2010 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

herkese selaaaamm canım benim kızım zorlada olsa bir iki çay kaşığından fazla yemiyo hiç bişi.onun için devam sütü içiriyorum habire.maşallah bebeğine benimki gece 1 den önce uyumuyo gecede bir kez mama veriyorum yine uykuda emiyor zorla.ama artık gece vermeyeceğim.gündüzde zaten o emmiyor oofff oofff.

hemde nasıl hiç kıyafet kalmadı lekesiz

evet canım yaa benimkide bu aralar konuşmaya çalışıyo
go go go ba ba ba de de de gibi şeyler söylüyo öpücük atiyo :)taklit yapıyo çok sevimliler bunlar yaa...

kızlar hep yemekten konuşmayalım ya,daha mühim bir konumuz var,zeka gelişimi için neler yapıyoruz? hatta ben topik bile açmıştım,çok güzel öneriler gelmişti..

tane tane konuşuyorum
oyuncak seçimi elbette önemli
iki tane kitabı var bezden.oralardan kedi köpek diye gösterip sonrada sokaktaki kedi köpeği gösteriyorum
anne oturdu baba kalktı vs şeklinde konuşuyorum
cee ee oyunu oynuyoruz
gelecek ayda zeka gelişimi için aynı şeyleri yapacağız hemen hemen ama 8.ayı henüz bilmiyorum

hıımm birde dahi bebek diye bi set aldım onda cd falan var onları izletiyorum ara ara

evet canım yaa benimkide bu aralar konuşmaya çalışıyo
go go go ba ba ba de de de gibi şeyler söylüyo öpücük atiyo :)taklit yapıyo çok sevimliler bunlar yaa...

anne diyo baba diyo elini gel gel diye açıp kapatırken kendiside gel gel diyip kedi köpek çağırıyo isteklerini tamamen anlatabiliyor artık.geçen gün annem 10 dk bir arkadaşını çağırmış eve asilaya bakması için.annemim arkadaşı diyorki cama götür beni dedi götürdüm.balkonu istedi çıkarmadım ama camından baktırdım.gerçektende dediği gibi.artık sadece biz deyil herkes anlıyo dilinden.büyüdüler artık :)

kızlar hep yemekten konuşmayalım ya,daha mühim bir konumuz var,zeka gelişimi için neler yapıyoruz? hatta ben topik bile açmıştım,çok güzel öneriler gelmişti..

biz bolbol oynuyoruz.oyun en güzel eğitim aracıdır.işlerimden kalan zamanı değil çocuklarımdan kalan zamanı işlerime ayırıyorum.beraber spor yapıyoruz.motor gelişim destekleyici bebek jimnastik hareketleri var.müziğe bayılıyoruz.hemen tempo tutuyor sallanarak.çevreden gelen uyaranlar ne kadar fazlaysa o kadar kolay öğrenir duruma geliyor bebekler.

bende kızımla bol bol vakit geçirmeye çalışıyorum ona bazı hareketler yapıyorum taklit etmesini sağlıyorum henüz tutmayı bilmediği için tutmayı öğretmeye çalışıyorum cee den çok hoşlanıyo
arkasına geçip ismini söylüyorum beni araması için arkasına dönüp sesin geldiği yeri arıyo tabi ararkende pat düşüyo :)evin diğer odalarını konuşa konuşa gezdiriyorum bayılıyo

kızlarr heinize günaydın.ben çoık kötü hasta oldum ya boğazlarım şiş sesim bile çıkmıyo,acıyo diye öksüremiyorum da,bebeğime geçermiki:18::18:,valla esracım bizim yapmadığımız bişey yok,klasik müziği karnımdaykenden beri dinleriz:) dans ederiz.şarkı söyler ritim tutarız.evin içindeki eşyaları tanırız.devamlı konuşuruz.cee-e oynarız,kitap okur.oyuncaklarıyla beraber oynarız,ninnilerle uyuruz,o doğduğundan beri hiçbi işim tam olmuyo ama olsun o ilgiyle intizamla büyüsün,evimin işi tam olmayıversin.umarım ona iyi ve ilgili bi anne olabiliyorumdur.

canım bütün anneler iyi ve ilgilidir kendini bunun için üzme sakın

gündüzleri yarım saat bile uyumuyo tüm gün ayakta birde şimdi dahada hareketlendi yoruluyo uyuyo

bende tv izletiyorum bazen çizgi film bazen reklamlar zeka gelişimi için süper

geçmiş olsun cnm bende grip olmuşum sabah kalktım burnumdan nefes alamıyodum

bende netten almam belkı bı tanıdıga aldırırım yada şansımı denerım netten bakcam artık hem cok şirin hemde uygun o eşofman altını alırken resmen kazıklanmışız 15 lıra nerde 2.80 nerde

hiç sorma canım ya şu bebek kıyafetlerini oyuncaklarını ve diğer eşyalarını o kadar uçuk fiyatlarlla satıyorlar ki hepimiz mecbur kalınca bile bile kazıklanıyoruz. 2.80 e satan yerde kazanıyor sonuçta. bari senin aldığın yer 5tl yapsaymış ne o ya 15tl. yuh valla

bende tv izletiyorum bazen çizgi film bazen reklamlar zeka gelişimi için süper

canım bebeğine reklamları ve klipleri izletme bence.ileride dikkat dağınıklığına neden oluyor ki bu okul yıllarında çok çok zor olur hem de tek taraflı iletişim olduğu bebek pasif olduğu için konuşma gelişiminin gecikmesine neden oluyo.hayal gücünü sınırlaması falanda cabası. yine de sen bilirsin. sadece bir uyarmak istedim. sakın kızma bana emi. işine karışmış gibi olmak istemem.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…