc yada bulgur koyucagim cesit olsun,birde yogurt yapicam ilk defa tabi sonucu yazarim.

güzelim ben iki bardak günlük pastörize sütü iyice ısınana kadar ocakta tutuyorum.bir yandan da evde yaptığım 1 çay bardağı yoğurdu iyice çırparak karıştırıp sütün içine ekliyorum.devamlı karıştırarak topaklanmasını bekliyorum.topaklanıp süt kesilince altını kısıp 3-4 dakika düşük ısıda kaynatıyorum.temiz bir tülbent ya da metal olmayan bir süzgeçte çok sıkmadan 10 dakika süzüp sabahına bebişime afiyetle yediriyorum.3 günde 1 yenisini yapıyorum.kalan olursa böreğe ,poğaçaya koyabilirsiniz.
ben de deniyim hazırdan iyidir
kızlar bebişlerinize aşure yediriyormusunuz
ben 3 gündür yediriyorum tabi suyundan,çok sevdi
içinde her vitamin var tabi şekerde var ama olsun okadarlık canım
canım ben şeker vermiyorum ama i.indeki diğer şeyler çok vitaminli haklısın
slm arkadaslar,teyzeleri kizima sebze corbasi yapiyorum,sebzeleri sirkeli suda azicik bekletip öyle yikasam olurmu.ispanak,havuc,brokoli,biraz maydonoz kabak,patates ve kirmizi mercimekten olusan bir sebze corbasi.
tabiki olur hem de daha iyi olur kanaryacım
ben yeni almadım annemler ablamlar almış yumuşak olanları diş kaşıyıcıları çıngırakları veriyorum

ben de deniyim hazırdan iyidir

canım ben şeker vermiyorum ama i.indeki diğer şeyler çok vitaminli haklısın

tabiki olur hem de daha iyi olur kanaryacım

ben yeni almadım annemler ablamlar almış yumuşak olanları diş kaşıyıcıları çıngırakları veriyorum
eylüllcüm nasilsin,prensesler nasil,ek gidalarla araniz ne durumda yiyiyorlarmi.

pelus oyuncaklar aldim,pelus ayi,ördek top vs,bunlarla oynuyoruz daha dogrusu cogunlukla issiriyor benim kiz.artik ses cikartan ve iskli olan oyuncaklar almayi düsünüyorum.

bızde 2-3 tane diş kaşıyıcılarımız var ama oglum onlar yerıne bzım elımızı agzına almaya calışıyo:9: fisher pricenın telefonu var chıcconun cıngıragı var benım oglum ıslak mendılle oynamayı onun cıkardıgı sesı cok sevıyorrr bende uzun araştırmalarımdan sonra mothercared:9:n bı oyuncak buldum küp şeklınde 4 tane tutma yerı var hem dışlık hem oyuncak bıde faremız var ıpını cektınmı tıtrıyor ve gidiyor baya oynadı oyuncaklarıyla türker ama şimdi oyuncak falan gormuyor gozumuz etrafa bakmaktan ama bende şu emekleme arkadasımdan almayı duşunuyorum

aynen canim bende kendi yedigimiz sebzeleri hep sirkeli suda bekletirim,acaba dedim bir engel olurmu kiziminkileride yaparsam diye sordum,icim simdi daha rahat sagol zazacim.ben ilk defa yaptim biraz zahmetli oldu ama prensesim icin deger.hepsini kaynattim,yesillikler 5 dk falan degerini kaybetmesin diye cok kaynatmadim hepsini.sonra hepsi pisince bicakla parcaladim tabiki bicak metal degil ve iyice o bicakla ezdim.sonra bunlari süzgecten gecirdim.kizimda afiyetle yedi.tabiki biraz pütürleri gelince ögürdü ama alisacak.bende yarin pirinc yada bulgur koyucagim cesit olsun,birde yogurt yapicam ilk defa tabi sonucu yazarim.
tamam canım yaz,inşallah iitahlıca yer.

