haklisin canim,bebekler o yüzdende hasta oluyor zaten.19 dereceye kadar bebekler üsümüyorlar.evde sicaga alisinca disari ciktiklarinda soguga alisamiyorlar tabi...
canım 25 derece gayet iyi bence bizim de oylee biz öyle ayarladık...fazlası sıkıyor çünkü. bebişler çok sıcaga da gelemiyor.
geçmiş olsun cnm umarım çabuk iyileşir.yaa çok korkuyorum bebek hastalıklarından valla evin heryeri ısıtıcıyla doldu hem kombi var hem 2 tane fır fır diye çalışan ısıtıcı hemde ufo yinede ancak 24-25 derece oluyor.kışın iyice soğuklarda nasıl ısıtıcaz evleri bilmem.
saol cnm sanrm salgın varms her bebişte cigerlerını ustme lafı duyorm allhm esırgesın hepsınıçok geçmiş olsun canım ya..noluyo bu bebişlerehepsi hasta...
çokk geçmiş olsun tatlım bu sıralar bebeişlere dikkat etmek lazım ama olunca oluyolar işte.biz de daha atlatamadık.ama son iki güne göre daha iyi.umarım çabuk iyileşirler.hiç yürek dyanmıyo.onlar hastalanıcağına biz hasta olsak keşkee,vvalla nazları da artıyo,huysuzlukları da dikkat et canım seninki de huy değiştirmesin.ben şimdi çok zorlanıyorumm,hele uykusu geldiğinde
haklisin canim,bebekler o yüzdende hasta oluyor zaten.19 dereceye kadar bebekler üsümüyorlar.evde sicaga alisinca disari ciktiklarinda soguga alisamiyorlar tabi.
selam kızlar nasılsınızz
benm biraz keyfım yok oglm oksuruyordu bikacgundr.
bende dun arkadasa rıca ettım doktora gotrdu cıgerlerını cok fena ustms mıkrop kapmss bogazıda enfeksıyon halndeyms.
2 surup 1 de antıbıyotık verms doktr bolbol ılıksu ıcırn demıs
antıbıyotıggı vermk ıstemyrm ama elım kolm baglndı mecburum demısss. daha kotuye cevıreblr bunu demsss.. neyse ılaclara basladık. umarım paşam cabuk atlatır cunkuuu gecelerı cok huzrsz aglayark uyanyr hepp oksuryrburnuda akıyorr
iştahıda azve ben calsmak yerıne cocugmn yannd aolmk ıstyrum
aslında dışarıdaki soğuk havayı da bilmeleri lazım değil mi kızlar? iyice giydirip çıkartmak lazım ama böyle üşütmeleri falan duyunca insan korkuyor...
siz çıkarıyor musunuz kızlar bu soguklarda? yoksa evde takılma moduna mı giriyorsunuz? :) ben şimdilik öyleyim de ....
kızlar bişe soracam 6.ay aşımızı dün olduk çok şükür ateşimiz olmadı.banyo konusunu sormayı unuttum.bugün banyo yaptırsam olurmu.bizim evde hamam valla en alt kat ve en üst katlar ısınmadığı için kaloriferin dercesini 65 yapmışlar terliyoz kalın giyinince bizde yazlıklarla geziyoz evde.oğlumda sevmiyo sıcağı terliyo hemen .hasta olan bebeklere Allah şifalar versin.
hanımlar bebişlerinize kuru meyve veriyomusunuz incir,kayısı,üzüm gibi birde ceviz vermeye basladınızmı???
canım ben kuru üzümle kuru kayısıyı suda 10 dakika haşlayıp rondodan geçiriyorum. bazen tek başına, bazende sabah kahvaltı karışımına, akşam muhallebisine 1 yemek kaşığı katıyorum. kabızlık sorunumuzuda kökten kesti valla.
geçen gün internette bir tarif buldum. o da çok besleyici ve faydalıydı.
