2010 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

..
canım 25 derece gayet iyi bence bizim de oylee biz öyle ayarladık...fazlası sıkıyor çünkü. bebişler çok sıcaga da gelemiyor.
haklisin canim,bebekler o yüzdende hasta oluyor zaten.19 dereceye kadar bebekler üsümüyorlar.evde sicaga alisinca disari ciktiklarinda soguga alisamiyorlar tabi.

teşekkürler cnm valla ev kac derece bılmyrm ama bız klımayı 30 derecede calstryrz sabah kdr öle kalıyor

çok geçmiş olsun canım ya..noluyo bu bebişlere hepsi hasta...
saol cnm sanrm salgın varms her bebişte cigerlerını ustme lafı duyorm allhm esırgesın hepsını
cnm valla gunlerdr ztn gece uykusu yok bızdeeee huyu degstı dişle basldı ustune bu hastlkk

bizimde ev gecen kış hiç ısınmıyodu kombiyi 50 yada 60da yakıyoduk yine ev okadar sıcak değildi bu kış oğlumun şansına sıcacık çoğu 40ta yanıyor kısa kollu yazlıkları giyiyorum evde arada 50ye yükseltiyorum banyo yaptırıcam zaman tüm siteye binalarımıza montalama yaptılar çok iyi gerceketen yazında evler serin çok rahat oldu yerler bile sıcak alttan borular geçtiği için

haklisin canim,bebekler o yüzdende hasta oluyor zaten.19 dereceye kadar bebekler üsümüyorlar.evde sicaga alisinca disari ciktiklarinda soguga alisamiyorlar tabi.

evet canım.. cok sıcaga alıştırmamak lazım.. valla avrupa da japonyada çinde falan dondurucu havalarda bile cıplak gezdırıyorlarmış bebeleri..o kadarı da fazla tabi..ama çok da sıcak ıyı degıl...

aslında dışarıdaki soğuk havayı da bilmeleri lazım değil mi kızlar? iyice giydirip çıkartmak lazım ama böyle üşütmeleri falan duyunca insan korkuyor...

siz çıkarıyor musunuz kızlar bu soguklarda? yoksa evde takılma moduna mı giriyorsunuz? :) ben şimdilik öyleyim de ....

kızlar bişe soracam 6.ay aşımızı dün olduk çok şükür ateşimiz olmadı.banyo konusunu sormayı unuttum.bugün banyo yaptırsam olurmu.bizim evde hamam valla en alt kat ve en üst katlar ısınmadığı için kaloriferin dercesini 65 yapmışlar terliyoz kalın giyinince bizde yazlıklarla geziyoz evde.oğlumda sevmiyo sıcağı terliyo hemen .hasta olan bebeklere Allah şifalar versin.

geçmiş olsun canım. ahhhhhhhh ahhhhhh bu çalışan annelerin çocuklarının işi ne zor ya. tabi annelerin bebelerini özlemeside cabası((

hanımlar bebişlerinize kuru meyve veriyomusunuz incir,kayısı,üzüm gibi birde ceviz vermeye basladınızmı???

ben hiç esirgemedim dışarı çıkıyoruz her hafta sonu soğuk sıcak yağmurlu olsada .alışması lazım gerçektende ,bir kere hasta ettim onda da gripli birinden bulaştı bir günde atlattık şükür ilerlemeden burun akıntısı oldu tıkandı burun damlası falan hemen geçti şükür.

canım yıkama bence aşı yerine su gelmesin diye yaptırmıyorlar zaten... bize 3 gün yaptırma demişlerdi..

hanımlar bebişlerinize kuru meyve veriyomusunuz incir,kayısı,üzüm gibi birde ceviz vermeye basladınızmı???

canım ben kuru üzümle kuru kayısıyı suda 10 dakika haşlayıp rondodan geçiriyorum. bazen tek başına, bazende sabah kahvaltı karışımına, akşam muhallebisine 1 yemek kaşığı katıyorum. kabızlık sorunumuzuda kökten kesti valla.
geçen gün internette bir tarif buldum. o da çok besleyici ve faydalıydı.