bızde 2-3 tane diş kaşıyıcılarımız var ama oglum onlar yerıne bzım elımızı agzına almaya calışıyo:9: fisher pricenın telefonu var chıcconun cıngıragı var benım oglum ıslak mendılle oynamayı onun cıkardıgı sesı cok sevıyorrr bende uzun araştırmalarımdan sonra mothercared:9:n bı oyuncak buldum küp şeklınde 4 tane tutma yerı var hem dışlık hem oyuncak bıde faremız var ıpını cektınmı tıtrıyor ve gidiyor baya oynadı oyuncaklarıyla türker ama şimdi oyuncak falan gormuyor gozumuz etrafa bakmaktan ama bende şu emekleme arkadasımdan almayı duşunuyorum

ayy şenaycım en bir sepet oyuncak doldu şimdiden diyebilirim ki en az 500lira vermişizdri bzimki isteksiz oyuncaklara karşı.bizimkinin oyuncakları kumandalar.kumandayı iyice siliyorum bende elimeveriyorum mecburen,evdeki bütün kumandalar diş izleri dolu,boyalarını soymuş ağzıyle bende vermicem artık,emekleme arkadaşı bizdede var ama oynayan kimmm???

herkese iyigeceler biz yatıyoruzzzz!!!

ayy şenaycım en bir sepet oyuncak doldu şimdiden diyebilirim ki en az 500lira vermişizdri bzimki isteksiz oyuncaklara karşı.bizimkinin oyuncakları kumandalar.kumandayı iyice siliyorum bende elimeveriyorum mecburen,evdeki bütün kumandalar diş izleri dolu,boyalarını soymuş ağzıyle bende vermicem artık,emekleme arkadaşı bizdede var ama oynayan kimmm???

aynen ıslak mendıl kumanda cep telefonu dedemızın diyet seker kutusu en guzel en masrafsız oyuncagımız yazık dedemız sonraaa şekerını arıyooo :9:kımbılır türker bey nereye attı:52: bu arada iyi geceleeeeeeeeerrrrrr

slm kızlar geçmişi okudum bugün giremedim kayınvalidemle görümcem bendeydiler çok yoruldum... bende daha oyuncak almadım dişliğini veriyorum yada çıngırağını yani cugurunu eline ayıcıklar falan var ama tüylü olduğu için vermiyorum ağzına götürüyo haa bide babası beşiğine asker kamyon arabası almıştı ama o çok büyük 1 yasında oynayabilir bu arada emekleme arkadası nasıl bişey kızlar ben ilk defa duydum benim bebiş daha emeklemiyor daha küçükmü acaba emeklemek için eger işe yarıyosa bende alayım

ay ne zaman düzelcek bu drum ya ama bugün birşey duydum arkadaşıma sağlık ocağındaki ebe demiş ki 2.5 yaşına kadar bütün dişleri çıkana kadar uyku yok size demiş :( biz de çıksa da rahatlasak diyoruz....:)

tatlıım bizim dişler yok daha.. kabarık beyazlama bütün belirtiler var ama pirincimiz yok daha..:) sizin?

mükrem beye sünneti daha önce sormuştum ben yaptırabilirsiniz istediğiniz yerde demişti şu an olabilir demişti.. ama kararsız kaldım çok ya senin anlattıkların, zor geçirenlerin anlattıkları falan ne zaman yaptıracağız bilmiyorum .. sizin son durum ne?

neyse gitti 6 ay kaldı 24 ay. az kalmış canım:)))bizde daha bir tanecik bile yok.artık 2 yıl kolay gelsin bize.
valla benim işe başlamama 1 ay kaldı. o yüzden süremiz daralıyor. bu hafat birde devlet hastanesinde ürolağa gidip konuşalım diyoruz. bakalım

insaallah canim sever,daha ilk yiyecek yogurdu.benim zuzuda kumanda,islak mendil, rolo kagit hastasi.birde elinde battaniyesi pelus oyuncagi yada örtüsü oldugu zaman yüzüne örtüp ellerini koydugu seyler düsmesin diye yavasca cekip öylece bekliyor.babasi yada ben yüzüne örttügü seyi kaldirdigimiz an,kikir kikir gülüyor,oyun oynuyor cadi.

bende bugün kahvaltısını kendi sütümle yaptım,mamayla yaptım önceden ama bugün daha iyisevdi.mama sevmiyor beni kzım.bundan sonra sabahları sağıp kahvaltısını sütümle yapıcam.