1 su bardağı balkabağı rendesi 6 tane kuru kayısı 1 yemek kaşığı kuru üzüm. kaynatılıp rondodan geçiriliyo. nefisssssssssss. enerji deposu ve bbal gibide tatlı. severek yiyo benim ki.
dene bakalım inş. sever ve yer.bence böyle yemesi daha iyi,alışsınlar.acaba bendemi tek tek versem gerçi peynir verdim yemedi yumurta verdim yemedi ikisini karıştırdım yemedi peynirle muzu karıştırdım yemedi ...
geçmiş olsun cnm.selam kızlar nasılsınızz
benm biraz keyfım yok oglm oksuruyordu bikacgundr.
bende dun arkadasa rıca ettım doktora gotrdu cıgerlerını cok fena ustms mıkrop kapmss bogazıda enfeksıyon halndeyms.
2 surup 1 de antıbıyotık verms doktr bolbol ılıksu ıcırn demıs
antıbıyotıggı vermk ıstemyrm ama elım kolm baglndı mecburum demısss. daha kotuye cevıreblr bunu demsss.. neyse ılaclara basladık. umarım paşam cabuk atlatır cunkuuu gecelerı cok huzrsz aglayark uyanyr hepp oksuryrburnuda akıyorr
iştahıda azve ben calsmak yerıne cocugmn yannd aolmk ıstyrum
hanımlar bebişlerinize kuru meyve veriyomusunuz incir,kayısı,üzüm gibi birde ceviz vermeye basladınızmı???
çok güzelmiş canım tariff.. ara öğünde mi veriyorsun?
evet canım ara öğünde veriyorum. tek yemezse zaten muhallebi veya kahvaltısına katmak bile yeterli geliyo. bol bol karışım bol bol kaka bol bol bez:)))nefis kokularda cabası
canım yıkama bence aşı yerine su gelmesin diye yaptırmıyorlar zaten... bize 3 gün yaptırma demişlerdi..
7.ay kontrolüne gittik. bize hiç öyle birşey söylemedi. hatta bugün sabahtan yine mükrem beyin yanındaydık. berkin dün baya huysuzdu. sürekli sağ kullağını elliyordu. bir sorun mu var diye gittik. bugünde demedi. aaslında 1 yaşına kadar her ay gitmek gerekmiyor mu ya. hem ek besinler hakkındada biilgi vermesi lazım.
sebze çorbasının içine sende bizim gibi sadece tavuk koyuyorsun dimi canım... genelde 7. ayda kırmızı ete başlanıyormuş. burdaki arkadaşlarda hep kırmızı ete başladılar. bunda bir terslik yok mu sence. biz başlasak mı acaba diye düşündük. kilo alsın falan diye değilde kilo eninde sonunda olur da zeka gelişimi açısından eksik beslenecek diye çok korkuyorum.
bugün kakasını yapmıştı belden aşağısını yıkadım bişe olurmuki :18:
evet canım ya ben de her ay gideceğiz sanıyordum.. ama ben götüreceğim ya .. merak ederim :) gerçi bir sıkıntı olursanız gelirsiniz yoksa 2 ayda bir görsem yeter artık dedi.
ek gıda konusunda mükrem bey fazla bir bilgi vermiyor gibi geldi bana ... size?
bana dedi ki 6 ay bittiginde corbalarına bir kaç parça yağsız dana eti at ama pişince al içinden..
7. ayda beyaz et balık ve tavuk başla dedi ki ben balığı 9. ayda falan verilir sanıyordum..
8. ay bitince de kırmızı et başla dedi..
:S her dr farklı ya.. bazıları da 6 bıtınce kıymaya baslatıyor... kafalar karısık ben su ana kadar mukrem beyın dedıgı gıbı yaptım ama artık kıyma koyacagım corbalara yavas yavas kofte falan vereyim diyorum... beyaz ete de gececegız sımdı.. sen nasıl yapıyorsun? size neler dedi?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?