1 su bardağı balkabağı rendesi 6 tane kuru kayısı 1 yemek kaşığı kuru üzüm. kaynatılıp rondodan geçiriliyo. nefisssssssssss. enerji deposu ve bbal gibide tatlı. severek yiyo benim ki.

çok güzelmiş canım tariff.. ara öğünde mi veriyorsun?

acaba bendemi tek tek versem gerçi peynir verdim yemedi yumurta verdim yemedi ikisini karıştırdım yemedi peynirle muzu karıştırdım yemedi ...
dene bakalım inş. sever ve yer.bence böyle yemesi daha iyi,alışsınlar.
geçmiş olsun cnm.

ben ceviz veriyorum,şimdi arkadaşın tarifini yapıcam balkabağı,kayısı,üzüm süper!!

evet canım ara öğünde veriyorum. tek yemezse zaten muhallebi veya kahvaltısına katmak bile yeterli geliyo. bol bol karışım bol bol kaka bol bol bez:)))nefis kokularda cabası

:))) Harbiden yaa baya yaptırır...

bu arada 7.ayında kontrole gittiniz mi? Bize dr artık 2 ayda bir gelseniz de olur dedi de..

7.ay kontrolüne gittik. bize hiç öyle birşey söylemedi. hatta bugün sabahtan yine mükrem beyin yanındaydık. berkin dün baya huysuzdu. sürekli sağ kullağını elliyordu. bir sorun mu var diye gittik. bugünde demedi. aaslında 1 yaşına kadar her ay gitmek gerekmiyor mu ya. hem ek besinler hakkındada biilgi vermesi lazım.
sebze çorbasının içine sende bizim gibi sadece tavuk koyuyorsun dimi canım... genelde 7. ayda kırmızı ete başlanıyormuş. burdaki arkadaşlarda hep kırmızı ete başladılar. bunda bir terslik yok mu sence. biz başlasak mı acaba diye düşündük. kilo alsın falan diye değilde kilo eninde sonunda olur da zeka gelişimi açısından eksik beslenecek diye çok korkuyorum.

evet canım ya ben de her ay gideceğiz sanıyordum.. ama ben götüreceğim ya .. merak ederim :) gerçi bir sıkıntı olursanız gelirsiniz yoksa 2 ayda bir görsem yeter artık dedi.
ek gıda konusunda mükrem bey fazla bir bilgi vermiyor gibi geldi bana ... size?
bana dedi ki 6 ay bittiginde corbalarına bir kaç parça yağsız dana eti at ama pişince al içinden..
7. ayda beyaz et balık ve tavuk başla dedi ki ben balığı 9. ayda falan verilir sanıyordum..
8. ay bitince de kırmızı et başla dedi..
:S her dr farklı ya.. bazıları da 6 bıtınce kıymaya baslatıyor... kafalar karısık ben su ana kadar mukrem beyın dedıgı gıbı yaptım ama artık kıyma koyacagım corbalara yavas yavas kofte falan vereyim diyorum... beyaz ete de gececegız sımdı.. sen nasıl yapıyorsun? size neler dedi?

valla haklısın ek gıda konusunda hiç aydınlatmıyor insanı. biz sorarsak anca. burası ve internet olmasa yanmıştık valla. ben bugün sebze çorbasının içine ilk defa azıcık tavuk etii koydum. artık kıymayada başlıyacağım. bize de sana söylediklerinin aynısını söyledi. sadece balığı söylememişti ki sen haklısın balık 9. ayda anca. alerji riski yüksek sonuçta. burda bir arkadaş yazmıştı ona doktoru 5 gün kırmızı et 1 gün beyaz et demiş ben de öyle yapıcam. daha sonra o boş geçen 1 güne balık gelecekmiş.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…