en güzeli.ben kahvaltı vermeye başladığımdan beri kendi sütümle yapıyorum canım. hem daha sağlıklı hem de çok seviyorlar. içine bazen yarım muz veya yarım elma rendeside koyuyorum afiyetle yiyor valla.

slm kızlar geçmişi okudum bugün giremedim kayınvalidemle görümcem bendeydiler çok yoruldum... bende daha oyuncak almadım dişliğini veriyorum yada çıngırağını yani cugurunu eline ayıcıklar falan var ama tüylü olduğu için vermiyorum ağzına götürüyo haa bide babası beşiğine asker kamyon arabası almıştı ama o çok büyük 1 yasında oynayabilir bu arada emekleme arkadası nasıl bişey kızlar ben ilk defa duydum benim bebiş daha emeklemiyor daha küçükmü acaba emeklemek için eger işe yarıyosa bende alayım

bence emekleme arkadaşımda eli takılır düşer yüz üstü inceledim nette ,bebek için oyuncak ben top aldım küçük süngerboblu sarı içi elyaf yumuşak acıtmaz bir yerini,erkek bebekler içinde kokulu yumuşak arabalar var çok güzeller daha almadım benim oğlan kucak kuşu olunca yerde pek durmuyoz .telefon alacam chicconun titreşimli telefonunu gördüm çok güzel ,müzikli şeyler dikkatini çekiyo.ben ayıcık veriyorum eline durmadan makinede yıkıyordum bugün aklıma poşetlemek geldi poşetin içine koydum verdim seside hoşuna gitti oynadı oturuken.birde parmak kuklalarımız var bizim ben parmaklarıma takıyorum konuşuyorum çok hoşuna gidiyo kendinede takıyom bağırıyo dededede diye :))) sizinkilerde başladımı konuşmaya ,eğer böyle giderse çook konuşan bir oğlum olacak

benim oğlumda haftaya sünnet olacak .acı çekecek diye üzülüyorum .göz kanalımız tıkalıydı ondan kurtulduk çok şükür.eğer bebeğinin göz kanalı tıkalı olan varsa aklınızda olsun 4.aydan sonra göz doktorları yıkayarak açıyor.bebek biraz acı çekiyor ama ameliyattan iyidir.benim oğlumun dün ikinci yıkaması oldu.şükür geçti sorunumuz .

canım biz küçük oyuncaklar belli zaten çıngırak falan ama bir kaç ay önce chicconun aktivite masasını aldık. bayılıyor oynarken. şimdi yatarak sonra oturarak ve en son ayakta kullanabileceği uzun vadeli bir oyuncak. tavsiye ederim. hepsi burada com adresinden inceleyebilirsin. hem orda ayrıntılı bebek oyuncaklarıda var. birde e-bebek sitesini gez. bütün oyuncak çeşitleri var. emekleme arkadaşıda alabilirsin. o da çok sevimli.

Son düzenleme:
bir oyuncak tavsiyesi daha : playskool bıcırık kuklalar. eldiven şeklinde ve her parmakta bir hayvan var. tam avucun içine gelen yerdede küçük bir hikaye kitabı. hikaye kitabı sayfalarının biri poşet gibi hışırtı çıkartıyor biri de üzerine basınca ötüyor. hem beraber oyunuyoruz hemde kendi başına oynuyor.hayvan kuklarla birlikte bol bol ali babanın çiftliği şarkısını söylüyoruz. hem hayvanları hem seslerini hem renkleri öğrene bilir. artık bundan sonra eğlenceyle birlikte öğreticiliği de olan oyuncakları tercih etmemiz gerekiyor.

bir de bizim kocaman resimleri olan hikaye kitaplarımız var. her gün 1 tane hikaye kitabı okuyoruz. sonrada hikaye kitabını eline veriyorum inceliyor. herşeyi ağzına götüren oğlum hikaye kiataplarını götürmüyor ve sanki okuyormuş gibi heyecanla inceliyor. hatta ben okurken hikayenin sonuna doğru çığlıklığa bana eşlik ediyor.

Son düzenleme:
Back
X